Zimske gume good year UG7 i buka
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ivek_kc
#1 Zimske gume good year UG7 i buka
Pozdrav publici ....
imam jedno pitanjce za one koji su imali iskustva s gumama good year ultra grip 7, naime smatram kako proizvode suviše veliku razinu buke pogotovo pri manjim brzinam vožnje.
vozim ih tjedan dana i već sam navratio kod prodavača natrag da ih ispita što je i učino te zaključio kako nema nikakve greške, a on kao ne čuje nikakvu buku u vožnji (moš si mislit ako je bučniije i od prilično glasno postavljenog radio uređaja), inače dimenzije su guma 195/65 R15
moje je pitanje za one koji imaju jednaku gumu na svojim kotačima i kako se ponašaju kod njihovih automobila tj. dal su bučne ?????
imam jedno pitanjce za one koji su imali iskustva s gumama good year ultra grip 7, naime smatram kako proizvode suviše veliku razinu buke pogotovo pri manjim brzinam vožnje.
vozim ih tjedan dana i već sam navratio kod prodavača natrag da ih ispita što je i učino te zaključio kako nema nikakve greške, a on kao ne čuje nikakvu buku u vožnji (moš si mislit ako je bučniije i od prilično glasno postavljenog radio uređaja), inače dimenzije su guma 195/65 R15
moje je pitanje za one koji imaju jednaku gumu na svojim kotačima i kako se ponašaju kod njihovih automobila tj. dal su bučne ?????
- pun_mjesec
odvrni radio malo jače i nema problema 
i ja sam na istim gumama i malo mi je bilo neobično prva dva sata, poslije sam valjda navikao... svaka zimska guma je takva
i ja sam na istim gumama i malo mi je bilo neobično prva dva sata, poslije sam valjda navikao... svaka zimska guma je takva
-
AdnanSA
I ja imam UG7 185/60-14 sve je ok. Vrlo je tesko bez nekih mjernih instrumenata ocjeniti da li je neka guma bucnija.
Mislim da je sve to dosta subjektivno.
UG7 bi trebale biti jedna od najboljih guma u toj dimenziji pa nevidim razloga za povecanu buku.
Mislim da je sve to dosta subjektivno.
UG7 bi trebale biti jedna od najboljih guma u toj dimenziji pa nevidim razloga za povecanu buku.
- Corto Maltese
Provjeri balans
-
anesdz
#13 megane i UG7
Dvoumio sam se ili UG7 ili Dunlop WS 3D na kraju goodyear-ke..I nemam sad zasad nikakvih problema..
Jedino sto je fol kod megane-a ne mogu sarafi sa originalne alu felge..tako da sam morao i sarafe da kupujem..
Nove celicne felge za megane-a mozete anci jedino u gumi marketu tamo na stupu jedna je 100KM..inace kod Bunje su takve 180KM..
Sto se tice megane zvucne izolacije ja sam i vise nego prezadovoljan!!!
Vjerujte desavalo se da sirenu covjek ne cujem iza sebe..a to se najbolje moze sa vlastitom sirenom utvrditi kolika je ili nije zvucna izolacija..
Sirena kod megane-a je prilicno jaka..unutra sasvim ugodan zvuk..
Nz znam mozda i jeste losa izolacija ako poredite to sve sa mercedesom ili BMWom nekim..ali ukoliko to poredite sa Clio kao ja..sve je drugacije..
))
Ima li jos neko iskustva sa UG7 da znam sta me ceka?!?!
pozdrav..
Jedino sto je fol kod megane-a ne mogu sarafi sa originalne alu felge..tako da sam morao i sarafe da kupujem..
Nove celicne felge za megane-a mozete anci jedino u gumi marketu tamo na stupu jedna je 100KM..inace kod Bunje su takve 180KM..
Sto se tice megane zvucne izolacije ja sam i vise nego prezadovoljan!!!
Vjerujte desavalo se da sirenu covjek ne cujem iza sebe..a to se najbolje moze sa vlastitom sirenom utvrditi kolika je ili nije zvucna izolacija..
Sirena kod megane-a je prilicno jaka..unutra sasvim ugodan zvuk..
Nz znam mozda i jeste losa izolacija ako poredite to sve sa mercedesom ili BMWom nekim..ali ukoliko to poredite sa Clio kao ja..sve je drugacije..
Ima li jos neko iskustva sa UG7 da znam sta me ceka?!?!
pozdrav..
- Alfons Kauders
pa zavisi od dimenzije jebigaWolfheart wrote:a koliko kosta ta gy ug7 guma?
neznam, razmisljam o njoj ili Continentalci za Fabiu RS....
ja sam uzeo komplet za 640km prosle godine 195/55/15
i nisu bucne
- Alfons Kauders
super cijena, nek je sa srecomWolfheart wrote:dimenzije su teske za naci 205/45/16.
enivej, nasao sam u Krskom (Slo) Bridgestone LM 25 za 85 eura komad plus besplatno skladistenje ljetnih. NIce, I buy.
- chuchumbamayumbe
#18 Re: Zimske gume good year UG7 i buka
Da ti nije otisao neki lezaj pa se on cuje da "huchi"??ivek_kc wrote:Pozdrav publici ....
- phil manzanera
Necu puno tupiti o zimskim gumama, jer svako ima svoje misljenje. Zelim samo reci da sam prosle godne kupio zimske gume DUNLOP SPORT WINTER 3D (prije sam imao takodjer odlicne M3) i ono sto me je iznendailo je to da su ove zimske gume neuporedivo tise (na asfaltu) od mojih ljetnih guma DUNLOP SP 200/2000. Jbga, tako je, jer kada sam prosle zime skinuo zimske i stavio ljetne, ucinilo mi se je da mi je prolupao lager, a kada sam prije nekoliko dana stavio ponovno zimske, buka mi se je smanjila. Cudo nevidjeno. Ocito, dobar dizajn relativno nove gume 3D.
-
skojotovski
majstore, pogresan podatak. 205/55/16 u Savi na Stupu je haman 270 mara! taze podatak 
- strong69
273,80 KMskojotovski wrote:majstore, pogresan podatak. 205/55/16 u Savi na Stupu je haman 270 mara! taze podatak
- rizla001
gume su užaš, već na 50kmh počnu hučit ko blesave, izludi te taj zvuk, nikad više te gume, ak oš pravu gumu uzmi dunlop ili pirellibraconi wrote:Ne valja ti Megane!!!! Jel de imas Renault Megane??? Imam i ja te gume i sasvim je normalno da ti se cuju jer je strasno slaba zvucna izolacija kod Megana!!! A i moraju se inace zimske cuti vise kad su novije, dok se ne uhodaju...
poglasnit radio nije rješenje
inače audi a4, i nije stvar u autu nego gumi, stavim druge gume i uživam u vožnji
odi ih vrati, moj savjet, nek si ih on stavi pa da vidimo jel će ga živcirat
-
zlatan01
Ja ne vozim na Good Year ali ovaj problem sa bukom je zanimljiv. To sto mi zovemo bucna ili tiha guma je zapravo nas subjektivni dozivljaj dok se razina buke jedino objektivno moze izmjeriti instrumentom unutar vozila. Buka naravno nece imati isti intenzitet u razlicitim vozilima zbog razlicite zvucne izolacije prije svega ali i drugih elemenata kao materijal koji prenosi buku, asfalt (gladak ili hrapav, mokar/suh, posut materijalom ili ne) i td. a ono sto nase uho cuje zavisi i od njega samog. Slicno je i sa voznim osobinama koje su za isti paket guma cesto razlicite za dva razlicita tipa vozila.