Zlatna lopta

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kome bi dali glas na izboru?

Cristiano Ronaldo
69
45%
Franck Ribery
26
17%
Lionel Messi
34
22%
Zlatan Ibrahimović
24
16%

Total votes: 153

DonVitoN

#1 Zlatna lopta

Post by DonVitoN »

Image

Dobio sam zeleno svjetlo od moda., ovdje mozemo voditi diskusiju o Balonu pa tako ove godine imamo tri kandidata Riberi, Ronaldo, Messi..
Kako, sta...ko :? imate i pitanje u anketi.. mozemo i o tome.
Ko je po vama zasluzio itd.. :?
Last edited by DonVitoN on 20/11/2013 10:43, edited 1 time in total.
sumirprimus

#2 Re: Balón de Oro

Post by sumirprimus »

mesi zasluzio je... :D :izet:
Dr. Kuca

#3 Re: Balón de Oro

Post by Dr. Kuca »

Messi. Osvojio dva trofeja i dao skoro sto golova. :thumbup:
jasko_ba

#4 Re: Balón de Oro

Post by jasko_ba »

Smijurija ziva zadnjih godina. Ove godine moraju dobiti ili Riberi ili Ronaldo, sve ostalo nema smisla.
R9..

#5 Re: Balón de Oro

Post by R9.. »

Kriscano definitivno, sta lik radi ove godine to nije normalno...
Dr. Kuca

#6 Re: Balón de Oro

Post by Dr. Kuca »

Za ovu godinu ce dobiti tek dogodine :D
bosn.om

#7 Re: Balón de Oro

Post by bosn.om »

Ova nagrada, Ballon d'Or France Football, je bila dobra dok je bila pod direktnim pokroviteljstvom i pravilima France Football-a, koji je Zlatnu Loptu izmislio. Fifa je izmislila i svoju nagradu "Igrac Godine", koja je od pocetka bila lakrdija s jako cudnim rezultatima koji su vise pratili trend nego rezultate i trofeje, tako su biracka pravila dozvoljavala. Negdje 2000ih (2010. cini mi se) je Fifa natjerala na ujedinjenje nagrade, jer nije vise zeljela tako ozbiljnu konkurenciju svojoj nagradi, nabila svoja pravila gdje isto pravo glasa imaju ozbiljni novinarski poznavaoci fudbala u Evropi, groopies-novinari iz Azije/Okeanije/S. Amerike/Afrike kao i sovinisti iz J. Amerike, zatim predsjednici federacija i kapiteni reprezentacija od kojih vecina glasa po trendu i ostalim sovinisticko-ekonomsko-prijateljskim interesima. Tako ispadne sta ispadne, to jeste najpopularniji i medijski najvrijedniji umjesto najzasluznijeg. France Football, kako kazu bivsi novinari, bi rado povukao svoje ime iz te nagrade da moze ekonomski, jer to im odrzava veliki medijski izlog kako tako, sto za jedan casopis u krizi je itekako neophodno.

Po starim pravilima, pobjednik bi ove godine morao obavezno biti clan Bayern-a, kao njegov kljucni igrac, i po mogucnosti lider reprezentacije koja se brilijantno kvalifikovala na Svijetsko. To bi bio Lahm, Müller, Ribery, Robben, Schweinsteiger ili Neuer. Ali od tog nista, samo jedan je u nekoj mogucnosti da je jos dobije, ali nece je dobiti, igrace se to izmedju sponzorski vrijednijih i medijski popularnijih Messi/Ronalda. S toga, ne vrijedi paznje, jer nema smsla.
Last edited by bosn.om on 20/11/2013 11:40, edited 1 time in total.
manjevisedovoljno

#8 Re: Balón de Oro

Post by manjevisedovoljno »

ma kakav kiki.

ovo je izmedju messija i riberya. mislim da ce ribery zbog lige prvaka da uzme ovo ali eto ostaje da vidimo. koji god od njih dvojice da osvoji nece biti nezasluzeno. jedan zbog trofeja a drugi zbog masinerije koju je zadao u prosloj sezoni :)
LSD

#9 Re: Balón de Oro

Post by LSD »

Ne znam što ce ti ono anketno pitanje :?

Prvilo je pravilo, takvo je kakvo je i niko se dosad nije bunio... sistem glasanja i sve to - tako je oduvijek....što se to sad odjednom sve to dovodi u pitanje :? a dosad nije.

Cuj onog smijurija živa zadnjih godina :lol: :lol: a prije toga je bilo sve extra kad su Cannavaro ili Sammer uzimali te nagrade :shock: :-) ....pretpostavljam.
bosn.om

#10 Re: Balón de Oro

Post by bosn.om »

Lsd, ne razgovara mi se s tipovima koji se ne razumiju, zao mi je. Sampion svijeta ne zasluzuje nagradu? Nasparam koga, tipova koji nakrkaju 35 golova Getafeima bez da osvoje ista vrijedno?

Fudbal je kolektivni sport, gdje je najbolji onaj ko je svoju ekipu poveo najoptimalnije. Ostalo su sve opticke varke za neupucene. Nisi nikad igrao na visokom nivou, pretpostavljam.
Last edited by bosn.om on 20/11/2013 11:33, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#11 Re: Balón de Oro

Post by Charuga »

Anketa je promijenjena.
LSD

#12 Re: Balón de Oro

Post by LSD »

bosn.om wrote:Lsd, ne razgovara mi se s tipovima koji se ne razumiju, zao mi je. Sampion svijeta ne zasluzuje nagradu? Nasparam koga, tipova koji nakrkaju 35 golova Getafeima bez da osvoje ista vrijedno?

