Zlatko Lagumdzija - All about

Bosnjak333

#51 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by Bosnjak333 »

Država wrote:Čekaj samo dok počnu na vidjelo izlaziti "Bosanski Sanaderi", onda ćete se smijati. Ovi levati iz SDA kontaju maznuti 8 milijardi maraka inozemne pomoći i onda k'o fol nikom ništa. Samo laganica, vidjećemo ko će se zadnji smijati... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Svi kriminalci trebaju da plate za svoja zlodjela,bez obzira iz koje stranke dolaze :) .
Država

#52 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by Država »

Imamo isti stav po tom pitanju. Naravno, ima jedna stranka koja je vedrila i oblačila dok su milijarde stizale. To se nekako ne može zaboraviti...
Bosnjak333

#53 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by Bosnjak333 »

Država wrote:Imamo isti stav po tom pitanju. Naravno, ima jedna stranka koja je vedrila i oblačila dok su milijarde stizale. To se nekako ne može zaboraviti...
Ne stranka vec pojedinci ;) .
Država

#54 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by Država »

Bosnjak333 wrote:
Država wrote:Imamo isti stav po tom pitanju. Naravno, ima jedna stranka koja je vedrila i oblačila dok su milijarde stizale. To se nekako ne može zaboraviti...
... koji su još uvijek članovi te iste stranke...
Bosnjak333

#55 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by Bosnjak333 »

Država wrote:
Bosnjak333 wrote:
... koji su još uvijek članovi te iste stranke...
Malo koji je clan stranke jer nema vise Bicakcica,Delimustafica,Cengica,a evo sada ni Radivojevica.Jedino Tihic i Bakir dugo staziraju mada za njih koliko znam ne postoje ni sumnje za kriminal ;) .Glupi jesu,ali jos uvijek ne lopovi.
Država

#56 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by Država »

... o.k, ali što ne spomeneš Šaju, Brankovića...

... pa onda drugi saf: Hajriz Bećirović (onaj što je direktor Skenderije (mislim direktor onoga što je ostalo od Skenderije)), Ibrahim Jusufranić zvani Bimo (ako se ne sjećaš, to ti je onaj što je uništio GRAS), pa onda onaj Mehmed Bajraktarević što je bio direktor Muzičke Škole na Ilidži (to ti je onaj što je uzimao za svoje neko fantomsko udruženje od svakog učenika po 250,00 KM, iako je školovanje u toj školi po zakonu besplatno)... svi su oni još uvijek članovi SDA.

Da ne nabrajam dalje...
travnik

#57 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by travnik »

Infidel666 wrote:
travnik wrote:Osobno ga smatram političkom štetočinom. Zašto?
- glupavim i propalim potezom da formira vlast na nivou BiH bez SNSD-a je homogenizirao srpske političke stranke koje se "tuku" u NS RS, a u SA nisu bile nikad složnije
- koalicijom s Lijanovićima je kradljivcima glasova i dokazanim lopovima omogućio da odlučuju o sudbinama mnogih
- koalicijom s HSP-om je omogućio da FBiH bude jedna od rijetkih dijelova svijeta gdje je na vlasti neonacistička stranka
- izigravanjem političke volje jednog naroda i postizbornim inženjeringom je doveo BiH u najveću političku krizu nakon rata i homogenizirao biračko tijelo tog narode, te de facto ograničio podršku za SDP među istim na nivou statističke greške (maksimalno)
- politikom koju krase korupcija, nesposobnost, podobnost i nepotizam učinio je novu vlast replikom prethodne
- marginalizacijom svih onih koji mu se u stranci protive, sprječava unutarstranačku demokraciju i guši poštivanje visokih demokratskih principa i standarda stranaka sa zapada, kojima kao svi težimo

itd. itd. itd.

