Zlatko out, Zeljko in!

Post Reply
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#51 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by antimobbing »

JBT wrote:Mislite li da bi Zlatko Lagumdzija trebao podnijeti ostavku na mjesto predsjednika SDP-a nakon ovako losih rezultata na lokalnim izborima i da bi na njegovo mjesto trebalo dovesti Zeljku Komsica koji bi time reorganizovao i samu partiju kako na drzavnom, tako i na lokalnom nivou?
Trenutno u BiH ne postoji socijala-blagostanje niti demokratija-vladavina naroda!

Sve dok na jednoj strani 85 ljudi bude držalo blokirano 9.000.000.000 $ milijardi USA dolara u svojim privatnih seharama, a na drugoj 4 miliona umiralo pod teretom dugova i kredita, koje su ovih 85 ljudi gore opet neki dan zadužili sa novih 800.000.000 KM kod MMF-a, ovdje u BiH neće biti vladavine naroda niti blagostanja.

Demokratija-vladavina naroda, će nastupiti kada na predizborni skup izađe samo par ljudi zbog svoga ličnog interesa, a na ulicu i protest nekoliko hiljada ljudi radi općeg dobra svih nas poštenih građana.

Željko bi ušao u historiju svih BH naroda da pozove i izvede na ulicu desetak hiljada ljudi i traži da se donese Zakon i provede BH USKOK jer dok narod masovno ne počne izlaziti na ulicu neće biti ni promjene na bolje.

Jednostavno, bogati ljudi nemaju empatije i suosjećanja prema siromašnima.

U BiH trenutno nema srednje klase jer svi su zaduženi kod stranih Banaka.

Trenutno u BiH postoje samo ...
multi-milioneri i mi obićan narod, sirotinja, fukara, svjetina ...
Image
http://www.klix.ba/biznis/news/u-bih-zi ... /120927201
Last edited by antimobbing on 09/10/2012 13:40, edited 4 times in total.
JBT

#52 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by JBT »

VjecitiStudent wrote:
JBT wrote:
Ne mozemo tvrditi nesto sto se svodi na cisto nagadjanje. Partiju ne cini jedan covjek i tako bi sigurno bilo i u slucaju da Zeljko preuzme lidersku poziciju. Organizacija partije je rezultat jednog tima kojeg bi sam zeljko formirao i mislim da sa obzirom koliko je covjek odan na jedan posten nacin principima socijaldemokratije da pitanje organizacije partije na svim nivoima ne bi predstavljalo nikakav problem. Dapace, mnoge kvalitetne snage i na lokalnim nivoima bi dobile priliku da isplivaju na povrsinu. Bojim se da je do sada napravljena jedna konstrukcija u SDP-u koja se vishe brine o licnim interesima nego ideoloskim principima i onim sto je interes zajednice u prvu ruku. mislim da bi dolaskom zeljke na mjesto lidera SDP-a mnoge stvari legle na svoje mjesto kad je socijaldemokratija u pitanju, na svim nivoima u BiH.
Da, tim na cijem je celu vlasnik Tite (kafic u Sarajevu, za one koji ne znaju) bi sve to fantasticno organizovao. :-)
Amerikanci su se cudom cudili na sta Komsicev predsjednicki kabinet lici, koja je to sprdnja od ljudi i "organizacije".
Razni ljudi se cude raznim stvarima. Pogotovo u USA. Jedni pale Kur An, drugi ga brane, treci trce goli ulicama, cekaju svemirski brod da ih povede u bolje sutra itd. nisu Amerikanci dali legitimitet ovome sto pricam. To rade biraci u BiH. ostalo je sve supljak. Ima nesto u ovome sto Valter kaze. Ako ne dodje do promjene u SDP-u onda samsiguran, na osnovu statistickih podataka, da ce SDP nastaviti tonuti. Alternativa ce se morati traziti u opcijama koje su nezavisne i dolaze iz vsake lokalne zajednice za sebe. Problem je drzavni nivo koji ce i dalje biti sve udaljeniji od stabilne i jake BiH. A to moze dosta uticati i na lokalni nivo.
VjecitiStudent

