fatamorgana wrote:Onda si ti kuharica,"despina"
vi ste ko lonac i poklopac![]()
i dobit ćete tavom po glavi ako zaključaju i ovu temu....
fatamorgana wrote:Onda si ti kuharica,"despina"
Imam utisak da LSD koristi vehabijsku logiku nasilja prema svima oni koji su "drugačiji", koji se opiru da se preobrate u Borgove ....kakavdanakneiskustvu wrote:LSD wrote:Iskreno receno, što se mene tice - ti buraz po dvojicu frajera vodaj, radite šta hocete ALI u 4 zida- a ne provocirati i paradirati na ulici....jer onda bude Marisol - pa onda kukanje i pozivanje ne nekakve slobode, prava i šta ja znam.
zar mora biti marisol?
Ma nema veze, Borgovi su nezaustavljivi, otvoriće stotinu drugih,despina wrote:fatamorgana wrote:Onda si ti kuharica,"despina"
i dobit ćete tavom po glavi ako zaključaju i ovu temu....
Garatujem ti da moje dijete nece biti derpeVitezanin wrote:LSD wrote:Ja ti kažem kako važi u ovog gradu,a i u državi...a ti se možeš i dalje praviti da živiš u Americi ili negdje na zapadu gdje takvi razvratnici uživaju puna prava, vjencaju se, sklapaju brakove....ja te vracam u bosansku balkansku realnost.Obskurni wrote:Vidiš a maloprije kada nije bila tako personalna situacija bilo je to prokletstvo i razvrat.
Ne moze tako fakat. Ne razlikuju se ni pocemu od tebe i zahtijevaju isto poštovanje i tretman bez obzira na seksualnost. Ljudi smo zar ne ?
Ovo društo to jednostavno - ne voli i ne može ga niko natjerati (nikakv EU) da zavoli te razvratne pojave.
Pricamo o realnostima.
Po ovoj prici ispada da su homo likove izmislili Ameri i zapadno Europljani.![]()
Homosekusalaca je vazda bilo i vazda ce ih biti LSD. Bilo ih je prije nego sto je islam nastao, prije nego sto je krscanstvo nastalo, prije nego je Amerika otkrivena.
Mene samo zanima, sta ces ako ti dijete bude gay? Jesi li ti svjestan da NIKAKO ne mozes utjecati na tko ce biti kojeg sekuslanog opredijeljenja? Hoces dijete izbaciti iz kuce? Poslati ga hodzi na lijecenje? U bolnicu, u psiho ustanovu? Klasificirat ceg ga/nju kao razvratnog? Ljudi se rode kao gayevi! I jesu oni krivi jer se loze na frajere?
No, nw bih vise o ovome, zanima me zivot posliej smrti.![]()
Šta, jel' to po tebi u tzv. muslimanskim zemljama nema homoseksualaca ili kako ih ti pogrdno zoveš "pedera"?"LSD"
No, nw bih vise o ovome, zanima me zivot posliej smrti.![]()
Garatujem ti da moje dijete nece biti derpeu to nema nikakve sumnje
...naravno da se može uticati na to i to je najveca floskula da se derpe sam rodi i da tu nema pomoci...to ne možemo ni djeci maloj pricati takve nebuloze....ljudi se rađaju kao normalni, a vremenom pod raznim uslovima postaju razvratni bolesnici... zna se tacno zašto je Bog podario ženama i muškracima RAZLICITE polne organe - necemo se sad praviti ludi i naivni
ne ide na silu, jel tako....kako mogu dva frajera napraviti potomstvo
nema te sile....i još zapad da takvih likovima mogucnost da usvajaju nevinu djecu... zakonski, možeš misliti
![]()
Otišli smo totalno van okvira teme...nema potrebe da dalje forsiramo uzvodno.
Kad bih mogao birati između homoseksualaca i vehabija za zajedniči suživot u državi, izabrao bih vjerovatno prve iz dosta razloga, jedan od bitnijih je to što prvi ne naginju terorizmu, to što homoseksualci ne pucaju na ambasade ....LSD wrote:Vjerovatno ima, ali garant nema tih parada, brakova, usvajanja dijece, zakon ih proganja, nema ih apsolutno u javnosti , zakonom im nije dozvoljen razvrat kao na Zapadu.
