Život samaca u srednjim godinama
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- sadmire
#1401 Re: Život samaca u srednjim godinama
Zavisi kakav si u kojim stvarima
-
John Cleese
#1402 Re: Život samaca u srednjim godinama
Pašteticu? As in: PMA-2?
A ko je tu onda Bouncing Betty, Bato? Reci. Mozda spasis kome zivot
-
suspect_zero
#1403 Re: Život samaca u srednjim godinama
Recimo, ja bih pobjegla od ove klasične knjizevnosti_BataZiv_0809 wrote: ↑26/11/2025 20:01 Ne znam, meni je onaj njegov post upucen @Digla_da_kreci imao jal prizvuk virtue signalinga, sav je bio u fazonu, ja sam divan, krasan, imam dobar ukus, dobre manire, citam klasicnu knjizevnost, idem u teatar, imam dzentlmenske manire, a opet ne mogu da nadjem nikoga....
Tu se iscitava jak miris ocajanja, a ako me ista uci moje skromno i ni po cemu obimno iskustvo sa suprotnim spolom, to je da zene bjeze kad namirisu ocaj![]()
Ispravak Bato, ne bjezi zena od ocaja nego od osjećaja da u njoj trazi lijek svom stanju/boljci.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1404 Re: Život samaca u srednjim godinama
Treba se samo drzati osnova.suspect_zero wrote: ↑27/11/2025 20:11Recimo, ja bih pobjegla od ove klasične knjizevnosti_BataZiv_0809 wrote: ↑26/11/2025 20:01 Ne znam, meni je onaj njegov post upucen @Digla_da_kreci imao jal prizvuk virtue signalinga, sav je bio u fazonu, ja sam divan, krasan, imam dobar ukus, dobre manire, citam klasicnu knjizevnost, idem u teatar, imam dzentlmenske manire, a opet ne mogu da nadjem nikoga....
Tu se iscitava jak miris ocajanja, a ako me ista uci moje skromno i ni po cemu obimno iskustvo sa suprotnim spolom, to je da zene bjeze kad namirisu ocaj![]()
ono da mi neko citira Balzaka, Zolu, Bukovskog ili pu pu pu gluho bilo Tolstoja....umjesto da me onako sirovo seljacki ščepa...mislim u naletu niskih strasti
![]()
...ne volim ja ove puno načitane, da budu pametniji od mene...nekako mi ne prilici uz karakter.
Ispravak Bato, ne bjezi zena od ocaja nego od osjećaja da u njoj trazi lijek svom stanju/boljci.
Zena iznosi teret trudnoce a muskarac ne.
Zena moze zatrudniti jednom u 9 mjeseci, muskarac moze 9 zena oploditi dnevno
Zato su zene izbirljivije od muskaraca.
I zato traze muskarca koji ima pristup resursima i koji ima dobre socijalne kontakte i koji pokazuje empatiju. Jer su to signali da ce zbrinuti potomstvo.
Eh sad kad zene kazu da zele lijepog, osjecajnog, njeznog, da cita Balzaka i Turgenjeva, voli operu i setnje po kisi, tu likovi poput naseg Skandinavca upadaju u zamku, misleci da ako to ispune da ce doci do zena.
A istina je da zene zele sve to OD MUSKARCA KOJI IM SE VEC SVIDJA
Zato treba znati da nije isto sta zene kazu da zele, sta zene misle da zele i na sta zapravo reaguju
Eto i to sam vam rijesio
- Digla_da_kreci
#1405 Re: Život samaca u srednjim godinama
Jadna ti briga, zamisli ljubi mi se a on mi krene nesta okolokole filozofirat i citirat umjesto da me ščipi.suspect_zero wrote: ↑27/11/2025 20:11 Recimo, ja bih pobjegla od ove klasične knjizevnostiono da mi neko citira Balzaka, Zolu, Bukovskog ili pu pu pu gluho bilo Tolstoja....umjesto da me onako sirovo seljacki ščepa...mislim u naletu niskih strasti
![]()
...ne volim ja ove puno načitane, da budu pametniji od mene...nekako mi ne prilici uz karakter.
- dale cooper
#1406 Re: Život samaca u srednjim godinama
To citiranje književnih djela u ljubavnom zanosu mi se čini više kao neki klišej nego nešto što se stvarno dešava.
Ali načitani ljudi i ljudi koji imaju različita interesovanja su generalno zanimljiviji sagovornici, što je nešto poželjno i ako si u vezi.
Ali načitani ljudi i ljudi koji imaju različita interesovanja su generalno zanimljiviji sagovornici, što je nešto poželjno i ako si u vezi.
- Digla_da_kreci
#1407 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ja volim ako je pametniji i da naucim svasta od njega, ili da se nadopunjujemo - o nekim stvarima ja znam vise, o nekima on. Samo da smo insani gdje komuniciramo normalno i odnosimo se jedno prema drugom sa postovanjem, bez egotripovanja.
Umisljeni, arogantni, snobovi koji se ponasaju superiorno ili spustaju partnera nedobog nikome. Zgade mi se takvi da su ne znam kako pametni.
