Zlatko Lagumdzija i Sefer Halilovic su rjesenje ! ! !

doktor30

#1 Zlatko Lagumdzija i Sefer Halilovic su rjesenje ! ! !

Post by doktor30 »

Otvaram ovu temu.
Po mom dubokom uvjerenju,ova dva covjeka Zlatko LAgudmzija i Sefer Halilovic su rjesenje krize u BiH.
Seferu Halilovicu bi trebalo prepustiti unutrasnju politiku, a Zlatku vanjsku politiku.
Mislim da tu lezi kljuc normalizacije drzave Bosne i Hercegovine.
Sefer je naravno kao patriota ove zemlje neosporan covjek.
Ocistio je obaz zemlje i na domace i na stranom terenu(citaj Haag).
Zlatko sa druge strane mislim da stvara dobar imidz BiH u vanjskom svijetu.
Takodjer smatram da su obojica vrlo posteni ljudi te naravno imaju puno iskustva u politici i uopste drzavnim organima!

Ja sam za ovaj tandem.

dajte svoje misljenje
forUMASH

Post by forUMASH »

....doktore, posto bobe..... :D :D :D
doktor30

Post by doktor30 »

sto majstore?

ne eto nego cu tihica koji puce u lovacki rog ko da nije normalan pod jedan ili za silajdzica koji putuje po svijetu sa tudjima il ti ga nasim parama i pojavi se kao u politici pred svake izbore!

boba nemam.
to konzumiraju glasaci sulejmana tihica i silajdzica!

Za Zlaju i Sefera!
Vozdra
fczeljo

Post by fczeljo »

doktor30 wrote:
Za Zlaju i Sefera!
Vozdra
pa ja bi njima odma dao glas kad bi usli u kakvu koaliciju. bez obzira na sve, dao bi i silajdzicu, jer je najpismeniji covjek i ima najveci ugled u svijetu.
samo je pitanje koliko se oni mogu izmedju sebe? kad bi se ova tri covjeka dogovorila da ostave po strani licne sukobe i da vladaju naredne 4 godine mislim da bi i pobijedili na izborima velikom vecinom i da bi napravili znacajne pomake u izgradnji bih.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

fczeljo wrote:
doktor30 wrote:
Za Zlaju i Sefera!
Vozdra
pa ja bi njima odma dao glas kad bi usli u kakvu koaliciju. bez obzira na sve, dao bi i silajdzicu, jer je najpismeniji covjek i ima najveci ugled u svijetu.
samo je pitanje koliko se oni mogu izmedju sebe? kad bi se ova tri covjeka dogovorila da ostave po strani licne sukobe i da vladaju naredne 4 godine mislim da bi i pobijedili na izborima velikom vecinom i da bi napravili znacajne pomake u izgradnji bih.
Sa Harisom?

Pa to je (hajde, da ne uporijebim naziv najljigaviji!) covjek koji se toliko puta prevrtao u svojim politickim stavovima da mu ni golub prevrtaner nije ravan..
Cast njegovom znanju, ugledu u svijetu i ne znam cemu sve ne ali nama je preko glave neprincipijelnih politicara...

Prije podne ovako, popodne onako... :zzzz: :roll:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Šeha wrote:
Vodenjak wrote: Prije podne ovako, popodne onako... :zzzz: :roll:
Mislim da je to bila krilatica jednog drugog, starijeg politicara :)
Ali i nastavak recenice ispred:

"....ali nama je preko glave neprincipijelnih politicara... "

;-)
hamza1

Post by hamza1 »

Vodenjak wrote:
fczeljo wrote:
doktor30 wrote:
Za Zlaju i Sefera!
Vozdra
Sa Harisom?

Pa to je (hajde, da ne uporijebim naziv najljigaviji!) covjek koji se toliko puta prevrtao u svojim politickim stavovima da mu ni golub prevrtaner nije ravan..
Cast njegovom znanju, ugledu u svijetu i ne znam cemu sve ne ali nama je preko glave neprincipijelnih politicara...

Prije podne ovako, popodne onako... :zzzz: :roll:
Pa kakav to treba da bude. Je li ovca ko svi ovi ostali?

