zlatan zeli promijeniti reprezentativni dres

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Kick off

#1 zlatan zeli promijeniti reprezentativni dres

Post by Kick off »

ne radi se o ibrahimovicu vec o njegovom jaranu muslimovicu koji je vec igrao za nasu repku,ali mladu.evo clanka http://www.bold.dk/nyt/arkiv/visValgte.asp?valgte=50465 a ja cu ga brziniski prevesti.. ono najbitnije....uglavnom pise da je Muslimovic "podnio zahtjev FIFI da postane svedjanin" ! bukvalno prevdeno! a evo sta je izjavio:
- San mi je igrati u reprezentaciji zajedno sa Ibrahimovicem!
Prema izjavi Andersa Brulina clana Svedskog Fudbalskog Saveza, ne bi trebalo imati nikakvih problema sto se tice prelaska u svedsku reprezentaciju.(nije naglasio koju! :D)
- Muslimovic posjeduje dvojno drzavljanstvo i tako ispunjava sve uvjete za promjenu reprezentacije,rekao je Anders Brulin.
Trenutno igra u Messini a iznajmljen je iz Udinesea na jednu godinu... U srijedu je bio strijelac izjednacujuceg gola protiv Parme...u svedskoj je igrao za Huskvama te za IFK Goteborg sve do 2000 kada je presao u Udinese...Nije se proslavio u Udineseu te je svo vrijeme iznajmljivan manjim klubovima. Tako je prosle godine postigao 15 golova, sto je pomoglo Rimini u osvajanju lige C2...

ko ga jebe kad ovako razmislja.. mislim da trenutno za njega nema mjesta u svedskoj repki.. kao ni u nasoj .. ili je mozda ipak zapostavljen od naseg selektora..?
Belminator

Post by Belminator »

Ne znam koliko je to tacno ja sam citao drugaciju izjavu gdje su mu rekli da oprostajem Bolica, Baka ozbiljno racuna na njega. On je odgovorio da je uvijek na raspolaganju nasoj selekciji i da je svjestan da sada mora izboriti mjesto u Messini te da ce dobre igre otvoriti mu i vrata nase selekcije. Ako je i ta tvoja vijest tacna a ne ova nek je Zlatanu sa srecom, momak je vec odavno zapusten od strane naseg saveza i ja bi isto ucinio. A sta ocekivati od saveza gdje funkciju treba da dobije vlasnik restorana Bazeni a vec znamo ko sve sjedi tamo ... Sretno Zlaja sta god da odlucis i cestitke na golu protiv Parme u prethodnom kolu :thumbup:
SD-6

Post by SD-6 »

...kaze blaz legenda...neka malo ...treba sacekat dok se jos dokaze,vise dobrih utak. u kontinuitetu...a momak igra u jebenoj Italiji,SeriaA, Halooo medjede...bitno je da u kontinuitetu briljira N.Halilovic,Hrgovic,Grujic i ostali puleni Nusreta Jasarija covjeka koji je zaduzen za selektorov spisak,tal na obostrano zadovoljstvo...i bitno je da jednoktratne pozive dobijaju potencijali tipa: A.Sehica,S.Bosnjaka,Bajana,i ostalih turbo-mega-giga igracina...da ne nabrajam masine iz nase lige.ili da se sjetim rehaba N.Sabica koji nije bio ćušno loptu mjesecima ali je dobio priliku za drugu mladost,slicna stvar je bila i sa mujcinom
jednostavno...covjek(bakica) svojom gluposcu prosto moli za dobar degenek...sta cekati sinji kukavce ...da zabije gol-dva pa da ti ga svedjani ćope ispred ociju hajvanu hajvanski...joj sto mrzim kratkovidnost...zbog nje smo izgubili desetine(zadnji slucaj jakupovic) i gubicemo desetine igraca...jelne moze taj igrac uci u prijateljskoj npr. protiv ultra jake Estonije... ne moze ucu bar' minut-dva ...samo da debituje...ne moze sjedit na klupi jel? njegovo prkno je manje vrijedno od Brasnicevog...tocilo
ali riba se cisti od glave...sve to treba streljat mater im lopovsku i kvislinsku...pogledajte samo sta Hrvati rade da dovuku Bilosa iz argentine kule i gradovce mu obecavaju...maltene citava sportska elita se angazovala...a mi eto onako dobro popunjeni tjeramo neki inat...kome? .ustvari nije inat... u piatnju nego cisti biznis i pravilo "plati, pa igraj"...nema se poterbe sekirat ...fino je to Gljiva sročio:
"Ovo je Bosna jednom shvatite"
Kick off

