Jace udri, jace...
Život s roditeljima poslije 30-te ?
- Snake Eyes
#176 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
-
MUNAFIK
#177 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Ti si bas neki cudan lik...
Pa naravno da ti je majka najbitnija zenska osoba koja ce sigurno i zivot dati za svoje dijete ( ma koliko godina imao), dobroj i posvecenoj majci jednostavno ne mozes se nikako oduzit za sve sto je u zivotu uradila sa tebe...
Naracno i zena ti je bitna osoba, to je druga kategorija, koja je realno vrlo promjenljiva i vrli je upitno koliko ti je odana... Ali opet svako ima svoje mjesto, reci da majku volis najvise ne bi opste trebao da bude problem, isto kao da kazes da svoju kcerku volis najvise... To ne znaci da zenu ne volis ali treba biti realan, krvne veze, posebno u skladnim porodicama, su najjace veze na svijetu.
Sta sam se nagledao placipic*ica kojima su neke trebe bile 'najvaznije' u zivotu radi kojih su zapostavljali sve od porodice do drustva i onda kad veza pukne cmizdrili mami po kuci i glumili nekakvu depresiju.
Ljudi ako imaju prostora u kuci roditelja naravno da ce zivjet tu. Samu budale daju 50% plate za nekakvu kiriju da bi glumili 'samostalnost'...
Sa druge strane ako su porodicni odnosi losi onda sto prije treba se selit ili popravljat odnose.
Zivimo u BIH, gdje ljudi pocnu radit nekakve poslove sa 25 godina, do 30te ne mogu ustedit NISTA (ima izuzetaka) ali realno dok neko u Njemackoj do 25te godine ima 8 godina staza, kod nas je i sa 25 godina vecuna jos nezaposlena... I o cemu pricamo??? Kirijama, svojim stanovima??? Smijesno.
- JohnnyS
#178 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Ovi koji govore kako im je mater važnija od žene, da im ta žena kaže kako je njoj važniji njen otac od njih, dobila bi šut kartu instant.
P.s. kad bismo pravili neku skalu, meni kćer najvažnija žena u životu
P.s. kad bismo pravili neku skalu, meni kćer najvažnija žena u životu
-
Mariella
#179 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
I ja krenuh da postavim pitanje kako bi reagovali da im zena kaze, "meni je moja majka bitnija od tebe, naravno da cu u svemu nju poslusati prije nego tebe". Ili "ti me u svakom trenu mozes prevariti, ostaviti, izdati a moja mama ce uvijek biti uz mene" ili slicno.
- JohnnyS
#180 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
A ne može to, žena kad se uda onda pripada mužu i njegovoj prebitnoj majci 
-
no_sikiriki
#181 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Dobro pitanje, bilo bi fascinantno čuti reakcije na ovo. A ovi mrtvi hladni o tome koliko im je mamica bitnija u životu. Kao da to treba da se poredi i mjeri.
Koje je to samo nepoštivanje, ovu priču o tome kako te žena može uvijek ostaviti, prevariti itd. bi još i mogla svariti od ljudi koji nemaju ženu ili koji su tek stupili u vezu s nekim. Ali biti s nekim u braku godinama, napraviti dijete/djecu s tom osobom i na takav način se odnositi prema nekome ko je sada tvoja najuža porodica - jadno.
- vjeshalica
#182 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Tuđa kost je tuđa kost.
- Ateista
#183 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Mislim na partnera sa kojim odaberes da provedes zivot nakon koje godine veze, kad se uvjeris da je prava osoba, ne mislim na veze inace koje budu i prodju, pogotovo ne neke avanture. Roditelje ne mozes birati, cak i ako su najbolji moguci, tu he eazlika u generacijama i uvijek ce biti stvari sa kojima se ne slazes. Zivotnog partnera biramo i logicno je odabrati osobu koja ti najvise odgovara, po nacinu razmisljanja i zivotnih ptincipa, sa kojom ces zajednicki odgajati dijete ili djecu.vjeshalica wrote: ↑03/04/2022 04:13Znaci ako partner ne bude najbitniji u zivotu onda nisi dobro izabrao. Zanimljivo misljenje. Partner je promjenjiva stvar,roditelji nisu.
