Ne pričaj gluposti. Riječ je o socijalnoj pravdi, jedinom nikada zatvorenom poglavlju ovih prostora, na kojima se priknadalo oko svega, osim oko toga. To nije bitno, kažem vam lijepo, ukoliko nije bitno vama.palermo wrote:Ne vidi se. Osobina odraslosti je između ostalog i da nadiđe sopstvenu sujetu i ličnu (ko zna čime izazvanu) ogorčenost.oldplague wrote: Ma jok bolan, ja sam bila dobar pionir. Dobitnik Price, Uče i ostalih mizdarija, zakon se poštovo, govna se jela, a sistemu se vjerovalo. I onda sam odrasla.
Al nisi ti tema topica, i ne mislim da o tome trebamo pričati (i usput izvinjenje i na ovih par riječi, one su samo odgovor na tvoj cinizam).
kao što je očito da se i o temi nema šta više pričati
Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
-
oldplague
#76 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
-
oldplague
#77 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
E jebaji ga, mislili smo zasijat malo, al uto se zarati.A u tome je stvar... Pa sto, pobogu...? Neke vocke, povrcke...? Nista...?
- felipe kajetano
#78 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
oldplague wrote:Ma jok bolan, ja sam bila dobar pionir. Dobitnik Price, Uče i ostalih mizdarija, zakon se poštovo, govna se jela, a sistemu se vjerovalo. I onda sam odrasla.palermo wrote:oldplague wrote: Jok ba, puna šaka obraza.
Šta znam, moji su dosta stekli u prošlom sistemu. Pošteno.
Naravno, uvijek je bilo sličnih tebi koji bi sve dali da za njima viču na ulci, lopoviiiiii ili slično.
Vidis, evo sad ljudi tvrde da se sasvim normalno moglo zaraditi za malo kucerka u Vodicama, teke kvadrata na Jahorini i imati u steku cirka 400 000 doJc maraka
Interesantno, da su ti koji spominju to malo sirotinje najglasniji kad se afirmativno govori o tom sistemu, i ne cudi..al' paradoksalno da ne shvataju da su bash takve postenjacine jednim dijelom doprinijele da se voljeni sistem srusi kao kula od karata
-
palermo
#79 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Whatever, ti ne diskutuješ, ti samo želiš da svoju sujetu hraniš.oldplague wrote:
Ne pričaj gluposti. Riječ je o socijalnoj pravdi, jedinom nikada zatvorenom poglavlju ovih prostora, na kojima se priknadalo oko svega, osim oko toga. To nije bitno, kažem vam lijepo, ukoliko nije bitno vama.
O socijalnoj pravdi na nekoj drugoj temi.
- nosara
#80 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Jest kurac... Da se sistemi ruse zbog ekonomije kapitalizam bi krepo prije 100 godina... Ne pravi se maroder...felipe kajetano wrote: Vidis, evo sad ljudi tvrde da se sasvim normalno moglo zaraditi za malo kucerka u Vodicama, teke kvadrata na Jahorini i imati u steku cirka 400 000 doJc maraka![]()
Interesantno, da su ti koji spominju to malo sirotinje najglasniji kad se afirmativno govori o tom sistemu, i ne cudi..al' paradoksalno da ne shvataju da su bash takve postenjacine jednim dijelom doprinijele da se voljeni sistem srusi kao kula od karata
-
oldplague
#81 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Upravo tako, ali neće niko za sebe reći da je šugav.Vidis, evo sad ljudi tvrde da se sasvim normalno moglo zaraditi za malo kucerka u Vodicama, teke kvadrata na Jahorini i imati u steku cirka 400 000 doJc maraka
-
Dingos
#82 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Heheh, "ugledne poslovne zene", ciji su prihodi za vrijeme alijanse narasli za 230 - 270 %....bas je ugledna
)
-
palermo
