Porodica je srž svega.
Zlatna Porodica sa Svjetskim Religijama
- pojedinac
#1 Zlatna Porodica sa Svjetskim Religijama
Porodica je srž svega.
Last edited by pojedinac on 21/04/2012 13:31, edited 1 time in total.
-
theTruePath
#2 Re: Zlatna Porodica sa Svjetskim Raligijama
hmm,sta to predstavlja?
- pojedinac
#3 Re: Zlatna Porodica sa Svjetskim Raligijama
Gornja fotografija [umjetničkog djela], koju sam postao, me oduševila.theTruePath wrote:hmm,sta to predstavlja?
Predstavlja upravo moju viziju Svijeta HARMONIJE I LJUBAVI.
Koegzistencija odn. Egzistencija Religija.
Koegzistencija odn. Egzistencija ateista i teista.
Centralno mjesto zauzima PORODICA.
Narodski rečeno sloboda nek`vjeruje ko u šta hoće, bez nasilja i život u harmoniji i ljubavi.
Ona hipijevska, ko je se još sjeća, VODIMO LJUBAV A NE RAT.
@Chmoljo, zadovoljan?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
udrch
- GAU 8
#6 Re: Zlatna Porodica sa Svjetskim Raligijama
Za sada je utopija.
Ali ce doci tacka na kojoj cemo mi ljudi odlucivati o tome da li cemo i u kojem broju opstati kao vrsta.
Jedna od alternativa ce da bude, da drasticno promijenimo ili pokusamo promijeniti samu ljudsku prirodu.
Ali ce doci tacka na kojoj cemo mi ljudi odlucivati o tome da li cemo i u kojem broju opstati kao vrsta.
Jedna od alternativa ce da bude, da drasticno promijenimo ili pokusamo promijeniti samu ljudsku prirodu.
- GAU 8
#7 Re: Zlatna Porodica sa Svjetskim Raligijama
Ne razumijes.nindja wrote:ne kontam opetGAU 8 wrote:Za sada je utopija.
Jedna od alternativa ce da bude, da drasticno promijenimo ili pokusamo promijeniti samu ljudsku prirodu.ako dodje do trenutka kada cemo mi ljudi odlucivati ko i koliko ce nas ostati i kakvi cemo biti onda nam se nepise dobro, kao sto nam se ni sad nepise dobro... kao da se sitna buranija izasta pita, kao da nesto od sitnih ljudi i zavisi...
Bice odluka o tome da li cemo uopste opstati.
Vise nije moguce gledati na covjecanstvo kao izolovane grupe ljudi i kontinenata.
Jednostavno svi ovise o svima.
- pojedinac
#8 Re: Zlatna Porodica sa Svjetskim Raligijama
Krenuti prvo svako od sebe sa promjenama u svojim životnim navikama, kao i prihvatanje slobode i prava drugog kod svake jedinke koja nastanjuje ovu Planetu.nindja wrote:ne kontam sta ovo sve znaci? zar trenutno ne postoji ovo sto ti rece: Koegzistencija odn. Egzistencija Religija.
Koegzistencija odn. Egzistencija ateista i teista... mislim u cemu je fazon i u cemu je razlika? sta se to moze promjenuti da se odstrane pohlepni ljudi i organizovane grpe koje zele kontrolu nad novcem, resorsima itd... koji vode ratove i sa svim tim donose svo zlo koje danas znamo i osjetimo...![]()
Napomena: Svi kao jedinke smo međusobno različiti.
Treba da to postanu.nindja wrote:nemoj mi samo reci da su i svi ravnopravni...
Tek tad kad ovo ostvarimo možemo s ponosom reći da pripadamo LJUDSKOJ vrsti, koja se izdigla iznad ostalih životinja.
- Catala Cule
#9 Re: Zlatna Porodica sa Svjetskim Raligijama
Potpisujem !udrch wrote:Utopija
-
udrch
#10 Re: Zlatna Porodica sa Svjetskim Raligijama
Kako resursa na zemlji nestaje, situacija se neće mijenjati na bolje nego na gore..a resursa nestaje..za 30 godina ćemo potrošiti naftu..ja ne očekujem promjenu na bolje, očekujem da ponovo dođemo u vrijeme neprestanih ratove..pogotovo kod nas ovdje, to će već biti blizu 50 godina bez rata, a kod nas to ne može da se desi...