#53 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by VjecitiStudent »

antimobbing wrote: Sve dok na jednoj strani 85 ljudi bude držalo blokirano 9 milijardi dolara u svojim privatnih seharama, a na drugoj 4 miliona umiralo pod teretom dugova i kredita, koje su ovih 85 ljudi gore opet neki dan zadužili kod MMF-a, ovdje u BiH neće biti vladavine naroda niti blagostanja.
...
Željko bi ušao u historiju svih BH naroda da pozove i izvede na ulicu desetak hiljada ljudi i traži da se donese Zakon i provede BH USKOK jer dok narod masovno ne počne izlaziti na ulicu neće biti ni promjene na bolje.
...
Nemam nikakvih sumnji da bi Zeljko koliko vec sutra pozvao narod da se bori protiv 83 ili cak i 84 od ovih 85.
Ali onog jednog ili dvojicu mu niposto ne dirajte. :D
Last edited by VjecitiStudent on 09/10/2012 13:40, edited 1 time in total.
JBT

#54 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by JBT »

VjecitiStudent wrote:
JBT wrote:Opet ti kazem, gledas i slusas, a ne vidis i ne cujes. Ne znas zasto postavljas pitanje na taj nacin da kazes "mi", ali ja sam licno i vidio i cuo zasto je Komsic ponukao ljude da glasaju u tolikom broju na opstim izborima za SDP. I vidio sam sta radi i cuo sam sta govori. Za mene je to sto sam vido i cuo ono sto smatram putem socijaldemokratije. Ono sto tu ideologiju cini bliskom ljudima kojih se tice, a to je srednji 8potencijalno) radnicki sloj gradjanske orijentacije. Po tom vidjenju zakljucujem da je upravo on personifikacija (slazem se da je i Bogic imao te kvalitete dok je bio sposoban da se aktivno bavi politikom) socijaldemokratije u BiH koja kao takva ima sansu za bitnije rezultate u BiH, a koji bi tu zajednicu trebali uciniti onim sto svi ljudi u BiH, koju istu vide domovinom, i prizeljkuju. Po tom pitanju je Zeljko uradio vishe nego bilo ko prije njega. Po tom pitanju imamo opadajuci trend u rezultatima SDP-a bez Zeljke Komsica. Rezultati sve govore.
Bas me zanima kako si licno vidio i cou Komsicev idilicni odnos sa vlasnikom Robota?

kao nesto gdje ima puno "rekla-kazala", za cim se redovno poteze od svega i svakoga cim se nema sta drugo argumentovano reci u pokusaju blacenja neke individue, a sve u pokusaju dokazivanja da se ima pravo u svojim tvrdnjama po svaku cijenu.
Don Zivconi

#55 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by Don Zivconi »

antimobbing wrote:
JBT wrote:Mislite li da bi Zlatko Lagumdzija trebao podnijeti ostavku na mjesto predsjednika SDP-a nakon ovako losih rezultata na lokalnim izborima i da bi na njegovo mjesto trebalo dovesti Zeljku Komsica koji bi time reorganizovao i samu partiju kako na drzavnom, tako i na lokalnom nivou?
Trenutno u BiH ne postoji socijala-blagostanje niti demokratija-vladavina naroda!

Sve dok na jednoj strani 85 ljudi bude držalo blokirano 9.000.000.000 $ milijardi USA dolara u svojim privatnih seharama, a na drugoj 4 miliona umiralo pod teretom dugova i kredita, koje su ovih 85 ljudi gore opet neki dan zadužili sa novih 800.000.000 KM kod MMF-a, ovdje u BiH neće biti vladavine naroda niti blagostanja.

Demokratija-vladavina naroda, će nastupiti kada na predizborni skup izađe samo par ljudi zbog svoga ličnog interesa, a na ulicu i protest nekoliko hiljada ljudi radi općeg dobra svih nas poštenih građana.

Image
:thumbup:
JBT

#56 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by JBT »

antimobbing wrote:

Image

To je ono na sta sam mislio kada sam rekao "POKRET". Vjerujem da bi to u ovoj situaciji mogao odraditi samo SDP na celu sa Zeljkom Komsicem.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#57 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Uz sav respekt i Zeljku i Zlatku, SDP treba nekog bravara. ;-) :D
VjecitiStudent

#58 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by VjecitiStudent »

