zidane

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mostarac

Post by mostarac »

talijani su poznati kao najveca fudbalska govna i ovo nije nova stvar i nije prvi put. Materazzi je samo jedan od plejade tih prgavih i prljavih antifudbalera i antisportista. Italija je najveca fudbalska nacija koja je dala najmanje vrhunskih fudbalera. Mislim budimo realni, Baggio u kojeg se kunu ni tada nije bio medju top 5, a on je kao najveci.
Osim Maldini-ja i Baresi-ja Italija od kada gledam fudbal nije dala vrhunskog fudbalera, ali je zato dala pregrst koljaca i prgavaca na terenu, koji su svoj nedostatak fudbalskog znanja nadoknadjivali lomljenjem noga i svim mogucim prljavim stvarima. Cijenio sam ih, cak 94. i navijao za njih, ali je onda dosla utakmica na kosevu 1996. godine i kad sam vidio kako je ta bagra malih iskompleksiranih mafijasa zagrizena, i kako Toriceli i Maldini vriste i kolju se i vrse pritisak na sudiju poceo sam ih prezirat. Jednostavno Italijanski fudbaleri su obicni moralni misevi a Zidane (kojeg nisam nikad posebno simpatisao) ce ipak otici u legendu kao velik, ali ce i istorija zabiljeziti Materazzija da je kao jedno malo fasisticko govno koje vec na dusi ima 3 slomljene noge, u finalu svjetskog prvenstva uspio isprovocirati svojim fasizmom jednog od najvecih igracha danasnjice u njegovoj posljednjoj utakmici. Valjda ce i Fifa ovom koljacu konacno stati ukraj, a ko ne vjeruje da je to jedan krvnik koji samo zna lomiti noge, neka pogleda link ko je zapravo MM (ima na ovoj temi).
neutral

Post by neutral »

ivy2383 wrote:
maccarona wrote:sram vas bilo kako ste nekulturni :x to psovanje vam je uh...bljak :oops:

nisam ni za jednu stranu :roll: meni je ohne deutschland alles doof :D :D :D

ako je ovaj paparrazi nazavo :oops: ziju :D teroristom onda je zasluzio i vise :oops: nego u prsa :oops:

sta ste vi uopste? francuzi i italijani? :roll: ni oni se mozda tako ne uzbudjaju oko ovoga kao vi :oops:
oni sad lijepo veceraju njihove zabe i puzeve :oops: lijepo se podrignu :oops: i dovidjenja :oops: :roll: smijesni ste :roll:
potpuno se slažem :-)
gluposti...

a što se tiče svih uvreda koje su pale...ima jedna izreka-"Ne raspravljaj s budalom u javnosti, ljudi možda ne primjete razliku" ...i stvarno ne primjeti se...
u pravu si
Stitch__

Post by Stitch__ »

mostarac wrote:talijani su poznati kao najveca fudbalska govna i ovo nije nova stvar i nije prvi put. Materazzi je samo jedan od plejade tih prgavih i prljavih antifudbalera i antisportista. Italija je najveca fudbalska nacija koja je dala najmanje vrhunskih fudbalera. Mislim budimo realni, Baggio u kojeg se kunu ni tada nije bio medju top 5, a on je kao najveci.
Osim Maldini-ja i Baresi-ja Italija od kada gledam fudbal nije dala vrhunskog fudbalera, ali je zato dala pregrst koljaca i prgavaca na terenu, koji su svoj nedostatak fudbalskog znanja nadoknadjivali lomljenjem noga i svim mogucim prljavim stvarima. Cijenio sam ih, cak 94. i navijao za njih, ali je onda dosla utakmica na kosevu 1996. godine i kad sam vidio kako je ta bagra malih iskompleksiranih mafijasa zagrizena, i kako Toriceli i Maldini vriste i kolju se i vrse pritisak na sudiju poceo sam ih prezirat. Jednostavno Italijanski fudbaleri su obicni moralni misevi a Zidane (kojeg nisam nikad posebno simpatisao) ce ipak otici u legendu kao velik, ali ce i istorija zabiljeziti Materazzija da je kao jedno malo fasisticko govno koje vec na dusi ima 3 slomljene noge, u finalu svjetskog prvenstva uspio isprovocirati svojim fasizmom jednog od najvecih igracha danasnjice u njegovoj posljednjoj utakmici. Valjda ce i Fifa ovom koljacu konacno stati ukraj, a ko ne vjeruje da je to jedan krvnik koji samo zna lomiti noge, neka pogleda link ko je zapravo MM (ima na ovoj temi).
pape, si maj point? :roll:
dinash

Post by dinash »

ej, osim sto je zidan maznuo igraca, prica se da su i talijani pobjedili i time posgtali svjeCki prvaci.
mostarac

