Zločini u Bratuncu (ukop civilnih zrtava)

ZivotJeLijep

#26 Re: Ispracaj civilnih zrtava rata iz Bratunca.bez rijeci (slike)

Post by ZivotJeLijep »

nek im je rahmet. nadam se da ce i krivce stici zasluzena kazna.
Fair Life

#27 Re: Ispracaj civilnih zrtava rata iz Bratunca.bez rijeci (slike)

Post by Fair Life »

Laka im crna zemlja!

Stidi li se bog ovog nedjela ljudskih ruku??
Umjetnik a

#28 Re: Ispracaj civilnih zrtava rata iz Bratunca.bez rijeci (slike)

Post by Umjetnik a »

kakvi su to monstrumi kad može ubiti djete u bešici
fukara_tz

#29 Re: Bratunac: Obavljen ukop 41 zrtve agresije na BiH (slike)

Post by fukara_tz »

Bratunac: Obavljen ukop 41 Bošnjaka

Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa ef. Cerić, u prisustvu više hiljada građana, danas je u Bratuncu predvodio dženazu za 41 Bošnjaka koji su ubijeni na početku rata u bratunačkoj općini.
Među brojnim delegacijama koje su položile cvijeće na centralno spomen-obilježje u mezarju Veljaci bili su i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, specijalni predstavnik OHR-a za Srebrenicu Kliford Bond, delegacija Općine Bratunac predvođena načelnikom Nedeljkom Mlađenovićem, te delegacija Vlade RS-a koju je predvodio Omer Branković, kao i više delegacija iz Federacije BiH.

Uime porodica žrtava pismo, koje je upućeno Tužilaštvu BiH, pročitala je Indira Ramić, koja je istakla da je među žrtvama koje se danas ukopavaju i 18-mjesečna Nedžada Ibrahimović i zatražila uime porodica da se podignu optužnice i da nakon 16 godina zločinci odgovaraju za nedjela.

U kratkim izjavama za medije Željko Komšić i Kliford Bond su kazali da su došli da prisustvuju sahrani i odaju počast nevinim žrtvama. Bond je istakao da je pravda spora, ali da svi radi pomirenja moraju odgovarati za svoja djela.

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe RS-a Omer Branković je izjavio da je ovo tužan događaj, ali da će ovo biti olakšanje za porodice žrtava i da se mora raditi da se sve žrtve zločina u BiH pronađu i dostojno sahrane, a počinici zločina kazne što će olakšati patnje porodica žrtava i dovesti do pomirenja na ovim prostorima.

S današnjim činom, na šehidskom mezarju Veljaci u centru Bratunca, sahranjeno je 136 identifikovanih Bratunčana, od 603, koliko je ubijeno 1992. godine.

Image

Image
fukara_tz

#32 Re: Bratunac: Obavljen ukop 41 zrtve agresije na BiH (slike)

Post by fukara_tz »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Last edited by fukara_tz on 12/05/2008 17:11, edited 1 time in total.
omar little

#33 Re: Bratunac: Obavljen ukop 41 zrtve agresije na BiH (slike)

Post by omar little »

Ja nemam rijeci...Stalno gledam ove teme i nikad ne mogu naci rijeci...samo placem... :( :( :( :(
signature

#34 Re: Ispracaj civilnih zrtava rata iz Bratunca.bez rijeci (slike)

Post by signature »

Fair Life wrote:Laka im crna zemlja!

Stidi li se bog ovog nedjela ljudskih ruku??
cini mi se da su Stari Bosnjani imali najispravnije vjerovanje a ono je glasilo;da Boga uopste ne interesuje sta se dogadja na zemlji.

u buduce treba slijediti ovo vjerovanje i prippremiti se za odbranu i necekati niciju pomoc.
fukara_tz

#36 Re: Bratunac: Obavljen ukop 41 zrtve agresije na BiH (slike)

Post by fukara_tz »

Image

18-mjesečna Nedžada Ibrahimović ukopana je kraj svoje majke. Otac i sestra su takodje ubijeni i jos nisu pronadjeni.