Tema jeste slozena, svakakvih odnisa ima, cak ne ulazim u to kad su roditelji neki bolednici koji maltretiraju djecu, vec o uobicajenim prosjecnim roditeljima. Hoce li biti toksicna veza sa partnerom to svako moze birati, odnosno birati hoces li ostati sa osobom koja je toksicna. Mnogim muskarcima je cilj da nadju sisatu napucanu zenu koja ce im kuhati i prati, odnosno zenama muskarca koji ima dosta para i to su to cesto glavni kriteriji kod izbora, tako da nije ni cudo da veze i brakovi pucaju i da neki imaju takva razmisljanja.
- Ateista
#184 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Krv je tecnost koja prolazi kroz organizam i raznosi hranjive materije i kisik, nista drugo, mozes primiti krv od potpunog stranca ako krvna grupa odgovara.auspuhc wrote: ↑03/04/2022 02:58![]()
Krv nije voda.
Bracni odnosi su interesni odnosi. Ako se tvom bracnom partneru ukaze mnogo bolja prilika od tebe velike su sanse da bi joj bio bivsi.
Nekada je ako nista bilo tako da si svojoj zeni bio prvi i jedini. Sada si joj pedesetiprvi. Tesko se onda velika bliskost stvara.
Vjerovatno se misli na gene koji vec imaju neku ulogu, ali to je nesto sto ne mozes birati. Da li bi isto tako pricao da su ti roditelji ratni zlocinci, silovatelji ili tako nesto, ili bi se distancirao od "svoje krvi"?
Stvarno, kad vidim ovakva razmisljanja gdje se odnosi sa partnerrom tretiraju kao intetesni odmosi i nesto promjenjivo kao posao, ni malo me ne cudi toliki broj razvoda i povrsnih veza i brakova.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- konektovan
#186 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Boga mi moja nije jadna....bez vrijedjanja molim,..
-
YouAreMyDestiny
#187 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Nije stvar u tome, nego što je debilno.konektovan wrote: ↑03/04/2022 11:26Pa i ako puknu,..nije jedina na svijetu a i nisam ni ja jedini, ha ja...![]()
Nije normalno, nije prirodno biti više vezan za mamu, nego za ženu. Ljudi, jeste li vi normalni? I u životinjskom svijetu, mladunče se nakon nekog vremena odvoji i zasniva svoju porodicu.
Najbolje je onda, da imate i seksualne odnose sa svojom mamom.
- konektovan
#188 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Je li ti to nas porediš sa životinjskim svijetom??klix wrote: ↑03/04/2022 11:31Nije stvar u tome, nego što je debilno.konektovan wrote: ↑03/04/2022 11:26
Pa i ako puknu,..nije jedina na svijetu a i nisam ni ja jedini, ha ja...![]()
Nije normalno, nije prirodno biti više vezan za mamu, nego za ženu. Ljudi, jeste li vi normalni? I u životinjskom svijetu, mladunče se nakon nekog vremena odvoji i zasniva svoju porodicu.
Najbolje je onda, da imate i seksualne odnose sa svojom mamom.![]()
Komentar ti je u najmanju ruku bolestan i pošto postim, ovim komentarom se odjavljujem.
- selenofil
#189 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Moj bivsi je par puta prespavao sa svojom mamom u istom krevetu. A da ne pricam da je u boksericama pred njom hodao. Meni to nije normalno, pa neka prica ko sta hoce.klix wrote: ↑03/04/2022 11:31Nije stvar u tome, nego što je debilno.konektovan wrote: ↑03/04/2022 11:26
Pa i ako puknu,..nije jedina na svijetu a i nisam ni ja jedini, ha ja...![]()
- Kal El
#190 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Ovi mama's boys nisu normalni
Volim ja svoju majku i sve, ali žena je žena, s njom gradim budućnost.
Smuči mi se kad ponekad pogledam na TLC onaj reality 'I Love a Mama's Boy' ma da sam ona odmah bih ga ostavila.
Nisu samo muškarci, imao sam konu koja bi svaki božiji dan došla sa mužem i djecom kod roditelja, ne znam kako je joj muž ostao normalan.
Volim ja svoju majku i sve, ali žena je žena, s njom gradim budućnost.
Smuči mi se kad ponekad pogledam na TLC onaj reality 'I Love a Mama's Boy' ma da sam ona odmah bih ga ostavila.
Nisu samo muškarci, imao sam konu koja bi svaki božiji dan došla sa mužem i djecom kod roditelja, ne znam kako je joj muž ostao normalan.
