jednog talijana
vise o ovom momku, igra li, zabija li? Je l vec igrao za neku od
reprezentacija? Unaprijed se izvinjavam ako je neko vec pisao o ovome.
http://www.fcparma.com/index2.asp
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Slovenac??ibnHome wrote:ma decko je rodjen u sloveniji i mislim da je za njih vec nastupao...tako da se bezveze nadat(m)o....dakleM nista ni od ovog zlaje...od svih slilnih i mogucih do sad smo ugrabili samo bajramovica....kakvi smo i to nam je previse...
stari u pravu si ali samo za muslimovica...zato sto je, kako velis, igrao za mladu rep bih...ali samo mladu...ali kad se odigra za A-selekciju onda je kraj...nema mijenjanja...Stari wrote:Jest da je malo odstupanje od teme ...nego jestel culi za nekavog Z. Muslimovica...igrao je u nekih levata ovdje u Svedskoj...zatim se prodo u Italiju (cinimi se Modena ili ce biti Mesina al tu je negdje)...odigrao je navodno i nekoliko utakmica za mladu ekipu BiH ...ali nece vise ...trazi da mu svedjani srede preko veze....da moze za njih igrati...u Stockholskim vecernjim se navodi da bi citava prica trebala biti zavrsena za mjesec-dva dana ...optimisti cak tvrde da bi se mogao naci na klupi u Njemackoj slijedece godine.
Pa dobro... kontam se nesto ... Muslimovicu ...zar je dotle doslo?
Pa onda opet zastanem i mislim ...hajd ako to prodje...mozda i Ibrahimovic odluci napraviti isti takav preokret i zaigrati za reprezentaciju ...BiH.
aha..jazzer wrote:Slovenac??
E jebi ga onda..
(Muslimovic ima dvostruko drzavljanstvo. To mora dokazati ta taj nacin sto ce pokazati oba pasosa. Bosanski pasos u kancelarijama BiH nogometnog saveza u Sarajevu. Svedski fudbalski savez je vec zatrazio od NSBiH taj pasos da bi ga nakon toga mogao poslati FIFI. Tek kad FIFA dobije pasos ... pada zvanicna odluka)och IFK Göteborg.
(Status: Muslimovic zivi u svedskoj vec 7 godina i igrao je za klubove Huskvarna i Geteburg)
REGEL: Bosnien-Hercegovina, som han representerat i ungdomslandskamper, måste lämna ett intyg på de landskamper han spelat. Det får inte vara några A-landskamper.
Status: Muslimovic spelade nio U21-landskamper (sex mål).
REGEL: Spelaren måste ha innehaft dubbelt medborgarskap under den tiden han spelade U21-landskamperna för Bosnien-Hercegovina.
Status: Muslimovic hade dubbelt medborgarskap. Detta måste han bevisa genom att visa upp sina dubbla pass. Det bosniska passet finns på förbundets kansli i Sarajevo. Det svenska förbundet har begärt att få ut passet för att sedan skicka det till Fifa. När Fifa får passet kan fallet avgöras.
To je stvarno istina i ja fakat mislim da on stvarno zeli igrati svim srcem za BIH i jos nesto on je sam sebi ganjao papire da zaigra za mladu reprezentaciju. Sad opet ne moze se covjeku zmjeriti da "savez" ne zeli da mrdne prstom i sto momak ako ga vec zovu u Swe da i zaigra za njih.Kada je dosao da debituje za BiH desilo se je nesto pa kad je nas savez u pitanju nista neocekivano ali decko je saznao kada je trebao krenuti iz svlacionice na teren, dakle u tunelu, da ne moze igrati za nas jer mu nije gotov pasos nakon cega je Muslimovic ostao plakati ( nije zajebancija vec lik je zaista plakao ) u tunelu.
