Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Locked
Alfa_Ze

#51 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by Alfa_Ze »

Porediti Lagumdziju i Milorada Dodika, ciji je IQ 1974. bio :
Srednje Poljoprivredna škola, smjer prerađivač mesa u Banja Luci 1974. do 1977. 8-)

ali je danas Milorad bogatiji bar 10 puta od Zlatka !! Pa ti vidi !! :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#52 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by JoseMujica »

popajic wrote:Nije fer piciti ovakvu temu dok je @NightSky setac "odsutan" :D
Ovo je njegov domen :D
:thumbup: :lol: :lol: :lol: sad zamišljam sjedi čoek za kompom lista forum, nađe ovu temu i grize nokte od muke :lol: :lol:
Alfons Kauders

#53 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by Alfons Kauders »

oldplague wrote:
Komrad wrote:
oldplague wrote:
Ne tamburaj. Nije Zlaja ovo stekao restitucijom, već mu je familija sticala u komunizmu. Uvijek neko profitira, nema spora, ali hajde da se ne pravimo socijalonozaono. Sve je to šarena laža. Dobro im bilo onda, dobro im i sada. Djecu čeka 200 milja maraka za školu, a Muji govno što te nije zovno.
Nisam ni je stekao restitucijom moj pradjed i djed su obradjivali zemlju i prije i tokom i nakon SFRJ
dio te zemlje je otet i placene su im mizerne naknade kada se pravila cementara ali eto...

Govorim da Zlajino bogatstvo i nije nesto s obzirom kolika primanja ima
Ma nešto je bolan. Kako nije čovječe. Za socijaldemokratskog lidera, oči ispadaju. Ali vi ste navikli na to, pa kad su vas drugi osedlali, što vas on ne bi uzjaho? I on je nečije dijete.
pa sta sad treba... :D podijeliti sve raji da bi mogao biti pravi socijalista? :D
palermo

#54 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by palermo »

oldplague wrote: Ma čak i ne bode, ima i mnogo gorih. Samo mi je žao. Žao mi je sirotinjske djece koja mogu biti Tesla lično, pa im niko neće izburgijati fulbrajta da se šepure po Yaleu. Ma ni topli obrok i tramvajsku. I još će ih pljuvati što slušaju Džinovića, pa ne mogu skuckat za Stanford.
E, jebat ga, ode ti daleko, ta naravno da život nije pravedan.

Zlatko Lagumdžija sasvim sigurno pripada ili bi barem trebao pripadati sloju koju obično nazivamo elita, i nije problem u tome što je on elita, nego što uzusi po kojima se u ovoj zemlji postaje elita su sasvim iracionalni. Zlatko Lagumdžija bi zapravo trebao da bude svijetao primjer.
oldplague

#55 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by oldplague »

Nisu lopovi, ali jesu režimci. Velim ja, nije nelegalno, ali jeste nemoralno. Te tu možemo i ključati ovu temu.
emigrazione

#56 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by emigrazione »

oldplague wrote:Nisu lopovi, ali jesu režimci. Velim ja, nije nelegalno, ali jeste nemoralno. Te tu možemo i ključati ovu temu.
hehehe
palermo

#57 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by palermo »

oldplague wrote:Nisu lopovi, ali jesu režimci. Velim ja, nije nelegalno, ali jeste nemoralno. Te tu možemo i ključati ovu temu.
Nemoralno ?????'

Tema se zaista može ključati
oldplague

#58 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by oldplague »

palermo wrote:
Nemoralno ?????'

Tema se zaista može ključati
Jok ba, puna šaka obraza.
Alfa_Ze

#59 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by Alfa_Ze »

Ako je Lagumdzija pred visemilionskim auditirijumu dva puta rekao (FTV, HRT ), da se odmah po formiranju vlasti usvoji zakon o nelegalno stecenoj imovini i oduzimanju iste, cemu daljna rasprava.

Nesto se ne sjecam da je tako sto izjavio ni Dodik ,niti Covic ??
oldplague

#60 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by oldplague »

japijem wrote:
Kako nisu, ako su državu zakinuli za jednu marku ili onda dinar, lopovi su, ako su betonirali temelje dok se gradila neka društvena zgrada lopovi su, ako su podmazali nekog da dobiju građevinsku ili nešto slično lopovi su, da ne duljim više.
Šta znaju djeca šta je trista kila. Odnosno, kao da oni znaju šta je kamion cimente iz tatine firme i radnici iz mamine kad se zida vikendica. Oni pamte da su ih svi "praaavooo gotivili" i oni vazda fino sa fukarom. :lol:
oldplague

#61 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by oldplague »

Alfa_Ze wrote:Ako je Lagumdzija pred visemilionskim auditirijumu dva puta rekao (FTV, HRT ), da se odmah po formiranju vlasti usvoji zakon o nelegalno stecenoj imovini i oduzimanju iste, cemu daljna rasprava.

Naravno da to neće izjaviti ni Dodik ni Čović, jer bi njih dvojica još i mogli isposlovati usvajanje i sprovedbu takvog zakona. A SDP, sa SDA na grbači, može isposlovati samo uklanjanje Arzije iz vrtića. Što nije loše, ali nije ni osmo svjetsko čudo.
palermo

#62 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by palermo »

oldplague wrote: Jok ba, puna šaka obraza.

