ŽIVOTNA OPASNOST

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

slushatelj

#1 ŽIVOTNA OPASNOST

Post by slushatelj »

Već duže vrijeme stoji jedan otvor na kandelabru rasvjete u Vilsonovom šetalištu.Nisam mogao pronaći ko je nadležan da zatvori ovaj otvor - Elektrodistribucija kaže da oni nisu nego preduzeće za održavanje javne rasvjete kojih ima
nekoliko,a koje ?!
Ovo je slika opasnog otvora na kandelabru ulične rasvjete,na Vilsonovom šetališ-
tu. Kandelabr se nalazi iza Zemaljskog muzeja,kada se ide desnom pješačkom
stazom od visećeg mosta (Ars Aevi) uzvodno. Peti je po redu.Nadležni moraju pos-
taviti hitno željezni poklopac,jer dodir je opasan po život,a šetača je sada sve više,
posebno mladih. Otvor je na visini od oko 1,5 metara,dakle dohvatljiv.
Image
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by PipiDugaDevetka »

nellington

#3 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by nellington »

Image
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Joj, zar su i poklopce-zaštitnike strujnih kontakata na kandelabrima počeli krasti? Ovo je novo za mene, da i to kradu.
Ako nisu oni nadležni, onda barem znaju ko jeste za Ulicu Vilsonovo šetalište:
http://www.step.ba/
Last edited by PipiDugaDevetka on 19/06/2010 11:57, edited 1 time in total.
atko

#5 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by atko »

Stavio je link na vise slika

evo jedna izdvojeno

Image

Sta reci ... ovo nije izvalio ni tihic, ni dodik, ni covic ... u principu svo zlo i poalzi od nas sa ovakvim 'malim' sranjma

---------
edit

Nelington je bio brzi :)

evo i link na vise slika

http://picasaweb.google.com/10352064667 ... 6021021666
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#6 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by Priorat »

ma ovo je uzasno. zgrazavam se odkad sam ovo vidio. jbt, drzava puna rupa a tebi ulicna lampa za oko zapela..e, nema sta nema.. umjesto da odes sam uzmes bilo sta i zaljepis i napises ti ovdje pametujes.
PipiDugaDevetka

#7 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Priorat wrote:ma ovo je uzasno. zgrazavam se odkad sam ovo vidio. jbt, drzava puna rupa a tebi ulicna lampa za oko zapela..e, nema sta nema.. umjesto da odes sam uzmes bilo sta i zaljepis i napises ti ovdje pametujes.
Djeca, život makar jednog djeteta je važniji od svega i svih rupa u državi i u svim državama na svijetu!
Priorat

#8 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by Priorat »

pa zato sam i napisao. jbt, uzmi kutiju kartonsku , omotaj oko suba i pomogucnosti napisi: dragi roditelji, pazite na djecu jer nam je drzava u k..rcu!!!
zlatiborka

#9 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by zlatiborka »

Priorat wrote:ma ovo je uzasno. zgrazavam se odkad sam ovo vidio. jbt, drzava puna rupa a tebi ulicna lampa za oko zapela..e, nema sta nema.. umjesto da odes sam uzmes bilo sta i zaljepis i napises ti ovdje pametujes.
Sto bi on to sam lijepio? Pa ako i neko zalijepi nekim improvizovanim materijalom i napise npr: "PAZNJA - pod naponom" ili nesto slicno, opet ne mora da bude sigurno.

Moze naici neki radoznali klinac i bas namjerno da potrga..... :D , ili da otpadne zbog vjetra i kise....

Ovaj posao trebaju da odrade ljudi zaduzeni i placeni za to.
Priorat

#10 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by Priorat »

jeste, tacno. ali nisi ti u singapuru, u bosni si. ma neznam, sta objasnjavam uopste. ja da sam vidio ja bi na bilo koji nacin obratio paznju ljudima na to!!
atko

#11 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by atko »

@Priorat ... pored vandala koji su ovo odvalili, policije i pravosudja koji ovo nikad nece sankcionisati, pored firme koja uzima lovo da to odrzava ... ti okrivi covjeka ni kriva ni duzna ... ti inace kad ides kroz vils obaevzno pri ruci imas kartona, flomaster i neko ljepilo jelde ??

Ne kakai ziv bio :roll: ... i ja da sam naiso usliko bi i stavio javnosti na uvid ... pomislio bi kako bi rebalo nazvat nekoga ... al ne bi znao koga i to je to ... u ostalom mogo si do sad skoknuti do vilsa pa taj karton okaciti ;)
PipiDugaDevetka

#12 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Priorat wrote:pa zato sam i napisao. jbt, uzmi kutiju kartonsku , omotaj oko suba i pomogucnosti napisi: dragi roditelji, pazite na djecu jer nam je drzava u k..rcu!!!
I ja bih tako uradio da sam uočio ovu opasnost.

