Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
Moderator: anex
- femme
#1 Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
Cao
Jutros sam krenula na posao, a na ulici me docekalo 6 pasa lutalica koji su rezali, samnom su bile jos dvije djevojcice koje su krenule u skolu i naravno niko od nas nije smio proci, a povrh svega sinoc su ti isti psi ponovo pojeli jednu od mojih macki.
Prije nepunih mjesec dana, takodjer ti isti psi su napali djevojku i njenog malog psica kod vijecnice i pritom i nju i psa povrijedili.
Pa ljudi dokle ovo ide, sta je sa tim j*** sintorima ili tolikim organizacijama koje "vode racuna o napustenim psima"?
Sto dalje vrijeme odmice i zalazimo u zimu ovo ce na nasim ulicama postajati sve veci horor.
Mislim da bi se trebalo ozbiljno razmisliti o ovom problemu i da bi se ti isti sintori trebali ponovo aktivirati?!
Interesuju me i vasa misljenja
Lp
Jutros sam krenula na posao, a na ulici me docekalo 6 pasa lutalica koji su rezali, samnom su bile jos dvije djevojcice koje su krenule u skolu i naravno niko od nas nije smio proci, a povrh svega sinoc su ti isti psi ponovo pojeli jednu od mojih macki.
Prije nepunih mjesec dana, takodjer ti isti psi su napali djevojku i njenog malog psica kod vijecnice i pritom i nju i psa povrijedili.
Pa ljudi dokle ovo ide, sta je sa tim j*** sintorima ili tolikim organizacijama koje "vode racuna o napustenim psima"?
Sto dalje vrijeme odmice i zalazimo u zimu ovo ce na nasim ulicama postajati sve veci horor.
Mislim da bi se trebalo ozbiljno razmisliti o ovom problemu i da bi se ti isti sintori trebali ponovo aktivirati?!
Interesuju me i vasa misljenja
Lp
Last edited by femme on 24/09/2010 14:22, edited 1 time in total.
- chengaba
#2 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
Pa nije ti 'nako ugašena tema, ovdje se nema ništa novo reći, sve drugo je iz šupljeg u prazno...femme wrote:Evo mene opet, iako mi je prosla tema bila ugasena, ne odustajem.
- jedna tamo
- makkaj
#4 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
de Boga ti, ne drami, ko da su u najmanju ruku bengalski tigrovi u pitanju...jbg shvatam da se čovjek boji, al ovo je tu mač..btw tvoja mačka je nedavno pojela nečijeg miša, pa je taj poslo cuke-osvetnike...payback time 
-
jaca78
#5 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
istina je da se ovdje nema puno novog za reći. al eto može li pokretačica teme konkretizirati šta očekuje od šintora, a šta od udruženja.
fakat ne mogu da razumijem, voliš mačke i ne želiš da im se desi nešto loše, a istovremeno pozivaš na ubijanje pasa.
fakat ne mogu da razumijem, voliš mačke i ne želiš da im se desi nešto loše, a istovremeno pozivaš na ubijanje pasa.
- femme
#6 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
Pozivam da se makar kastriraju ako nista drugo....
Ja volim i macke i pse imam 2 psa, ali ovo nisu pitomi psi, nego divlji i bijesni.... I mislim da uopste ne dramim, nego bih voljela vidjeti nekoga od vas da vas isti taj bijesni napadne, pa bismo vidjeli kakve biste vi reakcije imali.
Ja volim i macke i pse imam 2 psa, ali ovo nisu pitomi psi, nego divlji i bijesni.... I mislim da uopste ne dramim, nego bih voljela vidjeti nekoga od vas da vas isti taj bijesni napadne, pa bismo vidjeli kakve biste vi reakcije imali.
- femme
#7 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
makkaj wrote:de Boga ti, ne drami, ko da su u najmanju ruku bengalski tigrovi u pitanju...jbg shvatam da se čovjek boji, al ovo je tu mač..btw tvoja mačka je nedavno pojela nečijeg miša, pa je taj poslo cuke-osvetnike...payback time
Bengalski tigrovi nisu, ali su velicine tornjaka, nije to mali slatki psic
- femme
#8 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
jaca78 wrote:istina je da se ovdje nema puno novog za reći. al eto može li pokretačica teme konkretizirati šta očekuje od šintora, a šta od udruženja.