#83 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Lupaš felipe, baš kao padobranac koji uskače, ja nikada nisam bio apologeta prošlog sistema, štaviše uvjeren sam da bi da su bile drugačije okolnosti (da je bio kapitalizam) ja bih imao mnogo veće nasljedstvo. Jedino protiv čega sam ja je da nam se podmeće uravnilovka po sistemu držte lopova......ima više od menefelipe kajetano wrote: Interesantno, da su ti koji spominju to malo sirotinje najglasniji kad se afirmativno govori o tom sistemu, i ne cudi..al' paradoksalno da ne shvataju da su bash takve postenjacine jednim dijelom doprinijele da se voljeni sistem srusi kao kula od karata
-
oldplague
#84 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Nosara, nijjet ti je dobar, al ne rise. Gledala sam fino, iz prvog saffa, kako proždiru onu državu, kako se pretvara u smrdljivu, trulu, neodržavanu birokratsku koloniju, u kojoj niži stalež oponaša viši i samo čeka da mu neko otvori bolovanje da ne zida više tuđe vikendice. Sranje ono, sranje ovo. Ako vam je do pristojne države, bičujte se pred ogledalom svaki dan barem pet puta.nosara wrote:Jest kurac... Da se sistemi ruse zbog ekonomije kapitalizam bi krepo prije 100 godina... Ne pravi se maroder...felipe kajetano wrote: Vidis, evo sad ljudi tvrde da se sasvim normalno moglo zaraditi za malo kucerka u Vodicama, teke kvadrata na Jahorini i imati u steku cirka 400 000 doJc maraka![]()
-
oldplague
#85 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Ma nije bolan tako, izmišljaš bezveze. Imali su neki ljudi više i od komunističke buržoazije, ali su zaradili krvavim radom i odricanjem. Ako si iz Sarajeva, teško možeš biti svjestan toga, ali vjeruj matoroj forumašici kad ti fino kaže.palermo wrote:Lupaš felipe, baš kao padobranac koji uskače, ja nikada nisam bio apologeta prošlog sistema, štaviše uvjeren sam da bi da su bile drugačije okolnosti (da je bio kapitalizam) ja bih imao mnogo veće nasljedstvo. Jedino protiv čega sam ja je da nam se podmeće uravnilovka po sistemu držte lopova......ima više od menefelipe kajetano wrote: Interesantno, da su ti koji spominju to malo sirotinje najglasniji kad se afirmativno govori o tom sistemu, i ne cudi..al' paradoksalno da ne shvataju da su bash takve postenjacine jednim dijelom doprinijele da se voljeni sistem srusi kao kula od karata
-
Dingos
#86 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Ma to svakako, ali ipak se on bori protiv namjestanja poslova kao i korupcijejapijem wrote:Otvorio se prostor, prije toga te poslove je radio netko pod kapom drugih stranaka.Dingos wrote:Heheh, "ugledne poslovne zene", ciji su prihodi za vrijeme alijanse narasli za 230 - 270 %....bas je ugledna)
- JThomas
#87 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
zlaja nije anđeo. štaviše. al' hajd' pokušajte sličnu analizu uraditi za ostale iz političkog vrha i morebit' da će vam početi izgledati baš k'o anđeo... 
- felipe kajetano
#88 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Nisam ni rekao da se sistem srusio iskljucivo samo zbog crvene burzoazije , rek'o jednim dijelom..i takvi nemaju pravo "popovanja" u vezi bilo cega.nosara wrote:Jest kurac... Da se sistemi ruse zbog ekonomije kapitalizam bi krepo prije 100 godina... Ne pravi se maroder...felipe kajetano wrote: Vidis, evo sad ljudi tvrde da se sasvim normalno moglo zaraditi za malo kucerka u Vodicama, teke kvadrata na Jahorini i imati u steku cirka 400 000 doJc maraka![]()
Ja sam taj sistem volio, iako sam bio sasvim mali , nedovoljno zreo da bilo sta shvatim, voli ga i moj stari i dan danas, iako mu nije dao malo kucerka na Jadranu a bio je njegov revnosan cuvar, obrazovan, i nikada za 40 godina staza nije zakasnio na posao.
Kaze stari sta nam fali.......