-
MUNAFIK
#191 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Roditelji su posebni i oni se ne mogu mjeriti ni sa kakvim trebama, curama, zarucnicama, zenama itd... Ovo ko ne konta zao mi je te osobe...
Ovo ne znaci da ces slusat mamu u svemu i da ces dopustiti da ti mama donosi bilo kakve zivotne odluke ili da ces na bilo koji nacin dopustiti da ti se mama mjesa u tvoj provatni zivot.
Roditelji, a majka posebno dali su puno toga da ti budes tu gdje jesi i budes to sto jesi i najmanje sto mozes je pokazat postovanje.
Minimalno 18 gosina majka te pazila ko svoje oci u glavi, da ne spominjemo prvih 6 godina zivota i onda dodjemo do toga da ti nekakva karapandza od zene tersa jer pazis svoje roditelje u starosti.
Ja sam svojoj zeni 1 rekao u moje odnose sa mojom sestrom, bracom, majkom i ocem ne mjesaj se nikad niti cu ja u tvoje sa tvojima i to je najbolje.
Svako ima svoje mjesto i tu nije niko protiv nikoga, i narsvno da mi ne pada na pamet da sa zenom stalno idem kod njene majke, niti da stalno idemo kod moje.
Nije to nista mamas boy, nego iz moje percepcije najnormalnije stanje.
Ovo ne znaci da ces slusat mamu u svemu i da ces dopustiti da ti mama donosi bilo kakve zivotne odluke ili da ces na bilo koji nacin dopustiti da ti se mama mjesa u tvoj provatni zivot.
Roditelji, a majka posebno dali su puno toga da ti budes tu gdje jesi i budes to sto jesi i najmanje sto mozes je pokazat postovanje.
Minimalno 18 gosina majka te pazila ko svoje oci u glavi, da ne spominjemo prvih 6 godina zivota i onda dodjemo do toga da ti nekakva karapandza od zene tersa jer pazis svoje roditelje u starosti.
Ja sam svojoj zeni 1 rekao u moje odnose sa mojom sestrom, bracom, majkom i ocem ne mjesaj se nikad niti cu ja u tvoje sa tvojima i to je najbolje.
Svako ima svoje mjesto i tu nije niko protiv nikoga, i narsvno da mi ne pada na pamet da sa zenom stalno idem kod njene majke, niti da stalno idemo kod moje.
-
YouAreMyDestiny
#192 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Naravno, da nije normalno. To je bolesno i ogavno.selenofil wrote: ↑03/04/2022 11:40Moj bivsi je par puta prespavao sa svojom mamom u istom krevetu. A da ne pricam da je u boksericama pred njom hodao. Meni to nije normalno, pa neka prica ko sta hoce.klix wrote: ↑03/04/2022 11:31
Nije stvar u tome, nego što je debilno.
![]()
-
Sydnor
#193 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
MUNAFIK wrote: ↑03/04/2022 11:58 Roditelji su posebni i oni se ne mogu mjeriti ni sa kakvim trebama, curama, zarucnicama, zenama itd... Ovo ko ne konta zao mi je te osobe...
Minimalno 18 gosina majka te pazila ko svoje oci u glavi, da ne spominjemo prvih 6 godina zivota i onda dodjemo do toga da ti nekakva karapandza od zene tersa jer pazis svoje roditelje u starosti.![]()
Dobar broj žena danas hoće da zaboraviš da si ikad imao mater i oca i bitna je samo njena rodbina i njeni prijatelji. Kad se usprotiviš i progledaš kažu ti da se ne možeš odvojit od materine suknje i da si "mama's boy".
A nikad mi niko nije želio više dobra u životu nego mama i tata, pa čak ni rođena sestra.
Moja mater i moj tata neće meni krojit život nit mogu se miješat u moje (naše) odluke. Mogu dati savjet iz svoje perspektive koji ću ja prihvatit ili ne prihvatit i to je sve.
Eto, oštrokondžama na forumu i to smeta.
-
NediM17
#194 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Tek kad se ozenis shvatis da si zivio u zabludi i da su ti roditelji dusmani.
Al' zato za utjehu dobijes "slatku majku".
Al' zato za utjehu dobijes "slatku majku".
- JohnnyS
#195 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Ova tema može poslužiti kao odlična reklama zašto je dobro otrgnut se od majčine sise prije tridesete
-
no_sikiriki
#196 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Ne, nije nikakav problem voljeti svoju majku (tj. roditelje), poštovati ih i biti tu za njih čitav život.
