Zlatan Bajramovic i Pandza

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#26 Re: Zlatan Bajramovic i Pandza

Post by Dado dijasporitus »

Pandza se sigurno trudio i imao je nekoliko dobrih intervencija ali cinjenica je da je direktno kriv za gol jer je izgubio loptu na glup nacin pred sesnastercem. Mislim da nije u pitanju htjenje vec momak jednostavno jos nema kvalitet. Takodjer opet neko hvali Ibricica. On je skrivio gol u Portugalu a nebrojano puta nije bio na desnom krilu da primi pas jer je jednostavno trom i spor za ovaj nivo takmicenja. Mogu oni biti klasa u Hajduku a li za sada to im je plafon.

Bajramovic je klasa za obojcu ali nema kondiciju da izdrzi kompletnu utakmicu. Treba ga koristiti u dozama.
shalla

#27 Re: Zlatan Bajramovic i Pandza

Post by shalla »

Admir_1984 wrote:
O Bože ne opet, neeeeeee. Koju god temu otvorim isti post, pomisliću da sam nadrogiran jbt... Eto Pandža je kriv što nam je baza igrača k'o kod Andorre (kod njih bar svi državljani žele da igraju za reprezentaciju, kod nas se i ovo malo podijeli na 3-4 strane)...
Normalno kada selektor vodi tv emisije, gostuje po big mami, snima reklame, prostacki se izrazava, igramo prijateljske sa poluamaterskim timovima i slicno, umjesto da se vishe angazuje i bar malo uvede ozbiljnosti u reprezentaciju

To gore sam aludirao vishe za Ibricica, koji igra neku vjestacku poziciju, nego Pandzu. Pandza je odigrao ok skroz
Ili me prcaš (kao onaj cikcanga što raju loži) ili se praviš glup (a znam da nisi). Pod malom bazom sam mislio broj stanovnika/državljana pa onda još i to podijeli sa 3 ili 4 dok se igrači odluče da li će igrati za Hrvatsku, Srbiju, Švicarsku, Austriju ili BiH. U takvoj konstelaciji naprosto moraš biti sretan što imaš Pandžu ili Ibričića... Već sam pisao na jednoj temi prije par mjeseci, ovo je još uvijek sve dobro dok imamo mlade momke u dijaspori koji su tu završili kako su završili. Vidjećeš kad oni presuše (emigracija je, to svi znamo, uveliko prestala nakon '96 godine), tek ćemo onda kukati i plakaćemo čak i za igračima poput Pandže, Ibričića a kamoli za nekim talentom kao što su sada Pjanić ili Džeko...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#28 Re: Zlatan Bajramovic i Pandza

Post by Admir_1984 »

Ibricic ok, pozicija u timu za koji igra AMC-FC, jedan od boljih igraca Hajduka i Hrv lige, realno

U reprezentaciji igra DMR-AMR i protiv jacih reprezentacija njegov ucinak na terenu je nula, jer momak to ne moze igrati. Za to je kriv selektor i niko drugi.

Reprezentacija mozda treba Ibricica, al da igra svoju poziciju ili da sjedi na klupi pa ceka svoju priliku na svojoj poziciji, tj poziciji na kojoj on objektivno moze najvishe dati.

Eh umjesto da je ciro trazio potencijalne igrace (prije svega bekove) ili bar pricao o tom problemu, on je vodio emisije, snimao reklame, psovao, nerealne komentare davao, pratio svaki obn projekat i slicno...

Emigracija jos zadugo nece presushiti jer se masovno odlazilo iz Bosne sve do 99/00 godine, al kakve nam to koristi kad savez nishta ne radi po tom pitanju i onda se pitam kako ce neko dijete rodjeno 95-96 negdje u svijetu, imati ikakav osjecaj za Bosnu.

Evo moje neko rjeshenje

Svake godine savez treba organizovati kampove za djecu do 11 godine, do 13 godina, do 15 godina i slicno. Mislim da bi svaki roditelj te djece bio sretan kad bi mu dijete provodilo mjesec dana u Bosni i pri tome treniralo fudbal, a to bi nam se za nekih 7-10 godina itekako isplatilo.

I onda su nam svi drugi krivi sto nam drugi djecu kupe, samo mi nismo
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#29 Re: Zlatan Bajramovic i Pandza

Post by Dado dijasporitus »

Admir_1984 wrote:Ibricic ok, pozicija u timu za koji igra AMC-FC, jedan od boljih igraca Hajduka i Hrv lige, realno

U reprezentaciji igra DMR-AMR i protiv jacih reprezentacija njegov ucinak na terenu je nula, jer momak to ne moze igrati. Za to je kriv selektor i niko drugi.

Reprezentacija mozda treba Ibricica, al da igra svoju poziciju ili da sjedi na klupi pa ceka svoju priliku na svojoj poziciji, tj poziciji na kojoj on objektivno moze najvishe dati.

Eh umjesto da je ciro trazio potencijalne igrace (prije svega bekove) ili bar pricao o tom problemu, on je vodio emisije, snimao reklame, psovao, nerealne komentare davao, pratio svaki obn projekat i slicno...

Emigracija jos zadugo nece presushiti jer se masovno odlazilo iz Bosne sve do 99/00 godine, al kakve nam to koristi kad savez nishta ne radi po tom pitanju i onda se pitam kako ce neko dijete rodjeno 95-96 negdje u svijetu, imati ikakav osjecaj za Bosnu.

Evo moje neko rjeshenje

Svake godine savez treba organizovati kampove za djecu do 11 godine, do 13 godina, do 15 godina i slicno. Mislim da bi svaki roditelj te djece bio sretan kad bi mu dijete provodilo mjesec dana u Bosni i pri tome treniralo fudbal, a to bi nam se za nekih 7-10 godina itekako isplatilo.

I onda su nam svi drugi krivi sto nam drugi djecu kupe, samo mi nismo
Za te kampove do skora nije bilo para a ako se nevaram upravo Ciro je natrjerao Fifu da odkoci 9 milion (jal eura ili KM neznam) upravo za te potrebe. E sad pitanje je samo gdje ce te pare stvarno zavrsiti.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#30 Re: Zlatan Bajramovic i Pandza

Post by Admir_1984 »

Pa nema para jer nesposobni ljudi sjede u savezu. Bilo je para za stadion u Orasju i slicne gluposti. Otidji petkom/subotom u restoran Bosna pa vidi gdje idu pare :D
jeza u ledja

#31 Re: Zlatan Bajramovic i Pandza

Post by jeza u ledja »

Admir_1984 wrote:
jeza u ledja wrote:
riko-ga wrote:
Pa ovi Hajdukovci nam zalupise vrata JAR-a :mrgreen: Pa nije li za gol u Portugalu kriv Ibricic a u Zenici Pandza.
Fakat. :shock:

pu pu pu, nije ni cudo sto im tako lose ide.
A nema tu krivice cire blazevica? :-) :-)
smaras
Post Reply