E nikada se nas narod nece opametiti!
dizZaster

Post by dizZaster »

za mene je Haris Silajdzic najsposobniji politicar u Bosni i Hercegovini
sa Harisom BiH ce biti normalna europska drzava.
kratka biografija Harisa Silajdzica;

Haris Silajdžić, je bosanskohercegovački političar. Rođen 1945. godine u Brezi sin Hadži Hafiza Kamila efendije Silajdžića. Doktor je historijskih nauka a radi kao profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i drži predavanja na univerzitetima širom svijeta. Obavljao je dužnost ministra vanjskih poslova u Vladi R BiH (1990-93.), bio Premijer Vlade R BiH (1993.-95.). Bio je premijer Republike Bosne i Hercegovine za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Uz rahmetli predsjednika Izetbegovića, podnio je najveći teret ratnog liderstva napadnute i dobrim dijelom okupirane države.

Od 1997. god. kao i obavljao je dužnost dopredsjednika Vijeća ministara BiH. Izabran je za profesora na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 1996. i na Cornell University Ithaca, u New Yorku - 1998. Važi za velikog bh. patriotu i intelektualca. Uživa značajan ugled u međunarodnim krugovima, a pogotovo u nekadašnjoj američkoj administraciji pod rukovodstvom demokrata. Govori nekoliko jezika. Osnivač je Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Fakultet arapskog jezika i islamistike završio je u Bengaziju, magistrirao je i doktorirao u Prištini. Nikada nije bio član Saveza komunista, ali jeste Stranke demokratske akcije. Oženjen je i ima sina: Mirzi je 21 godina i živi i školuje se u Istanbulu.
:D :D
ares

Post by ares »

ja sam takodjer za ova tri politicara posebno "frajere" iz stranke za bih... sto se tice sdp i lagumdzije uvijek mi je bio nesto shuhveli... a sdp ne volim...lagmdzija (barem meni) vazi za jako jako pametnog frajera (posebno kada je ekonomija u pitanju) ali jednostavno stranka mu je propala...istina nemam argumenata zasto bih bio protiv sdp ili zlatka ali previse su mi komunjare nekako.... nisam zagovornik nacionalistickih stranaka..ne daj mi boze...

poceo sam u zadnje vrijeme "da pratim i proucavam" i sdu i sejfudina tokica????? sta raja na x.comu misli o toj stranici i tom frajeru??? nijaz durakovic (komunjara ili??))... joj moramo naci kojeg i iz sda :d

poceo sam pratiti politiku iz vise razloga.. a jedan od tih je da budem pametan u oktobru pa da dam svoj glas "pravoj stranici i pravim ljudima"... nek mi dragi Bog pomogne..... haman imamo puno dobrih pa covjek ne zna za koga da se odluci... :D

pozdrav za sve one koji hoce da imaju normalnu malu (mislim administrativno) drzavu...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

hamza1 wrote:
Pa kakav to treba da bude. Je li ovca ko svi ovi ostali?

E nikada se nas narod nece opametiti!
Pa valjda principjelan...
Ili..? :roll:
Prenj

Post by Prenj »

dizZaster wrote:za mene je Haris Silajdzic najsposobniji politicar u Bosni i Hercegovini

Haris Silajdžić, je bosanskohercegovački političar. Rođen 1945. godine u Brezi sin Hadži Hafiza Kamila efendije Silajdžića. Doktor je historijskih nauka a radi kao profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i drži predavanja na univerzitetima širom svijeta. Obavljao je dužnost ministra vanjskih poslova u Vladi R BiH (1990-93.), bio Premijer Vlade R BiH (1993.-95.). Bio je premijer Republike Bosne i Hercegovine za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Uz rahmetli predsjednika Izetbegovića, podnio je najveći teret ratnog liderstva napadnute i dobrim dijelom okupirane države.

Od 1997. god. kao i obavljao je dužnost dopredsjednika Vijeća ministara BiH. Izabran je za profesora na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 1996. i na Cornell University Ithaca, u New Yorku - 1998. Važi za velikog bh. patriotu i intelektualca. Uživa značajan ugled u međunarodnim krugovima, a pogotovo u nekadašnjoj američkoj administraciji pod rukovodstvom demokrata. Govori nekoliko jezika. Osnivač je Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Fakultet arapskog jezika i islamistike završio je u Bengaziju, magistrirao je i doktorirao u Prištini. Nikada nije bio član Saveza komunista, ali jeste Stranke demokratske akcije. Oženjen je i ima sina: Mirzi je 21 godina i živi i školuje se u Istanbulu.
Zaboravio si napomenuti da ovaj lik Bosnu posjecuje samo uoci izbora ... :D
Dok u medjuvremenu, gomila opskurnih likova iz njegove Stranke za Vlast, se bavi rasprodajom/poklanjanjem ove zemlje strancima.

