Zivot u Holandiji

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
gorgonzola

#601 Re: Zivot u Holandiji

Post by gorgonzola »

iamia wrote:
KatarinaKosaca wrote:
iamia wrote:ovo je 2013a,, ne 1997a.

i sa bosanskim pasosem mozes normalno putovati. ne treba ti viza u vecini zemalja.
NJima je život stao 1997, oni misle da je sramota otići u Beograd ko sad ovdje živi, misli da samo budžetlije nešto primaju plaću, mi ostali umiremo od gladi, o školama nam misle da se tamo ništa ne uči, jezik im je stao 1997... oni te ne foliraju, fakat misle da je 1997..
za to je najvise kriva njihova rodbina.
gule ih sa pricom o bijedi i neimastini. kukaju stalno kao da rat nije ni stao. granate jos uvijek padaju na glavu.
i tako se nadje tip u socijalnom stanu holandiji, i prodaje nam "blagostanje"... :lol:
nije svjestan koliko ispadne smjesan kod prosjecnog gradjanina BiH.

Pa jado jadni i, otidji na podforum humanitarne akcije pa pomozi nekom kad vec imas. Ja sam dole 3-4 puta godisnje i znam veoma dobro kako vecina zivi.

Saljem sa posla
iamia

#602 Re: Zivot u Holandiji

Post by iamia »

gorgonzola wrote:
iamia wrote:svako ziv zna sta su socijalni stanovi.
to dobijes od drzave stanove po procentu popusta zavisno koliko si fizicki ili mentalno ostecen.
gorgonzola, je li kod tebe ovo drugo ?>? :D

ali to nije realna cijena stanova.
zna se ko zivi u socijalnim stanovima i kakva je kvaliteta zivota tamo.
rekoh vec, ako ces zivjeti u takvim rupama onda je bolje da si se vratio u BiH.

Nego sta cemo za opkladu. Sutis? Idi na temu humanitarne akcije pa pitaj kome da das 4000.

Ja sam postavio cijene stana i struje/ gasa. A ti plati inace cu ta ja naci dole. Pa ces platiti dvostruko.

Saljem sa posla

ti nisi nista dokazao.
dokazi da je stan 70 m2, jer socijalni stanovi su puno manji. daj nam slike ugovora.
slagao si da imas zenu i djecu. jer svi znamo da holandiji ne bi imao racun 90 eura za struju i plin ako bi imao jos tri duse da hranis.
ti zivis sam. placas sobu 450 eura u nekoj rupi.. (i poslao sliku od toga). i dosao ovdje siriti ideju o holandskoj uzivanciji ?
sramota.
pokrij se po glavi.
damskot

#603 Re: Zivot u Holandiji

Post by damskot »

Cudna rasprava .. Ako si snalazljiv nema zemlje gdje se neces snaci . Ako nisi onda se cuvaj NL i socialnog sistema .

Gdje putujete za godisnji Holandjani ?? Imal kakvih friskih ideja ??
Last edited by damskot on 14/07/2013 10:19, edited 1 time in total.
gorgonzola

#604 Re: Zivot u Holandiji

Post by gorgonzola »

iamia wrote:
gorgonzola wrote:
iamia wrote:svako ziv zna sta su socijalni stanovi.
to dobijes od drzave stanove po procentu popusta zavisno koliko si fizicki ili mentalno ostecen.
gorgonzola, je li kod tebe ovo drugo ?>? :D

ali to nije realna cijena stanova.
zna se ko zivi u socijalnim stanovima i kakva je kvaliteta zivota tamo.
rekoh vec, ako ces zivjeti u takvim rupama onda je bolje da si se vratio u BiH.

Nego sta cemo za opkladu. Sutis? Idi na temu humanitarne akcije pa pitaj kome da das 4000.

Ja sam postavio cijene stana i struje/ gasa. A ti plati inace cu ta ja naci dole. Pa ces platiti dvostruko.

Saljem sa posla

ti nisi nista dokazao.
dokazi da je stan 70 m2, jer socijalni stanovi su puno manji. daj nam slike ugovora.
slagao si da imas zenu i djecu. jer svi znamo da holandiji ne bi imao racun 90 eura za struju i plin ako bi imao jos tri duse da hranis.
ti zivis sam. placas sobu 450 eura u nekoj rupi.. (i poslao sliku od toga). i dosao ovdje siriti ideju o holandskoj uzivanciji ?
sramota.
pokrij se po glavi.

