Zivjeti u SarajVu??
-
repka
#1 Zivjeti u SarajVu??
Sta je dobro,a sto lose, ako covjek odluci kupiti kucu ili stan u Sarajevu?
Koji dio grada je najbolji,najmirniji i tako to.
- black
#2 Re: Zivjeti u SarajVu??
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 6#p4335386repka wrote:Sta je dobro,a sto lose, ako covjek odluci kupiti kucu ili stan u Sarajevu?
-
Alkos
#3 Re: Zivjeti u SarajVu??
Ima i dobrog i loseg, kao i u svakom vecem gradu.repka wrote:Sta je dobro,a sto lose, ako covjek odluci kupiti kucu ili stan u Sarajevu?
Koliko para, toliko muzike, sto znaci da je najbolji i najmirniji dio grada i najskuplji - Ciglane, Breka, strogi centar...
- dottore
#4 Re: Zivjeti u SarajVu??
Kuca - Luzani definitivno
Stan - vec su rekli... a ja bih dodao Ilidzu, dole je sasvim OK, za normalnu cijenu
Stan - vec su rekli... a ja bih dodao Ilidzu, dole je sasvim OK, za normalnu cijenu
-
Sekularizam_1
#5 Re: Zivjeti u SarajVu??
Od Marin Dvora do Čaršije, kao i obično. Tu je sve blizu, i možeš i pješke do fakulteta, bolnica, škola, ambasada. Ilidža ništa ne valja.
-
zovko85
#6 Re: Zivjeti u SarajVu??
Nije živjeti u SarajVu, nego preživljavati u sarajvu.
Što dalje to bolje. vjeruj mi.
pogotovo centar,
nemaš 2% saralija u centru, svi su van centra.
Što dalje to bolje. vjeruj mi.
pogotovo centar,
nemaš 2% saralija u centru, svi su van centra.
- Pikaboo
#7 Re: Zivjeti u SarajVu??
Ilidza valja i te kako.Ja zivim u Pejtonu od nedavno i nemam nikakve zamjerke.Zelenilo,cuje se cvrkut ptica,kulturne komsije,necuju se auta ni tramvaj....
- jedna tamo
#8 Re: Zivjeti u SarajVu??
i ja živim u pejtonu i baš je fino živiti, prije sam uvijek patila za gradom a sad mi se baš sviđa pejton i zelenilo koje gledam dok fino laganini ispijam kaficu na balkončiću 
- dottore
#9 Re: Zivjeti u SarajVu??
jesi ti OK?Sekularizam_1 wrote: Ilidža ništa ne valja.
provozaj se malo Pejtonom, Luzanima, Ilizdom pa pogledaj malo.... i pogledaj cijene kuca dole
jos plus mirno, tisina, 5 minuta od aleje...
jos jedna preporuka
bjezi od Anexa i Švrakina, jest da si 5 minuta od centra, ali...
-
Sekularizam_1
#10 Re: Zivjeti u SarajVu??
Ilidžu zovu "divlji zapad". Sama općinska služba ubjedljivo najgora na kantonu. Prije je bila leglo srpskog ekstremizma a sada "luka" za dotok sandžaka, istočne bosne i hercegovine. Odvratno mijesto, u poređenju s njom čaršija je Pariz. Iznenadilo me kako je lijepo od Semizovca do Ilijaša uz rijeku Bosnu. Dosta mirnije i ugodnije od ostalih predgrađa
- Ductus Holedocus
#11 Re: Zivjeti u SarajVu??
švrakino
zamalo se tamo ne udadoh,ali sam na vakat

zamalo se tamo ne udadoh,ali sam na vakat
-
sofist
#12 Re: Zivjeti u SarajVu??
Što, baš je to lijep dio grada...Ductus Holedocus wrote:švrakino![]()
![]()
zamalo se tamo ne udadoh,ali sam na vakat![]()
![]()
- zateznistub
#13 Re: Zivjeti u SarajVu??
Naslov teme je zivjeti u SarajVu!
Ilidža je PRIGRADSKO naselje.
Ako kupujes stan onda Dobrinja 2,3ili 5 (imas sve "na nogu"). Za kucu i neznam, mozda vratnik ili Gazin han
Ako kupujes stan onda Dobrinja 2,3ili 5 (imas sve "na nogu"). Za kucu i neznam, mozda vratnik ili Gazin han
- Pikaboo
#14 Re: Zivjeti u SarajVu??
Kaze covjek koji jedva ceka da izadje u neku od Ilidzanskih kafana.Ilidza jos uvjek ima dobrih i kulturnih ljudi,a to ostalo sto si nabrojao ima u citavom SarajevuSekularizam_1 wrote:Ilidžu zovu "divlji zapad". Sama općinska služba ubjedljivo najgora na kantonu. Prije je bila leglo srpskog ekstremizma a sada "luka" za dotok sandžaka, istočne bosne i hercegovine. Odvratno mijesto, u poređenju s njom čaršija je Pariz. Iznenadilo me kako je lijepo od Semizovca do Ilijaša uz rijeku Bosnu. Dosta mirnije i ugodnije od ostalih predgrađa
Last edited by Pikaboo on 28/08/2010 16:06, edited 1 time in total.
- cyprus
#15 Re: Zivjeti u SarajVu??