Od sintora da ih uhvate, a od udruzenja da od prikupljenih para od kojekakvih donacija pocnu raditi bilo sta konkretnije, tipa kastracije, udomljavanja, pripitomljavanja (valjda se za to prave udruzenja), a ne da samo sjede i pisu kojekakve tekstove tipa voliti maziti i paziti zivotinje, a sjede u uredima i ko god ih nazove sa savjet ili bilo sta drugo oni pojma nemaju! Cemu onda ta ista udruzenja?!
- zateznistub
#9 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
Pa vjerovatno udruzena sluze da tebi ili toj djeci preporuce da tim psima pondite svoju nogu ili ruku da bi smanjila glad i da ne veceraju tvoje mace.femme wrote:jaca78 wrote:istina je da se ovdje nema puno novog za reći. al eto može li pokretačica teme konkretizirati šta očekuje od šintora, a šta od udruženja.
Od sintora da ih uhvate, a od udruzenja da od prikupljenih para od kojekakvih donacija pocnu raditi bilo sta konkretnije, tipa kastracije, udomljavanja, pripitomljavanja (valjda se za to prave udruzenja), a ne da samo sjede i pisu kojekakve tekstove tipa voliti maziti i paziti zivotinje, a sjede u uredima i ko god ih nazove sa savjet ili bilo sta drugo oni pojma nemaju! Cemu onda ta ista udruzenja?!
Salim se naravno, problem je evidentan pogotovo kad dodje zima i ako si negdje na Dobrinji, vjeruj mi da me je strah za dijete i suprugu.
Onome koji ti kaze da ne dramis pitanje gdje si to odrastao pa ti divlji i gladni psi ne predstavljaju problem?
-
jaca78
#10 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
kad budeš imala dokaz da je bilo koje udruženje u BiH dobilo donaciju iz budžeta, odnosno novac poreskih građana, imat ćeš pravo i da govoriš takve stvari i pozivaš ih na odgovornost.
a sve dok ja i ostali aktivisti za sterilizacije i vakcinacije trošimo vlastiti novac, niko nema pravo pitati koliko smo pasa sterilisali, udomili, sklonili.
pročitaj zakon, vidjećeš da se kao odgovorni za njegovo provođenje udruženja nigdje ne spominju. za provođenje zakona su odgovorne institucije vlasti koje (isto kao i građani) mogu samo biti zahvalne udruženjima na njihovoj dobroj volji.
evo prošle sedmice je u sarajevu bila akcija besplatne sterilizacije i svaki je građanin mogao dovesti psa, bilo kućnog bilo lutalicu. misliš da je to uradio ijedan od ovih kojima psi smetaju?
činjenica je da problem pasa postoji, ali za njega nisu krivi ni psi, a bogami ni udruženja. a ubijanju se ne vraćamo
a sve dok ja i ostali aktivisti za sterilizacije i vakcinacije trošimo vlastiti novac, niko nema pravo pitati koliko smo pasa sterilisali, udomili, sklonili.
pročitaj zakon, vidjećeš da se kao odgovorni za njegovo provođenje udruženja nigdje ne spominju. za provođenje zakona su odgovorne institucije vlasti koje (isto kao i građani) mogu samo biti zahvalne udruženjima na njihovoj dobroj volji.
evo prošle sedmice je u sarajevu bila akcija besplatne sterilizacije i svaki je građanin mogao dovesti psa, bilo kućnog bilo lutalicu. misliš da je to uradio ijedan od ovih kojima psi smetaju?
činjenica je da problem pasa postoji, ali za njega nisu krivi ni psi, a bogami ni udruženja. a ubijanju se ne vraćamo
-
jaca78
#11 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
Prošle sedmice je sterilisano i cijepljeno više od 25 dobrinjskih pasa.
Bjesnih pasa u Sarajevu nema
-
generacija77
#12 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
Ja sam bas danas pisala o nasilju nad zivotinjama/psima u mom dijelu grada (tema je pod "Razne diskusije")...
- femme
#13 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
jaca78 wrote:kad budeš imala dokaz da je bilo koje udruženje u BiH dobilo donaciju iz budžeta, odnosno novac poreskih građana, imat ćeš pravo i da govoriš takve stvari i pozivaš ih na odgovornost.
zvala sam ono udruzenje AV- MAU kad mi je pomoc bila potrebna, trebala mi je samo jedna informacija, jednostavno su rekli nemaju nista s tim i spustili slusalicu, prema tome, ne padam na price o tome kako udruzenja rade.