Jesi li ti zivio ikad u holandiji? Jarane ja sam postavio cijenu. A ti plati i nemoj mi izgovora.

meni je tebe zao. Djaba sve kad si plitak.

I vidi pise sa posla saljem a kuci sam. Kako to?

Saljem sa posla
Last edited by gorgonzola on 30/06/2013 13:10, edited 1 time in total.
gorgonzola

#605 Re: Zivot u Holandiji

Post by gorgonzola »

Ja dole, dok su nam starci zivi a vec su slabijeg zdravlja tako da zelim sto vise vremena da provedem s njima. A peljesac i dubrovnik mi je destinacija na moru.
Za produzene vikende uvijek se moze nesto naci u evropi.

Saljem sa posla
Glavni Moderator

#606 Re: Zivot u Holandiji

Post by Glavni Moderator »

Seade budi frajer i plati 4000 koje si izgubio, sam pao sam se ubio, ha ja

:bih:
iamia

#607 Re: Zivot u Holandiji

Post by iamia »

ko ti je taj ?
gorgonzola zna moje ime.

dogovor je bio da dokaze kako zivi u stanu od 70m2 u centru grada.. sa zenom i dvoje djece.
priznao je da nema zenu i djecu. znaci, slagao je to.
jos samo da prizna kako stan nema 70m2.. i uplati mi 3 hiljade eura. to je to.. :lol:
gorgonzola

#608 Re: Zivot u Holandiji

Post by gorgonzola »

iamia wrote:ko ti je taj ?
gorgonzola zna moje ime.

dogovor je bio da dokaze kako zivi u stanu od 70m2 u centru grada.. sa zenom i dvoje djece.
priznao je da nema zenu i djecu. znaci, slagao je to.
jos samo da prizna kako stan nema 70m2.. i uplati mi 3 hiljade eura. to je to.. :lol:

glup si i vadis se. rekli smo da stavim da placam kiriju za stan od 450€ (stan od 75 kvadrata sa balkonom od 5 kvadrata , malo sam se preracunao) i struja i gas 90. plus minus 5 eura. sad odjednom mi spominjes porodicu? sta trebam slike familije po forumu kaciti. jesi li ti normalan.

neznam tvoje ime jer si mi fals ime na pp poslao. misu krijes se,ali naci cu te dole pa ces platiti.kako god. jest ovo forum ali sam si trazio i sam ces platiti.

ako sam u dijaspori ne znaci da te ne mogu naci dole.
Last edited by gorgonzola on 30/06/2013 16:48, edited 2 times in total.
gorgonzola

#609 Re: Zivot u Holandiji

Post by gorgonzola »

Glavni Moderator wrote:Seade budi frajer i plati 4000 koje si izgubio, sam pao sam se ubio, ha ja

:bih:
ma nece taj jer je mis. meni ne trebaju njegove pare , ali trebaju nekom za lijecenje.nek se javi gore na podforum humanitarne akcije i upalti nekom.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#610 Re: Zivot u Holandiji

Post by KatarinaKosaca »

Ja saljem dovoljno dole novca da imam pravo o tome pisati. Znaci od tog novca ide malo i tebi. Imam i pasos i licnu BiH. Inam nekretnine? I na kraju borio sam se za nju. A sta si ti?
Ja sam dezerter koji je na brodu tražio azil, pa sad forumski dokazujem patriotizam i živim od para od @gorogonzola :-) :-) :-)

Koji si ti paćenik!
KatarinaKosaca

#611 Re: Zivot u Holandiji

Post by KatarinaKosaca »

gorgonzola wrote:Pa jado jadni i, otidji na podforum humanitarne akcije pa pomozi nekom kad vec imas. Ja sam dole 3-4 puta godisnje i znam veoma dobro kako vecina zivi.

