Koliko god to bilo nekome cudno ili ne, nisam shvatio srz zivljenja, jer ne znam sta nas to ocekuje tamo, negdje u nepoznatom. Odmah da se razumijemo, vjernik sam, musliman, vjerujem u Boga, odnosno Allaha dz.s., ali ne mogu da se otmem razmisljanju da li je zivot tamo primamljiv i dopadljiv u onolikoj mjeri koliko je to danas zamislivo. Evo recimo,ja se osjecam odlicno, radim, skolujem se, imam djevojku, izlazim, nista mi ne fali u mom zivotu, osim auta.
Interesuje me, kakav ce zivot biti tamo, na Ahiretu, da li ce nam biti dozvoljeno da imamo djevojke, (namjerno pisem u mnozini), da li cemo znati ko su nam roditelji, kako cemo zivjeti?,
da li cu tamo moci vozati Ferarija?
ako u Kuranu pise da ce svi ljudi na ovom svijetu biti ozivljeni, kako ce se suditi njima, hoce li postajati univerzalno pravilo za sudjenje??,
jer nije isto suditi Indijancu, koji je bio kanibal, ili ti Eskimu, koji zivi izolovano i citav zivot lovi ribu... Ili npr nekom clanu africkog plemena koji ne zna za Boga, vec se klanja tamo nekim kipovima! Ima toga jos...
Jer mi je totalno nelogicno da ako zasluzim Dzenet, a nadam se da hocu, samo sjedim i hiljadama godina samo duskam , jedem voce, gledam u potoke... Mislim da i to nije lose, ali poznavajuci neke karakterne osobine ljudi mogu zakljuciti i da ce to nakon nekog vremena dosaditi, i da cemo htjeti promjenu. Pa zar, nije tako?
Sa druge strane, ako zasluzim Dzenehenem, a iskreno se nadam da necu
Ma ima jedan mali milion pitanja, ali nema nikog relevantnog da mi da odgovor, pa sam odlucio srecu okusati ovdje.
Nemojte me MOLIM VAS, unaprijed osudjivati, jer imam pravo da pitam, a kao sto rekoh vjerujem u Boga, i nisam kako onaj postavljac teme "NEMA BOGA" ko Vas je uvjeravao da Bog ne postoji..
Ja samo trazim da cujem misljenje ostalih forumasa.