I ništa ja nikoga ne nazivam pogrdno - nema potrebe za tim...znamo kako se na ovim prostorima takvi bolesnici nazivaju...to što im ti tepaš sa tim gey, to je tvoje pravo.
hos da ti posaljem pedera na vrata da hasikujete?LSD wrote:Garatujem ti da moje dijete nece biti derpeu to nema nikakve sumnje
...naravno da se može uticati na to i to je najveca floskula da se derpe sam rodi i da tu nema pomoci...to ne možemo ni djeci maloj pricati takve nebuloze....ljudi se rađaju kao normalni, a vremenom pod raznim uslovima postaju razvratni bolesnici... zna se tacno zašto je Bog podario ženama i muškracima RAZLICITE polne organe - necemo se sad praviti ludi i naivni
nema te sile....i još zapad da takvih likovima mogucnost da usvajaju nevinu djecu... zakonski, možeš misliti
![]()
Bezze izbor, život bi ti bio kuruzafatamorgana wrote: Kad bih mogao birati između homoseksualaca i vehabija za zajedniči suživot u državi, izabrao bih vjerovatno prve iz dosta razloga, jedan od bitnijih je to što prvi ne naginju terorizmu, to što homoseksualci ne pucaju na ambasade ....
Možda si u pravu, al' priznaj, dobio bi na estetskom kvalitetu,arzuhal wrote:Bezze izbor, život bi ti bio kuruzafatamorgana wrote: Kad bih mogao birati između homoseksualaca i vehabija za zajedniči suživot u državi, izabrao bih vjerovatno prve iz dosta razloga, jedan od bitnijih je to što prvi ne naginju terorizmu, to što homoseksualci ne pucaju na ambasade ....
more jasta, samo cemo sacekat dok ne okopni ova bijela posastarzuhal wrote:NIN-e, da se dolopatamo do pola puta, za tu kahvu? Gore, na Karauli, ima jedna baraka gdje često, kada prekoračujem milu planinu, svrnem da zapalim.
Poštujem ja estetiku, al' moreš išćerat ontologa iz ontologije, al' nemreš ontologiju iz ontologafatamorgana wrote:Možda si u pravu, al' priznaj, dobio bi na estetskom kvalitetu,arzuhal wrote:Bezze izbor, život bi ti bio kuruzafatamorgana wrote: Kad bih mogao birati između homoseksualaca i vehabija za zajedniči suživot u državi, izabrao bih vjerovatno prve iz dosta razloga, jedan od bitnijih je to što prvi ne naginju terorizmu, to što homoseksualci ne pucaju na ambasade ....
Pa nisam ja jedini pisao o doticnima...ne mogu se sam sa sobom dopisivati...što mene samo opomenuNIN wrote:hos da ti posaljem pedera na vrata da hasikujete?LSD wrote:Garatujem ti da moje dijete nece biti derpeu to nema nikakve sumnje
![]()
![]()
jos jednu o pederima i ban ti je!
gotovo je sad, proso...NIN wrote:evo, pogledaj dokumentarac na HTV...
To sam rekao, jer je to i previse uzak pogled na ljude koji praktikuju vjeru.Vitezanin wrote:Govorim iskljucivo iz vlastitog iskustva, odnosno iskustva koja kupim od ljudi oko sebe.oridjidji wrote:Posve glupa konstatacija.Vitezanin wrote:
Ljudi kada ne umiju rijesiti problem okrecu se Bogu, odnosno religiji kao posljednjem utocistu, ili necemu slicnom. Nije ni cudno sto je porastao broj religioznih osoba nakon rata.
Mahom, sva religioznija drustva su manje educirana. Uopce ne mislim da religija u suprotnosti sa znanjem i sl (svatko ima slobodu da bira, barem po meni) ali cinjenica je da je jako malo visokorazvijenih zemalja u kojima religija igra bitnu ulogu. Mozda samo kulturoloski.
Albanija je interesantan primjer i jedina je zemlja u regiji u kojoj religija nije bitan faktor. Ali primjer Albanije isto pokazuje izuzetak-ne mora drzava biti visokoreligiozna da bi bila slabo razvijena. Ali, vidis, i Albanci su nas pretekli.