Image

Malu Nedzadu ukopali su tetka i daidza. Tetka je takodje zrtva genocidnog fasizma i na vise mjesta je ranjena i kaze da su joj toj uradile komsije. Takodje navodi da i dan danas ulicama Bratunca setaju oni chetnici koji su im ovo zlo nanijeli i ona nije prva koja mi je to kazala masu primjera ima i u Srebrenici. Do sada niti jedan lokalni chetnik nije odgovarao za zlocine. Zena je ogorcena, depresivna a i samohrana je majka. Kaze da nema suzivota pod "njihovom kapom". Pricala je i o ubijenoj Nedzadi....:(..a ne mogu da nadjem prave rijeci da vam to sve opisem...

Image

Kad su ukopavali dvogodisnju Nedzadu...

Image

I svako ko se to zadesio nije mogao da ne zaplace...

Image

Image
fukara_tz

#37 Re: Bratunac: Obavljen ukop 41 zrtve agresije na BiH (slike)

Post by fukara_tz »

Druga prica isto tako tuzna...Bektic Suad imao je 8 godina kada su ga fasisti ubili....ubili su mu i majku i oca i danas je sahranjen pored njih....ubili su mu i brata (ili sestru ne mogu da se sjetim) koji jos nije pronadjen...

Image

Suadovi roditelji ukopani su prosle godine

Image

Image
Bosanac sa dna kace

#38 Re: Bratunac: Obavljen ukop 41 zrtve agresije na BiH (slike)

Post by Bosanac sa dna kace »

:( :( :( :(
A Srbi? Oglasil iko s njihove strane? :-?
bosan

#39 Re: Bratunac: Obavljen ukop 41 zrtve agresije na BiH (slike)

Post by bosan »

Bosanac sa dna kace wrote::( :( :( :(
A Srbi? Oglasil iko s njihove strane? :-?
Oni se ne oglasavaju ,oni pune ove jame.
Svaki put moram napomenuti cast izuzecima , bas ti izuzeci me sprecavaju da lajem na sav glas.
Nek im bog vrati istom mjerom.
turban

#40 Re: Bratunac: Obavljen ukop 41 zrtve agresije na BiH (slike)

Post by turban »

omar little wrote:Ja nemam rijeci...Stalno gledam ove teme i nikad ne mogu naci rijeci...samo placem... :( :( :( :(
HVALA ZA TVOJE SUZE,SUZE ZA SVE BRATUNCANE KOJI SU ZAUVJEK NESTALI I OSTAVILI STRAVICNE RUPE /CRNE RUPE U NASIM SRCIMA.
JA KAO I JOS NEKE OSOBE NIKADA NECEMO MOCI BAR NA OVAJ NACIN DEFINITIVNO NADJEMO NEKI SMIRAJ DUSE SVOJE PA I DUSA NASIH KOJE VISE NEMA.Nasi su izgorjeli do poslednje kosti.

MAJA 31 92 IZGORJELI SU MOJI NAJMILIJI,BABAO MAMA TETKA TETAK AMIDJA I JOS SIJASET FAMELIJE.NAKON TRI DANA NASLI SMO ZGARISTE I JEDAN GRUDNI KOS.Istog dana sam napustio Bratunac i otisao u Srebrenicu,15 dana sam se probijao a to je samo 9 km.
DANAS NA DZENAZI MI JE RODICA KOJA JE IZGUBILA DVA BRATA I MATER.MATER JOJ JE PRONADJENA CAK U SRBIJI,NARAVNO MRTVA.Danas ta moja rodica ukopava drugog brata rodzenog 1973.
Danas sam strasno prazan u dusi,zanjemim kad pomislim na majku,oca,brata koga su kasnije ubili,Zanjemim za Berizom kome su ubili dvoje maloljetne djece a istoga kasnije u Srebrenici.Zanjemim za Mustafom Mujkanovicem(Bratunackim efendijom)kome su cetnici u OS VUK KARADZIC BEZBOL PALICOM PROSULI MOZAK.Zanjemim za Emirom Mesicem prvom Bratunackom zrtvom kome su izvadili oci i isjekli krst po cjelom tjelu,istoga su ubili ZAJEDNO SA NJEGOVIM OCEM.ZANJEMIM NAD NEMOCI SVOJOJ DA SHVATIM ZLOCIN.DA GA SHVATIM U PUNOJ FORMI.
STOJIM BEZ SNAGE DA ODEM U BRATUNAC,NIKADA NISAM OD 1992 BIO U BRATUNCU.RAZLOG TOME CU PISATI DRUGI PUT.
SVIMA KOJI SAOSJECATE SA BRATUNCANIMA ZAHVALJUJEM SE DO NEBA,ZNAJTE DA NEJMA NISTA PLEMENITIJE NEGO BITI COVJEK,A VASE REAKCIJE GOVORE U PRILOG TOME.
HVALA.
Last edited by turban on 12/05/2008 23:57, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#41 Re: Bratunac: Obavljen ukop 41 zrtve agresije na BiH (slike)

