Zimsko garaziranje auta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nedims

#1 Zimsko garaziranje auta

Post by nedims »

Zelio bi garazirati auto tokom zime.Garaze sa obezbjedjenjem i video nadzorom...sa mogucnoscu izlaska/ulaska tokom ljepsih dana. Na Otoci je 90 KM mjesecno s tim da se ugovara mjesec po mjesec. Da li ima jos takvih garaza...
Vasa iskustva i predlozi su dobro dosli...
mayab

#2 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by mayab »

Blago tebi! :D
Nego,šalu na stranu, jel to ostavljas auto preko zime jer ga ne vozis ili samo da je u garazi zbog zimskog vremena, ali voznja redovno kao i obicno?
Mislim , nije mi jasno to sve, garazu imas ili nemas, koristis ili ne koristis, bilo ljeto ili zima!
Ili si ti od onih vikend vozača, koji zimi skoro nikako ne voze :-)
mirzet87sa

#3 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by mirzet87sa »

mayab wrote:Blago tebi! :D
Nego,šalu na stranu, jel to ostavljas auto preko zime jer ga ne vozis ili samo da je u garazi zbog zimskog vremena, ali voznja redovno kao i obicno?
Mislim , nije mi jasno to sve, garazu imas ili nemas, koristis ili ne koristis, bilo ljeto ili zima!
Imas bruku vozaca koji zimi ne voze ne iz razloga sto ih je strah ili sto ne znaju vec sto im auta i nisu bas za tih uslova. Meni je auto spusteno, napada li par cm snijega bukvalno raznese karambolku itd. Zato takvi projekti spadaju pod hobi i vecina ih ima rezervno auto..
Ontopic
Imas na skenderiji ispod coloseum-a, ulaz kroz onu malu ulicu, garazu. Posjeduje video nadzor i fizicku zastitu s tim da ima i mogucnost izlaska automobila kada hoces. Savjetovao bih ti takodjer da provjeris privatne garaze. Nemaju video nadzor ali su dosta jeftinije u odnosu na pomenute iznad. Ako je bas neko 'rare' auto i ne zanima te cijena, imas i u bbi-u mjesto odma pored portirnice cini mi se da je +150km mjesec.
Sto se tice mog iskustva; ja svoje garaziram u privatnoj garazi vec duzi niz godina i nemam, srecom, nikakvih problema!
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by bitanga_sa_otesa »

imate ljudi koji imaju oldtimere,youngtimere ili auta koja nisu za svakodnevnu upotrebu pa se voze samo kad je lijepo vrijeme...niste o tome razmisljali???
nedims

#5 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by nedims »

mayab wrote:Blago tebi! :D
Zimi ne vozim u pravilu izuzev kada su uslovi za voznju dobri.Auto koristim od aprila do novembra/decembra.
I kakve to veze ima sa mojim pitanjem...Ako imas neki prijedlog...dobro je dosao.

@mirzet87sa
Hvala
zLatk0

#6 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by zLatk0 »

U kojem si ti dijelu grada? Ima u raznim dijelovima grada te garaze, samo zavisi da li hoces u relativnoj blizini ili ti ne smeta da bude na drugom dijelu grada?
SSemir

#7 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by SSemir »

hjoj sta bi dao da mogu i ja tako, prvi snijeg -->auto u garazu do proljeca. cak i garazu imam, ne moram trazit. ali vraga, haj ti semire svakodnevno vozi i cisti snijeg, i jos valja proci karaulu par puta mjesecno po snijegu i svim nedacama :twisted:
nedims

#8 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by nedims »

zLatk0 wrote:U kojem si ti dijelu grada? Ima u raznim dijelovima grada te garaze, samo zavisi da li hoces u relativnoj blizini ili ti ne smeta da bude na drugom dijelu grada?
Ja sam na Otoci...ali mi nije vazna blizina. Bitno je da mogu doci gradskim saobracajem...
Hvala na trudu
zLatk0

#9 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by zLatk0 »

Od Nedzarica prema kruznom na Dobrinji imas 2, prekouta dzamije i kod kruznog,
Trgovacki centri gdje se placa
Jadranka (kod Prava/iza Suda)
Holiday Inn garaza
Bosmal garaza
Evropa garaza
Kosevsko brdo - nemas direktno prijevoz, ali izadjes na Kosevskom iznad Robota na stanici, cini mi se da je Amko tu, pored taksista sidjes niz stepenice, nizbrdo 30m i eto te