Dakle, radi se o izuzetno prepotentnom, beskrupuloznom i narcisoidnom političaru, lišenog bilo kakvog osjećaja za realnost i odgovornost.
Logicno i ocekivati od SDA simpatizera. Na ovakvim temama se trebaju pisati objektivni komentari.
Sta je to Suljo uradio za Travnik ? Salko Selman, Tahir Lendo, Admir Hadziemric i ostali SDAovci ? Cujem napravili ste pivnicu u rodnoj kuci Ive Andrica? Cujem gradite nova turbeta umjesto fabrika, kulturnih ustanova? Whats up?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: decko BA nisam ti ja suljin Jurišić, heheh....šta svašta neće čovjek pročitati od ovih branitelja lika i djela velikog vođe. Uglavnom sam, samo zato što sam H, a ne volim Zlaju (socijaldemokraciju DA, ali njegova veza za socijaldemokracijom je jedino u njegovoj crvenoj kravati) proglašavan HDZ-ovcem, ali eto ti me proglasi SDA vojnikom... :lol: :lol: :lol: :lol:

SDA i Travnik? Katastrofa! Pivnica je u tzv. rodnoj kući Ive Andrića. Ivo Andrić je rođen u Docu pored Travnika, a njegova tzv. rodna kuća je u centru Travnika, na Zenjaku, što je nebuloza. Kao patriota trebao bi znati to...ali dobro ne stigneš raspolagati informacijama od potrebe za besmislenim etiketiranjem neistomišljenika....zivio i stvarno hvala....nasmijao si me pravo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#58 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by KatarinaKosaca »

Radi li ovaj ministar? Mislim ono.. ide u posjete, lobira, dovodi investitore, zakazuje i dočakuje državnike i tako to? :D
Canton

#59 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by Canton »

KatarinaKosaca wrote:Radi li ovaj ministar? Mislim ono.. ide u posjete, lobira, dovodi investitore, zakazuje i dočakuje državnike i tako to? :D
Ma kakvi, ne ide.
KatarinaKosaca

#60 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by KatarinaKosaca »

Canton wrote:
KatarinaKosaca wrote:Radi li ovaj ministar? Mislim ono.. ide u posjete, lobira, dovodi investitore, zakazuje i dočakuje državnike i tako to? :D
Ma kakvi, ne ide.
A prima li plaću što ne ide? :roll:
Canton

#61 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by Canton »

KatarinaKosaca wrote:
Canton wrote:
Ma kakvi, ne ide.
Prima sto nebi primo?
KatarinaKosaca

#62 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by KatarinaKosaca »

Canton wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Canton wrote: Ma kakvi, ne ide.
Prima sto nebi primo?
Pa zato što kažeš da ne radi ono što je opis posla ministru VP :roll:
Canton

#63 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by Canton »

KatarinaKosaca wrote:
Pa zato što kažeš da ne radi ono što je opis posla ministru VP :roll:
Pa nemam ti ja sta govorit. Imas interner pa provjeris. Jel tako?
4 mjeseca 7 posjeta. Moglo je i vise
brzica

#64 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by brzica »

Ide federalni ministar po investicije, šta će
MVP ići. Ima važnijeg posla :D

P.S.
Ma nema veze broj posjeta, nego kvalitet.
Bio onaj prije svugdje pa kakve "fajde".
A ovaj je bio gdje je najvažnije, BL i SA.
Canton

#65 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by Canton »

brzica wrote:Ide federalni ministar po investicije, šta će
MVP ići. Ima važnijeg posla :D

P.S.
Ma nema veze broj posjeta, nego kvalitet.
Bio onaj prije svugdje pa kakve "fajde".
A ovaj je bio gdje je najvažnije, BL i SA.
Ko smo ti i ja da odredjujemo kvalitet posjete. Mislim ni ti ni ja nismo bili tamo. Tesko da se mjesec ili dva nakon posjete moze ocekivati neki pozitivan efekat. Mada ja sumnjam da ce ga ikako biti. Evo Turke smo uspjeli otjerati i pored njihove velike volje da investiraju ovdje.