Post by vjesticanametli »

Image

:(
Umjetnik a

#43 Re: Bratunac: Obavljen ukop 41 zrtve agresije na BiH (slike)

Post by Umjetnik a »

turban wrote:
omar little wrote:Ja nemam rijeci...Stalno gledam ove teme i nikad ne mogu naci rijeci...samo placem... :( :( :( :(
HVALA ZA TVOJE SUZE,SUZE ZA SVE BRATUNCANE KOJI SU ZAUVJEK NESTALI I OSTAVILI STRAVICNE RUPE /CRNE RUPE U NASIM SRCIMA.
JA KAO I JOS NEKE OSOBE NIKADA NECEMO MOCI BAR NA OVAJ NACIN DEFINITIVNO NADJEMO NEKI SMIRAJ DUSE SVOJOE PA I DUSA NASIH KOJE VISE NEMA.Nasi su izgorjeli do poslednje kosti.

MAJA 31 92 IZGORJELI SU MOJI NAJMILIJI,BABAO MAMA TETKA TETAK AMIDJA I JOS SIJASET FAMELIJE.NAKON TRI DANA NASLI SMO ZGARISTE I JEDAN GRUDNI KOS.Istog dana sam napustio Bratunac i otisao u Srebrenicu,15 dana sam se probijao a to je samo 9 km.
DANAS NA DZENAZI MI JE RODICA KOJA JE IZGUBILA DVA BRATA I MATER.MATER JOJ JE PRONADJENA CAK U SRBIJI,NARAVNO MRTVA.Danas ta moja rodica ukopava drugog brata rodzenog 1973.
Danas sam strasno prazan u dusi,zanjemim kad pomislim na majku,oca,brata koga su kasnije ubili,Zanjemim za Berizom kome su ubili dvoje maloljetne djece a istoga kasnije u Srebrenici.Zanjemim za Mustafom Mujkanovicem(Bratunackim efendijom)kome su cetnici u OS VUK kARADZIC BEZBOL PALICOM PROSULI MOZAK.Zanjemim za Emirom Mesicem prvom Bratunackom zrtvom kome su izvadili oci i isjekli krst po cjelom tjelu,istoga su ubili ZAJEDNO SA NJEGOVIM OCEM.ZANJEMIM NAD NEMOCI SVOJOJ DA SHVATIM ZLOCIN.DA GA SHVATIM U PUNOJ FORMI.
STOJIM BEZ SNAGE DA ODEM U BRATUNAC,NIKADA NISAM OD 1992 BIO U BRATUNCU.RAZLOG TOME CU PISATI DRUGI PUT.
SVIMA KOJI SAOSJECATE SA BRATUNCANIMA ZAHVALJUJEM SE DO NEBA,ZNAJTE DA NEJMA NISTA PLEMENITIJE NEGO BITI COVJEK,A VASE REAKCIJE GOVORE U PRILOG TOME.
HVALA.

turban

koliko god se mi suosjećali sa tobom, samo ti znaš kako je tebi, a ne mi

zato HVALA tebi, što pišeš i nadam se da ćeš jednom napisati razlog ne odlaska u bratunac

HVALA
ABAP

#44 Re: Bratunac: Obavljen ukop 41 zrtve agresije na BiH (slike)

Post by ABAP »

Neka him ALLAH podari vjecni Dzennet a dusmanima koji su pocinili ovo vjecni dzehenem bio!!