Tako sam uočio ovorene šahtove-slivnike kišnice u svom naselju i postavljao neko granje, pa sam na kraju zvao Kanalizaciju da postave nove rešetke. I bili su postavili u roku od 20 dana, otprilike, u izbornoj godini.
ilo

#13 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by ilo »

Priorat wrote:jeste, tacno. ali nisi ti u singapuru, u bosni si. ma neznam, sta objasnjavam uopste. ja da sam vidio ja bi na bilo koji nacin obratio paznju ljudima na to!!

evo sad si vidio i fino karton, ljepljivu traku u ruke i pravac Vilsonovo :D
fixer

#14 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by fixer »

Priorat Macgyver :D
Priorat

#15 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by Priorat »

atko wrote:@Priorat ... pored vandala koji su ovo odvalili, policije i pravosudja koji ovo nikad nece sankcionisati, pored firme koja uzima lovo da to odrzava ... ti okrivi covjeka ni kriva ni duzna ... ti inace kad ides kroz vils obaevzno pri ruci imas kartona, flomaster i neko ljepilo jelde ??

Ne kakai ziv bio :roll: ... i ja da sam naiso usliko bi i stavio javnosti na uvid ... pomislio bi kako bi rebalo nazvat nekoga ... al ne bi znao koga i to je to ... u ostalom mogo si do sad skoknuti do vilsa pa taj karton okaciti ;)
ima jedna stara budisticka koja kaze: kad primjetis da se stvari oko tebe same od sebe nemijenjaju onda je krajnje vrijeme da promijenis sebe!!

drzava nefuncionise, daj da mi funkcionisemo pa makar morali 200m prepjesaciti da bi nasli negdje karton!! zar ne!!?
Priorat

#16 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by Priorat »

fixer wrote:Priorat Macgyver :D
:) calimero
atko

#17 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by atko »

Priorat wrote:
atko wrote:@Priorat ... pored vandala koji su ovo odvalili, policije i pravosudja koji ovo nikad nece sankcionisati, pored firme koja uzima lovo da to odrzava ... ti okrivi covjeka ni kriva ni duzna ... ti inace kad ides kroz vils obaevzno pri ruci imas kartona, flomaster i neko ljepilo jelde ??

ima jedna stara budisticka koja kaze: kad primjetis da se stvari oko tebe same od sebe nemijenjaju onda je krajnje vrijeme da promijenis sebe!!

drzava nefuncionise, daj da mi funkcionisemo pa makar morali 200m prepjesaciti da bi nasli negdje karton!! zar ne!!?
Slazem se ... ali bojim se da je kriticna masa izgubljena, 1:10000 je odnos, jednostavno je besmisleno ... neke stvari se moraju vratiti u ravnotezu interventno ;)
Priorat

#18 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by Priorat »

slazem se, ali uvjek krenuti od sebe pa tek onda gledati na druge!! :thumbup:
slushatelj

#19 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by slushatelj »

Zahvaljujem PipiDD za date podatke,poslužiće mi.
Stavljanje kartona je bezvrijedna zaštita - ja sam to jednom učinio,ali je brzo skinuto.Nisam raspoložen nositi kartonske kutije i stalni lijepiti na otvor.jer nisam zaposlenik firme koja je odgovorna za to.
Odgovorne bi trebalo kazniti,tj firmu koja je plaćena da to održava,jer očigledno ne obilazi povjerenu opremu koju bi
trebali održavati.
Mislim,da bi i firmu koja vrši otkup otpadnog željeza kazniti,jer otkupom "starog" željeza podržava one koji uništavaju
(kradu) poklopce sa kanalizacije,vodovoda,kandelabra i slične opreme.
PipiDugaDevetka

#20 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

...
Last edited by PipiDugaDevetka on 21/06/2010 01:11, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka

#21 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Nema na čemu, samo da neko ne nastrada.
slushatelj

#22 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by slushatelj »

Poštovani sugrađani,danas (22.6.2010 god) Oslobođenje je objavilo fotografiju opasnog kandelabra,jer su im se javili mnogi građani sa molbom da kod nadležnih intervenišu,kako bi se kvar otkolonio.Oslobođenje interveniralo i dobili su obećanje da će kvar uskoro biti otklonjen.URA,odnijeli smo jednu pobjedu.
atko

#23 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by atko »

I sad se pomaknimo 30 metara do slijedeceg stuba ... i ponovimo proceduru ... dok dobijemo bitku u vilsu trebace nam jedno godina dana :D ... zato u septembru treba razmisliti kad se "bije" na veliko ;)
PipiDugaDevetka

#24 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

slushatelj wrote:Poštovani sugrađani,danas (22.6.2010 god) Oslobođenje je objavilo fotografiju opasnog kandelabra,jer su im se javili mnogi građani sa molbom da kod nadležnih intervenišu,kako bi se kvar otkolonio.Oslobođenje interveniralo i dobili su obećanje da će kvar uskoro biti otklonjen.URA,odnijeli smo jednu pobjedu.
:sax:
slushatelj

#25 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by slushatelj »

POSTAVLJEN JE ZAŠTITNI POKLOPAC NA OPASNOM KANDELABRU U VILSONOVOM ŠETALIŠTU :thumbup:
Post Reply