Saljem sa posla
Ja sam često u Holandiji. Već godinama... to ne znači da znam kako se tamo živi bolje od ljudi koji tamo žive. To ne znači ništa.. shvatite već jednom da vaš dolazak 1x godišnje ne znači da znate bolje od nas kako je ovdje u svakom pogledu.
amra67

#612 Re: Zivot u Holandiji

Post by amra67 »

iamia wrote:ovo je 2013a,, ne 1997a.

i sa bosanskim pasosem mozes normalno putovati. ne treba ti viza u vecini zemalja.

ps. sto se tice 'bosanskog mentaliteta', i on se meni gadi.
to je taj 'sadaka mentalitet' o kojem smo mnogo puta govorili. nemoj ti izbjegavati bosnu. samo izbjegavaj rodbinu koji hoce da te ogule. dodji u bosnu, ne moras dolaziti kod rodbine. ne moraju oni ni znati da si u BiH.!

ps2.
gorgonzola, fino sam ti rekao da prestanes.
nemam volje da te provaljujem, ali ti insistiras.. :D
ne izbjegajem ja bosnu zbog rodbine jer rodbine dole i nemam osim roditelja..svi su ama svi vani..ma ne bitno je to.. Na zalost rat je dole sve promijenio i ostavio je uzas! a to su posledice rata... Dole se nesto gradi a niko ne vodi racuna o ljudima..znam dosta njih koji su na ovakakv i onakav nacin sagradili kucu, kupili stan ozenili-udale se dobili djecu i tu je sve stalo..nema se posla, nema ideja , nema sigurnosti ni u jednom obliku.. Ljudi ustaju ujutro ne znaju sta ce sa sebe puni snage i znanja. Al sta vrijedi..gdje god da krenes trebaju pare a dole i nema para za bilo koji pocetak. Jer gdje da krenes moras da das kovertu. Moja mati se operisala i prije operacije doktor joj rekao da zeli upoznati mene zbog koverte jos je rekao koliko ocekuje !! Doduse to nije tipicno samo za bosnu nego za citav juzni balkan.. Mada generacija koja je dosla ovamo u hoandiju nakon rata po mom i ne mora da bude uspjesna jer niko od nas i ne razmislja o sebi. Najvece zadovoljstvo je sto nasa djeca imaju sansu da nesto postignu a da li ce ? to je na njima.. Meni licno kako god bude i kako god da je..znam da odrastaju u jednoj od najbogatijih drzava u svijetu i da imaju sve mogucnosti da budu sretii uspjesni..ako to ne zele i ne iskoriste nije do mene..meni licno je savijest tu cista..i to je ono sto me cini sretnom a ne stan, novac, auto.. Sto se tice socijalnih stanova stanovi su prije 20ak godina bili jako jeftini..cijena stanovanja je godisnje rasla odprilike 5-10 eura.. Tako da ako je neko placao 200 eura sad placa 300 eura..uslov, naravno da je u taj stan se uselio prije 20ak godina.ko sad zeli socijalni stan placa pri useljenu duplo. Ovdje za normalan zivot ti je potrebno sa porodicom oko 1700 eura mjesecno sa hranom i svim dadzbinama..znaci neka prosjecna plata.. Kad dvoje radi onda ostaje jedna plata odprilike da se sa njom radi sta zeli..odprilike ovako familijarno:

Stan: plus min 600 eura,
Zdrastveno 220,eura
Struja,voda, plin 200 eura,
Auto osiguranje i porez, 70 eura,
Tel. 70, eura
Internet sa tv 40, eura

Znaci ovo su odprilike dazbine koje placas svaki mjesec odprilike 1200 eura. Nek 500 eura ide na hranu i pice to je ukupno 1700 eura. dvije plate prosijek 3000 eura, znaci ostaje 1300 eura mjesecno da se da ustediti. 1300 x 12= 15.600 se moze ustediti godisnje bez problema.
KatarinaKosaca

#613 Re: Zivot u Holandiji

Post by KatarinaKosaca »

Sa 500 eura mjesečno možeš jesti rižu i krompir :-) :-) tako da može ostati sa strane. Ako normalno živiš i sebi priuštiš da bar jedeš kao čovjek, 500 eura za dvoje ljudi nije ništa..
Nego, zašto tolika želja naše dijapore da nam ovdje iznose svoje financijske konsturkcije? :D

Edit.. by the way u računici ti fali odjeća, benzin , kino, knjiga i slično, iako po priloženom od toga ništa. :D
iamia

#614 Re: Zivot u Holandiji

Post by iamia »

gorgonzola wrote:
glup si i vadis se. rekli smo da stavim da placam kiriju za stan od 450€ (stan od 75 kvadrata sa balkonom od 5 kvadrata , malo sam se preracunao) i struja i gas 90. plus minus 5 eura. sad odjednom mi spominjes porodicu? sta trebam slike familije po forumu kaciti. jesi li ti normalan.