Hvala za slike fukara_tz ..
AjvazDedo

#45 Re: Bratunac: Obavljen ukop 41 zrtve agresije na BiH (slike)

Post by AjvazDedo »

Hvalaa za slike fukara_tz,

Nek im je vjecni Dzennet i da se nikad nezaboravi.... :( :( :( :( :( :(
bice_bice

#46 Re: Bratunac: Obavljen ukop 41 zrtve agresije na BiH (slike)

Post by bice_bice »

fala, fukaro
rajvosa^

#47 Re: Ispracaj civilnih zrtava rata iz Bratunca.bez rijeci (slike)

Post by rajvosa^ »

chuchumbamayumbe wrote:Nikada mi nece biti jasno kakav je to nagon u zvijerima bio pa da su i neduzna djeca ubijana u ime njihovih ciljeva.
Kakva je bila krivica tih zrtava, a pogotovu ove male neduzne djece...
Ne mogu da zamislim da neko moze ubiti dijete od dvije godine. Imam ih dvoje i evo mi suze hoce krenuti od same pomisli na takvo nesto.
Otisli su u bolji svijet.
Neka im je vjecni rahmet.

Krenule jarane, krenule ne sto ih imam isto dvoje, nego pokusavam da docaram pomisao/pogled te djece na monstrume koji izvrsavaju zlocin, a nevinasca ni pojma nemaju sta "ciko" namjerava da uradi.
:( :( :( :(
bosan

#48 Re: Bratunac: Obavljen ukop 41 zrtve agresije na BiH (slike)

Post by bosan »

turban wrote:
JA KAO I JOS NEKE OSOBE NIKADA NECEMO MOCI BAR NA OVAJ NACIN DEFINITIVNO NADJEMO NEKI SMIRAJ DUSE SVOJOE PA I DUSA NASIH KOJE VISE NEMA.Nasi su izgorjeli do poslednje kosti.

Danas sam strasno prazan u dusi,zanjemim kad pomislim na majku,oca,brata koga su kasnije ubili,Zanjemim za Berizom kome su ubili dvoje maloljetne djece a istoga kasnije u Srebrenici.Zanjemim za Mustafom Mujkanovicem(Bratunackim efendijom)kome su cetnici u OS VUK kARADZIC BEZBOL PALICOM PROSULI MOZAK.Zanjemim za Emirom Mesicem prvom Bratunackom zrtvom kome su izvadili oci i isjekli krst po cjelom tjelu,istoga su ubili ZAJEDNO SA NJEGOVIM OCEM.ZANJEMIM NAD NEMOCI SVOJOJ DA SHVATIM ZLOCIN.DA GA SHVATIM U PUNOJ FORMI.
HVALA.
Turban ,dragi Allah da ti podari sabura ,a tvojim najmilijim i svim stradalim vjecni Dzennet .I sam sam izgubio puno familije .I pored sve moje boli , ne mogu zamisliti kako ti je.Ne mogu zamisliti kakvo srce covjek treba imati da sve ovo preboli , da oprosti . Evo i ja placem ,po ko zna koji put . Valjda i ne mozemo nista vise uraditi sem plakati i moliti za njih. Budi jak .
StLouis

#49 Re: Bratunac: Obavljen ukop 41 zrtve agresije na BiH (slike)

Post by StLouis »

turban wrote:

HVALA.
Turban,
Mogu zamisliti kako ti je i kolika je tvoja bol i praznina. Ovdje sam upoznao dosta ljudi iz Bratunca i Srebrenice i naslusao se stravicnih prica. Ne sjecam se da sam ikad zaplakao u zivotu osim 19/4/2002 kada je moja majka umrla i 25/6/1994 kada mi je najbolji prijatelj poginuo i evo sada mi suze krenuse, zbog tebe, zbog ovih slika, zbog nepravde...ne znam kako bih postupio da me je takva nesreca pogodila? Ovo nikad ne treba zaboraviti...ja uvijek napominjem nasim ljudima; ne zaboravite zbog cega ste ovdje u tudjoj zemlji, ne mrzite, ali opominjite na holokaust i nepravdu. Svako dobro ti zelim...ostao si ti i mi uz tebe i takve, da opominjes i cuvas uspomenu na svoje najblize, svoj grad, svoju zemlju.
zavrzlama

#50 Re: Bratunac: Obavljen ukop 41 zrtve agresije na BiH (slike)

Post by zavrzlama »

@turban ..hocu ti poslati PM ali ne mogu...off topic
Post Reply