Danas ljudi imaju mnogo problema, pa opet nisu religiozni iako se izjašnjavaju kao sljedbenici neke religije. Kategorizacija društava prema religiji je loša, kao i dodijeljivanja kvalifikacija o educiranosti prema stopi religioznih ljudi u tome društvu. Kada pogledamo mnoge azijske i afričke zemlje, njihovom nazatku su mnogo pridonjeli kolonizatori i nedostupnost mnogih saznanja. Recimo na mnoge islamske zemlje su također kolonizatori uticali da ostvare značajan naučni napredak. Tako da su samo rijetki dotakli razvijenost danas.
Albanija je bila zemlja u kojoj nije bio bitna religija i to za vrijeme Enver Hodže. Danas to već nije slučaj. To što su nas oni pretekli jeste što u njihovoj zemlji vlada jedinstvo među albancima i zato što nema vjerske netrepeljivosti kao kod nas i dijeljenja oko bitnih odluka za napredak Albanije. Nas je rat mnogo unazadio.
Poznajem masu ljudi koji nikada nisu bili religiozni i onda su iz ovog ili onog razloga upali u probleme i poceli su posjecivati bogomolje s ciljem rjesavanja tog nekog problema. Moje iskustvo je takvo, ne govorim napamet. Netko ima drukcija iskustva, evo ti npr se ne slazes s ovim sto sam napisao, normala, ali to u svakom slucaju nije razlog da kazes da je ovo glupo.
Nisam ni rekao da nas je Albanija pretekla zato sto su manje religiozni od nas.Vec zbog milijun drugih razloga, a ti si naveo jedan-ne dijele se po sablonima po kojim se dijelimo mi.
Ellec procitaj knjigu. A sada dali sanjaju ili ne u to ne ulazim.ellec wrote:oridjidji wrote:Davno sam čitao jednu dobru knjigu o ljudima koji bi doživjeli kliničku smrt, pa bili propitani o tome šta su vidjeli i na koji način u časovima dok nisu bili sa nama. Ime knjige je Život poslije života, napisao je Raymond Moody. Možda se može naći i na netu. Čitao sam o tome, ima par godina i mogu vam reći da se život tih ljudi izmjenio nakon toga. Neki kažu da su vidjeli crni tunel, rupu koja ih je usisavala, pa bi ih potom dovela do mjesta gdje bi vidjeli svijetlo i imali osječaj mira, drugi bi rekli da su bili propitivani na jeziku koji su culi, a ne razumiju, treci su rekli da su vidjali svoje mrtve, a neki da su vidjeli sebe ....Optimus Prime wrote:
I ja volim svasta citati, ali ipak za razliku od tebe mi je stalo da razdvojim fikciju od stvarnosti.
A naucni metod je jedini nacin da spoznamo stvarnost. Sve ostalo su samo nagadjanja i subjektivne predodzbe realnosti, bazirane na imaginaciji autora.
http://www.4shared.com/office/DkkWdFRK/ ... lije_.html
Ipak pročitajte ovu knjigu, vidječete da je ovo veoma zanimljivo štivo, dali ćete ostati ravnodušni na svjedočanstva ovih ljudi ili ne neznam, ali svakako iza ovoga ćete definitivno se zapitati dali stvarno ima života poslije smrti...
Ogromna je razlika izmedju klinicke i permanentne smrti, u klinickoj mozak je jos u funkciji tako da to nije u pitanju "iskustvo sa smrcu" nego obicni snovi. Kada nastupi odumiranje mozga to ujedno znaci permanentnu smrt bez povratka.