Umisljeni, arogantni, snobovi koji se ponasaju superiorno ili spustaju partnera nedobog nikome. Zgade mi se takvi da su ne znam kako pametni.
- sadmire
#1408 Re: Život samaca u srednjim godinama
Sve je to lijepo u teoriji
- Digla_da_kreci
#1409 Re: Život samaca u srednjim godinama
Tiii znaas
Vidi ti njega, cet'ri godine te nije bilo na forumu izdajico
Jesi to i ti dosao traziti ðevojku
(znam sta ces reci: pu, pu, gluho bilo
)
Vidi ti njega, cet'ri godine te nije bilo na forumu izdajico
Jesi to i ti dosao traziti ðevojku
(znam sta ces reci: pu, pu, gluho bilo
-
suspect_zero
#1410 Re: Život samaca u srednjim godinama
_BataZiv_0809 wrote: ↑27/11/2025 20:18Treba se samo drzati osnova.suspect_zero wrote: ↑27/11/2025 20:11Recimo, ja bih pobjegla od ove klasične knjizevnosti_BataZiv_0809 wrote: ↑26/11/2025 20:01 Ne znam, meni je onaj njegov post upucen @Digla_da_kreci imao jal prizvuk virtue signalinga, sav je bio u fazonu, ja sam divan, krasan, imam dobar ukus, dobre manire, citam klasicnu knjizevnost, idem u teatar, imam dzentlmenske manire, a opet ne mogu da nadjem nikoga....
ono da mi neko citira Balzaka, Zolu, Bukovskog ili pu pu pu gluho bilo Tolstoja....umjesto da me onako sirovo seljacki ščepa...mislim u naletu niskih strasti
![]()
Zena iznosi teret trudnoce a muskarac ne.
Zena moze zatrudniti jednom u 9 mjeseci, muskarac moze 9 zena oploditi dnevno![]()
Zato su zene izbirljivije od muskaraca.
I zato traze muskarca koji ima pristup resursima i koji ima dobre socijalne kontakte i koji pokazuje empatiju. Jer su to signali da ce zbrinuti potomstvo.
Eh sad kad zene kazu da zele lijepog, osjecajnog, njeznog, da cita Balzaka i Turgenjeva, voli operu i setnje po kisi, tu likovi poput naseg Skandinavca upadaju u zamku, misleci da ako to ispune da ce doci do zena.
A istina je da zene zele sve to OD MUSKARCA KOJI IM SE VEC SVIDJA![]()
Zato treba znati da nije isto sta zene kazu da zele, sta zene misle da zele i na sta zapravo reaguju![]()
Eto i to sam vam rijesio![]()
9x dnevno kažeš?
Kao sto ni zena ne moze svako 9 mjeseci biti gravidna nije Šarava.
Ne zele sve zene potomstvo, nametnut stereotip, veca tabu tema od pederluka, sramota ih reci da ne zele/ne vole djecu, da im je to prevelik teret, odricanje i odgovornost. Licno ne osuđujem, tesko jeste
Ovo zadnje se slažem, ali za period prije 20 godina.
Sada znam sta neću, ono sto mislim jezik prelomi i lane, a reakcije godinama gube na intenzitetu, sto nije lose...manje stresa.
- ZoomZoomKiwi
#1411 Re: Život samaca u srednjim godinama
Iz mog iskustva, kako lošeg tako i dobrog (više ovog prvog svakako), pouzdano znam da kod žena najviše pali samopouzdanje.
Znači ako si svjestan koliko vrijediš i imaš samopouzdanja, naravno s pokrićem, i bez egoizma i snobizma, nedajbože narcisizma. Znači zdrava doza samopouzdanja s malim hintom bolikurcizma je zakon.
Što kaže kolega Bata, očaj ni slučajno, to tjera svakog, i muško i žensko.
Znači ako si svjestan koliko vrijediš i imaš samopouzdanja, naravno s pokrićem, i bez egoizma i snobizma, nedajbože narcisizma. Znači zdrava doza samopouzdanja s malim hintom bolikurcizma je zakon.
Što kaže kolega Bata, očaj ni slučajno, to tjera svakog, i muško i žensko.
-
John Cleese
#1412 Re: Život samaca u srednjim godinama
Nije tacno da su nacitanost i sirove strasti medjusobno iskljucive, bas naprotivsuspect_zero wrote: ↑27/11/2025 20:11Recimo, ja bih pobjegla od ove klasične knjizevnosti_BataZiv_0809 wrote: ↑26/11/2025 20:01 Ne znam, meni je onaj njegov post upucen @Digla_da_kreci imao jal prizvuk virtue signalinga, sav je bio u fazonu, ja sam divan, krasan, imam dobar ukus, dobre manire, citam klasicnu knjizevnost, idem u teatar, imam dzentlmenske manire, a opet ne mogu da nadjem nikoga....
![]()
Pozerstvo, medjutim, prilicno jasno ukazuje na malu do nikakvu vjerojatnocu za bilo sta nepatvoreno ili opcenito vrijedno trosenja dragocjenog vremena.