- pojedinac
#11 Re: Zlatna Porodica sa Svjetskim Raligijama
Naravno da će uvijek postojati razlike u svemu ali iste se mogu smanjiti dajući svima:nindja wrote:po meni nije ozbiljan covjek koji misli da se to moze desiti, to je utopija, svakome je valjda jasno da ce uvjek jedni biti ravnopravniji od drugih, po boji koze, religijskoj pripadnosti, stranackoj pripadnosti, sexualnoj orijentaciji, dubini dzepa, fizickoj sposobnosti, uticaju, rodbinskim vezama, imovini koju posjeduje, poziciji drstvu itd... da smo mravi onda bi to moglo lahko da se rijesi ali posto smo mi svi jedinke medjusobno razlicite onda ti je to i odgovor zasto je to sve splja prica i utopija... ako nista kada imas slobod onda imas i slobodu da mislis da je tvoj put ispravniji od necijeg drugog i et opet se vracamo na isto itd...pojedinac wrote:Krenuti prvo svako od sebe sa promjenama u svojim životnim navikama, kao i prihvatanje slobode i prava drugog kod svake jedinke koja nastanjuje ovu Planetu.nindja wrote:ne kontam sta ovo sve znaci? zar trenutno ne postoji ovo sto ti rece: Koegzistencija odn. Egzistencija Religija.
Koegzistencija odn. Egzistencija ateista i teista... mislim u cemu je fazon i u cemu je razlika? sta se to moze promjenuti da se odstrane pohlepni ljudi i organizovane grpe koje zele kontrolu nad novcem, resorsima itd... koji vode ratove i sa svim tim donose svo zlo koje danas znamo i osjetimo...![]()
Napomena: Svi kao jedinke smo međusobno različiti.
Treba da to postanu.nindja wrote:nemoj mi samo reci da su i svi ravnopravni...
Tek tad kad ovo ostvarimo možemo s ponosom reći da pripadamo LJUDSKOJ vrsti, koja se izdigla iznad ostalih životinja.
- slobodu izbora
- hranu i lijekove
- obrazovanje
- pojedinac
#12 Re: Zlatna Porodica sa Svjetskim Raligijama
Svašta nešto je prije bilo utopija a danas nije, kao npr. pravo glasa itd.Catala Cule wrote:Potpisujem !udrch wrote:Utopija
Baš radi svega ovog moramo da se mijenjamo da ne bi više nikad ratovali.udrch wrote:Kako resursa na zemlji nestaje, situacija se neće mijenjati na bolje nego na gore..a resursa nestaje..za 30 godina ćemo potrošiti naftu..ja ne očekujem promjenu na bolje, očekujem da ponovo dođemo u vrijeme neprestanih ratove..pogotovo kod nas ovdje, to će već biti blizu 50 godina bez rata, a kod nas to ne može da se desi...
- pojedinac
#13 Re: Zlatna Porodica sa Svjetskim Raligijama
Svi mi želimo da živimo u humanijem svijetu.
U to vjerujemo i tako se deklarišemo.
Kraljica kod mrava treba iste jer bez njih ona ne može da opstane.
Mravi su programirani da djeluju po instiktu.
Za razliku od mrava mi imamo um.
Znači svako pojedinačno treba prvo promijeniti sebe pa će se i sistem promijeniti.
Ko čini sistem ako ne svi mi.nindja wrote:treba promjeniti sistem, a da bi se to uradilo mora s eitekako krvi proliti to je tuzna cinjenica...
Znači svako pojedinačno treba prvo promijeniti sebe pa će se i sistem promijeniti.
- pojedinac
#14 Re: Zlatna Porodica sa Svjetskim Raligijama
MIR, LJUBAV i RAZUMIJEVANJE.

To je sve što nam treba.

To je sve što nam treba.
- fatamorgana
#15 Re: Zlatna Porodica sa Svjetskim Raligijama
pojedinac wrote:MIR, LJUBAV i RAZUMIJEVANJE.
To je sve što nam treba.
-
yozi
#16 Re: Zlatna Porodica sa Svjetskim Raligijama
svi to znamo ali niko ne vjeruje dovoljno u to... Ako se jedna osoba promijeni uticat ce i na druge osobe,ako se 10 osoba promijeni to ce uticati na 100 osoba itdpojedinac wrote:Svi mi želimo da živimo u humanijem svijetu.
Ko čini sistem ako ne svi mi.nindja wrote:treba promjeniti sistem, a da bi se to uradilo mora s eitekako krvi proliti to je tuzna cinjenica...
- harač
#17 Re: Zlatna Porodica sa Svjetskim Raligijama
švedski stopojedinac wrote:MIR, LJUBAV i RAZUMIJEVANJE.
To je sve što nam treba.
- fatamorgana
#18 Re: Zlatna Porodica sa Svjetskim Raligijama
Nek' svako izabere šta mu se sviđa i svima fino,harač wrote:švedski stopojedinac wrote:MIR, LJUBAV i RAZUMIJEVANJE.
To je sve što nam treba.