Zivjeti u SarajVu??

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

repka

#1 Zivjeti u SarajVu??

Post by repka »

Sta je dobro,a sto lose, ako covjek odluci kupiti kucu ili stan u Sarajevu?
Koji dio grada je najbolji,najmirniji i tako to.
black

#2 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by black »

repka wrote:Sta je dobro,a sto lose, ako covjek odluci kupiti kucu ili stan u Sarajevu?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 6#p4335386
Alkos

#3 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by Alkos »

repka wrote:Sta je dobro,a sto lose, ako covjek odluci kupiti kucu ili stan u Sarajevu?
Ima i dobrog i loseg, kao i u svakom vecem gradu. :mrgreen:
Koliko para, toliko muzike, sto znaci da je najbolji i najmirniji dio grada i najskuplji - Ciglane, Breka, strogi centar...
dottore

#4 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by dottore »

Kuca - Luzani definitivno
Stan - vec su rekli... a ja bih dodao Ilidzu, dole je sasvim OK, za normalnu cijenu
Sekularizam_1

#5 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by Sekularizam_1 »

Od Marin Dvora do Čaršije, kao i obično. Tu je sve blizu, i možeš i pješke do fakulteta, bolnica, škola, ambasada. Ilidža ništa ne valja.
zovko85

#6 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by zovko85 »

Nije živjeti u SarajVu, nego preživljavati u sarajvu.
Što dalje to bolje. vjeruj mi.
pogotovo centar,
nemaš 2% saralija u centru, svi su van centra.
Pikaboo

#7 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by Pikaboo »

Ilidza valja i te kako.Ja zivim u Pejtonu od nedavno i nemam nikakve zamjerke.Zelenilo,cuje se cvrkut ptica,kulturne komsije,necuju se auta ni tramvaj....
jedna tamo

#8 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by jedna tamo »

i ja živim u pejtonu i baš je fino živiti, prije sam uvijek patila za gradom a sad mi se baš sviđa pejton i zelenilo koje gledam dok fino laganini ispijam kaficu na balkončiću :D
dottore

#9 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by dottore »

Sekularizam_1 wrote: Ilidža ništa ne valja.
jesi ti OK?
provozaj se malo Pejtonom, Luzanima, Ilizdom pa pogledaj malo.... i pogledaj cijene kuca dole ;)
jos plus mirno, tisina, 5 minuta od aleje...

jos jedna preporuka
bjezi od Anexa i Švrakina, jest da si 5 minuta od centra, ali... :mrgreen:
Sekularizam_1

#10 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by Sekularizam_1 »

Ilidžu zovu "divlji zapad". Sama općinska služba ubjedljivo najgora na kantonu. Prije je bila leglo srpskog ekstremizma a sada "luka" za dotok sandžaka, istočne bosne i hercegovine. Odvratno mijesto, u poređenju s njom čaršija je Pariz. Iznenadilo me kako je lijepo od Semizovca do Ilijaša uz rijeku Bosnu. Dosta mirnije i ugodnije od ostalih predgrađa
Ductus Holedocus

#11 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by Ductus Holedocus »

švrakino :lol: :D
zamalo se tamo ne udadoh,ali sam na vakat :run: :D :D
sofist

#12 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by sofist »

Ductus Holedocus wrote:švrakino :lol: :D
zamalo se tamo ne udadoh,ali sam na vakat :run: :D :D
Što, baš je to lijep dio grada... :D
zateznistub

#13 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by zateznistub »

Naslov teme je zivjeti u SarajVu!
Ilidža je PRIGRADSKO naselje.
Ako kupujes stan onda Dobrinja 2,3ili 5 (imas sve "na nogu"). Za kucu i neznam, mozda vratnik ili Gazin han
Pikaboo

#14 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by Pikaboo »

Sekularizam_1 wrote:Ilidžu zovu "divlji zapad". Sama općinska služba ubjedljivo najgora na kantonu. Prije je bila leglo srpskog ekstremizma a sada "luka" za dotok sandžaka, istočne bosne i hercegovine. Odvratno mijesto, u poređenju s njom čaršija je Pariz. Iznenadilo me kako je lijepo od Semizovca do Ilijaša uz rijeku Bosnu. Dosta mirnije i ugodnije od ostalih predgrađa
Kaze covjek koji jedva ceka da izadje u neku od Ilidzanskih kafana.Ilidza jos uvjek ima dobrih i kulturnih ljudi,a to ostalo sto si nabrojao ima u citavom Sarajevu
Last edited by Pikaboo on 28/08/2010 16:06, edited 1 time in total.
cyprus

