Zlaja je saren lik. Niti ga volim niti ga mrzim, ali nemam potrebu da ga napadam ni da ga branim. Smatram da ima svojih mana i kao politicar i kao covjek. Meni je iskreno zasmetalo mnogo toga od njegovih izjava i poteza kao politicara. Prvi put kad je bio na vlasti, drvlje i kamenje je nabacao na demobilisane borce, pa su mu binu ljuljali zajedno s njim i Behmenom. Tada mu se omelo par opaski na racun boraca, zbog kojih bi mu svak normalan zamjerio. Poslje toga poslao je u Gvantanamo gradjane svoje zemlje, neduzne zbog navodnog terorizma kojeg su cinili, a da zato nije bilo ni osnovne sumnje. Isto tako nista nije uradio da se isti u Bosnu vrate. Pred potpisivanje pakta o stabilizaciji i pridruzivanju, prvi je od politicara koji je bacao floskule o ratu i zatezao vec dotegnuto stanje u BIH-a... Takodjer mu zamjeram i to sto ga nikada nema medju njegovim studentima, a prima platu. A to je meni isto kao i kradja...
Pasa budi ili politicar ili profesor... Nemozes biti sve!!! To je samo jedan indikator da on ima gladne oci
O tome dali se on obogatio na racun politike, dali je ikada makar i sitnicom zloupotrijebio svoj polozaj, dali je ucijenjivao druge svojom politickom moci, vezama ili necim drugim i od toga imao dobit ili dali je nekada ukrao nesto dok je bio na vlasti tesko mozemo saznati. Tim stvarima ne treba da se bavimo mi, nego institucije, istrazitelji i sudovi. Po mome sudu Zlaja, kao i svaki drugi gradjanin treba da bude pod lupom istraznih organa zbog svoga bogatstva. Normalno kad se steknu uslovi da u njega posumnjamo protiv istoga treba pokrenuti istragu...
Do tada svako moze mlatiti praznu slamu o tome ko je Zlaja. Njegovo bogatstvo moze biti plod nasljedja od oca, zlajinog postenog rada ili plod njegovog kriminala. O tome se nestaramo ... vec istrazni organi... DO TADA ZDRAVO DRUGARI...