Dzenaza civilnih zrtava rata obavice se sutra u Bratuncu.
Mislio sam da cu se onesvjestiti. Medju zrtvama je i dvoje djece djevojcica 2 godina i djecak 8 godina

Ni meni drug nikada nece biti jasno...chuchumbamayumbe wrote:Nikada mi nece biti jasno kakav je to nagon u zvijerima bio pa da su i neduzna djeca ubijana u ime njihovih ciljeva.
Kakva je bila krivica tih zrtava, a pogotovu ove male neduzne djece...
Ne mogu da zamislim da neko moze ubiti dijete od dvije godine. Imam ih dvoje i evo mi suze hoce krenuti od same pomisli na takvo nesto.
Otisli su u bolji svijet.
Neka im je vjecni rahmet.

ovo mi nije jasno,ako mozes pojasni,molim te?Dok je trajao ispracaj cekalo se da se zavrsi pa da se obavi pravoslavna sahrana
Pravoslavni svestenik se pojavio dok je trajala ceremonija ispracaja zrtava iz Bratunca. Kad se zavrsio ispracaj onda je bila sahrana nekome pravoslavcu. U Tuzli se svi ispracaji obavljaju ispred Komemorativnog centra. I onda je svestenik stojao sa strane i cekao da se ceremonija zavrsi kako bi on mogao obaviti svoje vjerske obicaje za pokojnika.signature wrote:ovo mi nije jasno,ako mozes pojasni,molim te?Dok je trajao ispracaj cekalo se da se zavrsi pa da se obavi pravoslavna sahrana
sad mi jesve jasno i hvala na objasnjenju,nego da taj pop nije od onih koji kazu da ce bojkotovati Kacavendu?fukara_tz wrote:Pravoslavni svestenik se pojavio dok je trajala ceremonija ispracaja zrtava iz Bratunca. Kad se zavrsio ispracaj onda je bila sahrana nekome pravoslavcu. U Tuzli se svi ispracaji obavljaju ispred Komemorativnog centra. I onda je svestenik stojao sa strane i cekao da se ceremonija zavrsi kako bi on mogao obaviti svoje vjerske obicaje za pokojnika.signature wrote:ovo mi nije jasno,ako mozes pojasni,molim te?Dok je trajao ispracaj cekalo se da se zavrsi pa da se obavi pravoslavna sahrana
Kamo srece da je tako...pogledaj ovaj link i sve ce ti biti jasno o kome se radi.. ovaj sa slike uredjuje sajt http://www.spctuzla.org/?s=1signature wrote:nego da taj pop nije od onih koji kazu da ce bojkotovati Kacavendu?![]()
![]()
SPC i ljudskost .Nigdje veze. Nema kod njih trunke kajanja .Svi oni u istu tikvu pisaju.fukara_tz wrote:Pravoslavni svestenik se pojavio dok je trajala ceremonija ispracaja zrtava iz Bratunca. Kad se zavrsio ispracaj onda je bila sahrana nekome pravoslavcu. U Tuzli se svi ispracaji obavljaju ispred Komemorativnog centra. I onda je svestenik stojao sa strane i cekao da se ceremonija zavrsi kako bi on mogao obaviti svoje vjerske obicaje za pokojnika.signature wrote:ovo mi nije jasno,ako mozes pojasni,molim te?Dok je trajao ispracaj cekalo se da se zavrsi pa da se obavi pravoslavna sahrana
chuchumbamayumbe wrote:Nikada mi nece biti jasno kakav je to nagon u zvijerima bio pa da su i neduzna djeca ubijana u ime njihovih ciljeva.
Kakva je bila krivica tih zrtava, a pogotovu ove male neduzne djece...
Ne mogu da zamislim da neko moze ubiti dijete od dvije godine. Imam ih dvoje i evo mi suze hoce krenuti od same pomisli na takvo nesto.
Otisli su u bolji svijet.

Izlozba postavljena na mjesnom grobljuCvijeće položeno ispred škole
U fiskulturnoj sali Osnovne škole u centru Bratunca je 1992. godine bio zatočen, mučen i ubijan veliki broj Bratunčana.
Kako je škola, međutim, bila zaključana, na prijedlog Ramiza Salkića, člana organizacijskog odbora, cvijeće je položeno ispred fiskulturne sale.
U ovoj školi u subotu nije dozvoljena ni postavka izložbe fotografija preživjelih logoraša, pa je ona upriličena na mjesnom groblju Veljaci.
Stotinjak članova porodica i preživjeli danas su otišli na Ljubovijski most i u rijeku Drinu spustili cvijeće.
Za večeras je planiran dolazak konvoja iz Tuzle sa posmrtnim ostacima identificiranih Bošnjaka za koje će se u ponedjeljak na šehidskom mezarju Veljaci klanjati zajednička dženaza i biti obavljen njihov ukop.
Autor: FENA

turban wrote:Hvala ti dobri covjece,hvala za ovu istinu.
Ja sam izgubio sve u Bratuncu,zajedno sa mojim roditeljima izgorjelo je dvoje djece moga rodzaka Beriza Hodzica,jedno od 4 i jedno od sedam godina zajedno sa majkom.Nijh i moje roditelje nikada necu moci sahraniti.Ljudi nemogu vise ovo podnjetiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Za svaku od masovnih grobnica se mora cekati da neka baba bude na samrti, i kad skonta da joj valja mrjet, onda se otvori i kaze... dosta se lokacija na taj nacin naslo...vjesticanametli wrote:turban wrote:Hvala ti dobri covjece,hvala za ovu istinu.
Ja sam izgubio sve u Bratuncu,zajedno sa mojim roditeljima izgorjelo je dvoje djece moga rodzaka Beriza Hodzica,jedno od 4 i jedno od sedam godina zajedno sa majkom.Nijh i moje roditelje nikada necu moci sahraniti.Ljudi nemogu vise ovo podnjetiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.jeste li ih bar pronasli?