ŽIVOT U BOSNI ZA STRANCE
- The Nightwatchman
#1 ŽIVOT U BOSNI ZA STRANCE
Konkretno, osoba sa pasošem zemlje EU koja želi doći živjeti u BiH, a dosada nije imala nikakve veze sa ovom zemljom. Zanima me šta je sve potrebno da bi se ostvarilo pravo na državljanstvo, pravo na rad i život u ovoj zemlji 
-
Svemirski_Jebach
hm...jesi to potkacio kakvu?
nego, salu na stranu, ne znam kako se dobija radna dozvola i slicno...samo znam da prema zakonu o dravljanstvu, osoba treba imati stalni boravak u BiH 8 godina kako bi dobila drzavljantvo.
nego, salu na stranu, ne znam kako se dobija radna dozvola i slicno...samo znam da prema zakonu o dravljanstvu, osoba treba imati stalni boravak u BiH 8 godina kako bi dobila drzavljantvo.
- GandalfSivi
Za pravo na rad te niko ziv ne pita. Ako bas hoces, mozes otici u MUP i prijaviti mjesto boravka. Obicno oni koji dodju, rade za neku stranu organizaciju ili firmu, tako da mogu zivjeti jedno cetiri puta bolje nego u svojoj domovini. Djevojke koje dodju su jos i u najboljem polozaju, jer po nekom nepisanom pravilu maznu kakvog macana u tri dana, dok bi o takvom kuci mogle samo sanjati. Domacih snobova koji se satrase da budu u drustvu sa strancima (kakvi god ovi da su) uvijek ima, tako da ni za drustvo nije problem. Sve u svemu, u roku od mjesec - dva, vecina ovih stranaca zivi kao kakav jet-set...
Eto
Eto
- The Nightwatchman
hehe da bar jesam
nije, nego se radi o liku koji hoće da dođe ovdje i da živi i radi... simple as that... (
) znam- nemoguće zvuči, ja sam mu ponudio da se mijenjamo

nije, nego se radi o liku koji hoće da dođe ovdje i da živi i radi... simple as that... (
- fantom slobode
Covjek je vidio prednosti, pametno.Mislim da je najbolje da se raspitas u MUP-u, jer mora imati neke papire sigurno, ako zeli da boravi u BiH regularno.
-
Svemirski_Jebach
koje su mu prednosti?
I ja bi vidio prednosti da u BiH zaradjujem 4 milje eura sto je bar 40% vise nego sto bi mogao zaraditi u svojoj domovini...ikad. samo takvi i dolaze. (cast izuzecima)
I ja bi vidio prednosti da u BiH zaradjujem 4 milje eura sto je bar 40% vise nego sto bi mogao zaraditi u svojoj domovini...ikad. samo takvi i dolaze. (cast izuzecima)
- The Nightwatchman
ja sve nešto sumnjam u te plate od 4000 eura. ne znam stvarno... a šta rade ti ljudi, s kojom spremom, u kakvim firmama?Svemirski_Jebach wrote:koje su mu prednosti?
-
melb26sa
Koliko ja znam i manje od 8 godina za drzavljanstvo. Znam curu koja je studirala sa mnom, udala se za naseg i u roku mjesec predala papire. Priznali joj 4 godine studija kao dokaz boravka i dobila drzavljanstvo. Primjer znaci sa udajom za naseg. Znam takodjer porodicu koja je dobila drzavljanstvo nakon 3-4 godine - ne znam koji su im papiri bili potrebni i po kojim uslovima su primljeni.Svemirski_Jebach wrote:hm...jesi to potkacio kakvu?![]()
![]()