Zivot pise (ljubavne) romane....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anais_nin
#1 Zivot pise (ljubavne) romane....
Sigurna sam da postoji mnostvo prelijepih, neobicnih, dirljivih ljubavnih prica ili u vasem zivotu ili u zivotima ljudi koje poznajete. Pa eto cisto da otvorim kutak gdje mozemo podijeliti inspirativne price o ljubavi bazirane na sudbinama stvarnih ljudi (stalno mi se mota po glavi prica florinih prijatelja koji su svoje poznanstvo i povrh teskih okolnosti pretvorili u lijepu ljubavnu pricu)....
Last edited by anais_nin on 18/10/2005 09:46, edited 1 time in total.
-
_BosanaC
Malo mi je cudno za to preko neta... A mislim da bi moglo biti praaaavo dugih postova na ovu temu
Nego, ukratko... hodao s djevojkom dvije godine... ispadne belaj s familijom oko mojih i njenih (ne)vjerskih stavova... Razlaz, lutanje po bivsoj jugi, zaradjivanje para... Vratim se u SA u juni maksuz zbog nje... U julu se pomirimo unatoc familijama i glupostima, nakon cetiri godine... I ne bih se mjenjao ni s kim
Poenta: odjebati familiju u startu i nece biti problema nikakvih
Nego, ukratko... hodao s djevojkom dvije godine... ispadne belaj s familijom oko mojih i njenih (ne)vjerskih stavova... Razlaz, lutanje po bivsoj jugi, zaradjivanje para... Vratim se u SA u juni maksuz zbog nje... U julu se pomirimo unatoc familijama i glupostima, nakon cetiri godine... I ne bih se mjenjao ni s kim
Poenta: odjebati familiju u startu i nece biti problema nikakvih
- flora.sa
#3 Re: Zivot pise (ljubavne) romane....
ispravka...nisi u toku...oni su se upoznali na moru, ali su održavali vezu putem .net-a..(a sve je počelo nevjerovatnom svađomanais_nin wrote:Sigurna sam da postoji mnostvo prelijepih, neobicnih, dirljivih ljubavnih prica ili u vasem zivotu ili u zivotima ljudi koje poznajete. Pa eto cisto da otvorim kutak gdje mozemo podijeliti inspirativne price o ljubavi bazirane na sudbinama stvarnih ljudi (stalno mi se mota po glavi prica florinih prijatelja koji su svoje poznanstvo putem neta pretvorili u lijepu ljubavnu pricu)....
ostalo znate...
-
novalic
ja isto znam jedan par koji se upoznao preko neta.. poslije 3 mjeseca je zaprosio, slazu se da nije za vjerovat'... , ona je vec bila bez nade da ce sresti nekoga ko joj odgovara..
i pozvana sam na svadbu..
ps
zasto ne preko neta, to je ipak prvi kontakt.. mozda jos malo neobican.. ali sve cesci.. sta hocete, moderna komunikacija.. vise se ljudi ne znaju u oci gledati..
meni je to manje neobicno nego da ti tetka ili strina "nastima" nekoga kao da ga je sebi birala
i pozvana sam na svadbu..
ps
zasto ne preko neta, to je ipak prvi kontakt.. mozda jos malo neobican.. ali sve cesci.. sta hocete, moderna komunikacija.. vise se ljudi ne znaju u oci gledati..
meni je to manje neobicno nego da ti tetka ili strina "nastima" nekoga kao da ga je sebi birala
- anais_nin
#5 Re: Zivot pise (ljubavne) romane....
sorry, ispravih prvi post...samo znam da si ti to nekako tako lijepo prepricala da iako ne znam ljude eto vezem ideju lijepe ljubavne price za njihflora.sa wrote: ispravka...nisi u toku...oni su se upoznali na moru, ali su održavali vezu putem .net-a..(a sve je počelo nevjerovatnom svađom)
ostalo znate...
- anais_nin
Nije uopste poenta Internet, mislim nisu u pitanju samo price vezane za internet...obicni ljudi...neobicne sitaucije....ljubav...
Meni je jedna od najdrazih prica prica porodicnih prijatelja...on zesci boem, relativno poznata licnost u svojoj branshi....ona novinarka....koja je dosla da ga intervjuise...on joj ko iz topa kaze kako ce je ozeniti....eto tako pri prvom susretu...ona mu se nasmije...u roku od para da su se vjencali...i po svemu sto sam vidjela imali predivan brak, 2 divne djece, puno lijepih godina zajedno ispunjenih ljubavi...na zalost, on je umro za vrijeme rata
Meni je jedna od najdrazih prica prica porodicnih prijatelja...on zesci boem, relativno poznata licnost u svojoj branshi....ona novinarka....koja je dosla da ga intervjuise...on joj ko iz topa kaze kako ce je ozeniti....eto tako pri prvom susretu...ona mu se nasmije...u roku od para da su se vjencali...i po svemu sto sam vidjela imali predivan brak, 2 divne djece, puno lijepih godina zajedno ispunjenih ljubavi...na zalost, on je umro za vrijeme rata
- lejlasa
Ja sam jednu meni veoma dragu osobu upoznala prosle godine u jednom sarajevskom klubu. Izlazili smo par dana, i on se vratio u Dansku, gdje zivi vec 12 godina. Vezu smo odrzavali mailovima, a onda je ovog ljeta on opet dolazio, pa otisao, pa u septembru opet dosao, i opet smo proveli zajedno nekoliko lijepih dana... Sad se ponovo mailamo i cekamo priliku da se opet sretnemo...