neznam tvoje ime jer si mi fals ime na pp poslao. misu krijes se,ali naci cu te dole pa ces platiti.kako god. jest ovo forum ali sam si trazio i sam ces platiti.

ako sam u dijaspori ne znaci da te ne mogu naci dole.
socijalac,, je li ti to meni prijetis ?>?
skenjo sam se u gace,, buahahah.

ja se bio ovo rekao:
iamia wrote: kladim se u 3000 Eura da nemas stan od 70 m2 u centru holandskog grada za 450 eura mjesecno, da nemas zenu i dvoje djece, i ne placas struju i plin zajedno samo 90 eura. !!../.
vidis, od toga za sta sam se kladio, ti si priznao da nemas zenu i djecu. znaci, troskovi zivota za tebe samog ne mogu nikad biti isti kao kad imas zenu i dvoje djece.!/./.
ja sam bio u pravu.
i tvoj socijalni stan nema 70 m2, niti je u centru grada.

tako da ocekujem od tebe 3000 eura. !
i ne brini, ja necu dati u humanitarne svrhe. ne vjerujem u to.
ja cu sve potrositi u kockarnicu. a sto ostane, za drogu i alkohol..! :D
iamia

#615 Re: Zivot u Holandiji

Post by iamia »

amra67 wrote: ko sad zeli socijalni stan placa pri useljenu duplo. Ovdje za normalan zivot ti je potrebno sa porodicom oko 1700 eura mjesecno sa hranom i svim dadzbinama..znaci neka prosjecna plata.. Kad dvoje radi onda ostaje jedna plata odprilike da se sa njom radi sta zeli..odprilike ovako familijarno:

Stan: plus min 600 eura,
Zdrastveno 220,eura
Struja,voda, plin 200 eura,
Auto osiguranje i porez, 70 eura,
Tel. 70, eura
Internet sa tv 40, eura

Znaci ovo su odprilike dazbine koje placas svaki mjesec odprilike 1200 eura. Nek 500 eura ide na hranu i pice to je ukupno 1700 eura. dvije plate prosijek 3000 eura, znaci ostaje 1300 eura mjesecno da se da ustediti. 1300 x 12= 15.600 se moze ustediti godisnje bez problema.
zaboravljas jednu vaznu cinjenicu. troskove vrtica!
kada dvije osobe rade , ko ce se brinutio o djeci ?? ili planiras da djecu nogiras na ulicu , dok ti i muz radite ??
plus..
socijalni fakin stanovi ?? necu ba da zivim u socijalnim stanovima. zna se ko tu zivi i koja je to okolina. ako mislis djecu odgajat u socijalnim stanovima, onda je veca vjerovatnoca da ce ti djeca zavsiti za crack kokainom u venama nego sa velikim skolama.!
amra67

#616 Re: Zivot u Holandiji

Post by amra67 »

KatarinaKosaca wrote:Sa 500 eura mjesečno možeš jesti rižu i krompir :-) :-) tako da može ostati sa strane. Ako normalno živiš i sebi priuštiš da bar jedeš kao čovjek, 500 eura za dvoje ljudi nije ništa..
Nego, zašto tolika želja naše dijapore da nam ovdje iznose svoje financijske konsturkcije? :D

Edit.. by the way u računici ti fali odjeća, benzin , kino, knjiga i slično, iako po priloženom od toga ništa. :D
ja ne iznosim svoje finansijske konstrukcije nego prosjecne u holandiji.. Nije mi namjera ni tebe i nikoga ubjedjivati u bilo sta ne daj boze dokazivati.. Zivi, misli, razmisljaj kako hoces.Ako si ubijedjen/a u nesto ili bolje znas boze moj!
uglavnomja

#617 Re: Zivot u Holandiji

Post by uglavnomja »

KatarinaKosaca wrote:Sa 500 eura mjesečno možeš jesti rižu i krompir :-) :-) tako da može ostati sa strane. Ako normalno živiš i sebi priuštiš da bar jedeš kao čovjek, 500 eura za dvoje ljudi nije ništa..

ni u norveskoj ne moze dvoje ljudi mjesecno pojesti rize i krompira za 500 eur :D
insomnia78

#618 Re: Zivot u Holandiji

Post by insomnia78 »

:-):-):-)

s' moje sokoćalo
Glavni Moderator

#619 Re: Zivot u Holandiji

iamia wrote:ko ti je taj ?
gorgonzola zna moje ime.
Ako si mu rekao da se zoves Sead onda zna, ako si rekao neko drugo ime onda si slagao. Pozdravi Miu od mene ;). Vidis ima forumasa koji te znaju zato nelupaj previse gluposti, dobronamjeran savjet. Eto toliko od mene.