- nosara
#89 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Sistem je bio dobar ko kruh... Malo okopavanja, zalijevanja i danas bi sve mirisalo...oldplague wrote:Nosara, nijjet ti je dobar, al ne rise. Gledala sam fino, iz prvog saffa, kako proždiru onu državu, kako se pretvara u smrdljivu, trulu, neodržavanu birokratsku koloniju, u kojoj niži stalež oponaša viši i samo čeka da mu neko otvori bolovanje da ne zida više tuđe vikendice. Sranje ono, sranje ovo. Ako vam je do pristojne države, bičujte se pred ogledalom svaki dan barem pet puta.nosara wrote:Jest kurac... Da se sistemi ruse zbog ekonomije kapitalizam bi krepo prije 100 godina... Ne pravi se maroder...felipe kajetano wrote: Vidis, evo sad ljudi tvrde da se sasvim normalno moglo zaraditi za malo kucerka u Vodicama, teke kvadrata na Jahorini i imati u steku cirka 400 000 doJc maraka![]()
Gdje sam ja tvrdio da su ovdje (u regiji) ljudi kako treba...?
- silent_BoB
#90 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
e da....zaboravio si navesti i taj kompjuter za kojim sjedis,aaaa da...., pretplata za internet od proslog mjeseca pa nisi ni racun sacuvao hehehehehe
svaka vlast ima svoja piskarala,pa s toga s.bosna je bila " necije piskaralo"...ne vjerujem u sve sto napisu il ti ga objave ......ima jos njih koje treba istraziti,al kako obicno biva ..pokoji stan,auto,kuca ,bankovni racun i sl. na kraju pojede maca
tipicna apatija kojom se branimo...jos na kraju cemo se zapitati zasto nismo i mi sta "puhnuli" !!!
jel to poenta ove price??? e pa nije !
svaka vlast ima svoja piskarala,pa s toga s.bosna je bila " necije piskaralo"...ne vjerujem u sve sto napisu il ti ga objave ......ima jos njih koje treba istraziti,al kako obicno biva ..pokoji stan,auto,kuca ,bankovni racun i sl. na kraju pojede maca
tipicna apatija kojom se branimo...jos na kraju cemo se zapitati zasto nismo i mi sta "puhnuli" !!!
jel to poenta ove price??? e pa nije !
- Komrad
#91 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Zlaja i nema neku imovinu s obzirom na primanja koja ima
- Alfons Kauders
#92 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
znaci moji starci su lopovi zato jer su zavrsili fakultete, radili 40 godina i stedili da ostave sta meni u amanet?japijem wrote:Nego šta nego lopovi, ako su od plate to sve uspjeli steći, ako oni nisu lopovi onda i današnji tajkuni koji se obogatiše po zakonu također to nisu, a zanimljivo svi ih zovu lopovima.Alfons Kauders wrote: i moji starci su iz onog sistema izasli sa stanom od 100 kvadrata, kucom na moru, poslovnim prostorima itd...garant lopovi, jel tako?
sad su u penziji, uzivaju, na mene je red da radim... i kako je krenulo do kraja svog radnog vijeka cu zaraditi isto sto i oni, ili vise...
nisam ti ja kriv sto te nije sit kurac pravio,
-
palermo
#93 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Šta izmišljam, da je bilo ljudi koji su imali sposobnosti da i u onom sistemu zarade na pošten način ?oldplague wrote:[
Ma nije bolan tako, izmišljaš bezveze. Imali su neki ljudi više i od komunističke buržoazije, ali su zaradili krvavim radom i odricanjem. Ako si iz Sarajeva, teško možeš biti svjestan toga, ali vjeruj matoroj forumašici kad ti fino kaže.
Svaki sistem ima svoje elite i principe po kojima njima pripadaš. Ako ništa Zlatko Lagumdžija odnosno njegovi roditelji su privilegiju da pripadaju crvenoj buržoaziji usmjerili na pravi način. U školovanje.
Nisam iz sarajeva, vjerovatno je Sarajevo bilo poseban otok u prošlom sistemu
Dovoljno sam mator da vjerujem svojim očima i svojim sjećanjima
-
oldplague
#94 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Jest, ko pljesnjiv kruh, ali bolji od ovih tvrdih kifli. A zašto ne bi okopavanja i zalijevanja. Šta bi?Sistem je bio dobar ko kruh... Malo okopavanja, zalijevanja i danas bi sve mirisalo...