Dokad ovako, ne znam... al je tip super

Dokad ovako, ne znam... al je tip super
- flora.sa
Hajd evo još jedna pričica...
Neobična, ali dokaz da život zaista piše romane...
Davno, davno
...ima tome oko 25 godina, bili su u vezi, spletom okolnosti on ode u Njemačku, ona ostane ovdje, i izgube kontakt...On se oženio, ona se udala, dođe rat, i ona završi u gradu u kojem on živi..ona razvedena, on razveden...naravno, opet igrom slučaja sretnu se, nastave ono što je počelo prije 25 godina, na kraju se vjenčaju, i sada su konačno opet skupa...
nevjerovatno, ali je fakat istina...
Neobična, ali dokaz da život zaista piše romane...
Davno, davno
nevjerovatno, ali je fakat istina...
- anais_nin
evo jos jedne....
nekad davno, preko 7 mora i 7 gora
ozbiljno, prije dosta dosta godina, jedna mlada studentica otisla na raspust kod neke rodbine u Tursku. Tamo oblijetali neki likovi oko nje, cak je neki tip prosio, uglavnom starci (ovdje u BiH) se uzjogunili ono kao ne dolazi u obzir, gdje ce im kcerka tako daleko, pa nikad je ne bi vidjali...blablablabla...
Uglavnom ona se vracala kuci vozom...a tetka joj fino napriprema svega, ono hrane za cijelu jednu vojsku. U to doba (a meni se cini u svako doba) u Turskoj bilo jako puno zemljotresa. Na istom vozu se potrefio jedan mladi francuz koji je s prijateljima otisao u Tursku volonterski da pomognu na nekoj radnoj akciji nakon zemljotresa. Mladi, gladni, itd itd upoznaju se sa studenticom, ona ih nahrani, a on se zacopa. Nakon toga padne dopisivanje, da bi on ko iz topa sjeo na svoj motor i zaletio se iz francuske u BiH na motoru samo da je vidi.
Ubrzo nakon toga su se i vjencali, ona je otisla u Francusku da zivi, onda je trebalo izdurati par godina da njeni pregrme sto se udala za katolika. Naravno cim su pogledali svoje prvo unuce takve vrste prigovora su brzo pale u vodu....
nekad davno, preko 7 mora i 7 gora
Uglavnom ona se vracala kuci vozom...a tetka joj fino napriprema svega, ono hrane za cijelu jednu vojsku. U to doba (a meni se cini u svako doba) u Turskoj bilo jako puno zemljotresa. Na istom vozu se potrefio jedan mladi francuz koji je s prijateljima otisao u Tursku volonterski da pomognu na nekoj radnoj akciji nakon zemljotresa. Mladi, gladni, itd itd upoznaju se sa studenticom, ona ih nahrani, a on se zacopa. Nakon toga padne dopisivanje, da bi on ko iz topa sjeo na svoj motor i zaletio se iz francuske u BiH na motoru samo da je vidi.
Ubrzo nakon toga su se i vjencali, ona je otisla u Francusku da zivi, onda je trebalo izdurati par godina da njeni pregrme sto se udala za katolika. Naravno cim su pogledali svoje prvo unuce takve vrste prigovora su brzo pale u vodu....
-
Dirlija
Poznajem bracni par koji su se upoznali preko neta. Ona je chatala s jednim frajerom i dosla u Sarajevo da ga vidi. Skonta da je on u stvari papak ali je jako zainteresuje njegov najbolji prijatelj. Dopisivanje, onda jos jedan dolazak u Sarajevo da bi se na kraju vjencali.
-
mačak u čizmama
Dirlija wrote:Poznajem bracni par koji su se upoznali preko neta. Ona je chatala s jednim frajerom i dosla u Sarajevo da ga vidi. Skonta da je on u stvari papak ali je jako zainteresuje njegov najbolji prijatelj.
-
kike
Prica meni dvoje poznatih, desila se skoro.
Ona neudata, poslovno jako uspjesna. On nakon dugo godina braka razveden i usamljen. Upoznaju se na netu i zaprosi je prije nego sto su se vidjeli. Vjencanje bilo pri prvom susretu u Sarajevu.
Sada je trudna, i koliko znam da su sretni.
Ona neudata, poslovno jako uspjesna. On nakon dugo godina braka razveden i usamljen. Upoznaju se na netu i zaprosi je prije nego sto su se vidjeli. Vjencanje bilo pri prvom susretu u Sarajevu.
- bug
evo ga jos jedno zacetokike wrote:Prica meni dvoje poznatih, desila se skoro.
- perke
bug wrote:evo ga jos jedno zacetokike wrote:Prica meni dvoje poznatih, desila se skoro.
Sada je trudna, i koliko znam da su sretni.preko fiber kabla
:D
- perke
downloading babybug wrote:sve se mozekad se hoce
a i kad tehnikauznapreduje