Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
wewa wrote:djeco draga, pa ne prave deponiju restorani nego klaonice - ne mislite valjda da se janjci frisko kolju pred okretanje na raznju...
maksumic je i klaonica/mesnica i restoran.
ali ne na istoj lokaciji, ljudi!
klaonica mu je blizu Bijele, prema izvoru Neretve, restoran u Jablanici... ima jos jedna klaonica, u Dreznici, cinimise, ali nisam sigurna je li Maksumiceva ili Mujanoviceva...
wewa wrote:djeco draga, pa ne prave deponiju restorani nego klaonice - ne mislite valjda da se janjci frisko kolju pred okretanje na raznju...
maksumic je i klaonica/mesnica i restoran.
ali ne na istoj lokaciji, ljudi!
klaonica mu je blizu Bijele, prema izvoru Neretve, restoran u Jablanici... ima jos jedna klaonica, u Dreznici, cinimise, ali nisam sigurna je li Maksumiceva ili Mujanoviceva...
Znas li ti gdje je Bijela, a gdje izvor Neretve ? To ti je cca 50 - 60 km razdaljine ... Druga klaonica je kod Komadinovog vrela, men'se cini.
PapakizSarajeva wrote:
Znas li ti gdje je Bijela, a gdje izvor Neretve ? To ti je cca 50 - 60 km razdaljine ... Druga klaonica je kod Komadinovog vrela, men'se cini.
pa citaj sta pise, majkamustara - bijela je na putnom pravcu prema izvoru neretve iz smjera konjica, zar nije?
uostalom, u cijelu ovu pricu o geografiji i koordinatama sam se upustila jer su pocele price o tome ko sve baca otpad na deponiju, samo maksumici ili i gojko - a gojko ima restoran, ne i mesnice.
Zar nisu izvori Neretve tamo negdje ispod Zelengore
Jedina Bijela kod Konjica za koju znam je ona na putu Konjic-Boracko, pa mozda 1km od grada se skrene desno. Odatle se penje na Prenj i nema Neretve u blizini
Admir_1984 wrote:Zar nisu izvori Neretve tamo negdje ispod Zelengore
Jedina Bijela kod Konjica za koju znam je ona na putu Konjic-Boracko, pa mozda 1km od grada se skrene desno. Odatle se penje na Prenj i nema Neretve u blizini
kako bolan nema? prodjes bijelu kad ides na rafting
Mozda ima vishe varijanti Bijele, Gornja, Donja ovo ono... Ovde gdje ja idem Neretve nema u blizini, ostaje lijevo, a za Bijelu se skrene desno (ima velika tabla, pravo je Boracko..)
Mozda ima vishe varijanti Bijele, Gornja, Donja ovo ono... Ovde gdje ja idem Neretve nema u blizini, ostaje lijevo, a za Bijelu se skrene desno (ima velika tabla, pravo je Boracko..)
mescini da je fora u definisanju blizine meni je to sve blizu
@karanana: jesi li ti slikao ove slike??? jeli trenutno ovakva situacija?
Ova deponija je bila sanirana, jer se napravio veliki pritisak, ali ako opet ovo radi, stvarno je za bojkot i kaznu...
nisam slikao. preuzeto je odavde:
http://www.r,a,d,i,o,s,a,r,a,j,e,v,o.ba/novost/63747/divlja-deponija-poznate-mesare-prijeti-neretvi
izbrisati zareze sa linka. pardon sto ih ne citirah. i cini mi se kao da je slikano ovih dana mada nigdje ne pise.
Dakle, stari problem, nova priča... ništa novoga, inače obično bace kreč na otpad i zatrpaju zemljom, što je malo sigurnije od ovoga kad ostave ovako na otvorenome, ali ovako je bilo odaaavnoooo....
jedite kod Maksumića
Admire kada ides prema Borackom kod onoga maloga mostica na izlazu iz KOnjica se lijevo ide prema Spiljanima i Dzaicima i tu je ta deponija.Mislim da je gore ono ribogoiliste i mislim da se rijecica zove Bijela ?Ovaj problem oko deponije je star par godina koliko znam.Cak mislim i rafteri to osjete ako idu dalje od Dzaica ka Konjicu.