Zlaja u Real Betisu

Post Reply
Stitch__

#1 Zlaja u Real Betisu

Post by Stitch__ »

onaj lagumdzija ko golman betisa, pedro KONTRERAS :D :D

mora on kontrirat i bog...bez obzira bilo dobro ili ne, on je protiv toga...idiJot :D

(talking about vlasic) :D
Prenj

#2 Re: Zlaja u Real Betisu

Post by Prenj »

Stitch__ wrote:onaj lagumdzija ko golman betisa, pedro KONTRERAS :D :D

mora on kontrirat i bog...bez obzira bilo dobro ili ne, on je protiv toga...idiJot :D

Argumente prvo Stitch, argumente, ...
Nemoj busiju unaprijed uzimati ...
furlan

Post by furlan »

Haj' nam reci prvo, kontrirati protiv cega pa da vidimo jel' more il' ne more.
Stitch__

Post by Stitch__ »

iskreno, ne znam detalje, al vidjoh na tv da se buni nesta protiv dogovora (djelomicnog) koji je postignut...eto ko on ne podrzava...uf :-? helem, opet se pravi pametniji od sviju :-? :shock:
furlan

Post by furlan »

S obzirom ko se tamo nalazi, uopste mu nije tesko praviti se pametniji od sviju.
Prenj

Post by Prenj »

Stitch__ wrote:iskreno, ne znam detalje, al vidjoh na tv da se buni nesta protiv dogovora (djelomicnog) koji je postignut...eto ko on ne podrzava...uf :-? helem, opet se pravi pametniji od sviju :-? :shock:
Stitch__,
ovako kako si ti to opisao, kakva je uopste razlika izmedju tebe i Zlaje?
On je ko nesto vazda protiv, ti si ko nesto vazda protiv njega, eto vas ko dva brata blizanca :lol:
Stitch__

Post by Stitch__ »

Prenj wrote:
Stitch__ wrote:iskreno, ne znam detalje, al vidjoh na tv da se buni nesta protiv dogovora (djelomicnog) koji je postignut...eto ko on ne podrzava...uf :-? helem, opet se pravi pametniji od sviju :-? :shock:
Stitch__,
ovako kako si ti to opisao, kakva je uopste razlika izmedju tebe i Zlaje?
On je ko nesto vazda protiv, ti si ko nesto vazda protiv njega, eto vas ko dva brata blizanca :lol:
:D vala bas hehehe. Ima Contreras i u Sociedadu menscini :D

ma racunao sam da neko od vas koje politika vise zanima zna detaljnije o cemu se radi :)
Fair Life

Post by Fair Life »

@ Stitch__
Nema potrebe za "praviti se pametnim" jer od onih koji su bili na Vlasickom sijelu nije tesko biti pametniji...

www.vlasicko sijelo.com
Fair Life

Post by Fair Life »

Tek sad sam vidio furlan da smo napisali gotovo identican komentar.
furlan

Post by furlan »

Po dosta pitanja se slazemo,zar ne?Ima jos nekih razmimoilazenja ali koncenzus sam siguran da mozemo naci.
Fair Life

Post by Fair Life »

furlan wrote:Po dosta pitanja se slazemo,zar ne?Ima jos nekih razmimoilazenja ali koncenzus sam siguran da mozemo naci.
LaHko je za nas.
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Tema vec postoji: "Zajednicka policija"
A tamo je i odgovor na pitanje zasto je SDP protiv.

Ukratko:
Tihic po starom obicaju SDA do podne vako-popodne nako:

Entitetska i kantonalna nadležnost nad policijom prelazi na nivo BiH, potvrdio je Sulejman Tihić, predsjednik SDA, nakon završenih trodnevnih razgovora o reformi policije koju su na Vlašiću vodili lideri 11 najjačih stranaka u BiH i zvaničnici međunarodne zajednice.
"Biće isključiva nadležnost države kada je u pitanju policija. Kantoni i entiteti neće imati svoju policiju", kazao je Tihić, dodajući da entitetski MUP-ovi mogu opstati, ali da neće imati policijske nadležnosti.