#15 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by cyprus »

Pikaboo wrote:Ilidza valja i te kako.Ja zivim u Pejtonu od nedavno i nemam nikakve zamjerke.Zelenilo,cuje se cvrkut ptica,kulturne komsije,necuju se auta ni tramvaj....
A avioni? :D

Btw, stvarno Ilidža nije grad Sarajevo, nego predgrađe istog, isto ko npr. Vogošća, s tom razlikom što ste vi povezani tramvajem sa gradom, pa kontate da ste možda njegov dio :-D Nemam ja ništa ni protiv predgrađa, ali eto čisto da se zna šta je šta :)
Pikaboo

#16 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by Pikaboo »

cyprus wrote:
Pikaboo wrote:Ilidza valja i te kako.Ja zivim u Pejtonu od nedavno i nemam nikakve zamjerke.Zelenilo,cuje se cvrkut ptica,kulturne komsije,necuju se auta ni tramvaj....

Btw, stvarno Ilidža nije grad Sarajevo, nego predgrađe istog, isto ko npr. Vogošća, s tom razlikom što ste vi povezani tramvajem sa gradom, pa kontate da ste možda njegov dio :-D Nemam ja ništa ni protiv predgrađa, ali eto čisto da se zna šta je šta :)
Nisam znala da se sad provociramo i djelimo i po opstinskoj osnovi.
cyprus

#17 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by cyprus »

Pikaboo wrote:
cyprus wrote:

Nisam znala da se sad provociramo i djelimo i po opstinskoj osnovi.
Gdje ti vidiš provokaciju?
maxell_sarajevo

#18 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by maxell_sarajevo »

Cengic Vila, imas sve u blizini sto ti je potrebno za jedan normalan zivot.Blizu dom zdravlja, skola, tramvaj, trolejbus, trzni centar, bazen, Dzamija, a dodaj da ti do grada treba nekih 15-tak minuta isto toliko i do Ilidze. :bih:
GOLFER

#19 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by GOLFER »

zateznistub wrote:Naslov teme je zivjeti u SarajVu!
Ilidža je PRIGRADSKO naselje.
Ako kupujes stan onda Dobrinja 2,3ili 5 (imas sve "na nogu"). Za kucu i neznam, mozda vratnik ili Gazin han
cuj vratnik za kucu, ko jos normalan kupuje kucu u onom mravinjaku gdje je kuca na kuci, nesmijes ni prozor otvorit (a kamo li nesto popravit nakuci) da ti komsija ne prijeti...
cyprus

#20 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by cyprus »

maxell_sarajevo wrote:Cengic Vila, imas sve u blizini sto ti je potrebno za jedan normalan zivot.Blizu dom zdravlja, skola, tramvaj, trolejbus, trzni centar, bazen, Dzamija, a dodaj da ti do grada treba nekih 15-tak minuta isto toliko i do Ilidze. :bih:
Pa dobro, džamija ti je blizu gdje god da živiš :D

Inače, i meni se sviđa ČVila, doduše ne baš odmah uz glavnu cestu, nego malo više u unutrašnjosti :thumbup:
(ne)forumas

#21 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by (ne)forumas »

najmirniji dio grada ti je oko nekog groblja, sve fine i tihe komsije...
sta ja znam, rodjen u centru, odrastao na cvili, zivio na bjelavama, zavrsio na alipasinu... prilagodljiv svakom naselju :D
uglavnom svako naselje je spavaona, kada si dijete ili si prilagodljiv ili nisi, ili si picka ili nisi :D ako jesi svugdje ce ti biti grozno, ako nisi bilo gdje ce ti biti dobro :D
GOLFER

#22 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by GOLFER »

evo sta ja mislim... Stan definitivno na grbavici negdje oko shopinga, ima drveca zelenila, parkova, setalista sve je blizu a posebno skola za djecu :)

Kuca negdje izvan centra grada, gdje imas prostora, cistog zraka i avliju, ako ti ne smeta uspon od 50 metara lahko ces onda naci neku ;)
Skyfox

#23 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by Skyfox »

GOLFER wrote:evo sta ja mislim... Stan definitivno na grbavici negdje oko shopinga, ima drveca zelenila, parkova, setalista sve je blizu a posebno skola za djecu :)

;)
+1 preporucujem
Karabaja

#24 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by Karabaja »

Breka :bih:
(ne)forumas

#25 Re: Zivjeti u SarajVu??

Post by (ne)forumas »

sarajevo je onaj dio gdje mozes doci pet minuta pjeske od tramvaja, sve ostalo su prigradska naselja :)
Locked