Šta znam, moji su dosta stekli u prošlom sistemu. Pošteno.
Naravno, uvijek je bilo sličnih tebi koji bi sve dali da za njima viču na ulci, lopoviiiiii ili slično.
psydelija

#63 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by psydelija »

mnogo opasna tema, :thumbup: :D

pravda za zlatka!!!! :)
Alfa_Ze

#64 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by Alfa_Ze »

I zaista na ovu temu treba staviti katanac, jer @ ''Glorija'' se jos ni jednom nije oglasila da brani svoje stavove i stavove ''Slobodne bosne '' i Senada Avdica !! 8-)

Ocito je ''tema sa razlogom'' pokrenuta !! :lol:
oldplague

#65 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by oldplague »

palermo wrote:

Naravno, uvijek je bilo sličnih tebi koji bi sve dali da za njima viču na ulci, lopoviiiiii ili slično.
Ma jok bolan, ja sam bila dobar pionir. Dobitnik Price, Uče i ostalih mizdarija, zakon se poštovo, govna se jela, a sistemu se vjerovalo. I onda sam odrasla.
oldplague

#66 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by oldplague »

Alfa_Ze wrote:I zaista na ovu temu treba staviti katanac, jer @ ''Glorija'' se jos ni jednom nije oglasila da brani svoje stavove i stavove ''Slobodne bosne '' i Senada Avdica !! 8-)

Doduše.
klixober

#67 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by klixober »

Ja sam naslijedio/naslijediću dvije kuće na moru, voćnjake, kuću, vikendicu i stan u BiH, pri čemu je samo stan kupljen i još se otplaćuje na kredit, a sve ostalo je prenošeno u familiji s generacije na generaciju, kuće se zidale, dograđivale, obnavljale itd. I niko ništa nije dobio od bilo kojeg režima, niti su moji bili članovi partije.
Cijela tema je tipično mahalska priča, kao što su jalijaši sarajevski, koji guzicom nisu makli da im bude bolje, nobelovcu Andriću dobacivali "ćoro napiše li se šta..".
Alfa_Ze

#68 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by Alfa_Ze »

japijem wrote:
oldplague wrote:
Alfa_Ze wrote:Ako je Lagumdzija pred visemilionskim auditirijumu dva puta rekao (FTV, HRT ), da se odmah po formiranju vlasti usvoji zakon o nelegalno stecenoj imovini i oduzimanju iste, cemu daljna rasprava.

Naravno da to neće izjaviti ni Dodik ni Čović, jer bi njih dvojica još i mogli isposlovati usvajanje i sprovedbu takvog zakona. A SDP, sa SDA na grbači, može isposlovati samo uklanjanje Arzije iz vrtića. Što nije loše, ali nije ni osmo svjetsko čudo.
Jedva čekam da zlaja makar u federaciji progura taj zakon, pa da se krene.
U tom pravcu ocekujem i punu Covicevu PODRSKU !! :thumbup: :sax:
nosara

#69 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by nosara »

Alfa_Ze wrote:I zaista na ovu temu treba staviti katanac, jer @ ''Glorija'' se jos ni jednom nije oglasila da brani svoje stavove i stavove ''Slobodne bosne '' i Senada Avdica !! 8-)

Dobra tema, sta je...?

:D
VjecitiStudent

#70 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by VjecitiStudent »

komeba wrote:Neka neko ukaže na dio imovine za koji pretpostavlja da Lagumdžija nije mogao zaraditi ili naslijediti kao sin gradonačelnika Sarajeva, tj. član imućne porodice, ugledni profesor i stručnjak na svjetskim univerzitetima i član svjetske akademije nauka i umjetnosti, te muž uspješne poslovne žene...
Čekam.
:lol: :lol: :lol:
One iste ciji uvazeni clan je i Kuzmanovic???
nosara

#71 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by nosara »

oldplague wrote:
palermo wrote:

Ma jok bolan, ja sam bila dobar pionir. Dobitnik Price, Uče i ostalih mizdarija, zakon se poštovo, govna se jela, a sistemu se vjerovalo. I onda sam odrasla.
A u tome je stvar... Pa sto, pobogu...? Neke vocke, povrcke...? Nista...?

:lol:
palermo

#72 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by palermo »

oldplague wrote: Ma jok bolan, ja sam bila dobar pionir. Dobitnik Price, Uče i ostalih mizdarija, zakon se poštovo, govna se jela, a sistemu se vjerovalo. I onda sam odrasla.
Ne vidi se. Osobina odraslosti je između ostalog i da nadiđe sopstvenu sujetu i ličnu (ko zna čime izazvanu) ogorčenost.

Al nisi ti tema topica, i ne mislim da o tome trebamo pričati (i usput izvinjenje i na ovih par riječi, one su samo odgovor na tvoj cinizam).

kao što je očito da se i o temi nema šta više pričati
vee-jay

#73 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by vee-jay »

Gloria wrote:Posto ne vidim da se otvorila tema o velikom vozdu Zlaji (14 godina kao predsjednik SDP-a nije mala stvar), niti da se diskutuje o njemu.....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
klixober

#74 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by klixober »

VjecitiStudent wrote:
komeba wrote:Neka neko ukaže na dio imovine za koji pretpostavlja da Lagumdžija nije mogao zaraditi ili naslijediti kao sin gradonačelnika Sarajeva, tj. član imućne porodice, ugledni profesor i stručnjak na svjetskim univerzitetima i član svjetske akademije nauka i umjetnosti, te muž uspješne poslovne žene...
Čekam.
:lol: :lol: :lol:
One iste ciji uvazeni clan je i Kuzmanovic???
To je evropska :wink: ..pardon ipak jest :D
Last edited by klixober on 03/02/2011 18:14, edited 1 time in total.
nosara

#75 Re: Zlatko Lagumdzija - Postratni milioner?

Post by nosara »

vee-jay wrote:
Gloria wrote:Posto ne vidim da se otvorila tema o velikom vozdu Zlaji (14 godina kao predsjednik SDP-a nije mala stvar), niti da se diskutuje o njemu.....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gloria je sa k-pax-a... :D
Locked