Post by Kick off »

Pašalić: Muslimović ne može igrati za Švedsku

Rok da se opredijeli istekao je kada je navršio 21 godinu, kaže direktor reprezentativnih selekcija BiH

Na vijest da je Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) Švedski savez poslao zahtjev da registrira Zlatana Muslimovića za njihovu reprezentaciju, direktor naših reprezentativnih selekcija Ahmet Pašalić reagira tvrdnjom da korpulentni napadač više ne može birati te da, prema pravilima, može igrati samo u državnom timu Bosne i Hercegovine.

Baka zove Zlatana

- Do 21. godine svaki se igrač može opredijeliti za koju reprezentaciju želi igrati, naravno, pod određenim uslovima. Koliko znam, Zlatan je te godine prošao. On je igrao za mladu selekciju BiH i ne vidim način na koji bi mogao biti registriran za Švedsku. Osim toga, selektor Blaž Slišković nedavno je razgovarao sa njim i zvat će ga u tim prvom prilikom - kaže Pašalić.
Komentirajući skoro pa svakodnevne vijesti o rasipanju igrača porijeklom iz BiH - Eldin Jakupović je tako već Švicarac, a o Mustafi Kučukoviću se priča kao o nasljedniku hrvatskog napadača Dade Prše... - Pašalić kaže:
- Ne znam kome je u interesu dizati prašinu oko toga. Na taj način se samo podiže rejting fudbalerima. Dobro je poznato da je Jakupović branio za našu mladu reprezentaciju, a onda se nije odazvao Sliškoviću i odlučio je otići Švicarcima.

Srce i interes

O Muslimoviću, pak, niko nije pričao godinama dok je bio u Riminiju i drugim slabijim klubovima, a čim je došao do Serije A, eto ga odmah u svim reprezentacijama ovog svijeta. I u Hrvatskoj ga spominju, ali me to ne čudi. Najuspješniji predsjednik HNS-a u historiji (Vlatko Marković) je Bosanac, isto kao i najuspješniji selektor (Ćiro Blažević).
Svi znamo koliko je Bosanaca u hrvatskoj reprezentaciji. Moram istaći to da je naša velika želja da sve naše igrače dovedemo pod zastavu BiH, ali je ponekad teško diktirati njihovim interesima, pa i njihovom srcu. Svako ima svoj izbor, a imao ga je i Kučuković - zaključuje Pašalić.

M. T.

Kučukovića ne uzimaju nama nego Nijemcima

Govoreći o napisima u Hrvatskoj da će Kučuković ubuduće igrati u dresu "vatrenih", Pašalić kaže:
- Prvo, Kučuković je državljanin Njemačke i juniorski reprezentativac te zemlje. Dakle, ako će kome Hrvatska uzimati igrača, onda je to Njemačkoj. Kučuković nam je sve vrijeme govorio da čeka njemačke dokumente te zato nije imao interesa da igra za BiH već za juniore Njemačke.

http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =11&isasp=
Pusur

Post by Pusur »

LJudi ima li ko ovaj razgovor iz Dana sa Zlatanom Muslimovicem pa da ga postira na forumu?!

Naravno ako nije zahmet :)
Post Reply