JBT wrote:
VjecitiStudent wrote:
JBT wrote:Opet ti kazem, gledas i slusas, a ne vidis i ne cujes. Ne znas zasto postavljas pitanje na taj nacin da kazes "mi", ali ja sam licno i vidio i cuo zasto je Komsic ponukao ljude da glasaju u tolikom broju na opstim izborima za SDP. I vidio sam sta radi i cuo sam sta govori. Za mene je to sto sam vido i cuo ono sto smatram putem socijaldemokratije. Ono sto tu ideologiju cini bliskom ljudima kojih se tice, a to je srednji 8potencijalno) radnicki sloj gradjanske orijentacije. Po tom vidjenju zakljucujem da je upravo on personifikacija (slazem se da je i Bogic imao te kvalitete dok je bio sposoban da se aktivno bavi politikom) socijaldemokratije u BiH koja kao takva ima sansu za bitnije rezultate u BiH, a koji bi tu zajednicu trebali uciniti onim sto svi ljudi u BiH, koju istu vide domovinom, i prizeljkuju. Po tom pitanju je Zeljko uradio vishe nego bilo ko prije njega. Po tom pitanju imamo opadajuci trend u rezultatima SDP-a bez Zeljke Komsica. Rezultati sve govore.
Bas me zanima kako si licno vidio i cou Komsicev idilicni odnos sa vlasnikom Robota?

kao nesto gdje ima puno "rekla-kazala", za cim se redovno poteze od svega i svakoga cim se nema sta drugo argumentovano reci u pokusaju blacenja neke individue, a sve u pokusaju dokazivanja da se ima pravo u svojim tvrdnjama po svaku cijenu.
Imas dvije ogromne robotove zgradurine na podrucju Novog Sarajeva, izgradjene za vrijeme Komsicevog socijaldemokratskog mandata.
Novo Sarajevo je inace jedina opcina u BiH na cijem podrucju Robot ima dva trzna centra.
Otvori malo oci, pa ces ih i ugledati.

Takodjer
http://www.jutarnji.hr/komsic-vratio-do ... es/273087/
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#59 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by antimobbing »

JBT wrote:To je ono na sta sam mislio kada sam rekao "POKRET". Vjerujem da bi to u ovoj situaciji mogao odraditi samo SDP na celu sa Zeljkom Komsicem.
... ali već sam ti rekao u BiH ne postoji SDP ...
... nema srednje klase, nema socijale-blagostanja i nema demokratije-vladavine naroda ...
... sve što sada postoji jeste samo vladavina multi-milionera nad sirotinjom, fukarom koja jedva preživljava pod teretom kredita ...
... nema ni pokreta već opća letargija naroda koji je na izdisaju ...
Last edited by antimobbing on 09/10/2012 13:48, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#60 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by VjecitiStudent »

JBT wrote:
VjecitiStudent wrote:Da, tim na cijem je celu vlasnik Tite (kafic u Sarajevu, za one koji ne znaju) bi sve to fantasticno organizovao. :-)
Amerikanci su se cudom cudili na sta Komsicev predsjednicki kabinet lici, koja je to sprdnja od ljudi i "organizacije".
Razni ljudi se cude raznim stvarima. Pogotovo u USA. Jedni pale Kur An, drugi ga brane, treci trce goli ulicama, cekaju svemirski brod da ih povede u bolje sutra itd. nisu Amerikanci dali legitimitet ovome sto pricam. To rade biraci u BiH. ostalo je sve supljak. Ima nesto u ovome sto Valter kaze. Ako ne dodje do promjene u SDP-u onda samsiguran, na osnovu statistickih podataka, da ce SDP nastaviti tonuti. Alternativa ce se morati traziti u opcijama koje su nezavisne i dolaze iz vsake lokalne zajednice za sebe. Problem je drzavni nivo koji ce i dalje biti sve udaljeniji od stabilne i jake BiH. A to moze dosta uticati i na lokalni nivo.
Da, diplomati USA su zbilja komedija jedna, potpuno nesposobni da ocijene stvarne kvalitete jednog sarajevskog kaficlije, pardon, sefa kabineta clana Predsjednistva BiH :oops:
JBT

#61 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by JBT »

VjecitiStudent wrote:
Imas dvije ogromne robotove zgradurine na podrucju Novog Sarajeva, izgradjene za vrijeme Komsicevog socijaldemokratskog mandata.
Novo Sarajevo je inace jedina opcina u BiH na cijem podrucju Robot ima dva trzna centra.

