Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

matan

#1 Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by matan »

HUMANOST NA DJELU,
AKCIJA: “Av-Mau-KASICA”
10.10.2009-20.10.2009

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pomozite akciju prikupljanja novca za napuštene i nezbrinute životinje u našem gradu.
Kao što znate, problem napuštenih životinja u BiH je jedan u nizu gorućih problema. Mi nastojimo da se pobrinemo za ovaj,ali pored ogromne ljubavi i požrtvovanosti koju imamo za ova izmućena stvorenja,potrebna su nam i novčana sredstva koja nažalost,nemamo.
Od davnina je poznato da su životinje, a posebno psi i mace, ljudima uvijek davali svoju bezrezervnu ljubav. Nažalost,sad je došlo vrijeme kada ljudi to više ne cijene. Ta divna stvorenja ničim nisu zaslužila sudbinu koja ih je snašla.
Mi im nastojimo vratiti njihovo mjesto pod Suncem, osigurati im dostojanstven život,svijetliju budućnost, a kada dođe vrijeme za to i dostojanstveniju smrt.
Molimo Vas da svojim skromnim prilozima podržite našu borbu za podizanje svijesti bh.naroda, te da naši ljudi, a posebno djeca shvate da su životinje naši veliki,iskreni a nerijetko i jedini prijatelji koji nas nikada neće iznevjeriti. obzitom da su naši uslovi zaista mali te da ove životinje trebaju i hranu i veterinarsku pomoć, odlučili smo se za organizaciju akcije pod nazivom „Av-Mau KASICA“ na kojoj bi smo predstavili neke od naših štićenika koji traže topli dom, te bi za svaki prilog poklanjali kasice u obliku zivotinja i balon. Taj novac bi kasnije iskoristili za lijecenje, hranu i smještaj ovih nedužnij bića. Molimo Vas da nam pomognete da i na ovaj način doprinesemo stvaranju bolje slike,imagea o BiH u Evropi ali i svijetu!
Pokažimo da mi, Bosanci i Hercegovci nismo izgubili svoju humanost uprkos nedaćama koje su nas snašle u protekle dvije decenije.
Da bi smo sve ovo organizovali potrebna nam je Vaša pomoć. a od Vas tražimo skromni doprinos za organizaciju ove akcije.
Budimo humani prema životinjama, pružimo im ruku spasa, tu ruku spasa, koja je ne tako davno bila potrebna i nama samima! Pomozite nam, da bismo mi mogli pomoć njima!

Unaprijed Vam se zahvaljujemo
matan

#2 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by matan »

Mjesta gdje ce biti postavljeni standovi bice na vrijeme objavljeni ...
Pikaboo

#3 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by Pikaboo »

Mozes li mi molim te samo reci na koji nacin im pomazete? Sta konkretno imate na umu?
n.nadija

#4 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by n.nadija »

Super ideja Matane, nadam se da ce akcija uspjeti, jer nemaju svi ljubitelji zivotinja internet, a neki i ne znaju za ovaj podforum. Samo imam jedno pitanje za tebe, potpisao si se poslije svog teksta "Unaprijed vam se zahvaljujemo", trebalo bi da stoji ko ste to "vi", ko organizuje ovu akciju i zasto je novac planiran koji se prikupi putem ove akcije"? Mozda mnogo pitanja, ali mislim da bi mnogi volili da znaju ko stoji iza ove akcije i gdje ide novac. Mnogi pomazu vec finansijski, pa bih volila da znam, je li to ista ekipa i naravno, u koje svrhe (vakcinacije, placanje pansiona, lijecenje itd)?
matan

#5 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by matan »

n.nadija wrote:Super ideja Matane, nadam se da ce akcija uspjeti, jer nemaju svi ljubitelji zivotinja internet, a neki i ne znaju za ovaj podforum. Samo imam jedno pitanje za tebe, potpisao si se poslije svog teksta "Unaprijed vam se zahvaljujemo", trebalo bi da stoji ko ste to "vi", ko organizuje ovu akciju i zasto je novac planiran koji se prikupi putem ove akcije"? Mozda mnogo pitanja, ali mislim da bi mnogi volili da znaju ko stoji iza ove akcije i gdje ide novac. Mnogi pomazu vec finansijski, pa bih volila da znam, je li to ista ekipa i naravno, u koje svrhe (vakcinacije, placanje pansiona, lijecenje itd)?