-
John Cleese
#1413 Re: Život samaca u srednjim godinama
https://www.youtube.com/watch?v=N6QUFqiJx9kdale cooper wrote: ↑27/11/2025 20:56 To citiranje književnih djela u ljubavnom zanosu mi se čini više kao neki klišej nego nešto što se stvarno dešava.![]()
-
John Cleese
#1414 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ne nuzno.ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/11/2025 00:05 Što kaže kolega Bata, očaj ni slučajno, to tjera svakog, i muško i žensko.
Na takozvanim forumima, na primjer, ne da ne tjera nego upravo privlaci i musko i zensko - svi se, naime, sjate da zajebavaju nesretnika. Prakticno dokazano, nebrojeno puta
- Digla_da_kreci
#1415 Re: Život samaca u srednjim godinama
John Cleese wrote: ↑28/11/2025 00:52https://www.youtube.com/watch?v=N6QUFqiJx9kdale cooper wrote: ↑27/11/2025 20:56 To citiranje književnih djela u ljubavnom zanosu mi se čini više kao neki klišej nego nešto što se stvarno dešava.![]()
Ali načitani ljudi i ljudi koji imaju različita interesovanja su generalno zanimljiviji sagovornici, što je nešto poželjno i ako si u vezi.![]()
![]()
- medvjed23
#1416 Re: Život samaca u srednjim godinama
Imamo, ugrubo, dvije vrste ljubitelja knjige.
Imamo one klasične knjiške moljce koji život potroše u nekom prašnjavom, knjigama zatrpanom sobičku, pogureni nad pisanim riječima koje iščitavaju, podvlače, seciraju - strogo akademski.
I imamo one koji nose dašak boemštine, pa onako, spontano, pokoji stih napišu ili pročitaju između dva cuga apsinta.
Ovi drugi su zanimljivi jednom malom ali neobično lijepom krugu žena.
Ovim prvim - kojima, otkad sam bacio votku, i sam naginjem - je najbolje da nauče voljeti samoću
Imamo one klasične knjiške moljce koji život potroše u nekom prašnjavom, knjigama zatrpanom sobičku, pogureni nad pisanim riječima koje iščitavaju, podvlače, seciraju - strogo akademski.
I imamo one koji nose dašak boemštine, pa onako, spontano, pokoji stih napišu ili pročitaju između dva cuga apsinta.
Ovi drugi su zanimljivi jednom malom ali neobično lijepom krugu žena.
Ovim prvim - kojima, otkad sam bacio votku, i sam naginjem - je najbolje da nauče voljeti samoću
-
snijeg_led
- ZoomZoomKiwi
#1418 Re: Život samaca u srednjim godinama
Haha i to stojiJohn Cleese wrote: ↑28/11/2025 01:02Ne nuzno.ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/11/2025 00:05 Što kaže kolega Bata, očaj ni slučajno, to tjera svakog, i muško i žensko.
Na takozvanim forumima, na primjer, ne da ne tjera nego upravo privlaci i musko i zensko - svi se, naime, sjate da zajebavaju nesretnika. Prakticno dokazano, nebrojeno puta![]()
-
snijeg_led
#1419 Re: Život samaca u srednjim godinama
Šta imam da priznajem ovdje javno pred nepoznatom publikom? Kako te nije stid na to me nagovartiBobi wrote: ↑26/11/2025 22:37Priznaj sad pred svima, mene najvolišsnijeg_led wrote: ↑26/11/2025 21:26Znam da je ovdje zabranjeno pricati protiv administracije Najbolje mi je da šutim![]()
?
- Chloe
- Photo mod
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#1422 Re: Život samaca u srednjim godinama
John Cleese wrote: ↑28/11/2025 01:02Ne nuzno.ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/11/2025 00:05 Što kaže kolega Bata, očaj ni slučajno, to tjera svakog, i muško i žensko.
Na takozvanim forumima, na primjer, ne da ne tjera nego upravo privlaci i musko i zensko - svi se, naime, sjate da zajebavaju nesretnika. Prakticno dokazano, nebrojeno puta![]()

-
KraljicaIzJajca
#1423 Re: Život samaca u srednjim godinama
Sad sam pročitala kako se može preživjeti eksplozija Bouncing Betty.John Cleese wrote: ↑27/11/2025 17:19Pašteticu? As in: PMA-2?
A ko je tu onda Bouncing Betty, Bato? Reci. Mozda spasis kome zivot![]()
![]()
Savjet: Čitati upute prije uporabe.
-
KraljicaIzJajca
#1424 Re: Život samaca u srednjim godinama
Jooo, ti patetični su nesretni do onoga momenta dok ih pošteno ne povučeš za jezik.John Cleese wrote: ↑28/11/2025 01:02Ne nuzno.ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/11/2025 00:05 Što kaže kolega Bata, očaj ni slučajno, to tjera svakog, i muško i žensko.
Evo ovaj Duet78 bi se svađao sa mnom.
-
KraljicaIzJajca