Zimsko pecanje na rijeci Bosni

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
turban

#1 Zimsko pecanje na rijeci Bosni

Post by turban »

Nadam se da ovdje ima koji kolega po stapu... :) pa bi da pitam sledece;
Zanima me da li se peca na rjeci Bosni i sta radi... :)
Hvala unaprjed i Bistro... :)
Last edited by turban on 24/12/2008 14:16, edited 1 time in total.
Pietje_Bel

#2 Re: Zimsko pecanje na rjeci Bosni

Post by Pietje_Bel »

turban wrote:Nadam se da ovdje ima koji kolega po stapu... :) pa bi da pitam sledece;
Imas onaj dio iznad rimskog mosta ali trebas platiti 10 maraka da bi tu mogao pecati. Mozes kandzijati, ima dobrih komada, skoro na samom izvoru Bosne.
turban

#3 Re: Zimsko pecanje na rjeci Bosni

Post by turban »

Pietje_Bel wrote:
turban wrote:Nadam se da ovdje ima koji kolega po stapu... :) pa bi da pitam sledece;
Imas onaj dio iznad rimskog mosta ali trebas platiti 10 maraka da bi tu mogao pecati. Mozes kandzijati, ima dobrih komada, skoro na samom izvoru Bosne.
Hvala... :)
The Nightwatchman

#4 Re: Zimsko pecanje na rjeci Bosni

Post by The Nightwatchman »

Pietje_Bel wrote:

zezas se ili stvarno? znaci moze se s musicarskim priborom gore pecati? u cijoj je nadleznosti taj revir? ko izdaje dozvole? ko poribljava?
Pietje_Bel

#5 Re: Zimsko pecanje na rjeci Bosni

Post by Pietje_Bel »

The Nightwatchman wrote:
Pietje_Bel wrote:

zezas se ili stvarno? znaci moze se s musicarskim priborom gore pecati? u cijoj je nadleznosti taj revir? ko izdaje dozvole? ko poribljava?
Tako je bilo prije 2 godin, valjda je jo uvijek. Cuo sam da mojadza cesto peca tamo. A mozes ici i prema Hadzicia p skenuti prie blazuja poredone pravoslavne crkve desno i onda ides roz ona novanaselja edno 15 minut dok nedodes do osne. Mozes nekoga biti tu. Tu sto bio.
Epitop

#6 Re: Zimsko pecanje na rjeci Bosni

Post by Epitop »

Turban u Zenici na rijeci Bosni ljudi čitavu godinu pecaju na više mjesta, štapova ima dovoljno i u najhladnije dane. Najviše ljudi pecaju na ribarskoj stazi u Drivuši i oko tunela Vranduk.
Shoshana

#7 Re: Zimsko pecanje na rjeci Bosni

Post by Shoshana »

:lol: :lol:

Sto naletjeh..... procitah zimsko pecanje, a ne vidjeh Bosnu... reko' pecanje na ledu, pa da izmijenimo iskustva :lol: :lol:

'Vako to izgleda kod nas :D

Image
black

#8 Re: Zimsko pecanje na rjeci Bosni

Post by black »

Shoshana wrote::lol: :lol:

Sto naletjeh..... procitah zimsko pecanje, a ne vidjeh Bosnu... reko' pecanje na ledu, pa da izmijenimo iskustva :lol: :lol:

kod vas eskima :mrgreen:
Shoshana

#9 Re: Zimsko pecanje na rjeci Bosni

Post by Shoshana »

black wrote:
Shoshana wrote::lol: :lol:

kod vas eskima :mrgreen:
Salu na stranu, da vam ispricam, mene je zaista fasciniralo kad sam prvi put vidjela :D Reko' - kuku, gdje sam ovo ja dosla :lol: :lol:

Ovih malih kucica (cabane a peche) bude toliko na jezeru, da su vec dvije godine zaredom postavljali bandere sa 'nazivom ulica'... U svakoj kucici imate malu pec na drva ili mazut, 'halu' , seciju i/ili sto i stolice. Cak sam vidjela neke koje imaju i frizider, mada mi nikad nije bilo jasno cemu frizider sluzi :lol:

U sred svega toga ima 'trg' sa prodavnicicom/barom u kojoj mozete kupiti svega i svacega, ali se uglavnom sluzi alkohol. Muzika tresti, a brojna djecurlija (a i poneki odrasli) zvrndaju okolo na 4wheelerima ili na skidoo-ima.

Vasar - samo takav :D Za ne povjerovat je da neko nesto i ulovi (a ulovi). A kada ulove, ako je kakva komadina - onda je nabace na skidoo pa nosaju okolo da se hvale :D
turban

#10 Re: Zimsko pecanje na rjeci Bosni

Post by turban »

Epitop wrote:Turban u Zenici na rijeci Bosni ljudi čitavu godinu pecaju na više mjesta, štapova ima dovoljno i u najhladnije dane. Najviše ljudi pecaju na ribarskoj stazi u Drivuši i oko tunela Vranduk.
Znao sam da ti znas... :)
Ima li pecarosa izmedju dva mosta-(Kanberovica Polju) i dole prema Zeljezari???
hali gali halid

#11 Re: Zimsko pecanje na rjeci Bosni

Post by hali gali halid »

rjeci - rijeci
turban

#12 Re: Zimsko pecanje na rijeci Bosni

Post by turban »

hali gali halid wrote:rjeci - rijeci
ups... :-) svaka cast-evo ispravljam.
Epitop

#13 Re: Zimsko pecanje na rjeci Bosni

Post by Epitop »

turban wrote:
Epitop wrote:Turban u Zenici na rijeci Bosni ljudi čitavu godinu pecaju na više mjesta, štapova ima dovoljno i u najhladnije dane. Najviše ljudi pecaju na ribarskoj stazi u Drivuši i oko tunela Vranduk.
Koliko sam ja primjetio slabije se peca u samoj Zenici, ali nizvodno prema Vranduku uvijek tokom godine ima dovoljno pecaroša.
turban

#14 Re: Zimsko pecanje na rjeci Bosni

Post by turban »

Epitop wrote:
turban wrote:
Koliko sam ja primjetio slabije se peca u samoj Zenici, ali nizvodno prema Vranduku uvijek tokom godine ima dovoljno pecaroša.
Hvala @Epitop... :)
G.O.D.

#15 Re: Zimsko pecanje na rijeci Bosni

Post by G.O.D. »

Dragi kolega po stapu, iliti prutu :-D :-) , Bosna ima ribe, ali ne preporucujem da je jedes. Praktikuj catch and release sa ulovom na toj rijeci, izuzev ako neces pecati u prvih 5 km njenog toka. Rijeka je strasno zagadjena :( :x
Sto se tice ribe, imas skobalja, klijenova, uhvati se pokoji lipljencic...
Evo link gdje mozes vise procitati http://www.bistrobih.ba/Rijeka-Bosna.php
Bistro! :thumbup:
Bumerang

#16 Re: Zimsko pecanje na rijeci Bosni

Post by Bumerang »

Rijeka BOSNA

Image
Post Reply