Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post Reply
zahvalan

#126 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by zahvalan »

:-) :-) :-) Pokusavam skontati tekst iznova i iznova al i dalje mi se ne poklapa.

Sicerbegovic je bio kockar a taj se nikad nije vratio iz Cemerike u Bosnu ako na tog mislis

Zlaja je Studirao u Americi cini mi se tamo i diplomirao ali opet se covjek vratio u Sarajevo( mozda ja grijesim al otac mu je bio gradonacelnik Sarajeva)

A sto se tice Hareta pa nema ga na Mapi covjek ode u Tursku i dodje ovdje samo kad su izbori Jel TAKO :?

Evo opet pregledah video nista mi se ne Poklapa osim rijeci uredu uredu Jesam jesam ovo ostalo se jako jako slabo cuje tako da je neko mogao lahko manipulisati s ovim stvarima
klixober

#127 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by klixober »

Murisno1 wrote:
komeba wrote:
Guraš ti. Osnovni problem sa medijima nije kako se finansiraju, nego kako izvještavaju. Daleko više mog novca je otišlo na finansiranje medija koje očima ne mogu smisliti, nego na javne emitere koje plaćam RTV taksom. Npr. BH telekom i Elektroprivreda i Elektroprivreda se reklamiraju u tim medijima i direktno ih finansiraju, a ja plaćam te kompanije ništa manje nametnuto nego RTV taksu i poreze jer nemam drugog izbora - imaju stopostotni monopol. Milion je puteva kojim moje pare idu takvim medijima i na kraju dana mi je jedino bitno kako mediji izvještavaju, a priče o finansiranju medija su samo alibi za prikrivanje sopstvenih laži pojedinih "privatnih" medijia.
Ma ti si pobrko lonke čovječe.
Osim ako ti nije fora bila dokazati da ti umiješ da pratiš tok kretanja svog novca, ovo ti nije nikakav argument na temu o kojoj pričamo.

Mediji prodaju robu, oglasni prostor, onome ko hoće da kupi. Cijena tog oglasnog prostora zavisi od kvaliteta i kvantiteta publike. Kvalitet i kvantitet publike određuje sadržaj.

Nagradno pitanje: Da federalnu ne finansiraju građani, da li bi ta ljaga od televizije, sa ovakvim sadržajem, postojala duže od mjesec dana?
Mene se ne tiče njihov menadžment i marketing,ista retorička pitanja se mogu postaviti za bilo koji drugi medij (da li bi opstali da im nije...). Stvari gledam iz ugla konzumenta informacija koje medij plasira, samim tim mi je nebitan i ovaj razgovor Lagumdžije sa Babićem. Jedino što me zanima je da li je ovo što je Babić u dnevniku izrekao tačno, ili ne. A čini mi se da je u dobroj mjeri tačno. Sve ostalo je u sferi prepucavanja medijskih i političkih konkurenata i nema nikakve veze sa istinitošću tvrdnji iznesenih u dnevnika što bi trebao biti primarni predmet polemike.

p.s. Ovim bih završio svoj doprinos diskusiji na tu temu, milijardu je prećih pitanja.
nosara

#128 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by nosara »

komeba wrote:
Murisno1 wrote:
komeba wrote:
Guraš ti. Osnovni problem sa medijima nije kako se finansiraju, nego kako izvještavaju. Daleko više mog novca je otišlo na finansiranje medija koje očima ne mogu smisliti, nego na javne emitere koje plaćam RTV taksom. Npr. BH telekom i Elektroprivreda i Elektroprivreda se reklamiraju u tim medijima i direktno ih finansiraju, a ja plaćam te kompanije ništa manje nametnuto nego RTV taksu i poreze jer nemam drugog izbora - imaju stopostotni monopol. Milion je puteva kojim moje pare idu takvim medijima i na kraju dana mi je jedino bitno kako mediji izvještavaju, a priče o finansiranju medija su samo alibi za prikrivanje sopstvenih laži pojedinih "privatnih" medijia.
Ma ti si pobrko lonke čovječe.
Osim ako ti nije fora bila dokazati da ti umiješ da pratiš tok kretanja svog novca, ovo ti nije nikakav argument na temu o kojoj pričamo.

