Zivjeti u SarajVu??
-
nino90
#76 Re: Zivjeti u SarajVu??
Jes da nema veze sa temom ali znaima me
zasto ispod nekih postova pise Sponzorirana poruka?
zasto ispod nekih postova pise Sponzorirana poruka?
- bez_ideje
#77 Re: Zivjeti u SarajVu??
Ne znam,al se ja bez auta ne bi usudila mimo carsija-otoka relacije!
Zivjela sam na breci...jest lijepo,al meni daleko ,takodjer na otoci,tu isla do 6 u osnovnu ,sad bi mi smetalo da tamo zivim,ko slijepo crijevo od hrasnog,a onaj dio oko pijace-krkanluk zesci...Jezero isto tako,nikad se ne mozes oslonit na prevoz!
Sad zivim na kovacicima ,sve idealno,lokacija,zelenilo,u gradu za 10 min nogom.....al smrdi ova *ebena miljacka ljeti,kad se na*urce da kopaju po njoj ...
Iskreno ne znam,kako podnose ova raja na Ilidzi onaj smrad sumpora....ja proklinjem sve po spisku,kad par dana meni pod prozorom smrdi...ne znam kako se naviknu na to
Mah,to ti je.......koliko para toliko muzike!
Zivjela sam na breci...jest lijepo,al meni daleko ,takodjer na otoci,tu isla do 6 u osnovnu ,sad bi mi smetalo da tamo zivim,ko slijepo crijevo od hrasnog,a onaj dio oko pijace-krkanluk zesci...Jezero isto tako,nikad se ne mozes oslonit na prevoz!
Sad zivim na kovacicima ,sve idealno,lokacija,zelenilo,u gradu za 10 min nogom.....al smrdi ova *ebena miljacka ljeti,kad se na*urce da kopaju po njoj ...
Iskreno ne znam,kako podnose ova raja na Ilidzi onaj smrad sumpora....ja proklinjem sve po spisku,kad par dana meni pod prozorom smrdi...ne znam kako se naviknu na to
Mah,to ti je.......koliko para toliko muzike!
- cyprus
#78 Re: Zivjeti u SarajVu??
Opština Centar, sve od Cicinog Hana do Nahorevajag_bosnier wrote:sta je centar u Sarajevoolensoner wrote:Nikada mi nece biti jasno zasto u Sarajevu svi trce u centar...
- minjonja
#79 Re: Zivjeti u SarajVu??
da je centar univerzuma, ne bi tamo zivjela.cyprus wrote:Opština Centar, sve od Cicinog Hana do Nahorevajag_bosnier wrote:sta je centar u Sarajevoolensoner wrote:Nikada mi nece biti jasno zasto u Sarajevu svi trce u centar...![]()
- Aurora Borealis
#80 Re: Zivjeti u SarajVu??
Ne znam ko preporucuje Jezero, ali ja nesto imam averziju prema tom dijelu grada. Zivim malo iznad (Stara Breka, izmedju Nove i Vrtova S.), a na Jezero sam isla u osnovnu birvaktile, i meni je to uvijek bila asocijacija na socijalne slucajeve i sljam koji se dolje skuplja. Voljela bih da grijesim, pa ako ima neko ko tu zivi neka me prosvijetli. Mozda se nesto promijenilo unazad koju godinu, ne znam. Inace steta, jer je ravnica i blizu su sportski tereni i P. dolina. Fuada Midzica mi je super onako naizgled, ali dzaba - ova moja predrasuda je jaca.
I da, ja glasam i uvijek cu glasati za kucu sa malom basticom, dvometarskim kamenim zidom
i izvan gradske vreve.
I da, ja glasam i uvijek cu glasati za kucu sa malom basticom, dvometarskim kamenim zidom
- Svakodobro!
#81 Re: Zivjeti u SarajVu??