Organizatoru ovoga projekat je stara i odabrana ekipa ekipa Aldin , Amela ,Sejla , Samra ,Josip , Jaca , Amira...
novac je planiran za sve ovo sto ste vi vec napisali ali i za vracanje duga pansionima koji iznosi skoro 2000 KM .... da dobro ste procitali 2000 KM

SUTRA DESTINACIJE NA KOJIMA CE SE ODRZATI AKCIJA ....
Last edited by matan on 09/10/2009 22:12, edited 1 time in total.
Pikaboo

#6 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by Pikaboo »

matan wrote:
n.nadija wrote:Super ideja Matane, nadam se da ce akcija uspjeti, jer nemaju svi ljubitelji zivotinja internet, a neki i ne znaju za ovaj podforum. Samo imam jedno pitanje za tebe, potpisao si se poslije svog teksta "Unaprijed vam se zahvaljujemo", trebalo bi da stoji ko ste to "vi", ko organizuje ovu akciju i zasto je novac planiran koji se prikupi putem ove akcije"? Mozda mnogo pitanja, ali mislim da bi mnogi volili da znaju ko stoji iza ove akcije i gdje ide novac. Mnogi pomazu vec finansijski, pa bih volila da znam, je li to ista ekipa i naravno, u koje svrhe (vakcinacije, placanje pansiona, lijecenje itd)?

Organizatoru ovoga projekat je stara i odabrana ekipa ekipa Aldin , Amela ,Sejla , Samra ,Josip , Jaca ...
novac je planiran za sve ovo sto ste vi vec napisali ali i za vracanje duga pansionima koji iznosi skoro 2000 KM .... da dobro ste procitali 2000 KM

SUTRA DESTINACIJE NA KOJIMA CE SE ODRZATI AKCIJA ....
Super,dodat cemo love u kasicu prasicu :thumbup:
matan

#7 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by matan »

1 . Destinacija 10.10.2009 MERCATOR CENTAR Lozionicka 16 NOVO SARAJEVO od 12.00 do 16.00
2. destinacija 11.10.2009 MERCATOR CENTAR DOBRINJA NOVI GRAD od 12.00 do 18.00

Dodjite i podrzite nasu AKCIJAU
Last edited by matan on 09/10/2009 22:09, edited 1 time in total.
matan

#8 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by matan »

:D :D :D
amelaa8

#9 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by amelaa8 »

Sta je bilo s ovim?? Jel propalo, ili se termin promijenio. Ja sam bila u pola 1 u Mercatoru i nema nikoga:S
Pikaboo

#10 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by Pikaboo »

Nista od ovog nije bilo.Jos ja natjerala svekrvu da ode prvo do Merkatora na Dobrinji,tamo nije nikoga bilo pa je ona poslje otisla do glavnog Merkatora i tamo nikoga nije bilo !? Sto bezveze zenu izmaltretira .
samrichakk

#11 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by samrichakk »

Normalno da nije bilo,kad organizator nije uskladio vrijeme akcije sa vremenom ekipe koja je trebala biti na licu mjesta!
Izvinjavam se svima koji su se nasli u neprijatnosti radi ovoga.
Kad 100% dogovorimo novi termin blagovremeno cemo vas obavijestiti.
Pikaboo

#12 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by Pikaboo »

samrichakk wrote:Normalno da nije bilo,kad organizator nije uskladio vrijeme akcije sa vremenom ekipe koja je trebala biti na licu mjesta!
Izvinjavam se svima koji su se nasli u neprijatnosti radi ovoga.
Kad 100% dogovorimo novi termin blagovremeno cemo vas obavijestiti.
Hajde nema veze,vi javite i ja opet svoju familiju saljem sa donacijom.
matan

#13 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by matan »

1. Destinacija 13.10.2009. Ispred MERKUR Centara na otoci GRADACACKA NOVI GRAD od 12.00 do 18.00

Dodjite i podrzite nasu AKCIJAU
matan

#14 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by matan »

Mi grupa gradjana samostalno smo se okupili u zelji da zastitimo i pomognemo ugrozenim i nimalo zasticenim zivotinjama u Sarajevu . Gotovo niko nestiti zivotinuje i ako je nedavano donesn zakon o zastiti i dobrobiti zivotinja.. on se nazalost ne primjenjuje ...
Nazlost moram vam i ovo reci da izmedju zvanicnih udruzenja za zastitu zivotinskih prava i neformalne grupe gradjana koji se na ovaj ili onaj nacin bore za pomoc tim neduznim Bozim bicima nema nikakve konkretne saradnje a to nedoprinosi dobro za zivotinje . Naime jedni samo pricaju u medijima drugi nose transparente ... a najmanje je onih koji prelaze sa rijeci na djela bili obicni gradjani ili predstavnici udruzenja koji rade na podrucju grada Sarajeva...

