Zivot bez religije
- fatamorgana
#226 Re: Zivot bez religije
vrijeme je za muzički intermezzo,
- cartman
#227 Re: Zivot bez religije
me gusta kelte! moj narod
- nasa
#228 Re: Zivot bez religije
Slazem secartman wrote:ma ne brini Naso, kad se covjek ljuti znaci da je nesiguran u svoje misljenje, samo diskutujemo kroz salunasa wrote: U skladu s tom spoznajom nemoj onda meni spocitavati da ne kontam...![]()
PSPeace, ne zamjeri sta ,salim se
-
StrelacZE
#229 Re: Zivot bez religije
Slucajno ugledah naslov teme,pa mogu samo jedno izjaviti-zivot bez religije je zivot bez zivota.
Sent from my PMP3270B using Tapatalk 2
- fatamorgana
#230 Re: Zivot bez religije
A vala ni religija bez života nije bogzna čemu,StrelacZE wrote:Slucajno ugledah naslov teme,pa mogu samo jedno izjaviti-zivot bez religije je zivot bez zivota.
-
biturbo
#231 Re: Zivot bez religije
Nisi ga valjda čitala ?nasa wrote:Slazem secartman wrote:ma ne brini Naso, kad se covjek ljuti znaci da je nesiguran u svoje misljenje, samo diskutujemo kroz salunasa wrote: U skladu s tom spoznajom nemoj onda meni spocitavati da ne kontam...![]()
PSPeace, ne zamjeri sta ,salim seali i dalje mi je text bezzze...
- fatamorgana
#232 Re: Zivot bez religije
Jok, eto ti si,biturbo wrote: Nisi ga valjda čitala ?
-
nenadjebivi_2
#233 Re: Zivot bez religije
Zasto uvijek teme o Bogu pocinju ateisti.Zasto uvijek nepismeni ljudi pocinju temu o Bogu ?
Sent from my GT-I9300
Sent from my GT-I9300
- fatamorgana
#234 Re: Zivot bez religije
Pa i Muhamed je bio nepismen,nenadjebivi_2 wrote:Zasto uvijek teme o Bogu pocinju ateisti.Zasto uvijek nepismeni ljudi pocinju temu o Bogu ?
Sent from my GT-I9300
- cartman
#235 Re: Zivot bez religije
biturbo wrote: Nisi ga valjda čitala ?
hahahhahahahaha
nenadjebljivi_2 wrote:
Zasto uvijek teme o Bogu pocinju ateisti.Zasto uvijek nepismeni ljudi pocinju temu o Bogu ?
- Kroksica
#236 Re: Zivot bez religije
fatamorgana wrote:Pa i Muhamed je bio nepismen,nenadjebivi_2 wrote:Zasto uvijek teme o Bogu pocinju ateisti.Zasto uvijek nepismeni ljudi pocinju temu o Bogu ?
Sent from my GT-I9300
- nasa
#237 Re: Zivot bez religije
biturbo wrote:Nisi ga valjda čitala ?nasa wrote:Slazem secartman wrote:
ma ne brini Naso, kad se covjek ljuti znaci da je nesiguran u svoje misljenje, samo diskutujemo kroz saluali i dalje mi je text bezzze...
- nasa
#238 Re: Zivot bez religije
Kroksica wrote:fatamorgana wrote:Pa i Muhamed je bio nepismen,nenadjebivi_2 wrote:Zasto uvijek teme o Bogu pocinju ateisti.Zasto uvijek nepismeni ljudi pocinju temu o Bogu ?
Sent from my GT-I9300
Od kada to...?
- harač
#239 Re: Zivot bez religije
fatamorgana wrote:Pa i Muhamed je bio nepismen,nenadjebivi_2 wrote:Zasto uvijek teme o Bogu pocinju ateisti.Zasto uvijek nepismeni ljudi pocinju temu o Bogu ?
Sent from my GT-I9300
- Kroksica
#240 Re: Zivot bez religije
Sta?nasa wrote:![]()
Od kada to...?
- nasa
#241 Re: Zivot bez religije
Zar nisi ti stava da je bio pismen?Kroksica wrote:Sta?nasa wrote:![]()
Od kada to...?
- fatamorgana
#242 Re: Zivot bez religije
Pa ovdje od kad znam vjernici tvrde da je bio nepismen i time potvrđuju vjerodostojnost objave ako se ne varam ....nasa wrote: Zar nisi ti stava da je bio pismen?
- Kroksica
#243 Re: Zivot bez religije
Nije bitan moj stav, bitan je Fatin epski odgovor na pitanje lika koji vjerovatno nema moj stav. A vjerujem da je Muhammed bio nepismen kad je primio prvu objavu, samo sto nije ostao takav nakon nje.nasa wrote:Zar nisi ti stava da je bio pismen?Kroksica wrote:Sta?nasa wrote:![]()
Od kada to...?