Za velike investicije trebaju veliki ljudi a mi takvih nemamo. Pocev od ministra vanjskih poslova pa do portira u opstini.
brzica

#66 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by brzica »

Canton wrote:
Ko smo ti i ja da odredjujemo kvalitet posjete. Mislim ni ti ni ja nismo bili tamo. Tesko da se mjesec ili dva nakon posjete moze ocekivati neki pozitivan efekat. Mada ja sumnjam da ce ga ikako biti. Evo Turke smo uspjeli otjerati i pored njihove velike volje da investiraju ovdje.

Za velike investicije trebaju veliki ljudi a mi takvih nemamo. Pocev od ministra vanjskih poslova pa do portira u opstini.
Pogrešno si me razumio, nisam ocjenjivao. Ali,
na kraju krajeva tko bi trebao ocjenjivati nego
i i ja. Na izborima mu daš ocjenu.

A ne vidim pomake nikakve. I slažem se, ne
vidim način na koji će ovi naši "stručnjaci"
privući lovu.
Canton

#67 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by Canton »

brzica wrote: Pogrešno si me razumio, nisam ocjenjivao. Ali,
na kraju krajeva tko bi trebao ocjenjivati nego
i i ja. Na izborima mu daš ocjenu.

A ne vidim pomake nikakve. I slažem se, ne
vidim način na koji će ovi naši "stručnjaci"
privući lovu.
Ja govorim u ovom momentu mi to ne mozemo ocijeniti. Sada uglavnom mozemo raspravljati na nivou licnih simpatija ili antipatija na racun istog. Za privlacenje love treba nesto vise od dobrog ministra vanjskih poslova. Imamo mi ljudi diljem svijeta a i u BiH koji su van politike koji bi mogli dovesti neke ljude da investiraju u BiH vise nego Zlatko ili neki drugi MVP ali dzaba sve to kada ce naici na razno-razne barikade u BiH.

Mozda se nekome nece svidjeti ali al jazeera je primjer da ljudi zele doci. Najveci poraz za nas u zadnje vrijeme jeste odlazak Trukoila i Turkish airlinesa. Ne zbog par desetina miliona nego zbog toga sto ce se druge turske firme dobro zamisliti da li da ulazu u BiH ili ne.
brzica

#68 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by brzica »

Canton wrote:
Ja govorim u ovom momentu mi to ne mozemo ocijeniti. Sada uglavnom mozemo raspravljati na nivou licnih simpatija ili antipatija na racun istog. Za privlacenje love treba nesto vise od dobrog ministra vanjskih poslova. Imamo mi ljudi diljem svijeta a i u BiH koji su van politike koji bi mogli dovesti neke ljude da investiraju u BiH vise nego Zlatko ili neki drugi MVP ali dzaba sve to kada ce naici na razno-razne barikade u BiH.

Mozda se nekome nece svidjeti ali al jazeera je primjer da ljudi zele doci. Najveci poraz za nas u zadnje vrijeme jeste odlazak Trukoila i Turkish airlinesa. Ne zbog par desetina miliona nego zbog toga sto ce se druge turske firme dobro zamisliti da li da ulazu u BiH ili ne.
Naravno da ne možemo odmah, ali možemo
ocijeniti da se MVP više bavi unutarnjim
preslagivanjem nego svojim poslom. A što
se tiče simpatija, nemam ih ni za jednog
političara, ne samo za njega.

Nisam nakon njegovog preuzimanja osjetio
bilo kakav pomak u odnosima sa bilo kojom
zemljom. O tome govorim, ne samo o novcu.
Bitno je relaksirati odnose sa što više zemalja.

A, bit ću malo zločest, ne samo sa RS :D
Canton

#69 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by Canton »

brzica wrote:
Naravno da ne možemo odmah, ali možemo
ocijeniti da se MVP više bavi unutarnjim
preslagivanjem nego svojim poslom. A što
se tiče simpatija, nemam ih ni za jednog
političara, ne samo za njega.

