Zlatko Lagumdžija vs Tomislav Nikolić (drugi put)

Post Reply
mrki medvjed

#1 Zlatko Lagumdžija vs Tomislav Nikolić (drugi put)

Post by mrki medvjed »

Jučer sam postavio ovu temu prvi put. U međuvremenu je "neko" iz meni nepoznatih razloga sklonio sa foruma. Tema je bila odlično posjećena jer je sinoć, kada sam posljednji put bio na ovoj stranici, bilo punih 6 stranica vaših komentara i diskusija. Koliko znam nije bilo nikakvih obavještenja da će tema biti "smaknuta". Radi interesa šire javnosti, razvoja demokratije i slobodne riječi na ovim prostorima, ma šta o tome mislili moderatori ovog portala, vraćam gore pomenutu temu.

Da vas podsjetim, u četvrtak na večer u emisiji "Javna tajna" na bht 1 gostovali su Lagumdžija i Nikolić. Tema je bila presuda međunarodnog suda pravde u Hagu.

Cijela emisija se može pgledati na portalu javnog servisa: http://www.pbsbih.ba/bht1/06subota.html

A najzanimljiviji dijelovi na:
http://youtube.com/results?search_query=lagumdzija

Vjerujem da će se neko od urednika foruma udostojiti da mi odgovori zašto je tema sklonjena, jer od kako sam ja aktivan na ovoj stranici ovo je prvi slučaj da je tema u potpunosti izbrisana!!! Ako se već "furate" da je ovdje dozvoljena sloboda iznošenja vlastitog mišljenja ne vidim razlog za ovakav postupak.

Baš me zanima koliko će ovaj put ostati, a vjerujte da mi neće biti mrsko da ovo uradim i treći put :D

zahvali se chaterima zbog uklonjene teme. isto ce se desiti i ubuduce ako se zachata a, btw, trece shanse nece biti...;)

z66
Pravi Bosanceros

Post by Pravi Bosanceros »

Pa i ja sam pitao na temi o SDP-u sta je sa ovom temom. Nisam do sada primjetio da se teme brisu pa mi je malo cudno.

Hajd sacekacemo odgovor da ne bude da nekoga neposteno krivimo :)

ps. Kao sto napisah na onoj "obrisanoj" temi, htjeli mi to priznati ili ne, Zlatko je gigant, a svojim stavovima u ovoj emisiji je to samo potvrdio.
mostarac

Post by mostarac »

ma kasno sinoc ili rano jutros doslo do obracuna izmedju partizana i SBiH-ovaca koji su se divili Tomi Nikolicu pa se valjda vremenom zaguzvalo :D
prleitihi

Post by prleitihi »

prleitihi su opet odradili lavovski dio posla.. :oops::D:D ..najgore mi je kad se moram boriti protiv 100% kvislinga.. :oops: :D :D :D

hajde probaj i ovu unishtiti. nisam stigao ranije, ali evo ti opomena pred ban.

z66
Nancy Drew

#5 Re: Zlatko Lagumdžija vs Tomislav Nikolić (drugi put)

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 14:00, edited 1 time in total.
Avax_

Post by Avax_ »

Zlatko Lagumdzija je otjerao Bogica Bogicevica is SDP-a, to dovoljno govoti o njegovom postenju i moralu!!
hobit

Post by hobit »

hahaha, ama zaustavite ga ako je ikako...., recite mu da stane samo da...
zlaja se navio pravo, bas ga je otuzno gledati kako imitira silu, al eto ugledo se na dodika
beco5

Post by beco5 »

Velika greška Federalne TV .Prije nekoliko dana Dovodili su četnika Tadića
iz B.Luke a sad na veliki praznik BiH gradjana 1/3/07. zamjenika Golopudog Šešelja Koji nam je pokvario praznik. Ova propoganda četništva
na FTV neću da vjerujem da je bila namjerna. :bih:
PetiKorpus

Post by PetiKorpus »

Nakon dogadjaja u proteklim danima (citaj: presude), Zlatko bi (ne bilo mu naredjeno) ipak trebao malo razmisliti o nekim svojim postupcima u proslosti. Slusao sam ga par puta kako je za sebe rekao (priznao) da je pravio greske.

Sad nije bitan njegov ego (koji postoji), cesto pominjana narcisoidnost (koja to jeste), nego nesto drugo.

Bilo bi mudro (potez odraslog, zrelog covjeka), da porazgovara sa SDU, sa Bogicem, sa svim, ali bas svim SDP-ovcima koji su vec napustili ili se pripremaju da napuste SDP, da ih u ovim vremenima zamoli (sto nikad u zivotu do sada vjerovatno nije uradio) da budu pravi ujedinjeni socijaldemokrati, jer (parafraziram ga iz navedene emisije) ovo sto se sad dogadja u BiH je za SDP i Neretva i Sutjeska.
angevin

Post by angevin »

PetiKorpus wrote:Nakon dogadjaja u proteklim danima (citaj: presude), Zlatko bi (ne bilo mu naredjeno) ipak trebao malo razmisliti o nekim svojim postupcima u proslosti. Slusao sam ga par puta kako je za sebe rekao (priznao) da je pravio greske.