Ima jos, toga sam se prvo sjetio
Sve imaju cuvare, za nadzor ne znam imaju li sve, ali imaju rampe
nedims

#10 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by nedims »

zLatk0 wrote:Od Nedzarica prema kruznom na Dobrinji imas 2, prekouta dzamije i kod kruznog,
Trgovacki centri gdje se placa
Jadranka (kod Prava/iza Suda)
Holiday Inn garaza
Bosmal garaza
Evropa garaza
Kosevsko brdo - nemas direktno prijevoz, ali izadjes na Kosevskom iznad Robota na stanici, cini mi se da je Amko tu, pored taksista sidjes niz stepenice, nizbrdo 30m i eto te

Ima jos, toga sam se prvo sjetio
Sve imaju cuvare, za nadzor ne znam imaju li sve, ali imaju rampe
Puno ti hvala...ako se jos koje lokacije sjetis, bio bi ti zahvalan.
strong69

#11 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by strong69 »

Importanne... Alta...

Sent from my Lumia 930
nedims

#12 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by nedims »

strong69 wrote:Importanne... Alta...

Sent from my Lumia 930
Puno hvala...
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#13 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by Romeo 80 »

nedims wrote:
zLatk0 wrote:U kojem si ti dijelu grada? Ima u raznim dijelovima grada te garaze, samo zavisi da li hoces u relativnoj blizini ili ti ne smeta da bude na drugom dijelu grada?
Ja sam na Otoci...ali mi nije vazna blizina. Bitno je da mogu doci gradskim saobracajem...
Hvala na trudu
Kažeš da ti nije bitna blizina, ali imaš baš pravo blizu garažu na Čengić Vili na mjestu nekadašnjeg kina Kumrovec, gdje je sad onaj novi neboder. Odmah s leđa zgrade je ulaz u podzemnu garažu. :)
nedims

#14 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by nedims »

Hvala ti @ Romeo 80
Gledam taj neboder sa prozora...ali sam mislio da nije u funkciji.
makse seljanko makse

#15 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by makse seljanko makse »

nedims wrote:Hvala ti @ Romeo 80

Posto si na otoci kontaktiraj lokom i i vidi jel imaju sta slobodno u a fazi na ap-u.Garaza ima cuvare a placa se 57KM mjesecno.
nedims

#16 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by nedims »

makse seljanko makse wrote:

Posto si na otoci kontaktiraj lokom i i vidi jel imaju sta slobodno u a fazi na ap-u.Garaza ima cuvare a placa se 57KM mjesecno.
Puno ti hvala...Ovo je do sada najpovoljnija cijena.
makse seljanko makse

#17 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by makse seljanko makse »

nedims wrote:
makse seljanko makse wrote:

Puno ti hvala...Ovo je do sada najpovoljnija cijena.
U a fazi ima sigurno dovoljno slobodnih mjesta al moras biti uporan snjima jer su boze sacuvaj,stalno imaju neke spiskove prioriteta a mjesta dovoljno.Pored zvanja najbolje ti je otici kod njih pa se direktno raspitat :D
P.S.ako dobijes mjesto,obavezno cuvaj sve uplatnice,trebat ce ti :D
nedims

#18 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by nedims »

Puno ti hvala ... @makse seljanko makse
Danas sam ugovorio parkirno mjesto u A fazi... a hvala ti i na savjetu oko uplatnica.
supercali

#19 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by supercali »

A kakva je situacija sa "kino kumrovec" zgradom?
nedims

#20 Re: Zimsko garaziranje auta

Post by nedims »

supercali wrote:A kakva je situacija sa "kino kumrovec" zgradom?
Bi sam danas u toj zgradi...Gospodin zaduzen za garzu ne sjedi tu. Na recepciji mi dali njegov broj telefona:
Elvir...063/897-194
Nazvao sam ga, ali ima ukljucenu "sekretaricu" na koju sam trebao ostaviti poruku. Kako sam ja krenuo da nadjem parkirno mjesto...nisam mogao da ga sacekam da me on nazove. Otisao u Novi Grad i ugovorio parkirno mjesto. A...moram priznat...zanima me cijena
Post Reply