I tako, glasas za Harisa, sutra ujutru se probudis sa nekim poput Melihe Alic
Image
Vodenjak

Post by Vodenjak »

ares wrote:ja sam takodjer za ova tri politicara posebno "frajere" iz stranke za bih... sto se tice sdp i lagumdzije uvijek mi je bio nesto shuhveli... a sdp ne volim...lagmdzija (barem meni) vazi za jako jako pametnog frajera (posebno kada je ekonomija u pitanju) ali jednostavno stranka mu je propala...istina nemam argumenata zasto bih bio protiv sdp ili zlatka ali previse su mi komunjare nekako.... nisam zagovornik nacionalistickih stranaka..ne daj mi boze...

poceo sam u zadnje vrijeme "da pratim i proucavam" i sdu i sejfudina tokica????? sta raja na x.comu misli o toj stranici i tom frajeru??? nijaz durakovic (komunjara ili??))... joj moramo naci kojeg i iz sda :d

poceo sam pratiti politiku iz vise razloga.. a jedan od tih je da budem pametan u oktobru pa da dam svoj glas "pravoj stranici i pravim ljudima"... nek mi dragi Bog pomogne..... haman imamo puno dobrih pa covjek ne zna za koga da se odluci... :D

pozdrav za sve one koji hoce da imaju normalnu malu (mislim administrativno) drzavu...
A da nam malo kazes kako ti zamisljas komunjare?
Nesto ne vjerujem da licno nesto znas o njima... :oops:
forUMASH

Post by forUMASH »

Vodenjak wrote: A da nam malo kazes kako ti zamisljas komunjare?
....to su oni sto rade u komunalnom preduzecu..... :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

forUMASH wrote:
Vodenjak wrote: A da nam malo kazes kako ti zamisljas komunjare?
....to su oni sto rade u komunalnom preduzecu..... :D
E nek se nas´o neko da mu pojasni! :D :D :D
dizZaster

Post by dizZaster »

Prenj wrote:
dizZaster wrote:za mene je Haris Silajdzic najsposobniji politicar u Bosni i Hercegovini

Zaboravio si napomenuti da ovaj lik Bosnu posjecuje samo uoci izbora ... :D
Dok u medjuvremenu, gomila opskurnih likova iz njegove Stranke za Vlast, se bavi rasprodajom/poklanjanjem ove zemlje strancima.

Image
ne vjerujem antibosnjackim medijima
slobodnoj bosni, danima, 60 minuta ............. :D :D
ares

Post by ares »

Vodenjak wrote:
ares wrote:ja sam takodjer za ova tri politicara posebno "frajere" iz stranke za bih... sto se tice sdp i lagumdzije uvijek mi je bio nesto shuhveli... a sdp ne volim...lagmdzija (barem meni) vazi za jako jako pametnog frajera (posebno kada je ekonomija u pitanju) ali jednostavno stranka mu je propala...istina nemam argumenata zasto bih bio protiv sdp ili zlatka ali previse su mi komunjare nekako.... nisam zagovornik nacionalistickih stranaka..ne daj mi boze...

prvo. ja nisam rekao da nesto o njima znam... licno ne znam da li znam kojeg..ljudi sa kojima pricam o politici i koji misle kao ja o tome NE ZAGOVARAJU fazone..jedan frajer, jedna politika, sve je nase nema nista moje i slicno...ako sam maher i pametan i ako skontam kako frcera sistem hocu da imam milijarde (sve legalno-) -ne moras me bukvlano sad shvatiit...
nego frka je sto smo otisli od teme..ne zanima me ni komunizam., socijalizam, imperijalizam ...trenutno barem ne...
zanima me da uhavrljam kome da dam glas na izborima....

i ako vec me hoces da argumentujes (mislim na ovog forumasha) onda komentiraj brate sve dijelove texta i citaj dobro sta pisem/o...

al aj kad smo vec kod komunizma i socijalizma reci mi nesto ti o tome posto ja ne znam puno (kako si ti procjenio...)

ne pisem sa cinizmom nego fakat me zanima.....

ps
svaka cast na brzom odgovoru..... vozdra
Vodenjak

Post by Vodenjak »

ares wrote:
Vodenjak wrote:

prvo. ja nisam rekao da nesto o njima znam... licno ne znam da li znam kojeg..ljudi sa kojima pricam o politici i koji misle kao ja o tome NE ZAGOVARAJU fazone..jedan frajer, jedna politika, sve je nase nema nista moje i slicno...ako sam maher i pametan i ako skontam kako frcera sistem hocu da imam milijarde (sve legalno-) -ne moras me bukvlano sad shvatiit...
nego frka je sto smo otisli od teme..ne zanima me ni komunizam., socijalizam, imperijalizam ...trenutno barem ne...
zanima me da uhavrljam kome da dam glas na izborima....