A avioni?Pikaboo wrote:Ilidza valja i te kako.Ja zivim u Pejtonu od nedavno i nemam nikakve zamjerke.Zelenilo,cuje se cvrkut ptica,kulturne komsije,necuju se auta ni tramvaj....
Btw, stvarno Ilidža nije grad Sarajevo, nego predgrađe istog, isto ko npr. Vogošća, s tom razlikom što ste vi povezani tramvajem sa gradom, pa kontate da ste možda njegov dio
- Pikaboo
#16 Re: Zivjeti u SarajVu??
Nisam znala da se sad provociramo i djelimo i po opstinskoj osnovi.cyprus wrote:A avioni?Pikaboo wrote:Ilidza valja i te kako.Ja zivim u Pejtonu od nedavno i nemam nikakve zamjerke.Zelenilo,cuje se cvrkut ptica,kulturne komsije,necuju se auta ni tramvaj....![]()
Btw, stvarno Ilidža nije grad Sarajevo, nego predgrađe istog, isto ko npr. Vogošća, s tom razlikom što ste vi povezani tramvajem sa gradom, pa kontate da ste možda njegov dioNemam ja ništa ni protiv predgrađa, ali eto čisto da se zna šta je šta
- cyprus
#17 Re: Zivjeti u SarajVu??
Gdje ti vidiš provokaciju?Pikaboo wrote:Nisam znala da se sad provociramo i djelimo i po opstinskoj osnovi.cyprus wrote:A avioni?Pikaboo wrote:Ilidza valja i te kako.Ja zivim u Pejtonu od nedavno i nemam nikakve zamjerke.Zelenilo,cuje se cvrkut ptica,kulturne komsije,necuju se auta ni tramvaj....![]()
Btw, stvarno Ilidža nije grad Sarajevo, nego predgrađe istog, isto ko npr. Vogošća, s tom razlikom što ste vi povezani tramvajem sa gradom, pa kontate da ste možda njegov dioNemam ja ništa ni protiv predgrađa, ali eto čisto da se zna šta je šta
-
maxell_sarajevo
#18 Re: Zivjeti u SarajVu??
Cengic Vila, imas sve u blizini sto ti je potrebno za jedan normalan zivot.Blizu dom zdravlja, skola, tramvaj, trolejbus, trzni centar, bazen, Dzamija, a dodaj da ti do grada treba nekih 15-tak minuta isto toliko i do Ilidze. 
-
GOLFER
#19 Re: Zivjeti u SarajVu??
cuj vratnik za kucu, ko jos normalan kupuje kucu u onom mravinjaku gdje je kuca na kuci, nesmijes ni prozor otvorit (a kamo li nesto popravit nakuci) da ti komsija ne prijeti...zateznistub wrote:Naslov teme je zivjeti u SarajVu!
- cyprus
#20 Re: Zivjeti u SarajVu??
Pa dobro, džamija ti je blizu gdje god da živišmaxell_sarajevo wrote:Cengic Vila, imas sve u blizini sto ti je potrebno za jedan normalan zivot.Blizu dom zdravlja, skola, tramvaj, trolejbus, trzni centar, bazen, Dzamija, a dodaj da ti do grada treba nekih 15-tak minuta isto toliko i do Ilidze.
Inače, i meni se sviđa ČVila, doduše ne baš odmah uz glavnu cestu, nego malo više u unutrašnjosti
-
(ne)forumas
#21 Re: Zivjeti u SarajVu??
najmirniji dio grada ti je oko nekog groblja, sve fine i tihe komsije...
sta ja znam, rodjen u centru, odrastao na cvili, zivio na bjelavama, zavrsio na alipasinu... prilagodljiv svakom naselju
uglavnom svako naselje je spavaona, kada si dijete ili si prilagodljiv ili nisi, ili si picka ili nisi
ako jesi svugdje ce ti biti grozno, ako nisi bilo gdje ce ti biti dobro 
sta ja znam, rodjen u centru, odrastao na cvili, zivio na bjelavama, zavrsio na alipasinu... prilagodljiv svakom naselju
uglavnom svako naselje je spavaona, kada si dijete ili si prilagodljiv ili nisi, ili si picka ili nisi
-
GOLFER
#22 Re: Zivjeti u SarajVu??
evo sta ja mislim... Stan definitivno na grbavici negdje oko shopinga, ima drveca zelenila, parkova, setalista sve je blizu a posebno skola za djecu
Kuca negdje izvan centra grada, gdje imas prostora, cistog zraka i avliju, ako ti ne smeta uspon od 50 metara lahko ces onda naci neku
Kuca negdje izvan centra grada, gdje imas prostora, cistog zraka i avliju, ako ti ne smeta uspon od 50 metara lahko ces onda naci neku
- Skyfox
#23 Re: Zivjeti u SarajVu??
+1 preporucujemGOLFER wrote:evo sta ja mislim... Stan definitivno na grbavici negdje oko shopinga, ima drveca zelenila, parkova, setalista sve je blizu a posebno skola za djecu![]()
- Karabaja
-
(ne)forumas
#25 Re: Zivjeti u SarajVu??
sarajevo je onaj dio gdje mozes doci pet minuta pjeske od tramvaja, sve ostalo su prigradska naselja