Mediji prodaju robu, oglasni prostor, onome ko hoće da kupi. Cijena tog oglasnog prostora zavisi od kvaliteta i kvantiteta publike. Kvalitet i kvantitet publike određuje sadržaj.

Nagradno pitanje: Da federalnu ne finansiraju građani, da li bi ta ljaga od televizije, sa ovakvim sadržajem, postojala duže od mjesec dana?
Mene se ne tiče njihov menadžment i marketing,ista retorička pitanja se mogu postaviti za bilo koji drugi medij (da li bi opstali da im nije...). Stvari gledam iz ugla konzumenta informacija koje medij plasira, samim tim mi je nebitan i ovaj razgovor Lagumdžije sa Babićem. Jedino što me zanima je da li je ovo što je Babić u dnevniku izrekao tačno, ili ne. A čini mi se da je u dobroj mjeri tačno. Sve ostalo je u sferi prepucavanja medijskih i političkih konkurenata i nema nikakve veze sa istinitošću tvrdnji iznesenih u dnevnika što bi trebao biti primarni predmet polemike.

p.s. Ovim bih završio svoj doprinos diskusiji na tu temu, milijardu je prećih pitanja.
... koja cekaju da rahmetli pobjednicka partija izvuce glavu iz guzice i rucice iz teglice i krene prema putu, koji vodi do puta, kojim se krece do puta ka njihovom pocetku sagledavanja ili nedobog, rjesavanja... :lol:
abakus

#129 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by abakus »

Nevjerovatna je politička nepismenost građana BiH. Pa ljudi Zlatko je rekao da s Milanovićem nije ručao jer je ovaj otišao na sastanak sa HNS-om (u kojem sjede stranka koje ne prihvataju legalnost vlasti u FBIH), a niko da ga upita kako to da on dijeli iste fotelje na državnom nivou sa istim strankama, odnosno strankama iz HNS-a. Ili se možda neće pojavljivati na sjednicama Vijeća ministara BiH???????
ludimilojko

#130 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by ludimilojko »

Da je on neki politicar na ovakav skandal bi dao ostavku..et tako to ide u demokratskom drustvu...bruka je ovo sto se desilo, pa on kaze kako je u RS a nek pogleda prvo sebe. :lol: :lol:
nosara

#131 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by nosara »

abakus wrote:Nevjerovatna je politička nepismenost građana BiH. Pa ljudi Zlatko je rekao da s Milanovićem nije ručao jer je ovaj otišao na sastanak sa HNS-om (u kojem sjede stranka koje ne prihvataju legalnost vlasti u FBIH), a niko da ga upita kako to da on dijeli iste fotelje na državnom nivou sa istim strankama, odnosno strankama iz HNS-a. Ili se možda neće pojavljivati na sjednicama Vijeća ministara BiH???????
Ma zloja se sasrao od straha da ga zoki ne priupita o rekonstrukciji vlade fbih... :lol: A ovog boli kita za hrvate u bih, taman koliko i zloju... On se ne bi stel mesati, pa kaj bu da bu... :D
popajic

#132 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by popajic »

Otuzno i komicno da su mnogi iskoristili vikend da sve svoje zivotne probleme pretoce u pljuvanje po MVP :-)
Nedajte se omesti 8)
nosara

#133 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by nosara »

popajic wrote:Otuzno i komicno da su mnogi iskoristili vikend da sve svoje zivotne probleme pretoce u pljuvanje po MVP :-)
Nedajte se omesti 8)
:lol:

Potpuno je nelogicno kritikovat pobjednicku rahmetli partiju i nju okrivljavat za stanje u drzavi... :zjev:

Moj popajicu... :-)
Corto Maltese

#134 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Corto Maltese »

zahvalan wrote::-) :-) :-) Pokusavam skontati tekst iznova i iznova al i dalje mi se ne poklapa.

Evo opet pregledah video nista mi se ne Poklapa osim rijeci uredu uredu Jesam jesam ovo ostalo se jako jako slabo cuje tako da je neko mogao lahko manipulisati s ovim stvarima
Po neprirodnom odnosu jačine tona ovog razgovora i zvukova u pozadini, ne sumnjam da postoji i bolji snimak. Vjerovatno će biti emitovan čim Zlatko demantuje da je rekao ovo šta je rekao.
Navlaka je majka svih uvala.
nosara

#135 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by nosara »

Corto Maltese wrote:
zahvalan wrote::-) :-) :-) Pokusavam skontati tekst iznova i iznova al i dalje mi se ne poklapa.

