Srednje Poljoprivredna škola, smjer prerađivač mesa u Banja Luci 1974. do 1977.
ali je danas Milorad bogatiji bar 10 puta od Zlatka !! Pa ti vidi !!
popajic wrote:Nije fer piciti ovakvu temu dok je @NightSky setac "odsutan"![]()
Ovo je njegov domen
pa sta sad treba...oldplague wrote:Ma nešto je bolan. Kako nije čovječe. Za socijaldemokratskog lidera, oči ispadaju. Ali vi ste navikli na to, pa kad su vas drugi osedlali, što vas on ne bi uzjaho? I on je nečije dijete.Komrad wrote:Nisam ni je stekao restitucijom moj pradjed i djed su obradjivali zemlju i prije i tokom i nakon SFRJoldplague wrote:
Ne tamburaj. Nije Zlaja ovo stekao restitucijom, već mu je familija sticala u komunizmu. Uvijek neko profitira, nema spora, ali hajde da se ne pravimo socijalonozaono. Sve je to šarena laža. Dobro im bilo onda, dobro im i sada. Djecu čeka 200 milja maraka za školu, a Muji govno što te nije zovno.
dio te zemlje je otet i placene su im mizerne naknade kada se pravila cementara ali eto...
Govorim da Zlajino bogatstvo i nije nesto s obzirom kolika primanja ima
E, jebat ga, ode ti daleko, ta naravno da život nije pravedan.oldplague wrote: Ma čak i ne bode, ima i mnogo gorih. Samo mi je žao. Žao mi je sirotinjske djece koja mogu biti Tesla lično, pa im niko neće izburgijati fulbrajta da se šepure po Yaleu. Ma ni topli obrok i tramvajsku. I još će ih pljuvati što slušaju Džinovića, pa ne mogu skuckat za Stanford.
heheheoldplague wrote:Nisu lopovi, ali jesu režimci. Velim ja, nije nelegalno, ali jeste nemoralno. Te tu možemo i ključati ovu temu.
Nemoralno ?????'oldplague wrote:Nisu lopovi, ali jesu režimci. Velim ja, nije nelegalno, ali jeste nemoralno. Te tu možemo i ključati ovu temu.
Jok ba, puna šaka obraza.palermo wrote:Nemoralno ?????'oldplague wrote:Nisu lopovi, ali jesu režimci. Velim ja, nije nelegalno, ali jeste nemoralno. Te tu možemo i ključati ovu temu.
Tema se zaista može ključati
Šta znaju djeca šta je trista kila. Odnosno, kao da oni znaju šta je kamion cimente iz tatine firme i radnici iz mamine kad se zida vikendica. Oni pamte da su ih svi "praaavooo gotivili" i oni vazda fino sa fukarom.japijem wrote:Kako nisu, ako su državu zakinuli za jednu marku ili onda dinar, lopovi su, ako su betonirali temelje dok se gradila neka društvena zgrada lopovi su, ako su podmazali nekog da dobiju građevinsku ili nešto slično lopovi su, da ne duljim više.oldplague wrote:Nisu lopovi, ali jesu režimci. Velim ja, nije nelegalno, ali jeste nemoralno. Te tu možemo i ključati ovu temu.
Naravno da to neće izjaviti ni Dodik ni Čović, jer bi njih dvojica još i mogli isposlovati usvajanje i sprovedbu takvog zakona. A SDP, sa SDA na grbači, može isposlovati samo uklanjanje Arzije iz vrtića. Što nije loše, ali nije ni osmo svjetsko čudo.Alfa_Ze wrote:Ako je Lagumdzija pred visemilionskim auditirijumu dva puta rekao (FTV, HRT ), da se odmah po formiranju vlasti usvoji zakon o nelegalno stecenoj imovini i oduzimanju iste, cemu daljna rasprava.
Nesto se ne sjecam da je tako sto izjavio ni Dodik ,niti Covic ??
oldplague wrote: Jok ba, puna šaka obraza.
Ma jok bolan, ja sam bila dobar pionir. Dobitnik Price, Uče i ostalih mizdarija, zakon se poštovo, govna se jela, a sistemu se vjerovalo. I onda sam odrasla.palermo wrote:oldplague wrote: Jok ba, puna šaka obraza.
Šta znam, moji su dosta stekli u prošlom sistemu. Pošteno.
Naravno, uvijek je bilo sličnih tebi koji bi sve dali da za njima viču na ulci, lopoviiiiii ili slično.