Post by mostarac »

Stitch__ wrote:
mostarac wrote:talijani su poznati kao najveca fudbalska govna i ovo nije nova stvar i nije prvi put. Materazzi je samo jedan od plejade tih prgavih i prljavih antifudbalera i antisportista. Italija je najveca fudbalska nacija koja je dala najmanje vrhunskih fudbalera. Mislim budimo realni, Baggio u kojeg se kunu ni tada nije bio medju top 5, a on je kao najveci.
pape, si maj point? :roll:
govna? jesu, bili i ostali.

prgavi i prljavi - materazzi je sinoc dokazao, dokazaliu su to hiljadama puta igrajuci nesportski

koljaci - pogledaj startove talijanskih bekova, narocito pogledaj ovo sto imas na ovoj temi - MM

Moralni misevi - naravno da su bili i ostali jer nikad nisu fudbal igrali sportski nego uvijek su igrali tako da cilj opravdava sredstvo

fasisticko govno - kada izjavis igracu da je cigan i delikvent, kada kazes drugom igracu da je arapski terorist onda ne mozes nista drugo biti nego maloi fasisticko govno

koljac - rekoh vec da pogledas link
Stitch__

Post by Stitch__ »

jaki ti argumenti. a opalit nekog glavom je moralan i uzvisen cin. how yes no :)

i samo mi nemoj postova tipa "neka ga je, sto ga nije jos jace..:" jer onda i sam propagiras fasizam. zapravo citav tvoj post je fasisticki, prema talijanima.
parmezan

Post by parmezan »

mostarac wrote:

prgavi i prljavi - materazzi je sinoc dokazao, dokazaliu su to hiljadama puta igrajuci nesportski

koljaci - pogledaj startove talijanskih bekova, narocito pogledaj ovo sto imas na ovoj temi - MM

Moralni misevi - naravno da su bili i ostali jer nikad nisu fudbal igrali sportski nego uvijek su igrali tako da cilj opravdava sredstvo

fasisticko govno - kada izjavis igracu da je cigan i delikvent, kada kazes drugom igracu da je arapski terorist onda ne mozes nista drugo biti nego maloi fasisticko govno

Jedan izrod ili vise njih ne cini citavu naciju.
Stitch__

Post by Stitch__ »

hej zum, pa mostarac ipak nije kao neimenovana zrtva zlostavljanja :D ovo sad je rasprava u granicama normale, ne znam zasto ti smeta :)
mostarac

Post by mostarac »

parmezan wrote:
mostarac wrote:

nisam ja ni rekao da su svi italijani govna, ja sam rekao da su njihovi fudbaleri govna. Tomba mi je recimo najdrazi skijas kojeg sam ikad gledao, ali fudbaleri su im najveci antisportisti koje sam ja ikad vidio. Prljavi, pokvareni, podmukli, i bez imalo sportskog duha u sebi. uspjeli su napravit bekove koji su veci mesari od engleskih, mada su engleski bekovi bili takvi sto nisu znali bolje, a ovi to rade sa uzitkom.
koridor

Post by koridor »

Brazilski specijaliti za čitanje sa usana procenili su da je italijanski fudbaler Marko Materaci uvredio Zinedina Zidana nazvavši njegovu sestru prostitutkom, prenela je francuska agencija AFP.

U drugom produžetku finala Svetskog prvenstva, pri rezultatu 1:1, Zidan je glavom udario Materacija, nakon što mu je Italijan nešto dobacio. Zbog toga je najbolji francuski fudbaler dobio crveni karton, ali ostalo je nejasno šta ga je toliko isprovociralo.

U priču su se uključili i specijalisti za čitanje sa usana, koji su u emisiji brazilske televizije "Globo" rekli da je udarcu Zidana prethodilo koškanje dvojice fudbalera kada je italijanski fudbaler povukao Zidana za dres i, kako oni tvrde, dobacio dva puta francuskom igraču da mu je sestra "prostitutka".

Brazilski stručnjaci tvrde da je Materaci zatim uputio još jednu psovku Zidanu ali nisu uspeli da otkriju koju.

Zidanova strana priče biće poznata za nekoliko dana, kada će se on obratiti javnosti, izjavio je njegov agent za BBC, dodajući da zna samo da je Materaci rekao nešto veoma ozbiljno.

Francuski plejmejer, koji je u finalu završio igračku karijeru, a njegov agent potvrdio je da on veoma žali zbog svog postupka.

Zidan je, uprkos incidentu, proglašen za najboljeg igrača Mundijala u Nemačkoj. Francusku je doveo do finala i bio njen najbolji igrač na turniru.