ZATO POKAZIMO HUMANIM DJELIMA DA SMO SPREMI NA SVE ....

Pomozite akciju prikupljanja novca za napuštene i nezbrinute životinje u našem gradu.
Mi nastojimo da se pobrinemo za ovaj,ali pored ogromne ljubavi i požrtvovanosti koju imamo za ova izmućena stvorenja,potrebna su nam i novčana sredstva koja nažalost,nemamo.
Od davnina je poznato da su životinje, a posebno psi I macke , ljudima uvijek davali svoju bezrezervnu ljubav. Nažalost,sad je došlo vrijeme kada ljudi to više ne cijene. Ta divna stvorenja ničim nisu zaslužila sudbinu koja ih je snašla.
Mi im nastojimo vratiti njihovo mjesto pod Suncem, osigurati im dostojanstven život,svijetliju budućnost, a kada dođe vrijeme za to i dostojanstveniju smrt.
Molimo Vas da svojim skromnim prilozima podržite našu borbu za podizanje svijesti bh.naroda, te da naši ljudi, a posebno djeca shvate da su životinje naši veliki,iskreni a nerijetko i jedini prijatelji koji nas nikada neće iznevjeriti. Molimo Vas da nam pomognete da i na ovaj način doprinesemo stvaranju bolje slike,imagea o BiH u Evropi ali i svijetu!
Pokažimo da mi, Bosanci i Hercegovci nismo izgubili svoju humanost uprkos nedaćama koje su nas snašle u protekle dvije decenije.
Budimo humani prema životinjama, pružimo im ruku spasa, tu ruku spasa, koja je ne tako davno bila potrebna i nama samima! Pomozite nam, da bismo mi mogli pomoć njima!
samrichakk

#15 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by samrichakk »

S obzirom da je 1. dan,danasnja akcija vise nego uspjesna! Hvala svim dobrim ljudima koji su nam na bilo koji nacin pomogli.
Sutra nastavljamo sa akcijom,ispred Hose komerca na Socijalnom u termin od 12 do 18 h. :-D
matan

#16 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by matan »

Sutra nastavljamo sa akcijom,ispred Hose komerca na Socijalnom u termin od 12 do 18 h preko puta
ROBOT COMERCA NOVO Sarajevo
Pikaboo

#17 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by Pikaboo »

samrichakk wrote:S obzirom da je 1. dan,danasnja akcija vise nego uspjesna! Hvala svim dobrim ljudima koji su nam na bilo koji nacin pomogli.
Sutra nastavljamo sa akcijom,ispred Hose komerca na Socijalnom u termin od 12 do 18 h. :-D
Jel se skupilo sta love?
samrichakk

#18 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by samrichakk »

Skupljena je 1/10 ukupnog duga....
amelaa8

#19 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by amelaa8 »

Gdje se nalazi Drvopromet ili kako se vec zove to gdje je sutra akcija???
Dogman

#20 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by Dogman »

kako je prosla danasnja akcija?
samrichakk

#21 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by samrichakk »

Nije jeni bilo!!!! Opet bruka kao i za prosli vikend....MA UZASSSSSSSSSss
dulcinella

#22 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by dulcinella »

Upravo tako, Samrich! Ispali smo skupina nezrele balavurdije. Za dobro zivotinja, nadam se da se ovo vise nece ponoviti!
samrichakk

#23 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by samrichakk »

To se desi kad jedna osoba naprecec donosi odluke u ime 10-ak ljudi i ne slusa nicije sugestije!
A onda svi skupa ispadnemo hrpa debila! Ma odlicno...
Meni je odavno puna kapa djetinjarija ali ovo je prevrsilo svaku mjeru... :evil: :x
Pikaboo

#24 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by Pikaboo »

Sto je najzalosnije,i ostali vas vide kao takve i opet zivotinje ispastaju.
@dullcinela @ samrichak @ amela ,kako sam ja shvatila vas tri ste isto u ovom tzv.udruzenju za pomoc zivotinjama i sto se mene tice ja jedino vama mogu dati lovu u ruke kada budem u Sarajevu.2.Novembra dolazim kuci pa ako zelite mozete mi ostaviti svoje brojeve mobitela na PP.Mozda ste ih vec stavile na forum ali nemogu da trazim,stvarno me mrzi.
jaca78

#25 Re: Zivotinjama mozemo pomoci svi bili 7 ili 77 godina

Post by jaca78 »

današnje akcije ce biti, ispred DP Marketa u Šopingu na Grbavici. Akcija počinje u 13 sati
Post Reply