Gledao sam prije slicne emisije i naslusao se tih prica, ali kada sam saznao neke osnovne pojmove nije bilo nikakih nedoumica, kao sto sam rekao klinicka smrt se previse bukvalno shvaca kao da je permanentna tj. konacna pa cesto cujemo nakon prezivljene klinicke smrti objasnjenja da se osoba "vratila iz mrtvih" sto je bukvalisanje. Stvar je da u klinickoj smrti mozak jos uvijek funkcionise bez obzira na odumiranje, jos uvijek je u funkciji sto znaci da osoba nije konacno mrtva, nego tek kada mozak zakaze te se ne moze reanimirati nakon toga kao sto je slucaj sa srcem. To ostavlja mogucnost mozgu da obavlja svoje funkcije, kao sto je san pa se objasnjenja prezivjelih mogu savrseno uklopiti u funkciju sna, te ta objasnjenja ne predstavljaju nikakav uvid na (zivot nakon zivota) jer osoba nije preminula i mozak joj je jos uvijek bio u funkciji. Vazno je naglasiti da je mozak kontrolna ploca naseg tijela, pa bilo kakvi uticaji (u ovom slucaju prestanak rada srca i gubitak kisika) mogu izazvati razne posljedice u vidu svakavih percepcija i iskustava.oridjidji wrote:Ellec procitaj knjigu. A sada dali sanjaju ili ne u to ne ulazim.ellec wrote:oridjidji wrote:
Davno sam čitao jednu dobru knjigu o ljudima koji bi doživjeli kliničku smrt, pa bili propitani o tome šta su vidjeli i na koji način u časovima dok nisu bili sa nama. Ime knjige je Život poslije života, napisao je Raymond Moody. Možda se može naći i na netu. Čitao sam o tome, ima par godina i mogu vam reći da se život tih ljudi izmjenio nakon toga. Neki kažu da su vidjeli crni tunel, rupu koja ih je usisavala, pa bi ih potom dovela do mjesta gdje bi vidjeli svijetlo i imali osječaj mira, drugi bi rekli da su bili propitivani na jeziku koji su culi, a ne razumiju, treci su rekli da su vidjali svoje mrtve, a neki da su vidjeli sebe ....
http://www.4shared.com/office/DkkWdFRK/ ... lije_.html
Ipak pročitajte ovu knjigu, vidječete da je ovo veoma zanimljivo štivo, dali ćete ostati ravnodušni na svjedočanstva ovih ljudi ili ne neznam, ali svakako iza ovoga ćete definitivno se zapitati dali stvarno ima života poslije smrti...
Ogromna je razlika izmedju klinicke i permanentne smrti, u klinickoj mozak je jos u funkciji tako da to nije u pitanju "iskustvo sa smrcu" nego obicni snovi. Kada nastupi odumiranje mozga to ujedno znaci permanentnu smrt bez povratka.
Koliko znam pri kliničkoj smrti osoba prestaje da diše, prestaje i rad srca, a i moždane aktivnosti. Osoba ništa ne osjeća. Duže stanje kliničke smrti dovodi do odumiranja mozga jer kisik ne dopire do njega što može da uzrokuje i celebralnu smrt. Međutim to vrijeme odumiranja mozga nije jasno definisano, razlike postoje od slučaja do slučaja, nedisanje nemora dovede osobu do celebralne smrti iako se smatra da mozak odumire poslje 4 minute bez zraka. Ima osoba koje su nakon sat vremena se reanimacijom vratile u život i prošle su bez posljedica na mozgu zbog spleta okolnosti kao sto su nize temperature u sredini u kojoj su se zatekli kada ih je zatekla klinicka smrt. U pojedinim slucajevima ljudi su bili vraceni nakon 10 - 16 minuta bez posljedica na mozgu i svi ti slucajevi su imali veze sa temperaturom okoline u kojoj su dozivjeli klinicku smrt, pa je mozak zbog nize vanjske temparature, a potom i nize temperature tijela ostao neozlijedjen.
Ne dokazuje se da necega nema ili ne postoji, dokazuje se da nesto POSTOJI.sahbeg.o wrote:Uglavnom je kako ko vjeruje i u šta vjeruje .... Uzvišeni Stvoritelj svega postoječeg pa i nas samih kaže u Kur'anu da nije stvorio čovjeka uzalud i upozorava čovjeka na posljedice svojih dijela koje će imati odraz i na život poslije smrti.
Filozofi i neki drugi kažu i traže dokaz o tome, pa dosta njih upita 'jel se to neko vratio, pa da kaže imali ili nema života poslije smrti'
pa bi se njima moglo odgovoriti,
'Jel se to neko vratio da kaže da nema i da nije tako kako kaže Kur'an ili da neće biti'?