Gdje sam ja tvrdio da su ovdje (u regiji) ljudi kako treba...?
Tvrdiš da je valjao režim, a režim je isti u dlaku kakvi su ljudi. Ne valjaju ljudi, ne valja ni režim. Nemoj meni tog mladalačkog poleta, izaćeš mi... iz hatra.
-
oldplague
#95 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
O bože...palermo wrote:Šta izmišljam, da je bilo ljudi koji su imali sposobnosti da i u onom sistemu zarade na pošten način ?oldplague wrote:[
Ma nije bolan tako, izmišljaš bezveze. Imali su neki ljudi više i od komunističke buržoazije, ali su zaradili krvavim radom i odricanjem. Ako si iz Sarajeva, teško možeš biti svjestan toga, ali vjeruj matoroj forumašici kad ti fino kaže.
Svaki sistem ima svoje elite i principe po kojima njima pripadaš. Ako ništa Zlatko Lagumdžija odnosno njegovi roditelji su privilegiju da pripadaju crvenoj buržoaziji usmjerili na pravi način. U školovanje.
Nisam iz sarajeva, vjerovatno je Sarajevo bilo poseban otok u prošlom sistemu
Dovoljno sam mator da vjerujem svojim očima i svojim sjećanjima
- nosara
#96 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Najozbiljnije, tema je kara...
Prdon na izricaju... 
- felipe kajetano
#97 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Izvini, uopste ne govorim o ljudima koji su se tada bavili privatlukom , govorim o raznim mufljuzima koji su se pod ideoloskom krinkom ekstemno bogatili na racun drugih, ne svojim radom i znanjem vec muljavinama kojih je i onda bilo jako puno.A brate...tih Kurcubica i Jataganaca je bilo jako puno za onakvu zemljupalermo wrote:Lupaš felipe, baš kao padobranac koji uskače, ja nikada nisam bio apologeta prošlog sistema, štaviše uvjeren sam da bi da su bile drugačije okolnosti (da je bio kapitalizam) ja bih imao mnogo veće nasljedstvo. Jedino protiv čega sam ja je da nam se podmeće uravnilovka po sistemu držte lopova......ima više od menefelipe kajetano wrote: Interesantno, da su ti koji spominju to malo sirotinje najglasniji kad se afirmativno govori o tom sistemu, i ne cudi..al' paradoksalno da ne shvataju da su bash takve postenjacine jednim dijelom doprinijele da se voljeni sistem srusi kao kula od karata
Al' najveca ironija je da su im djeca glumila razne Che-Gevare, i slusale Stulica sa najnovijeg muzickog stuba koji je tajo donio iz mrske kapitalisticke Njemacke
-
palermo
#98 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Zaboravila si dodati moj......oldplague wrote:[
O bože...
- JThomas
#99 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
ja lično to uvijek kažem. poštenje na stranu, političar k'o političar. al' to ostalo nije nikakvo proturanje priče, nego živa istina. stari mu jest bio gradonačelnik sarajeva koji danas ima ulicu, gdje ćeš većeg glavonje? nemojmo se praviti blesavi, k'o da onda nije bilo siromaha i bogataša. a on lično je doktorirao sa 33 godine. šta bi trebalo, sa takvim obrazovanjem i porodičnom pozadinom da jedva sastavlja kraj sa krajem, gdje to ima? u normalnoj državi bi bio i bogatiji.japijem wrote:JThomas wrote:zlaja nije anđeo. štaviše. al' hajd' pokušajte sličnu analizu uraditi za ostale iz političkog vrha i morebit' da će vam početi izgledati baš k'o anđeo...
Ima tu nešto, ali onda otvoreno treba reći "od svih govana zlaja je najmanje", a ne proturati priču o poštenju, bogatim starcima, vanserijski uspješnoj ženi, ma zlaja je samo političar, a to je znamo kakva vrsta.
-
oldplague
#100 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?
Tema jeste kara. Odoh.nosara wrote:Najozbiljnije, tema je kara...Prdon na izricaju...