zivin toplomjer?
- uglavnomja
#1 zivin toplomjer?
Da li je moguce naci? citam - pise nema vise, osim za ustanove.
ovi digitalni su bezze, i pod ruku, i oralni i rektalni i u uho i na celo... za svaki se mora razlicito dodavati ... nidje tacne temperature
ovi digitalni su bezze, i pod ruku, i oralni i rektalni i u uho i na celo... za svaki se mora razlicito dodavati ... nidje tacne temperature
- uglavnomja
#3 Re: zivin toplomjer?
nista polovno, samo sa garancijom
- Edin H.
#4 Re: zivin toplomjer?
Kolk'o para?John Cleese wrote:Imam ja, ho's kupit'?

- karanana
#5 Re: zivin toplomjer?
cuj nema?
nisam ni znao da nema a ja prije neki dan razbih zadnji. jos uvijek gonjam one kuglice po parketu, nikako ih uhvatiti.
nemam digitalac za svako podrucIje. imam samo jedan i koristim ga i za rektalno i za oralno mjerenje. odradim oba mjerenja cisto da potvrdim tacnost.
nisam ni znao da nema a ja prije neki dan razbih zadnji. jos uvijek gonjam one kuglice po parketu, nikako ih uhvatiti.
nemam digitalac za svako podrucIje. imam samo jedan i koristim ga i za rektalno i za oralno mjerenje. odradim oba mjerenja cisto da potvrdim tacnost.
-
Opal_89
#6 Re: zivin toplomjer?
Ima vec godina da se prica kako ih nema u apotekama, navodno jedino ako nadjes neku da imaju medju zalihama. Kao izbacuje se iz upotrebe jer je i EU to uradila. Dobro, pored onoga kako je opasno i nezdravo i bla bla. Mi sreca imamo jos jedan za nasu upotrebu i jedan digitalni za djecu. Ali ne mjerimo sa njim i rektalno i oralno 
- SanskiBiser
#7 Re: zivin toplomjer?
uglavnomja wrote:Da li je moguce naci? citam - pise nema vise, osim za ustanove.
Na OLX tj. na PIKu ima po 3 KM komad...
- zlo zlo
#8 Re: zivin toplomjer?
zašto ne uzmeš alkoholni toplomjer? većina ih ionako ima doma pa misli da su živini

btw .alkoholni su oni što trebaš dušu istresti da spustiš ga
i majko moja gdje vi se mjerite temperaturu
, nikad nisam drugdje nego minut pod pazuhe i to je to
Dupe nedam
i majko moja gdje vi se mjerite temperaturu
Dupe nedam
Last edited by zlo zlo on 19/12/2017 21:51, edited 1 time in total.
- superiska
#9 Re: zivin toplomjer?
Je li se zezas za ovo ganjanje kuglica?karanana wrote:cuj nema?
- uglavnomja
#10 Re: zivin toplomjer?
SanskiBiser wrote:uglavnomja wrote:Da li je moguce naci? citam - pise nema vise, osim za ustanove.
Na OLX tj. na PIKu ima po 3 KM komad...
super hvala, provjerim
- karanana
#12 Re: zivin toplomjer?
ne zezam, fakat interesantno...pa se onda spajaju jedna u drugu, kao terminator 2.superiska wrote:Je li se zezas za ovo ganjanje kuglica?karanana wrote:cuj nema?
znam, znam....otrov, rak, ovo, ono....ali ne valjam kuglu za snjeska bijelica, u pitanju je kuglica od grama. i ne jedem. poigram se, uhvatim ili usisam i u smece.
- uglavnomja
#13 Re: zivin toplomjer?
ne znamzlo zlo wrote:zašto ne uzmeš alkoholni toplomjer? većina ih ionako ima doma pa misli da su živini![]()
a mi smo uvijek imali zivine, ovo ganjanje kuglica
mama ima ovaj zivin
- zlo zlo
#14 Re: zivin toplomjer?
par minuta ispod pazuha i radi
btw. najtočniji i ekološki najprihvatljiviji je toplomjer s galijem ali treba 4 minute mjerit temperaturu. i on se treba tresti
btw. najtočniji i ekološki najprihvatljiviji je toplomjer s galijem ali treba 4 minute mjerit temperaturu. i on se treba tresti
- uglavnomja
#15 Re: zivin toplomjer?
evo ga taze, 4 dana star, dvije markice
https://www.olx.ba/artikal/24874557/zivini-toplomjeri/
e, jos da je to sto pise da jeste ...
ali provjericu
https://www.olx.ba/artikal/24874557/zivini-toplomjeri/
e, jos da je to sto pise da jeste ...
