I am Happy wrote:Slijedi nam nova zimska sezona, pa bi da je malo uljepsam
Nabavio sam vec jedanan prekrasan cvijet zvani kalanoja (Kalanchoe) i ovako ona izgleda ( mrsko mi slikati ovu svoju ionako su iste )
http://www.fabiovisentin.com/photograph ... e_4318.jpg
Kazu da podnosi zimu i da moze izdrzati na nasim prostorima, kao i da cvjeta zimi ( sto je naravno dodatni plus ).
Interesuje me imate li vi nesto slicno u kuci, ili nesto za preporuciti onako iz prve ruke, lako je naci na google ali nije to to

Kalanhoja, imam ih par, krasno cvijeće, bude ga u raznim bojama, ali malo komplikovano za cvjetni uzgoj, mora biti na toplom i svjetlom, ali ne na direktnom suncu, u kući u saksiji, umjereno do vrlo malo zalijevanja, trune od puno vlage, kad vidiš da je oslabljeno i iscrpljeno presadi ga u novu ili staru posudu, samo zamijeni zemlju, stavi novu, svježu, a da bi cvjetalo svake godine - komplikacija - treba ga nakon cvjetanja staviti neko vrijeme u hladniju prostoriju, a uz to 4 sedmice svakodnevno pokrivati i zamračiti kartonskom kesom ili nekim drugim nježnim poklopcem dvadesetak sati dnevno, onda će ponovo razviti cvjetove, meni je bilo lijeno, pa je jednu godinu preskočilo, pa je ove opet prekrasno cvjetalo, nema veze, lijepo je i zeleno, itd.
Ko voli stalnocvjetajuće sobne biljke preporučujem begonije, ima ih u divnim bojama i cvjetaju jako bogato cijele godine, a nisu zahtjevne, na svetlom mjestu, ali ne na suncu, umjereno zalijevati, kad prođe cvjetanje dobro orezati, izvaditi iz zemlje korijen i presaditi u svježu zemlju, najbolje cvjetaju zimi, ali ove moje nisu prestale od nove godine, ne znam šta im je

mnogi ih koriste jednokratno, sezonski, pa bace, moje su dobre evo već četvrtu godinu, tako da vjerujem da uz malo njege mogu opstati i mnogo duže.