Po neprirodnom odnosu jačine tona ovog razgovora i zvukova u pozadini, ne sumnjam da postoji i bolji snimak. Vjerovatno će biti emitovan čim Zlatko demantuje da je rekao ovo šta je rekao.
Malo je rec da te prezirem, ali :lol: :lol: :lol: ...
Corto Maltese

#136 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Corto Maltese »

nosara wrote:
Corto Maltese wrote:

Samo si ljut si što sam prvi doš'o tobe.
I ljubomoran jer imam bolji snimak :D
nosara

#137 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by nosara »

Corto Maltese wrote:
nosara wrote:
Corto Maltese wrote: Po neprirodnom odnosu jačine tona ovog razgovora i zvukova u pozadini, ne sumnjam da postoji i bolji snimak. Vjerovatno će biti emitovan čim Zlatko demantuje da je rekao ovo šta je rekao.
Kao potpuni autsajder jos sam i na vrijeme... :(
popajic

#138 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by popajic »

nosara wrote:
popajic wrote:Otuzno i komicno da su mnogi iskoristili vikend da sve svoje zivotne probleme pretoce u pljuvanje po MVP :-)
Nedajte se omesti 8)

Potpuno je nelogicno kritikovat pobjednicku rahmetli partiju i nju okrivljavat za stanje u drzavi... :zjev:

Moj popajicu... :-)
Zar vise ne vazi ona - o rahmetlijama sve najbolje :D
Znas , citam ove neke komentare pa se prisjetim doba kad se moglo ovdje ozbiljnije i zericu intelektualnije diskutovati. Kad se moglo procitati par smislenih recenica za koje sam se morao sloziti da su dobre kritike cak i kad su bile suprotne mom misljenju.
Sad samo smajliji , nekakve nebuloze , neko medjusobno ,bezrazlozno podjebavanje , a svi smo doboga donji - bili pro ili kontra Zlaja.
Pa, kad procitam tonu gluposti , onda pocnem kao braniti Zlaju :D , a nije mi ni rod ni pomoz bog i zaboli me i za njega i sve ostale politicke sanere , politicke mafioze , torase , klerikalce , majorizatore , izmajorizirane , primitivce ciji guzovi nikako ne pasuju u fotelje , a posadilO ih .....Tito dragi, nema kraja spisku :D

Forum je jedna vrsta navike...ne smije se preozbiljno shvatati...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#139 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by plain vanilla »

Corto Maltese wrote:
nosara wrote:
slatki ste :P :D
nosara

#140 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
Corto Maltese wrote:
nosara wrote:
slatki ste :P :D
zahvalan

#141 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by zahvalan »

Kakva bolan podijela Federacije :-) :lol: :lol: :lol: :lol: E svasta ces procitati na ovom Forumu
popajic

#142 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by popajic »

davone10 wrote:

BUDUĆE RJEŠENJE

Federacija će biti podjeljena u dva multikulturna građanska dijela/vežupanije/kantona. U jednom će dominirati Hrvati a u drugom Bošnjaci. Znači neće biti jednonacionalni. Biti će zapravo određeno koliko mora biti Bošnjaka ili Hrvata i Ostalih unutar nekih organa vlasti.1. Da li Vam je prihvatljiva ova opcija?

1.Još jedno pitanje?
Da li bi htjeli unutar ta dva dijela i vijeća naroda koja neće biti manipulirana od kvazi-mulikulturnih stranaka koje će popunjavati istinski predstavnici tih naroda ili nema potrebe za tim? Samo pitam.
1. Jeste , ako se prethodno drogiramo i odlucimo gledati neki SF film 8)
2. Bolje nemoj , ako ce biti kao pitanje NO 1 :D
Canton

#143 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Canton »

zahvalan wrote:Kakva bolan podijela Federacije :-) :lol: :lol: :lol: :lol: E svasta ces procitati na ovom Forumu
Nemoj misliti da im(HDZu) to nije cilj
Canton

#144 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Canton »

davone10 wrote:Vama za Informaciju Amerikanci već imaju spremljene preliminarne karte za pregovore koji počinju ove godine.
Ako ce sustina biti na kartama koje nece dirati RS mogu ih slobodno zapaliti.
Canton