Starom Brekom si se usrecila vise od Jezera, hmmm ajd dobro, inace meni je odo Jezera do Nahoreva baš onak šmekerski, msm sta za 10-15 godina, kad se na staroj Breci necete vidjeti od zgrada,citaj vrtovi sunca, pa zgrada specijalaca, zgrada na onom bivsem groblju preko puta Pione...piiih ipak mi je Nahorevo rules, 4 -5 minuta autom do bilo koje ustanove u gradu, zelenilo, mir...jos ako kakvu turisticku zonu osnuju...nema dalje!Aurora Borealis wrote:Ne znam ko preporucuje Jezero, ali ja nesto imam averziju prema tom dijelu grada. Zivim malo iznad (Stara Breka, izmedju Nove i Vrtova S.), a na Jezero sam isla u osnovnu birvaktile, i meni je to uvijek bila asocijacija na socijalne slucajeve i sljam koji se dolje skuplja. Voljela bih da grijesim, pa ako ima neko ko tu zivi neka me prosvijetli. Mozda se nesto promijenilo unazad koju godinu, ne znam. Inace steta, jer je ravnica i blizu su sportski tereni i P. dolina. Fuada Midzica mi je super onako naizgled, ali dzaba - ova moja predrasuda je jaca.
I da, ja glasam i uvijek cu glasati za kucu sa malom basticom, dvometarskim kamenim zidomi izvan gradske vreve.
- Aurora Borealis
#82 Re: Zivjeti u SarajVu??
Eh.. da sam se ja pitala k'o sto nisam. Jos uvijek sam u porodicnoj kuci. Samo je mahala strasna. Uostalom, kao i vecina ovih padinskih.
A za Jezero.. Kad vidim one nebodere tuga me obuzme. One manje Centrotransove zgradice nisu lose, ali sklop ljudi.. Prica za sebe. Ali ajde, sve to na stranu, nigdje nije bajno, nego je problem sto bih se recimo ja sada zamislila da li bih svoje dijete poslala dolje u skolu pored tolike jalije.
A za Jezero.. Kad vidim one nebodere tuga me obuzme. One manje Centrotransove zgradice nisu lose, ali sklop ljudi.. Prica za sebe. Ali ajde, sve to na stranu, nigdje nije bajno, nego je problem sto bih se recimo ja sada zamislila da li bih svoje dijete poslala dolje u skolu pored tolike jalije.
- Haris.ba
#83 Re: Zivjeti u SarajVu??
A ti si ta što se sunča. Pričali su mi o tebi.Aura Perez wrote:Zivim s porodicom u kuci u zadnjem pojasu Luzana, malo komsija, basta obuhvata pola parka, ostala polovina se prostire oko kuce. Sakriveni gusto posadjenim cempresima, mogu gola da se suncam u po bijela dana, niko me ne vidi.
A što se tiče grada meni se sviđa onaj dio oko Kranjčevićeve, Tepebašine, Kalemove, Jabučice...
- bez_ideje
#84 Re: Zivjeti u SarajVu??
Uh.........Jezero je prica za sebe......imam roda tamo....boravim i vise nego sto zelim....
Al dobra je stvar,kad odrastes s tolikom jalijom i narkomanima.....niko te ne dira
Svi te znaju
Ono sjedne se,ide prica,sad sam srela onog XX-a....ofuco se sav....na horsu ima po' godine ,oni "pali" kod neke trafike,ona se skrhala na motoru ,ovaj ganja onog da ga ubije .....
Ma nikad nije dosadno
Al dobra je stvar,kad odrastes s tolikom jalijom i narkomanima.....niko te ne dira
Ono sjedne se,ide prica,sad sam srela onog XX-a....ofuco se sav....na horsu ima po' godine ,oni "pali" kod neke trafike,ona se skrhala na motoru ,ovaj ganja onog da ga ubije .....
Ma nikad nije dosadno
- alica.k
#85 Re: Zivjeti u SarajVu??
jao cuj breka i jezero daleko od grada....
- Aurora Borealis
#86 Re: Zivjeti u SarajVu??
@alice: Ko to rece?
@bez_ideje: Kako nije
Dok sam isla u osnovnu, u moj razred (kao najbolji u skoli) su redovno slali te narkice i jalijase, da uspostave ravnotezu u odnosu na ostale razrede po disciplini, sta li
Tako da sam ih znala sve odreda, pozdravite se na ulici, nekad mu das marku kad te onako sazaljivo pita, jer ipak - znate se, sjedite zajedno u klupi
Opet kazem, ne znam, mozda se situacija izmijenila zadnjih 10ak godina, tj. nadam se da jeste, jer steta lijepe lokacije.