Ali govoriti da ti je žena niko i ništa naspram toga, to je već patologija neka.
-
breuer
#197 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
roditelji su jedini u životu koji će dati život za tebe, ali ako nakon 25te nisi razmišljao da se osamostališ onda nešto nije uredu...
-
MUNAFIK
#198 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Ko je rekao da je ZENA NIKO I NISTA naspram toga?no_sikiriki wrote: ↑03/04/2022 13:28![]()
Ne, nije nikakav problem voljeti svoju majku (tj. roditelje), poštovati ih i biti tu za njih čitav život.
Ali govoriti da ti je žena niko i ništa naspram toga, to je već patologija neka.
Mislim mnogim zenama je problem ta iskljucivost (a i generalno i muskima) kazes da su ti roditelji najvaznije osobe na svijetu i odmah zakljucak zena je niko i nista... Kakva je to logika?
-
Mariella
- vjeshalica
#200 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Zivo me zanima sa kim izgrađujes zivotne principe i razmisljanja prije nego uooce udjes u ozbiljniju vezu koja ishodi brakom? Sa rajom sa termina ili na poslu? Ko te uopce odgojio i sa kim si zivio? Logicno je da ces imati razliku u generaciji sa svojim roditeljima,nece oni biti mladji od tebe! Isto tako tvog partnera je neko odgajao i podizao. Nije poenta u tome da si stalno zakacen za materinu sisu,nego je poenta u tome da ne mozes sve u zivotu podrediti svom braku a zaboraviti na svoje roditelje. Pricam o zdravom odnosu sa roditeljima koji bi neko trebao da ima. Ne govorim o patoloskim potrebama da se vucaras sa roditeljom za svaku glupariju u zivotu.Ateista wrote: ↑03/04/2022 11:09 Roditelje ne mozes birati, cak i ako su najbolji moguci, tu he eazlika u generacijama i uvijek ce biti stvari sa kojima se ne slazes. Zivotnog partnera biramo i logicno je odabrati osobu koja ti najvise odgovara, po nacinu razmisljanja i zivotnih ptincipa, sa kojom ces zajednicki odgajati dijete ili djecu.
Kod mene lik na poslu kad se ozenio(zivi hajmo reci na periferiji-selu) odma je punica napravila kucu u blizini njegove da zivi.Glavni disciplinski komadant u njegovom braku.On ne vidi nikakav problem u tome sto zena i njena mater dominiraju u njegovom zivotu.Brine se on o svojim starim roditeljima nema govora,ali kompletan njegov odnos sa zenom koji ima je lohotan u odnosu na to koliko punica dominira.Ja msm da on trazi dozvolu punice da dodje na posao
Vikendom kako punica odluci se sjedi,ne druzi se nisakim mimo porodicnog okupljanja u kojem dolazi famElija od zene da sjedi vazdan i kasnije se cudi sto ga niko ne zove sa posla na bilo kakav izlazak i druzenje,jednostavno je izopcen iz obicnog druzenja. Volio bi on doci,ali mu punica ne dozvoljava,a da ne govorim da ga nije smjela baba pred smrt iz racunovodstva zovnuti za sluzbene stvari,kaze poklali se u kuci sto ga zove nesto se punica protivi.
S druge strane imas face koji ne znaju ni jesu li im roditelji zivi.
Dakle,samostalnost da, ali zaboraviti od koga si nastao i stavljati primat neciji ispred znacenja roditelja je van pameti.
Kad osvanete jedan dan bez roditelja,nebitno u kakvim ste odnosima,vidjecete sta ste izgubili. Niste svjesni znacenja svog roditelja, neki su se odrekli mnogo toga da bi vi danas imali a i od sebe davali.Doci cete u zivotne situacije da cete pozeliti da vas otac/mati nazove ali vam taj poziv nikad nece na telefon doci.
Naravno,lijepo je imati sudruga u zivotu,sa kojim imate sredjen zivot,ali vam on nece zamjeniti znacaj roditelja. Vjerovatno cete doci u situaciju da i vas vasa djeca odbiju i postacete im beznacajni u nekom periodu zivota pa mozda shvatite,u normalnom odnosu,sta je biti roditelj.
Last edited by vjeshalica on 03/04/2022 14:45, edited 1 time in total.