:ljulja:
iamia

#620 Re: Zivot u Holandiji

Post by iamia »

ne kenjaj, zvizko.
niti znas ime moje supruge niti moje ime..
a i da znas, ne znam u cemu je problem. ali da si pogodio. a nisi.. zato razguli..
Glavni Moderator

#621 Re: Zivot u Holandiji

iamia wrote:ne kenjaj, zvizko.
niti znas ime moje supruge niti moje ime..
a i da znas, ne znam u cemu je problem. ali da si pogodio. a nisi.. zato razguli..
Pazi na jezik, mogao bi te skupo stajati, i ovo je posljednje upozorenje, posto oboje znamo da ja jako dobro znam ko si onda dobro razmisli sta ces sljedece napisati, ja ti nisam gorgonzola i nisam 5 hiljada kilometara daleko ko on. Toplo preporucujem izvinjenje na PP.

Toliko.
Micaha

#622 Re: Zivot u Holandiji

Post by Micaha »

Fali begovica, ko kad fali... Ona je pencilin bila ovim sponzorushama sa OTPLACENIM stanovima po Evropi. A begenisala Prnjavora, ljepo sam se razalostio nad njim...
Bez zajebancije raja... Ne voli ovde iamiu niko. Ali bi bilo ruzno da degenek dobije. Kome ne lezi ima ignore lista. Odrasli smo ljudi
iamia

#623 Re: Zivot u Holandiji

Post by iamia »

buahahahah,...

jes, jes/./.
od sad moram se okrenuti da vidim je li me neko prati na ulici.

stare vam,, da li imate svi ukupno 17 godina ?

ps,
glavni mUderator.. shikter misu.
gorgonzola

#624 Re: Zivot u Holandiji

Post by gorgonzola »

iamia wrote:buahahahah,...

jes, jes/./.
od sad moram se okrenuti da vidim je li me neko prati na ulici.

stare vam,, da li imate svi ukupno 17 godina ?

ps,
glavni mUderator.. shikter misu.

Iamia dodjes mi lijepu svotu para. Ali izgleda da ti svaka batina trazi.

Prvo kladjenje koje sam ti ponudio je samo za kiriju i troskove struje i plina i ti si prihvatio. Kasnije si mi tu dodao familiju. Familiju necu da mjesam u ovo, ali juce su mi bili gosti iz sa pa te mogu uputiti da provjeris ali ponesi pare. Lik je malo zajebaniji pa ako ne budes imao para kod sebe mogo bi i bez zuba ostati. Zato ako hoces da idemo do kraja ja ti dam adresu njegovog poslovnog prostora dole a ti sa parama otidji gdje ce ti on reci ko sam i sta sam.

Zato ocekujem da se pare uplate na racun neke humanitarne organizacije. I tvoje da
Je ne javljanje na ovu temu jer veze blage nemas o holandiji.
gorgonzola

#625 Re: Zivot u Holandiji

Post by gorgonzola »

Micaha wrote:Fali begovica, ko kad fali... Ona je pencilin bila ovim sponzorushama sa OTPLACENIM stanovima po Evropi. A begenisala Prnjavora, ljepo sam se razalostio nad njim...
Bez zajebancije raja... Ne voli ovde iamiu niko. Ali bi bilo ruzno da degenek dobije. Kome ne lezi ima ignore lista. Odrasli smo ljudi
Ma kako da ga ignorisem kad frajer misli da je najpametniji i da sve zna. Kaze mi ne placas kiriju 450 eura ja mu stavim dokaz da placam. Kaze nije struja i plin 90 ja kazem. Jeste i stavim dokaz. I on sad se vadi na zenu idjecu, mozda zeli da familijarnu sliku ovdje stavim. Hehehehe.

Nego pun mi je urac ovi koji omalozavaju ljude u dijaspori. Kaze zivis u satoru. Pa sta i da zivi neko u satoru? Zar je sramota danas biti siromasan? Ali iamia ima , skupio para jeo pastetu u usa i sad dosao u bosnu da se kurci. I to se nije vratio iz sela odakleje nego bas u sarajevo, misli da ce time postati gradjanin. Ali papak ostaju papak, djaba mjesto stanovanja.
Post Reply