Fudbal je kolektivni sport, gdje je najbolji onaj ko je svoju ekipu poveo najoptimalnije. Ostalo su sve opticke varke za neupucene. Nisi nikad igrao na visokom nivou, predpostavljam.
Jesi li ti svjestan da je ovo INDIVIDUALNA nagrada :?

Znaš li da su i Xavi i Iniesta bili nominovani za ZL 2010 (kada su bili ti šampioni svijeta , to što pominješ), pa gdje im je nagrada :?

Nakrkaju Getafeima :lol: :lol: :lol: nije ovo za tebe tema, definitivno ;-)
bosn.om

#13 Re: Balón de Oro

Post by bosn.om »

Ne interesuje me, rakoh. Ne mozemo se razumijeti po ovom pitanju, nije problem.
jasko_ba

#14 Re: Balón de Oro

Post by jasko_ba »

Charuga wrote:Anketa je promijenjena.
Svi sto su glasali za lakrdiju, prebacilo na mesija :-)
Charuga
Globalni moderator

#15 Re: Balón de Oro

Post by Charuga »

jasko_ba wrote:
Charuga wrote:Anketa je promijenjena.
Svi sto su glasali za lakrdiju, prebacilo na mesija :-)
Eto, sad je sve od nule ... ;-)
Pismonosa

#16 Re: Balón de Oro

Post by Pismonosa »

Pošto u ovoj diskriminatorski napravljenoj anketi nema Avdije Vršajevića, nevoljko svoj glas dajem Ronaldu. Kad ti je neko kao pojava krajnje antipatičan a i pored toga mu se diviš zbog toga što radi i kako radi na svome poslu, onda to govori dovoljno. Neka malo Messi odmori ovaj put. Nadam se da mi neće zamjeriti :D
Logovan

#17 Re: Balón de Oro

Post by Logovan »

Ili Ronaldo ili Ribery.
aveos

#18 Re: Balón de Oro

Post by aveos »

Cristiano Ronaldo !!!
5 0 5

#19 Re: Balón de Oro

Post by 5 0 5 »

Image
Madrid

#20 Re: Balón de Oro

Post by Madrid »

bosn.om wrote:Lsd, ne razgovara mi se s tipovima koji se ne razumiju, zao mi je. Sampion svijeta ne zasluzuje nagradu? Nasparam koga, tipova koji nakrkaju 35 golova Getafeima bez da osvoje ista vrijedno?

Fudbal je kolektivni sport, gdje je najbolji onaj ko je svoju ekipu poveo najoptimalnije. Ostalo su sve opticke varke za neupucene. Nisi nikad igrao na visokom nivou, pretpostavljam.
Pa Ribery se predstavlja u javnosti kao vođa Bayerna otkako je izbila kampanja za zlatku, a realna situacija je da je Bayern trenutno najjaci kolektiv u kojem je Ribery samo jedan od 11 igraca, mada eto spada među 3-4 vaznija, ali sam siguran da bi Bayern puno lakse mogao bez njega vec Barcelona i Real bez Messia i Ronalda.

Messi je jedini igrac koji moze igrat na Ronaldovom nivou, ali njega nema prakticki vec pola godine, tako da se ovdje sve zna, ovo je individualna nagrada i ako ce je davat pojedincu dobit ce je Ronaldo, ako ce je davat po klupskim uspjesima neka je posalju u Minken uz poruku "za Riberya, Robena, Lahma i ostalu veselu druzinu" ;-)
todd_smith

#21 Re: Balón de Oro

Post by todd_smith »

Zlatna lopta je za igraca, ne za ekipu u kojoj igrac igra.

Iskreno, i fakat mi nije nesto drag, cak i mrzak vecinom vremena, ali niko trenutno nije na istom nivou kao Ronaldo.

Sinoc je samo pokazao po hiljaditi put da je igrac za velike utakmice.

Ribery jeste osvojio sve sto je mogao sa Bayernom, ali kao individualac nije se nesto previse pokazao, barem ne kada pogledas druga 2.

Messi je imao slabu godinu, zeljeli priznati ili ne. Bila bi to nevjerovatna sezona za vrlo dobrog igraca, ali za njega je ispod ocekivanja.

Mislim da ce je dati Ronaldu zbog vise razloga (reputacija same nagrade, kritike novinara itd itd), OSIM onog pravog, a to je da je on trenutno najbolji igrac na planeti.
DonVitoN

#22 Re: Balón de Oro

Post by DonVitoN »

ledeni_caj

#23 Re: Balón de Oro

Post by ledeni_caj »

Bayern bez Bilala je druga ekipa i to ce vam reci svako ko je gledao svih 60tak utakmica Bayerna prosle sezone, pa vi nastavite vaziti kako je on tu samo zbog ekipe. :D
SmokingMan

#24 Re: Balón de Oro

Post by SmokingMan »

Bez sumnje Ronaldo,iako nije nikada bio moj favorit među igračima,CR7 razvaljuje,možete ga prezirati,ali isto tako morate priznati njegove neupitne vrhunske igračke kvalitete.
Towelie

#25 Re: Balón de Oro

Post by Towelie »

Mora Ronaldo, ali je imao onaj sukob sa Blaterom, pa ne znam da l ce mu dati nagradu.
Post Reply