A hajde kad ste tako pametni, na koji nacin da neko dovede psa s ulice na kastraciju, kako bih ja dovela jednog od ovih divljih sto mi hodaju po ulici? Da ga lovim rukama ili sta? Ne budite smjesni, neko moze dovesti kucnog psa ili mirnog napustenog, ali divlje ...?! Pa ne budite smijesni....
I molila bih da me ne svrstavate u mrzitelja zivotinja jer to nisam, puna mi je kuca zivotinja i pasa i macaka i papagaja i naravno vise pazim da njima ne fali nista, prije cu njima dati da jedu nego sebi. Prema tome....
- femme
#14 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
jaca78 wrote:Prošle sedmice je sterilisano i cijepljeno više od 25 dobrinjskih pasa.
25 DOBRINJSKIH!!! A sta je sa stotinjak onih na Grbavici, 50-ak ovih u Starom Gradu, a da ne pricam o ostalim dijelovima grada....
- alcho
#15 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
Jok, eto ja sam kriv...jeste se vi borili da se ukinu sintori i donesu ovi smijesni zakoni o zivotinjama? Jeste...e pa sad sklanjajte te dzukele sa ulica!!! Sjebali ste cijeli grad i sad se pravite pametni, kao niste vi krivi.jaca78 wrote:kad budeš imala dokaz da je bilo koje udruženje u BiH dobilo donaciju iz budžeta, odnosno novac poreskih građana, imat ćeš pravo i da govoriš takve stvari i pozivaš ih na odgovornost.
- femme
#16 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
Gentleman wrote:makkaj wrote:de Boga ti, ne drami, ko da su u najmanju ruku bengalski tigrovi u pitanju...jbg shvatam da se čovjek boji, al ovo je tu mač..btw tvoja mačka je nedavno pojela nečijeg miša, pa je taj poslo cuke-osvetnike...payback time
Ovo bi kao trebalo biti smijesno ili sta.....
Valjda su ljudi koji se boje ovih nasrtljivih pasa ludi ili sta vec?!
- femme
#17 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
alcho wrote:Jok, eto ja sam kriv...jeste se vi borili da se ukinu sintori i donesu ovi smijesni zakoni o zivotinjama? Jeste...e pa sad sklanjajte te dzukele sa ulica!!! Sjebali ste cijeli grad i sad se pravite pametni, kao niste vi krivi.jaca78 wrote:kad budeš imala dokaz da je bilo koje udruženje u BiH dobilo donaciju iz budžeta, odnosno novac poreskih građana, imat ćeš pravo i da govoriš takve stvari i pozivaš ih na odgovornost.
Hvala Bogu nisam jedina, ja vjerujem da ni ti nisi mrzitelj zivotinja kako nas ovi "ljubitelji!!" smatraju....
-
jaca78
#18 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
poenta je u tome da mi možemo voliti ili mrziti pse, mačke, ptice ili šta već. zakon je jasan, pročitajte pa ćete vidjeti. svi ovdje pišete kako vam psi smetaju, kako vas je strah i tako to. poštujem i eto mogu i shvatiti. recimo i mene je strah maloljetnih idiota koji hodaju s noževima po ulici, al ne bitno.