Vidim obavjesten si puno bolje od mene ...pa da te priupitam ...jel ima istine u tome da ga je Ibraga ohrabrivao i nagovarao na taj potez (da promjeni reprezentaciju)?ibnHome wrote:Stari, da te ne citiram, procit'o sam i cini mi se da te kontam....
momak je da budem iskren...onako...ima volju ko da je svedo, pravi...talenta 'nako...visok i jak, tehnika nije bas nesto...
igro za husqvarnu, pa ifk...onda ga uz'o udine pa ga pozajmljivo, perugi, modeni, pa lani rimine u serie c2, gdje je dao 15 golova i sad je u mesini...tamo je tek cetvrti napadac, eventuelno treci...i u posljednje vrijeme je igro zato sto su prva dvojica (zampanga i ivic) bili povrijedjeni, te je dao 1 (slovima jedan) gol protiv parme za tih 4-5 utakmica...zanimljivo je da je odmah nakon tog gola uslijedila molba svedskom savezu o cemu si ti vec govorio...
da rezimiram: naravno da nema bilo kakve sanse da izbaci bilo kog od onih koje si ti naveo...sumnjam da u skorije vrijeme moze preteci elmandera, rosenberga ili cak jönssona i allbäcka...dakleM...otprilike zamjena zamjenama...eto ko recimo selakovic...
eh sad sto se nas tice (bih)...mi se ne mozemo pohvaliti mnostvom igraca sa iskustvom serie A ili makar serie B....sigurno da bi nam mogao dobro doci kao klupa..za pocetak...
nije ni star - 24 godine....jos ima sanse da se razvije, igracki...a definitivno je uporan...
ma to ne moze potvrditi niko do njih dvojice, samih...sve ostalo je suplja...Stari wrote:Vidim obavjesten si puno bolje od mene ...pa da te priupitam ...jel ima istine u tome da ga je Ibraga ohrabrivao i nagovarao na taj potez (da promjeni reprezentaciju)?
A o mucnosti da dva zlatana zaigraju u spicu svedske reprezentacije se vecinom slazem s tobom ...- ...ta mogucnost je minimalisticka.
eh sad covjek ne zna sta bi mislio o ovom svemu...nobody wrote:Kucukovic je rodjen u Bosanskom Novom, a taj Dedic u Bihacu.
Mozda grijesim ali moze se igrac prebaciti iz jedne repke u drugu, pod uslovom da nije odigrao 20 utakmica za tu jednu repku. To su htjeli Njemci da urade sa Salihamdzicem navodno, medjutim kada su dobili tu ideju ovaj je vec odigrao 20 utakmica u dresu BiH i nije mogao vise da mjenja repke. Mozda se to pravilo izmjenilo, za Saliha sam citao u nekom engleskom casopisu meni se cini. FourFourTwo mozdaibnHome wrote:stari u pravu si ali samo za muslimovica...zato sto je, kako velis, igrao za mladu rep bih...ali samo mladu...ali kad se odigra za A-selekciju onda je kraj...nema mijenjanja...Stari wrote:Jest da je malo odstupanje od teme ...nego jestel culi za nekavog Z. Muslimovica...igrao je u nekih levata ovdje u Svedskoj...zatim se prodo u Italiju (cinimi se Modena ili ce biti Mesina al tu je negdje)...odigrao je navodno i nekoliko utakmica za mladu ekipu BiH ...ali nece vise ...trazi da mu svedjani srede preko veze....da moze za njih igrati...u Stockholskim vecernjim se navodi da bi citava prica trebala biti zavrsena za mjesec-dva dana ...optimisti cak tvrde da bi se mogao naci na klupi u Njemackoj slijedece godine.
Pa dobro... kontam se nesto ... Muslimovicu ...zar je dotle doslo?
Pa onda opet zastanem i mislim ...hajd ako to prodje...mozda i Ibrahimovic odluci napraviti isti takav preokret i zaigrati za reprezentaciju ...BiH.![]()
![]()
i nije igro kod levata...u ifk je bio, pa ga udinese kupio prije 4-5 godina..
aha..jazzer wrote:Slovenac??
E jebi ga onda..
http://www.fussballdaten.de/spieler/dediczlatko/
Rodjen u Bihacu, ali odrastao u Sloveniji kao gastarbajtersko dijete. Valjda jos prije rata su njegovi otisli tamo, tako sam cuo..ibnHome wrote:Stari wrote:eh sad covjek ne zna sta bi mislio o ovom svemu...nobody wrote:Kucukovic je rodjen u Bosanskom Novom, a taj Dedic u Bihacu.
jos jucer sam pis'o na onoj drugoj temi o mustafi...
eto, pruzila mu se prilika da igra na WM-u, nasi ga supaju...pa eto ima neke, makar nakaradne, logike da igra za hrvatsku...
medjutim...kako objasniti ovog dedica![]()
...da se razumijemo slovenci tesko da ce se ikad vise negdje plasirati i kako god mi jadno izgledali veci smo potencijal od njih...
i on sad igra za sloveniju...fakat nismo dobri...
![]()