Nisam nakon njegovog preuzimanja osjetio
bilo kakav pomak u odnosima sa bilo kojom
zemljom. O tome govorim, ne samo o novcu.
Bitno je relaksirati odnose sa što više zemalja.

A, bit ću malo zločest, ne samo sa RS :D
Nema tu sta biti zlocest. Ja bih vise volio dobre odnose na relaciji Sarajevo-Banja Luka nego milione investicija.
Mir u kuci je najbitniji. Ono sa Milanovicem je cisto preseravanje, bespotrebno i stetno ponasanje.
brzica

#70 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by brzica »

Volio bih i ja mir u kući, ali vrijeme pokazuje
da se nije išlo po mir nego po tal. I to shvaćam,
ali nije to ono što smo i ja i ti (barem po
postovima što vidim) očekivali.

Mislim, stoji sve da bi se preuzelo mjesto MVP,
pa se onda ne koristi nego čovjek unutar države
preslaguje kockice. OK, i to je legitimno za
predsjednika stranke, ali onda budi samo to.
Ovako gubimo vrijeme, pola je mandata.
Canton

#71 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by Canton »

brzica wrote:Volio bih i ja mir u kući, ali vrijeme pokazuje
da se nije išlo po mir nego po tal. I to shvaćam,
ali nije to ono što smo i ja i ti (barem po
postovima što vidim) očekivali.

Mislim, stoji sve da bi se preuzelo mjesto MVP,
pa se onda ne koristi nego čovjek unutar države
preslaguje kockice. OK, i to je legitimno za
predsjednika stranke, ali onda budi samo to.
Ovako gubimo vrijeme, pola je mandata.

Jel mir ili tal vidjet cemo. Ja sam recimo zadovoljan, mada mnogi proBiH orijentisani nisu dogovorom o drzavnoj imovini, popisu itd.. jer smo time ucinili jedan veliki korak ka NATOu a kada zavrsimo i stvari sa SEJDIC-FINCI te krenemo sa uskladjivanjem zakona sa EU normama onda napraviti i jedan veliki korak ka EU.

Neki kazu da se popustilo Dodiku, ja bih popustio i crnom dzavolu samo da dodjem do toga da svoje zakonodavstvo i ustav uredjujem prema EU normama. Progutat cemo mi jos mnogo gorkih pilula ali ce ishod biti pozitivan za BiH i sve nas u njoj, ne zbog sposobnosti Lagumdzije, popustanja Dodiku itd.. nego sto ce EU od nas napraviti kakve takve ljude.
brzica

#72 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by brzica »

Slažem se s tobom u dosta stvari, ali opet mislim
da je trebao kao Čović. Posvetiti se stranci, možda
u Dom naroda i sl.
Bolje bi bilo i za BiH i za njega.

P.S.
Idem spavati, neće oni raditi umjesto mene :run:
kamen spoticanja

#73 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by kamen spoticanja »

Canton wrote: Evo Turke smo uspjeli otjerati i pored njihove velike volje da investiraju ovdje.

turski kredit od 100 miliona za povratnicke investicije vec neko vrijeme je operativan...i zamisli nije ga sredio zlatko neg princ bakir...onda kad se sageo u ankari i izjavio da je erdogan nas lider a popljuvala ga cijela sekularisticka kvazielita
a recimo povratnik koji uzme kredit do 100 hiljada eura uopste ne vraca kamatu :wink:
sinuhe

#74 Re: Zlatko Lagumdzija - All about

Post by sinuhe »

Hoda po svijetu sa Jadrankom Kosor ili sto bi on rekao sa svjetskim liderima. Citira i Mandelu.
Talentovani decko Zlatko twitter.com/lagumdzijaz Inzinjer, ekonomista, ljevicar, svjetski covjek.

Image
Post Reply