Takodjer

I ti na osnovu ovog texta zakljucujes da je Zeljko korumpiran? Jesi li ti cuo sta je on imao za reci u tom "slucaju"? Znas li ti kako i gdje Komsic zivi? Kakvo mu je imovinsko stanje? Sta onda reci za aferu "Reket"? treba li se tome vjerovati? Kakva je kupovna moc Zlatka i najblizih mu oko njega? Mislim da su to odavno prezvakane teme i da se na ovoj temi treba skoncentrisati na ono sta je narod rekao na opstim izborima u odnosu na ove izbore. To su relevantni pokazatelji. najbolja anketa. I jedina.
JBT

#62 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by JBT »

antimobbing wrote:
JBT wrote:To je ono na sta sam mislio kada sam rekao "POKRET". Vjerujem da bi to u ovoj situaciji mogao odraditi samo SDP na celu sa Zeljkom Komsicem.
... ali već sam ti rekao u BiH ne postoji SDP ...
... nema srednje klase, nema socijale-blagostanja i nema demokratije-vladavine naroda ...
... sve što sada postoji jeste samo vladavina multi-milionera nad sirotinjom, fukarom koja jedva preživljava pod teretom kredita ...
... nema ni pokreta već opća letargija naroda koji je na izdisaju ...
Sve sto nema, a potrebno je, to treba onda i napraviti. A ko ce praviti ako ne ljudi. Oni kojima je to potrebno. Zato se svako treba oglasiti za svoje interese ili ideale. cekati da neko nesto uradi, dok mi sjedimo u sofama, je gubljenje vremena. Gubljenje zivota.
VjecitiStudent

#63 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by VjecitiStudent »

JBT wrote:
VjecitiStudent wrote:

Takodjer

I ti na osnovu ovog texta zakljucujes da je Zeljko korumpiran? Jesi li ti cuo sta je on imao za reci u tom "slucaju"? Znas li ti kako i gdje Komsic zivi? Kakvo mu je imovinsko stanje? Sta onda reci za aferu "Reket"? treba li se tome vjerovati? Kakva je kupovna moc Zlatka i najblizih mu oko njega? Mislim da su to odavno prezvakane teme i da se na ovoj temi treba skoncentrisati na ono sta je narod rekao na opstim izborima u odnosu na ove izbore. To su relevantni pokazatelji. najbolja anketa. I jedina.
Ja na osnovu one dvije robotove zgradurine imam vrlo zdrave sumnje u iskrenost komsiceve socijaldemokratije. A ovo sa mercedesom je bilo samo logicna posljedica skladnih odnosa politicara i tajkuna, sto je i sam Komsic potvrdio.

PS. I Haris Siljadzic je zivio u stanu od 40 kvadrata.
antimobbing

#64 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by antimobbing »

Sve dok na protest i ulicu ne izađe deset hiljada ljudi koji će tražiti provedbu Zakona i USKOK-a na čitavom teritoriju BiH, ovdje neće biti socijaldemokratije ali to se nikada neće desiti jer u BiH ne postoji socijaldemokratija već samo pojedinci multi-milioneri koji se kriju iza riječi ''socijaldemokratija''.
antimobbing

#65 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by antimobbing »

VjecitiStudent wrote: I Haris Siljadzic je zivio u stanu od 40 kvadrata.
Hari trenutno živi u vilama vrijednim nekoliko miliona eura koje su njegovo vlasništvo 1/1, na Turskoj rivijeri ...

Image

Hari je pronašao svoju novu domovinu i baš ga briga za naše patetično i uzaludno piskaranje na ovom forumu.

Svi mi-sirotinja i fukara koji jedva preživljava živimo ovdje ...

Image
Last edited by antimobbing on 09/10/2012 14:11, edited 1 time in total.
JBT

#66 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by JBT »

VjecitiStudent wrote:
JBT wrote:
VjecitiStudent wrote:

Takodjer

Ja na osnovu one dvije robotove zgradurine imam vrlo zdrave sumnje u iskrenost komsiceve socijaldemokratije. A ovo sa mercedesom je bilo samo logicna posljedica skladnih odnosa politicara i tajkuna, sto je i sam Komsic potvrdio.

PS. I Haris Siljadzic je zivio u stanu od 40 kvadrata.
Pa dobro, to je tvoje vidjenje i tvoje demokratsko pravo da ne vjerujes Komsicu. Nisi se izjasnio po pitanju optuzbi na racun Zlatka po pitanju afere "Reket". Medjutim, kao sto rekoh, kada je Zeljko bio sa SDP-om tada je SDP postao najveca BiH partyija. Sada kada ga nema u SDP-u SDP je pao na bogapitajkoje mjesto. SDP jeste dozivio poraz po broju glasova u odnosu na opste izbore, dakle kaznjen je i to pod 17-ogodisnjom upravom Zlatka L. Sam Zlatko bi trebao po svim tim kriterijama demokratskih principa i u samim politickim opcijama koje se zaklinju u demokratiju i njene principe da sam kaze da je vrijeme da tu poziciju preuzme neko drugi, a u ovom slucaju zasto ne Komsic koji jeste svojim angazmanom doveo SDP do toga da bude najveca politicka opcija u BiH i da na osnovu toga svako od nas pomisli da je to ta opcija koja moze od BiH napraviti ono sto i imamo opisano u statutu i programima bosanskohercegovackog SDP-a.
DougHeffernan

#67 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by DougHeffernan »

antimobbing wrote:
Svi mi-sirotinja i fukara koji jedva preživljava živimo ovdje ...