Doduše.Alfa_Ze wrote:I zaista na ovu temu treba staviti katanac, jer @ ''Glorija'' se jos ni jednom nije oglasila da brani svoje stavove i stavove ''Slobodne bosne '' i Senada Avdica !!![]()
Ocito je ''tema sa razlogom'' pokrenuta !!
Ja sam naslijedio/naslijediću dvije kuće na moru, voćnjake, kuću, vikendicu i stan u BiH, pri čemu je samo stan kupljen i još se otplaćuje na kredit, a sve ostalo je prenošeno u familiji s generacije na generaciju, kuće se zidale, dograđivale, obnavljale itd. I niko ništa nije dobio od bilo kojeg režima, niti su moji bili članovi partije.oldplague wrote:Nisu lopovi, ali jesu režimci. Velim ja, nije nelegalno, ali jeste nemoralno. Te tu možemo i ključati ovu temu.
U tom pravcu ocekujem i punu Covicevu PODRSKU !!japijem wrote:Jedva čekam da zlaja makar u federaciji progura taj zakon, pa da se krene.oldplague wrote:Naravno da to neće izjaviti ni Dodik ni Čović, jer bi njih dvojica još i mogli isposlovati usvajanje i sprovedbu takvog zakona. A SDP, sa SDA na grbači, može isposlovati samo uklanjanje Arzije iz vrtića. Što nije loše, ali nije ni osmo svjetsko čudo.Alfa_Ze wrote:Ako je Lagumdzija pred visemilionskim auditirijumu dva puta rekao (FTV, HRT ), da se odmah po formiranju vlasti usvoji zakon o nelegalno stecenoj imovini i oduzimanju iste, cemu daljna rasprava.
Nesto se ne sjecam da je tako sto izjavio ni Dodik ,niti Covic ??
Dobra tema, sta je...?Alfa_Ze wrote:I zaista na ovu temu treba staviti katanac, jer @ ''Glorija'' se jos ni jednom nije oglasila da brani svoje stavove i stavove ''Slobodne bosne '' i Senada Avdica !!![]()
Ocito je ''tema sa razlogom'' pokrenuta !!
komeba wrote:Neka neko ukaže na dio imovine za koji pretpostavlja da Lagumdžija nije mogao zaraditi ili naslijediti kao sin gradonačelnika Sarajeva, tj. član imućne porodice, ugledni profesor i stručnjak na svjetskim univerzitetima i član svjetske akademije nauka i umjetnosti, te muž uspješne poslovne žene...
Čekam.
A u tome je stvar... Pa sto, pobogu...? Neke vocke, povrcke...? Nista...?oldplague wrote:Ma jok bolan, ja sam bila dobar pionir. Dobitnik Price, Uče i ostalih mizdarija, zakon se poštovo, govna se jela, a sistemu se vjerovalo. I onda sam odrasla.palermo wrote:oldplague wrote: Jok ba, puna šaka obraza.
Šta znam, moji su dosta stekli u prošlom sistemu. Pošteno.
Naravno, uvijek je bilo sličnih tebi koji bi sve dali da za njima viču na ulci, lopoviiiiii ili slično.
Ne vidi se. Osobina odraslosti je između ostalog i da nadiđe sopstvenu sujetu i ličnu (ko zna čime izazvanu) ogorčenost.oldplague wrote: Ma jok bolan, ja sam bila dobar pionir. Dobitnik Price, Uče i ostalih mizdarija, zakon se poštovo, govna se jela, a sistemu se vjerovalo. I onda sam odrasla.
Gloria wrote:Posto ne vidim da se otvorila tema o velikom vozdu Zlaji (14 godina kao predsjednik SDP-a nije mala stvar), niti da se diskutuje o njemu.....
To je evropskaVjecitiStudent wrote:komeba wrote:Neka neko ukaže na dio imovine za koji pretpostavlja da Lagumdžija nije mogao zaraditi ili naslijediti kao sin gradonačelnika Sarajeva, tj. član imućne porodice, ugledni profesor i stručnjak na svjetskim univerzitetima i član svjetske akademije nauka i umjetnosti, te muž uspješne poslovne žene...
Čekam.![]()
![]()
![]()
One iste ciji uvazeni clan je i Kuzmanovic???
gloria je sa k-pax-a...vee-jay wrote:Gloria wrote:Posto ne vidim da se otvorila tema o velikom vozdu Zlaji (14 godina kao predsjednik SDP-a nije mala stvar), niti da se diskutuje o njemu.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()