zimke za clio 1,4
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kirba
- VR6
#27 Re: zimke za clio 1,4
Ljudi u srijedu moguce da napada 10 do 15 cm snijega u Sarajevu, tako budite spremni 
- amrica
#28 Re: zimke za clio 1,4
Najvisa najavljena temperatura u BiH za srijedu - 4 stepeni . Blago nama. Lijepi taxi, ili cu kasniti na posao.
- slavkoimamodilera
#29 Re: zimke za clio 1,4
Sto ces kasnit? Krenes 10 minuta ranije... 5 potrosis na struganje leda sa stakla i 5 minuta duze voznje do posla...amrica wrote:Najvisa najavljena temperatura u BiH za srijedu - 4 stepeni . Blago nama. Lijepi taxi, ili cu kasniti na posao.
- Bakir1
#30 Re: zimke za clio 1,4
reko ti je boki to je raspon rupa 4x100 a ti felgi ima za 100 maraka mozes imati 4 kom celicnihbabyline wrote:clio 1,2 75 KS god 2003Bakir1 wrote:koja corsa?motor i godina?babyline wrote:zna li neko koliko dodje set felgica za clisu, jer za sad skidam i stavljam sa zimskih na ljetne![]()
pardon clio nisam vidio
- sinus
#31 Re: zimke za clio 1,4
Off topic
Nisam znao da M+S gume nisu cjelogodišnje ( ljeto/zima ) kako to večina naroda konta, pa i ja lično dok nisam pročitao drugačije.
Pa evo iz jednog teksta o tome. Ja mislim da neće škoditi nikome, već samo može koristiti...
Nisam znao da M+S gume nisu cjelogodišnje ( ljeto/zima ) kako to večina naroda konta, pa i ja lično dok nisam pročitao drugačije.
Pa evo iz jednog teksta o tome. Ja mislim da neće škoditi nikome, već samo može koristiti...
Zimsku gumu možete prepoznati (pored nacrtanih pahuljica sa strane) i po utorima koji, za razliku od ljetnih i športskih, najčešće nemaju nikakve uzdužne kanale... međutim, glavna razlika između ljetne i zimske gume je u smjesi odn. materijalu od koje se radi - ljetna guma se na niskim temperaturama plastificira pa nema dobra svojstva, dok zimska guma u tim uvjetima ima optimalnu tvrdoču (odn. mekoču) i druga svojstva... Obratite pažnju na izraz ZIMSKA.... dakle, guma za zimu, ne samo za snijeg - to ne mora biti snježna guma, nego zimska guma, i treba je stavljati na vozilo u zimskim mjesecima, bez obzira da li ima snijega na cesti!!!
Prednost zimske gume nad ljetnom može se osjetiti več pri vanjskoj temperaturi od 6 stupnjeva Celzijevih
M+S = Mud + Snow - gume čiji bi profil trebao biti posebno prilagođen za vožnju po blatu odn. snijegu... Ovo NIJE oznaka za cijelogodišnje gume (kako je uvaženo među našim narodom), a Štoviše, ovo NIJE ni oznaka za zimsku gumu - dakle, M+S guma ne mora nužno biti ni zimska guma!!!... Po specifikacijama, pored ostalog, to je guma čiji dezen šara (površina koja je u dodiru s cestom) sadrži minimalno 25% "praznina" (kanala)... tako da, teoretski, sportska ljetna guma može imati M+S specifikaciju jer u specifikacijama nigdje ne piše kako se M+S gume moraju realno ponašati na snježnom ili blatnom terenu (za razliku od npr. guma koje "žele" nositi "Severe winter traction" oznaku)... Uglavnom, kada dođete kod vulkanizera negdje početkom studenog, nemojte tražiti M+S gume, nego tražite zimske gume! (iako će plod tog upita kod 98% vulkanizera bez razmišljanja uroditi istim plodom)... I nemojte biti papci, pa stavljati zimske gume tek kad padne prvi snijeg - ako živite u Zagrebu (ili nekom drugom gradu srodnih klimatskih uvjeta) stavite ih početkom studenog i skinite sredinom ožujka...
-
d2
#32 Re: zimke za clio 1,4
to je jako cesta zabluda koja se jos cesce pokusava razjasniti po forumima da je prosto nevjerovatno da jos ima ljudi koji to ne znaju, mozes ti voziti na tim gumama i ljeti bez problema ako ne vozis oštro i pratis voznju tako da ne moras naglo kociti, u protivnom m+s gume ljeti po kisi = bog zna gdje ces zakociti...
ja sam vozio godinama na m+s gumama stalno jer sam uglavnom vozio po gradu i nisam jurcao i nije bilo problema ipak bilo je par cupavih situacija gdje sam jedva stao, takodje se te gume i navodno brze trose ljeti radi drugacijeg materijala od kojeg su napravljene (meksa guma) mada ja to nisam iskusio
neodgovorno od mene - znam, ipak voznju sam prilagodio uvijek gumama
ako se dobro sjecam na oko 7 stepeni ljetne gume pocinju gubiti svoja svojstva prijanjanja i vrijeme je za zimske dakle uopste nije uputno cekati prvi snijeg (da ne govorim kolike guzve budu) nego cim temperature pocnu dolaziti tu negdje - mijenjajte gume ako zelite koliko toliko sigurnu voznju
ja sam vozio godinama na m+s gumama stalno jer sam uglavnom vozio po gradu i nisam jurcao i nije bilo problema ipak bilo je par cupavih situacija gdje sam jedva stao, takodje se te gume i navodno brze trose ljeti radi drugacijeg materijala od kojeg su napravljene (meksa guma) mada ja to nisam iskusio
neodgovorno od mene - znam, ipak voznju sam prilagodio uvijek gumama
ako se dobro sjecam na oko 7 stepeni ljetne gume pocinju gubiti svoja svojstva prijanjanja i vrijeme je za zimske dakle uopste nije uputno cekati prvi snijeg (da ne govorim kolike guzve budu) nego cim temperature pocnu dolaziti tu negdje - mijenjajte gume ako zelite koliko toliko sigurnu voznju