@bez_ideje: Kako nije
Opet kazem, ne znam, mozda se situacija izmijenila zadnjih 10ak godina, tj. nadam se da jeste, jer steta lijepe lokacije.
- Plavo-bijeli
#87 Re: Zivjeti u SarajVu??
Dolac Malta
Znaci blizu svi shoping centri... dom zdravlja, hitna... specijalci
... stadion grbavica također blizu... tramvajske stanice isto blizu... nema puno auta znači mirno naselje baš .. pošta... razne banke... ma ima sve što ti treba ... 
Znaci blizu svi shoping centri... dom zdravlja, hitna... specijalci
- Svakodobro!
#88 Re: Zivjeti u SarajVu??
Zivis u strahu od nekih slika, nije sve tako crno, ne zivim tu al siguran sam, i ako ima te jalije nije tako strasna, neka mirna i fina! Jezerom cu proci uvijek s miljama u džepovima dok vire, dok recimo Dobrinjom ne bas! Ja bar tu razliku vidim!bez_ideje wrote:Uh.........Jezero je prica za sebe......imam roda tamo....boravim i vise nego sto zelim....
Al dobra je stvar,kad odrastes s tolikom jalijom i narkomanima.....niko te ne diraSvi te znaju
![]()
![]()
![]()
Ma nikad nije dosadno
- Svakodobro!
#89 Re: Zivjeti u SarajVu??
Plavo-bijeli wrote:Dolac Malta![]()
Znaci blizu svi shoping centri... dom zdravlja, hitna... specijalci... stadion grbavica također blizu... tramvajske stanice isto blizu... nema puno auta znači mirno naselje baš .. pošta... razne banke... ma ima sve što ti treba ...
Pogrešan stadion mi blizu!
- bez_ideje
#90 Re: Zivjeti u SarajVu??
Ko zivi u kakvom strahu?Svakodobro! wrote:Zivis u strahu od nekih slika, nije sve tako crno, ne zivim tu al siguran sam, i ako ima te jalije nije tako strasna, neka mirna i fina! Jezerom cu proci uvijek s miljama u džepovima dok vire, dok recimo Dobrinjom ne bas! Ja bar tu razliku vidim!bez_ideje wrote:Uh.........Jezero je prica za sebe......imam roda tamo....boravim i vise nego sto zelim....
Al dobra je stvar,kad odrastes s tolikom jalijom i narkomanima.....niko te ne diraSvi te znaju
![]()
![]()
![]()
Ma nikad nije dosadno
- Svakodobro!
#91 Re: Zivjeti u SarajVu??
Pa nekako sve crno si opisala, narkomani, ganjaju se, ofucani etc...ispade mi slika bas ruzna...Doduse ima toga, al daj ba nesh lijepo spomenibez_ideje wrote:Ko zivi u kakvom strahu?Svakodobro! wrote:Zivis u strahu od nekih slika, nije sve tako crno, ne zivim tu al siguran sam, i ako ima te jalije nije tako strasna, neka mirna i fina! Jezerom cu proci uvijek s miljama u džepovima dok vire, dok recimo Dobrinjom ne bas! Ja bar tu razliku vidim!bez_ideje wrote:Uh.........Jezero je prica za sebe......imam roda tamo....boravim i vise nego sto zelim....
![]()
![]()
![]()
Ma nikad nije dosadno
- alica.k
#92 Re: Zivjeti u SarajVu??
ma upravo je to, ruzna slika. ja sam godinama isto zivjela na breki, isla citavu osnovnu u nafiju sarajlic, i pored par izolovanih slucajeva nije bilo nista ovako ekstremno.Svakodobro! wrote:Pa nekako sve crno si opisala, narkomani, ganjaju se, ofucani etc...ispade mi slika bas ruzna...Doduse ima toga, al daj ba nesh lijepo spomeni
- bez_ideje
#93 Re: Zivjeti u SarajVu??
ja ne rekoh da se ja bojim gore,bas suprotno,posto ih mahom sve znam
Ne znam kako da opisem drugacije taj dio oko okretaljke .....odrasla sam ,navracajuci gore svako malo ,i sve je upravo tako kako sam napisala.