#145 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Canton »

davone10 wrote:Informaciju koju sam Vam dao shvatite kao da sam konstatirao da je danas taj i taj datum, bez obzira kome to odgovara il ne odgovara.......
Nema problema. Nego sta ces ako te karte ne budu po tvojoj volji?
Sasvim_Obican

#146 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Sasvim_Obican »

Ustavne promjene su Aneksom 4. Dejtonskog sporazuma definisane kao moguće jedino konsenzusom sva tri konstitutivna naroda. Kako sebi Bošnjaci, a ni Bosanci i ostali građani, neće dozvoliti da u još jednom dijelu zajedničke zemlje budu ono što su trenutno u Republici Srpskoj ( minorna grupacija kojoj je dozvoljeno pišati po džamijama i kućama ), onda te Ustavne promjene naravno nisu moguće i neće biti prihvatljive prije svega Bošnjacima.

Buduće rješenje je - ustavna reforma koja neće podrazumijevati daljnje cijepanje BIH već isključivo političku reformu u smislu eventualnih promjena zakonskih rješenja, izbornog sistema ili izbornih jedinica. Sve ostalo su puste floskule.

Uostalom, zar nije Čović na zajsedanju HNS-a rekao da je "interes Hrvata promjena sustava izbornih jedinica". Trećeg ni na mapi.
Sasvim_Obican

#147 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Sasvim_Obican »

Druže, nema od toga ništa. Ovakve situacije kao što su Komšić i slične, Hrvati su mogli izbjeći da se HDZ nije podijelio i da je prošao aprilski paket koji je sadržavao odluku da se član predsjedništva bira u parlamentu, a da ga potvrđuje dom naroda.

Od daljnjih podjela i razdruživanja - nema ništa !
madner

#148 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by madner »

Pogresno to tumacis, to je bilo namjerno kako bi se osiguralo da manjina ne moze kociti vecinu. Jer zato postoje kantoni, dio koji se smatra etnicki bitan je spusten prema dole i visi nivo treba da radi po principu parlamentarne vecine.
Edin H.

#149 Re: Cestitke novome ministru vanjskih poslova

Post by Edin H. »

poznanik wrote:
etovidis wrote:..."Primite moje iskrene čestitke povodom Vašeg imenovanja za ministra vanjskih poslova BiH... A gdje su cestitke iz Europske Unije (Brisela)?

Čemu čestitke na početku mandata? :?

Čestitati mu treba ako napravi rezultat, ako postigne bolji status države u međunarodnim relacijama, ako dovede strane ulagače u BiH, ako razvije izvoz BiH roba i proširi ga na "treća tržišta", ako svakom građaninu BiH u svakom dijelu svijeta omogući državnu brigu, itd. Tek tada mu treba čestitati i zahvaliti, do tada ga treba držati na oku i budno brojiti novac i nekretnine kojim raspolaže...iz iskustva :oops:
:-)

Ja cu mu cestitati ako do kraja mandata update-je website ambasada.
Evo recimo na londonskom su informacije iz 2007-e :D , ali zato ambasadorica je nagradjena mjestom u Cikagu :bih:
http://bhembassy.co.uk/en/
Trbalo bi prije svega izvrsiti racionalizaciju diplomatskih predstavnistava, jer ovako je to bure bez dna.
Sacuvati par kljucnih, a ostala zatvoriti gdje diplomatska predstavnistva nisu neophodna ili u saradnji sa susjednim zemljama sacuvati neophodne funkcije onih srednje vaznih. Uostalom kao sto to rade i mnoge druge zemlje.
Prestati sa politikom smjestanja politicki podobnih kadrova na nepotrebne pozicije diljem svijeta.
cindrlimindrli

#150 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by cindrlimindrli »

Klasicni primjer specijalnog rata, sto nije poslo za rukom tenkovima pokusava se se propagandom, podvalama,
ucjenama. SIS je ovo mogao puno bolje, ovako kakvo je sklepano moze proci samo u vrticu. Ovome se mogu
obradovati samo kamenjarski kreteni, kleronacisticka bagra, minderaski kleptomani i razocarani drugovi koji
se, gle cuda, i pored svog silnog flautanja srpa i cekica ipak ne uhljebise.
Post Reply