- fatamorgana
#244 Re: Zivot bez religije
Kroksica wrote: Nije bitan moj stav, bitan je Fatin epski odgovor ....
- nasa
#245 Re: Zivot bez religije
Zna se sigurno u trenutku kada prima prve ajete Objave da je bio nepismen ali dug je period Objave ....tako da bi se utvrdilo da je sve vrijeme bio nepismen poziva se na neke historijske izvore odnosno hadise ,kako ona ne prihvata hadise cini mi se da je imala neko drugo misljenje vezano za to....fatamorgana wrote:Pa ovdje od kad znam vjernici tvrde da je bio nepismen i time potvrđuju vjerodostojnost objave ako se ne varam ....nasa wrote: Zar nisi ti stava da je bio pismen?
-
biturbo
#246 Re: Zivot bez religije
nasa wrote:Zna se sigurno u trenutku kada prima prve ajete Objave da je bio nepismen ali dug je period Objave ....tako da bi se utvrdilo da je sve vrijeme bio nepismen poziva se na neke historijske izvore odnosno hadise ,kako ona ne prihvata hadise cini mi se da je imala neko drugo misljenje vezano za to....fatamorgana wrote:Pa ovdje od kad znam vjernici tvrde da je bio nepismen i time potvrđuju vjerodostojnost objave ako se ne varam ....nasa wrote: Zar nisi ti stava da je bio pismen?
- fatamorgana
#247 Re: Zivot bez religije
Ovo drugo štos' reko,biturbo wrote:Ne prihvata samo određene hadise ili ...
- Kroksica
#248 Re: Zivot bez religije
Posla sam da spavam, al haj...nasa wrote:Zna se sigurno u trenutku kada prima prve ajete Objave da je bio nepismen ali dug je period Objave ....tako da bi se utvrdilo da je sve vrijeme bio nepismen poziva se na neke historijske izvore odnosno hadise ,kako ona ne prihvata hadise cini mi se da je imala neko drugo misljenje vezano za to....fatamorgana wrote:Pa ovdje od kad znam vjernici tvrde da je bio nepismen i time potvrđuju vjerodostojnost objave ako se ne varam ....nasa wrote: Zar nisi ti stava da je bio pismen?
Velika vecina Muslimana vjeruje da je Poslanik bio nepismen citav zivot, ja ne vjerujem jer bi kao takav prekrsio prvi Bozji imperativ, a kad ih on moze krsiti, kako se onda od nas moze ocekivati da ih postujemo? Nema smisla da je bio nepismen citav zivot, a bio je u mogucnosti da nauci pisati/citati, cak i po hadisima.
- odr0n
#249 Re: Zivot bez religije
Da li se u kuranu pominje hadis, dal je obavezan ili ne ili bilo šta ?nasa wrote:Zna se sigurno u trenutku kada prima prve ajete Objave da je bio nepismen ali dug je period Objave ....tako da bi se utvrdilo da je sve vrijeme bio nepismen poziva se na neke historijske izvore odnosno hadise ,kako ona ne prihvata hadise cini mi se da je imala neko drugo misljenje vezano za to....fatamorgana wrote:Pa ovdje od kad znam vjernici tvrde da je bio nepismen i time potvrđuju vjerodostojnost objave ako se ne varam ....nasa wrote: Zar nisi ti stava da je bio pismen?
- nasa
#250 Re: Zivot bez religije
Pa....pominje se da slijedimo Poslanikov primjer ali rijec hadis se naravno ne pominje jer su oni nastali dva stoljeca kasnije....odr0n wrote:Da li se u kuranu pominje hadis, dal je obavezan ili ne ili bilo šta ?nasa wrote:Zna se sigurno u trenutku kada prima prve ajete Objave da je bio nepismen ali dug je period Objave ....tako da bi se utvrdilo da je sve vrijeme bio nepismen poziva se na neke historijske izvore odnosno hadise ,kako ona ne prihvata hadise cini mi se da je imala neko drugo misljenje vezano za to....fatamorgana wrote:
Pa ovdje od kad znam vjernici tvrde da je bio nepismen i time potvrđuju vjerodostojnost objave ako se ne varam ....
Hadisi su konkretno historijski izvori,zato i postoje skole i zato se ne mogu tumaciti niti uzimati kao propis zasebno vec se treba slijediti odredjena procedura ,a to je uporedjivanje s Kur'anom,skupljanje svih hadisa na odredjenu temu da bi se donio propis itd.
Krox Da,mislim da se ne moze sigurno utvrditi da li je cijeli zivot ostao nepismen......