- uglavnomja
#16 Re: zivin toplomjer?
zlo zlo wrote:par minuta ispod pazuha i radi![]()
ovaj moj:
"with Galinstan– the non toxic measuring fluid"
nemam pojma sta je, valjda galij
nakon 5 min pod pazuhom pokazivao manje nego onaj usni kad pisne da je gotov nakon par sekundi
- zlo zlo
#17 Re: zivin toplomjer?
to je taj, ima zanemariva odstupanja i prije je njemu za vjerovatuglavnomja wrote:zlo zlo wrote:par minuta ispod pazuha i radi![]()
ovaj moj:
"with Galinstan– the non toxic measuring fluid"
nemam pojma sta je, valjda galij
nakon 5 min pod pazuhom pokazivao manje nego onaj usni kad pisne da je gotov nakon par sekundi
- Zejnep
#18 Re: zivin toplomjer?
karanana wrote:cuj nema?
Ja neki dan poklonila zivin toplomjet kolegici. Ima malo dijete a veli zeznuto bez zivinog toplomjera. Moze pogresno pokazati temp.
Imam jos jedan al ga mogu stresti samo ako sam prije toga nesto dobro jela
- zlo zlo
#19 Re: zivin toplomjer?
ja i dalje tvrdim da većina ljudi ima alkoholne ili s galijem a misli da ima živin
oni bar koji kupovali zadnjih godina. btw. galij izgleda slično živi 
- Zejnep
#20 Re: zivin toplomjer?
Pa kako cu znati? Ne pisezlo zlo wrote:ja i dalje tvrdim da većina ljudi ima alkoholne ili s galijem a misli da ima živinoni bar koji kupovali zadnjih godina. btw. galij izgleda slično živi
- Edin H.
#21 Re: zivin toplomjer?
Polomis ga, pa vidis. Ako poput karanane moras ganjati kuglice po kuci, onda JESTE zivin.Zejnep wrote:Pa kako cu znati? Ne pisezlo zlo wrote:ja i dalje tvrdim da većina ljudi ima alkoholne ili s galijem a misli da ima živinoni bar koji kupovali zadnjih godina. btw. galij izgleda slično živi
- Zejnep
#22 Re: zivin toplomjer?
GenijalnoEdin H. wrote:Polomis ga, pa vidis. Ako poput karanane moras ganjati kuglice po kuci, onda JESTE zivin.Zejnep wrote:Pa kako cu znati? Ne pisezlo zlo wrote:ja i dalje tvrdim da većina ljudi ima alkoholne ili s galijem a misli da ima živinoni bar koji kupovali zadnjih godina. btw. galij izgleda slično živi
- zlo zlo
#23 Re: zivin toplomjer?
to je to, ljudi odu kupit toplomjer i ne pitaju kakav je. a vjerovatno ni one u ljekarni ne znaju. Stvar je ovi s živom se odavno ne proizvode a izgledaju isto kao s galijem.
- Edin H.
#24 Re: zivin toplomjer?
Polomis ga, pa vidis. Ako poput karanane moras ganjati kuglice po kuci, onda JESTE zivin.Zejnep wrote:
Pa kako cu znati? Ne pise
Genijalno
Dedo mi je bio izumitelj.
- uglavnomja
#25 Re: zivin toplomjer?
Edin H. wrote:Polomis ga, pa vidis. Ako poput karanane moras ganjati kuglice po kuci, onda JESTE zivin.Zejnep wrote:Pa kako cu znati? Ne pisezlo zlo wrote:ja i dalje tvrdim da većina ljudi ima alkoholne ili s galijem a misli da ima živinoni bar koji kupovali zadnjih godina. btw. galij izgleda slično živi