Ne kazem ,da je u drugim dijelovima puno drugacije......samo da se tu,eto,vise skoncentrisalo
Ne znam kako da opisem drugacije taj dio oko okretaljke .....odrasla sam ,navracajuci gore svako malo ,i sve je upravo tako kako sam napisala.
Ne kazem ,da je u drugim dijelovima puno drugacije......samo da se tu,eto,vise skoncentrisalo
- Svakodobro!
#94 Re: Zivjeti u SarajVu??
ja hocu da ti kazem da po mom misljenju nije vise "sve tako", ima ono vazda slucajeva al su se uklonili malo i od dzamije i od okretaljke...al fascinantno je se niko "sa strane" ne napada na jezeru, kao sto je u mnogim drugim dijelovima grada, zatto sam rekao da je to sto jesam...et vidis i pored svega ti je uzzivancija!bez_ideje wrote:ja ne rekoh da se ja bojim gore,bas suprotno,posto ih mahom sve znam![]()
-
sofist
#95 Re: Zivjeti u SarajVu??
Jesu li s Jezera braca Necko i Harun? Zajebani bili prije rata.
- plejka2
#96 Re: Zivjeti u SarajVu??
Hrasno konzarepka wrote:Sta je dobro,a sto lose, ako covjek odluci kupiti kucu ili stan u Sarajevu?
Koji dio grada je najbolji,najmirniji i tako to.
Ako mislis na mirnocu sto se tice belaja po tom pitanju nigdje nisi 100% sigurna.Toga ima svugdje.A ako si mozda mislila na mirnocu sto se tice saobracaja tu je grbavica konza uz milju al vidis sta kazu ljeti mnogo dismr
-
SundanceKid
#97 Re: Zivjeti u SarajVu??
Po meni je Dobrinja najbolji dio grada. Jedini problem je udaljenost od centra grada, sto opet nije problem ako se ide autom. Naselje koje ima svoj mir, bez previse auta, sa takvim rasporedom zgrada da mozes preko dana dijete pustit ispred zgrade a da ne razmisljas hoce li ga auto udarit, veliki djeciji park, ima se gdje prosetati, trzni centar, odlicne osnovne skole, nova gimnazija, itd.. i ono sto ja volim najvise - ravno je, i ne postoji ovaj osjecaj klaustofobije koju imas u gradu gledajuci u okolna brda, i opcenito prenatrpanost zgrada i objekata. Ima se i gdje popit kafa, iskulirat, a kad si tu osjecas da si ipak malo pobjegao od ove gradske frke, mirno i tiho...
- ljubav_aha
#98 Re: Zivjeti u SarajVu??

mihrivode
-
zgembudin
#99 Re: Zivjeti u SarajVu??
Sve ono cime sam hteo da pohvalim svoju mahaluSundanceKid wrote:Po meni je Dobrinja najbolji dio grada. Jedini problem je udaljenost od centra grada, sto opet nije problem ako se ide autom. Naselje koje ima svoj mir, bez previse auta, sa takvim rasporedom zgrada da mozes preko dana dijete pustit ispred zgrade a da ne razmisljas hoce li ga auto udarit, veliki djeciji park, ima se gdje prosetati, trzni centar, odlicne osnovne skole, nova gimnazija, itd.. i ono sto ja volim najvise - ravno je, i ne postoji ovaj osjecaj klaustofobije koju imas u gradu gledajuci u okolna brda, i opcenito prenatrpanost zgrada i objekata. Ima se i gdje popit kafa, iskulirat, a kad si tu osjecas da si ipak malo pobjegao od ove gradske frke, mirno i tiho...
- Boom71
#100 Re: Zivjeti u SarajVu??
Kovacici
!
I to donji
.
Ne bih sad pegl'o o prednostima
.
I to donji
Ne bih sad pegl'o o prednostima