samo hoću reći da jednako kao što ovdje pišemo možemo pisati načelnicima i gradonačelnicima, koji imaju pare i imaju obavezu da riješe taj problem. i svi bismo bili mirni. cilj nam je isti, a to je da se ulični psi sklone
samo hoću reći da jednako kao što ovdje pišemo možemo pisati načelnicima i gradonačelnicima, koji imaju pare i imaju obavezu da riješe taj problem. i svi bismo bili mirni. cilj nam je isti, a to je da se ulični psi sklone
-
jaca78
#19 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
za 5 dana sterilisano je 180 pasa i 10 mačaka. slažem se, možda i nije nešto za sarajevo, ali nije ni malo. sterilizacija je jedina efikasna metoda kojom se broj lutalica može smanjiti. šintori su ubijali 50 godina i to za milionske iznose, nemojte mi reći da je tad bilo dobro
- alcho
#20 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
Naravno da nisam, daleko od toga, i cak bih volio imati psa, ali nemam uslova za to. Ali ovim hostaplerima iz raznih ciju-cvr udruzenja je to jedini argument koji imaju. Jedna stvar je voljeti zivotinje, a druga biti protiv toga da copori pasa lutalica hodaju gradom i da ljudi ne smiju normalno da izadju na ulicu od njih.femme wrote:alcho wrote:Jok, eto ja sam kriv...jeste se vi borili da se ukinu sintori i donesu ovi smijesni zakoni o zivotinjama? Jeste...e pa sad sklanjajte te dzukele sa ulica!!! Sjebali ste cijeli grad i sad se pravite pametni, kao niste vi krivi.jaca78 wrote:kad budeš imala dokaz da je bilo koje udruženje u BiH dobilo donaciju iz budžeta, odnosno novac poreskih građana, imat ćeš pravo i da govoriš takve stvari i pozivaš ih na odgovornost.
Hvala Bogu nisam jedina, ja vjerujem da ni ti nisi mrzitelj zivotinja kako nas ovi "ljubitelji!!" smatraju....
- femme
#21 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
@alcho Slazem se u potpunosti!
-
jaca78
#22 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
ja nikog nisam nazvala mrziteljem životinja, samo želim poentirati efikasnije metode rješenja ovog problema i odgovorne i plaćene da to urade, a to nisu udruženja, kako ne shvatate. oboje kažete da volite životinje. zar vam onda može biti svejedno da na ulici vidite kako šintori žicom dave psa. jeste li uopšte to ikad vidjeli? jel želite da se to plaća vašim novcem, ako se za manje novca psi mogu i sterilizirati i cijepiti.
al eto da i ova tema nema bi završila ko i sve slične, od sad ću samo čitati.
al eto da i ova tema nema bi završila ko i sve slične, od sad ću samo čitati.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#23 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
stavis u torbicu svaki put (nosas jednostavno) kao pribor par onih zelenih petardi. i kad vidis "druzinu" mlatnes im jednu pod noge i da vidis stampeda. neznas koji je brzi..... jebo leoparde...
- Adriatic
#24 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
Evo vidim da si ti jedna od onih koji su glavni krivci što i ja u svom parku od prije 20 dana imam 6 divljih pasa.jaca78 wrote:za 5 dana sterilisano je 180 pasa i 10 mačaka. slažem se, možda i nije nešto za sarajevo, ali nije ni malo. sterilizacija je jedina efikasna metoda kojom se broj lutalica može smanjiti. šintori su ubijali 50 godina i to za milionske iznose, nemojte mi reći da je tad bilo dobro
Ljudi više ne izvode djecu u park jer su sve klupe zapišane a o izmetu da i ne govorim.
Maloprije su ovi psi krenuli na mog komšiju i da nije zamahao rukama ko zna šta bi bilo.
A tek su tu 20 dana. Šta li će biti kasnije.
Nisu krive životinje, nego takvi kao ti koji pod krinkom brige za životinje stvaraju probleme koji će sutra nekoga skupo koštati.
- astrid
#25 Re: Zima dolazi, sintora nema - lose nam se pise
Ovi psi su bili nečiji psi ili bar njihovi bliži ili dalji potomci,pa kad su dosadili vlasnicima jednostavno su ih pustili...nisu oni došli iz šume,već iz dvorišta,stanova....
Država je dužna(kao u drugim civilizovanim zemljama)da napravi azil za pse kao i zatvor za maloljetne delikvente..pa kad osuđene ubice i kriminalci šetaju slobodno i napadaju zašto i psi ne bi slobodne šetali,a napadaju rijetko
Pred mojom zgradom ima manji čopor,jedan pas nije baš druželjubiv ali ne napada,ostali su super
Sad će tema dok trepneš biti zaključana
Država je dužna(kao u drugim civilizovanim zemljama)da napravi azil za pse kao i zatvor za maloljetne delikvente..pa kad osuđene ubice i kriminalci šetaju slobodno i napadaju zašto i psi ne bi slobodne šetali,a napadaju rijetko
Pred mojom zgradom ima manji čopor,jedan pas nije baš druželjubiv ali ne napada,ostali su super
Sad će tema dok trepneš biti zaključana
Last edited by astrid on 24/09/2010 15:20, edited 1 time in total.