S druge strane:

SDP NE PRIHVATA ZAKLJUČKE S VLAŠIĆA
Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH podržalo je odluku svog pregovaračkog tima da odbije potpisati zajedničku izjavu sudionika pregovora na Vlašiću o reformi policije u BiH.
bosniaque

Post by bosniaque »

a zasto odbijaju, jeli mozda zato sto je sda na vlasti! :roll:
kao fol sdp ne bi potiso, ma daj! :D
Toozla

Post by Toozla »

...kud svi Turci tud i mali Zlatko.... :D ....al' ispade Zlatko ne igra za raju... :shock: ...po nekima...
aldi

Post by aldi »

SARAJEVO - Socijaldemokratska partija BiH (SDP) protivi se uspostavi policijskog odbora kao tijela koje će politički nadzirati rad policije u BiH, kazao je juče predsjednik ove stranke Zlatko Lagumdžija.

"Laž je da SDP prihvata deklaraciju koja je objavljena kao rezultat pregovora o reformi policije. Mi nismo saglasni s ovom deklaracijom, jer se preporučuje formiranje policijskog odbora. Ovaj odbor bio bi isto što i Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje, a svjedoci smo da je ovaj odor iznad resornog ministra, ministarstva, Vijeća ministara i parlamenta BiH", istakao je Lagumdžija.

Ostale preporuke iz deklaracije, uključujući i dva pomoćnika direktora policijskih obalasti BiH, za SDP je prihvatljivo. Lagumdžija tvrdi da se pokušava stvoriti slika da se reforme provode, što nije tačno.

"Policijski odbor može blokirati sve odluke. Ne želimo doći u situaciju da ovaj odbor blokira usvajanje budžeta za hapšenje haških bjegunaca. Ovo je kompromis s kriminalom, a mi taj kompromis ne želimo", decidan je Lagumdžija.

Potpredsjednik SDP-a BiH Željko Komšić kazao je da je na Vlašiću dogovoreno da MUP RS ostaje, ali sa "nekim izuzetnim mizernim funkcijama, jer će se on u budućnosti baviti protivpožarnom zaštitom",

On je rekao da su ovo rješenje prihvatili lideri političkih partija iz RS i FBiH i predstavnici međunarodne zajednice.

"Oni su ostavili MUP RS, ali sa izuzetno smanjenim, odnosno nikakvim nadležnostima", rekao je Komšić.

"Činjenica je da su pregovori lidera političkih stranaka iz FBiH i RS prekinuti na određeni period, a isključivi razlog za to jeste nemogućnost bilo kakvog dogovora između predstavnika vladajućih stranaka u vezi sa policijskim mapama, odnosno novim regijama, kao starom bolnom pitanju u BiH", pojasnio je Komšić.

Safet Halilović, predsjednik Predsjedništva Stranke za BiH, kaže da su političke pregovore na Vlašiću pojedinci pokušali iskoristiti za stvaranje mehanizama za blokadu rada policije.

"Mislim da smo ispoštovali principe Evropske unije, ali teško je oteti se utisku da su pojedinci raznim mehanizmima pokušali zakočiti reforme. Na primjer, bilo je pokušaja da se policijski odbor kao političko tijelo formira od tri predstavnika i da se sve odluke donose konsenzusom. To je klasični mehanizam za blokadu rada i političku kontrolu nad policijom", istakao je Halilović.

Nova hrvatska inicijativa, koja je kao i SBiH i SDP učestvovala u pregovorima, smatra da se rezultati pregovora na Vlašiću pokušavaju preuveličati.

"Neodmjerene i euforične izjave nekih od pregovarača smatramo pokušajem popravljanja osobnim položaja uoči predstojećih stranačkih kongresa i sabora. To je glavni razlog da se o glavnom pitanju, pitanju zemljovida lokalnih policijskih oblasti, nije ni razgovaralo", tvrde u NHI.

Iz HDZ-a BiH nisu željeli komentirati rezultate razgovora o reformi policije u BiH u kojima su sudjelovali.