i ako vec me hoces da argumentujes (mislim na ovog forumasha) onda komentiraj brate sve dijelove texta i citaj dobro sta pisem/o...

al aj kad smo vec kod komunizma i socijalizma reci mi nesto ti o tome posto ja ne znam puno (kako si ti procjenio...)

ne pisem sa cinizmom nego fakat me zanima.....

ps
svaka cast na brzom odgovoru..... vozdra
Ma ja samo reagovao na ono sto si gore napisao da su ti SDP i Zlatko "previse komunjare"...

Svako dobro! :)
ares

#18 hehe

Post by ares »

sto bi debil maca reko...nidje veze....
fczeljo

Post by fczeljo »

Prenj wrote:
Image
da, moram napomenuti da sam protiv glasanja za stranke! glasat cu za pojedince kojima budem vjerovo, ali nikad za neku stranku! u svakoj stranci ima i dobrih ljudi i bagre. mislim cak da je nemoguce napravit apsolutno cistu stranku.
samo opet ponavljam da je potrebno da se nasi najjaci ljudi dogovore i podjele vlast. opet je bolje da zlatko dijeli vlast sa harisom i seferom nego da je dijeli sa dodikom.
Prenj

Post by Prenj »

dizZaster wrote:
Prenj wrote: Zaboravio si napomenuti da ovaj lik Bosnu posjecuje samo uoci izbora ... :D

Image
ne vjerujem antibosnjackim medijima
slobodnoj bosni, danima, 60 minuta ............. :D :D
Pusti medije, vjeruj svojim ocima.

Meliha Alic je :
- član Predsjedništva Stranke za BiH,
- član Izvršne komisije SBiH,
- predsjednica Kantonalnog vijeća SBiH Sarajevo,
ali Meliha Alic je i vlasnica tri (3) apartmana na Bjelasnici.

Znas li kojom su samo brzinom razvucene gasne instalacije do gore, da se nasa elita moze lijepo grijati?

Dobro naplaceni patriotizam Stranke za BiH.
adidas

#21 Re: Zlatko Lagumdzija i Sefer Halilovic su rjesenje ! ! !

Post by adidas »

doktor30 wrote:Otvaram ovu temu.
Po mom dubokom uvjerenju,ova dva covjeka Zlatko LAgudmzija i Sefer Halilovic su rjesenje krize u BiH.
Seferu Halilovicu bi trebalo prepustiti unutrasnju politiku, a Zlatku vanjsku politiku.
Mislim da tu lezi kljuc normalizacije drzave Bosne i Hercegovine.
Sefer je naravno kao patriota ove zemlje neosporan covjek.
Ocistio je obaz zemlje i na domace i na stranom terenu(citaj Haag).
Zlatko sa druge strane mislim da stvara dobar imidz BiH u vanjskom svijetu.
Takodjer smatram da su obojica vrlo posteni ljudi te naravno imaju puno iskustva u politici i uopste drzavnim organima!

Ja sam za ovaj tandem. dajte svoje misljenje

Ne znam zasto si naveo Sefera ovdje?! on i politika nidje veze...covjek citav zivot vojnik bio. A i vidio si kako je prosao na izborima kad se poceo baviti politikom...nemam nista protiv njega samo mislim da je promasio profesiju. Ali ne iskljucujem angazman u Vojsci ili ministarstvu odbrane
Den

Post by Den »

Ni Zlatko a ni Sefer nisu rijesenje.Kako ce biti kad imaju prljave ruke.Nakrali su se kolko ti bog hoce.A Sefer Halilovic je Sandzaklija.Trebaju nam mladi i inteligentni ljudi,Bosanci bilo koje vjere,koji su "cisti" i koji razmisljaju na totalno drugaciji nacin(ne-nacionalisticki).Kako moze Sefer Halilovic biti prihvacen kad rat,vrlo osjetljiva stvar,jos uvijek?
winetou

Post by winetou »

:D Zanimljivo kako se u svim sjebanim državama spominju mladi i pametni kao spas. :-D
magyarovar

Post by magyarovar »

winetou wrote::D Zanimljivo kako se u svim sjebanim državama spominju mladi i pametni kao spas. :-D
bas tako
Post Reply