[img]http://www.***%20SPAM%20***.ba/slike/novosti/AAA%20SHOWBIZ/KULTURA/zemaljski%20muzej-stidite-se.jpg[/img]
Narod u BiH lose zivi zbog nerada, lijenosti, nesposobnosti i korumpiranosti, a ne zbog losih politicara (koje ste btw sami izabrali)

Dakle ne patetikuj vise o "jadnom narodu". Sami ste krivi.
Altsa

#68 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by Altsa »

pravo da kazem o njemu ne mislim vise nista...covjek koji je imao sansu da nesto pozitivno uradi u Bih je zasro motku i sve upropastio...svakako sdp vise nije moja interesna tacka pa mi se jebe za njega
haps01

#69 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by haps01 »

robert treniro wrote:dzaba kenjate. nece sda niti smjanjivati niti postavljati predsjednika sdp-a. za vasu informaciju, zlatko ce biti predsjednik do kraja mandata, a nakon toga se nece kandidovati na tu funkciju.
Pa nece, normalno da nece, kad je Zlatni tako organizovao stranku. Osnivaca bukvalno otjerao, covjeka koji ga je "napravio"politicarom. Dok god je Zlatko tamo, i dok god smatra SDP privatnom strankom, SDP je osudjen na propast.
Prpa.ba

#70 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by Prpa.ba »

I da Zlaja ode, ostaju Zlajici u SDP-u. Jedina nada za njih je Vanredni kongres, smjena GO, raspustanje svih KO i OO i rekonstrukcija odozdo prema gore. Jasno, dokle god su stranacki prvaci HDZ-ovka Korac i super-biznismen Ivanisevic, od toga nema nista. Cenzuse, hitaju ti. :-D
madner

#71 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by madner »

Prpa.ba wrote:I da Zlaja ode, ostaju Zlajici u SDP-u. Jedina nada za njih je Vanredni kongres, smjena GO, raspustanje svih KO i OO i rekonstrukcija odozdo prema gore. Jasno, dokle god su stranacki prvaci HDZ-ovka Korac i super-biznismen Ivanisevic, od toga nema nista. Cenzuse, hitaju ti. :-D
Ma dobro to bi islo po automatizmu, kao domine. S tim da bi KO i OO morali biti ti koji podrzavaju Zlajinu smjenu tako da nema potrebe da se raspute u tom slucaju :D
heckler

#72 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by heckler »

Zlaji treba obezbjediti neku "jako vaznu" funkciju negdje vani. Negdje u UN ili tako neku luftika vau vau vaznu organizaciju. Da ide visoko podignute glave da spasava svijet sad kad je spasio Bosnu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#73 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by JoseMujica »

heckler wrote:Zlaji treba obezbjediti neku "jako vaznu" funkciju negdje vani. Negdje u UN ili tako neku luftika vau vau vaznu organizaciju. Da ide visoko podignute glave da spasava svijet sad kad je spasio Bosnu.
:lol: :lol: :lol: da i Zlaju ko Alkalaja uvalimo strancima :lol: :lol: :lol:
sinuhe

#74 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by sinuhe »

Da, naci mu nesto. Crveni burzuj je od malena umislio da je bitan pa sam otici nece.
heckler

#75 Re: Zlatko out, Zeljko in!

Post by heckler »

JoseMujica wrote:
heckler wrote:Zlaji treba obezbjediti neku "jako vaznu" funkciju negdje vani. Negdje u UN ili tako neku luftika vau vau vaznu organizaciju. Da ide visoko podignute glave da spasava svijet sad kad je spasio Bosnu.
:lol: :lol: :lol: da i Zlaju ko Alkalaja uvalimo strancima :lol: :lol: :lol:

Poslali su i oni nama likove poput Bildta. Treba im vratiti uslugu :oops:
Post Reply