Predsjednik SDU BiH Sejfudin Tokić izjavio je u Banjoj Luci da je reforma policije u BiH neminovna za uključenje u evroatlantske integracije i da je pitanje zašto se, posebno iz Republike Srpske, pojavljuju opstrukcije i obećava narodu da to neće biti prihvaćeno.
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BIH Zlatko Lagumdžija uputio je pismo visokom predstavniku u BiH Pediju Ešdaunu (Paddy Ashdown) u kojem kaže da je greškom dobio njegovu čestitku povodom postizanja sporazuma na sastanku političkih lidera na Vlašiću
:lol: :D 8)
bosanski mrki

Post by bosanski mrki »

jos jedan dokaz da zlatko i sdp razmisljaju svjetlosnu godinu ispred ostalih i da ne drze mnogo do laznog dojma da se nesto zaista golemo ucinilo. laganje vodecih stranaka, kako sebe tako i ostalih, kao i prevashodni licni interesi i koristoljublje istih je ovu zemlju i dovelo tamo gdje jeste. zlatko i sdp su, izgleda jos jedini koji dizu glas protiv toga i s toga im cestitam!
Nihad od Bosne

Post by Nihad od Bosne »

A Rasim Kadic? Sta on kaze na sve to? Inace su oni meni tu negdje.
Fair Life

#19 Re: Zlaja u Real Betisu

Post by Fair Life »

Procitaj sta si napisao !!
Last edited by Fair Life on 02/05/2005 04:54, edited 2 times in total.
beharrr

Post by beharrr »

Nihad od Bosne wrote:A Rasim Kadic? Sta on kaze na sve to? Inace su oni meni tu negdje.
Sta ba Rasim.. dje je Mirnes" Sokol od Majevice". :D
Nista od policije bez Mirnesa. :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Da li je idiJot i Gojko Beric ?? Stitch... ne izlijeci izvan svoji okvira koji su odredjeni Avazom.

Image

Neobična zemlja

Bosanski politički lonac još jednom je proključao, ovog puta na vatri vlašićkih pregovora o reformi policije. Svi relevantni predstavnici međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini potapšali su stranačke lidere po ramenima: Samo tako, dečki! Stranci smatraju da je učinjen vidan napredak i da je konačan sporazum na pragu. Najzadovoljniji je Pedi Ešdaun, euforičan i kad gubi i kad dobija. Na drugoj strani su oni koji izražavaju krajnji skepticizam prema rješenjima dogovorenim na Vlašiću. Među njima su opozicioni političari, policijski stručnjaci i novinari.

Kamen spoticanja je famozni Odbor za policiju, koji će na nivou države vršiti nadzor nad unutrašnjim poslovima. Osim što u Evropi ne postoje nikakvi policijski odbori, već državna ministarstva unutrašnjih poslova, način na koji će ova institucija djelovati vrlo je komplikovan i neprimjeren policijskoj operativi. Svako značajnije pitanje podliježe konsenzusu. Suvišno je i napominjati da pri tom nije riječ samo o stranačkoj već prvenstveno o etničkoj saglasnosti.

Time jedna fragmentirana politika praktično nastavlja da vrši svoj uticaj na policiju, iako su načela Evropske unije potpuno suprotna tome. Uostalom, svugdje u svijetu sigurnost građana je u isključivoj nadležnosti države, bilo da je riječ o demokratskim ili totalitarnim režimima.

MUP Republike Srpske ostaje, uprkos tome što su predstavnici Evropske unije tvrdili da je takva mogućnost isključena. Ali, šta će to ministarstvo raditi ako se neće baviti policijskim poslovima? Možda će se baviti turizmom, rekreacijom ili organizovanjem takmičenja u gađanju glinenih golubova. Adnan Terzić je to nonšalantno prokomentarisao: “Šta ćete, mi smo neobična zemlja.” Ali, nastavak slijedi. Čim se vratio kući, Dragan Čavić je izjavio: “MUP Republike Srpske sa svojim ustavnim nadležnostima ne smije biti ukinut.” Brvno je tu, a i jarci na njemu.

Zbilja, neobična neka zemlja.
Post Reply