Sad nije bitan njegov ego (koji postoji), cesto pominjana narcisoidnost (koja to jeste), nego nesto drugo.

Bilo bi mudro (potez odraslog, zrelog covjeka), da porazgovara sa SDU, sa Bogicem, sa svim, ali bas svim SDP-ovcima koji su vec napustili ili se pripremaju da napuste SDP, da ih u ovim vremenima zamoli (sto nikad u zivotu do sada vjerovatno nije uradio) da budu pravi ujedinjeni socijaldemokrati, jer (parafraziram ga iz navedene emisije) ovo sto se sad dogadja u BiH je za SDP i Neretva i Sutjeska.
pa pola tih "socijaldemokrata" se ponasalo kao uvrijedjene mlade sto se poslije vidjelo priblizavajuci se svakome ko bi im osigurao mjesto u parlamentu. Bogic je odigrao pravu stvar u svoje vrijeme, ali ko garantira da nije muljao s parama BIHAMK-a. Nije ni Zlatko idealan, ali ta njegova arogantnost odlicno parira nacionalistickom seljakluku (stavlja ih na pravo mjesto na drustvenoj ljestvici)
hobit

Post by hobit »

jos nema prave lijeve opcije na nivou BiH, SDP je samo federacija, SNSD r.srpska, uostalom vrijeme je za nove ljude
angevin

Post by angevin »

hobit wrote:jos nema prave lijeve opcije na nivou BiH, SDP je samo federacija, SNSD r.srpska, uostalom vrijeme je za nove ljude
ipak je SDP prikladnija jezgra socijaldemokratije u BiH poredeci sa SNSD-om koji iz ne znam kojih razloga nosi to ime. Istina je da je ima podosta politickih metuzalema u SDP-u koji bi trebali da se lagano povuku u penzionersku hladovinu
hobit

Post by hobit »

samo da ta jezgra ne zavrsi sa zlajom kao jedinim clanom,
problem balkana je sto non stop proizvodi diktatorcice
angevin

Post by angevin »

Upravu si, ali i "stari i etablirani" clanovi SDP-a ga napuste cim im pocne izmicati neko rukovodece mjesto. Koliko u tome ima Zlatkove zasluge ne znam, ali smo mogli vidjeti perjanice SDP-a koje su se blago isprovaljivali nakon napustanja stranke i osnivanja svojih malih i interesno priklanjajucih stranaka.
hobit

Post by hobit »

iskreno, po meni politicar jedan mandat i zdravo, u najgorem slucaju da je ne znam kakve stvari napravio (izmislio perpetum mobile npr.) moze drugi mandat, evo ti dodika drugi mandat pa usro motku
angevin

Post by angevin »

presr'o je.
problem je sto je malo stanovnika, nema dovoljno politicki svjesne i obrazovane mase da regrutira kvalitetne politicare; godinama gledamo iste face, tezgare, bore se za poslanicku platu. i ako dodje koja mladja faca brzo je transformiraju u sebi slicnu.
jebote, isto Zona sumraka....... :roll:
hobit

Post by hobit »

ne brini, ne mogu oni usrati koliko mi mozemo pocistiti 8-)
Romanopisac

Post by Romanopisac »

hobit wrote:iskreno, po meni politicar jedan mandat i zdravo, u najgorem slucaju da je ne znam kakve stvari napravio (izmislio perpetum mobile npr.) moze drugi mandat, evo ti dodika drugi mandat pa usro motku
zar ovo dodiku nije treci mandat?
angevin

Post by angevin »

koliko je narod glup, oni samo kada bi se salili par dana pa iz korijena izmjenili pricu (politiku) sve bi za koji dan bili normalno. ne treba tu puno, samo da ovan povede na drugu stranu
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Romanopisac wrote:
hobit wrote:iskreno, po meni politicar jedan mandat i zdravo, u najgorem slucaju da je ne znam kakve stvari napravio (izmislio perpetum mobile npr.) moze drugi mandat, evo ti dodika drugi mandat pa usro motku
zar ovo dodiku nije treci mandat?
eh. kad "more" Cera sebi "prepraviti", sto nemoze Dodo??
:D :D
.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Avax_ wrote:Zlatko Lagumdzija je otjerao Bogica Bogicevica is SDP-a, to dovoljno govoti o njegovom postenju i moralu!!
A meni se cini da ovo tvoje vise govori o Tomi Nikolicu... :D
HAL9000

Post by HAL9000 »

hobit wrote:ne brini, ne mogu oni usrati koliko mi mozemo pocistiti 8-)
Pojesti...mislim da je prikladniji glagol. Ha, sta ces, narod gladan. 8-)
A sto se tice duela, ma nema se sta reci. S jedne strane koliko toliko normalan lik, a s druge....ma nemam komentara, samo cu se ras..zditi. :x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Drzite se teme.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Post Reply