Zidan je u meču sa Italijom napravio treći teški incident u karijeri. On je 1998. brutalno zgazio reprezentativca Saudijske Arabije u prvoj fazi takmičenja. Kažnjen je sa dva meča suspenzije, a po povratku odlučujuće je doprineo da Francuska osvoji titulu prvaka sveta.

Zidan je tada tvrdio da je naučio lekciju, ali je tri godine kasnije glavom udario fudbalera Hamburgera Johena Kinca, u meču Lige šampiona. Za taj prestup dobio je pet mečeva neigranja.
http://www.b92.net/sport/vesti.php?styl ... _id=204247
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

<LAVICH> ZNATEL ZAŠTO JE ZIDAN UDARIO MATERACIA ZATO ŠTO MU JE REKAO NEMA PIRAMIDE U VISOKOM
* LAVICH was kicked by Glupaca (ugasi velika slova.)
ziva istina, i po mircu kruzi.... :-)
parmezan

Post by parmezan »

mostarac wrote:
parmezan wrote:
mostarac wrote:

fasisticko govno - kada izjavis igracu da je cigan i delikvent, kada kazes drugom igracu da je arapski terorist onda ne mozes nista drugo biti nego Canavaromaloi fasisticko govno

nisam ja ni rekao da su svi italijani govna, ja sam rekao da su njihovi fudbaleri govna. Tomba mi je recimo najdrazi skijas kojeg sam ikad gledao, ali fudbaleri su im najveci antisportisti koje sam ja ikad vidio. Prljavi, pokvareni, podmukli, i bez imalo sportskog duha u sebi. uspjeli su napravit bekove koji su veci mesari od engleskih, mada su engleski bekovi bili takvi sto nisu znali bolje, a ovi to rade sa uzitkom.
Nisu ni svi fudbaleri.Mnogi jesu,kao npr, MM,Gattuso,Camoranesi,...,ali vecina nije.I da,Italijani jesu dali mnogo fenomenalnih fudbalera.Nisu vise od Brazilaca,Argentinaca,Nizozemaca(ako racunamo uvezene crnce)ali jesu vise nego Englezi,Nijemci,Francuzi,Spanci...
sudnjidan

Post by sudnjidan »

parmezan wrote:Jedan izrod ili vise njih ne cini citavu naciju.
Tacno, ali to treba djelima pokazati. Eksperti su "citali sa usana" i dilema je da li Materazi rekao: "smrdljivi arapski teroristo" ili "sestra ti je prostitutka"... ili je mozda rekao i jedno i drugo. Da vidimo hoce li ga Italijanski savez kazniti? Mozda se kola na njemu i slome jer... Lipi mnogo bolje zna od Materacija na sta je Zidan osjetljiv. Tri godine ga je trenirao u Juventusu...
Kako bi se to zavrsilo u Njemackoj? Prije nesto manje od 10 godina je Torsten Legat, tada ponajbolji njemacki bek, u svlacionici Stutgarta na jednom posteru za neko pice, iz zahebancije napisao "crnacki sok". Posto je time uvrijedio tadasnjeg centarfora Stutgarta Akpoborija, istog trenutka je otjeran iz kluba. Izvinjavao se, posipao pepelom, ali nije mogao naci novi klub. Zna se sa kakvim stvarima nema zahebancije
Jedan od najpopularnijih igraca u Italiji je Paolo di Canio koji ne krije da je fasist. Takvi, ne da ne bi mogli igrati u Njemackoj ili Engleskoj, nego bi bili sudski gonjeni zbog izazivanja vjerske i nacionalne mrznje.
Nijemci jos prozivaju Sumahera zbog starta na Batistonu u polufinalu 1982, a Materaci je danas heroj u Italiji iako se zna da je ranije vrijedjao i Ibrahimovica i ko zna koga sve.
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Pored toga sto je klupski fudbal sranje 100% sad je i reprezentativni , fudbal je sport na koji ne treba gubiti vrijeme .
IPAK tipovi poput zidana , i ronaldinja koji od fudbala prave umjetnost zaslzuju da se pogledaju .
Kako je samo pucao penal BUFONU ,analizirajte koji bi igrač u finalu onakvoj golmasnkoj veličini onako nonsalatno pucao penal :D .
I na ZALASKU KARIJERE U FINALU NA PROVOKACIJU ODGOVRITI ONAKO ŽESTOKO .ZIZI CAR , CAR I GOTOVO .
Italijani su imali jakop dobar tim ali su i francuzi u svim segmentima nadvisili.
.
FRANCUZI SVAKA ČAST .
Stitch__

Post by Stitch__ »

:oops: :D

konacno nesto pametno danas :D

evo nagrade:

http://www.wet-tshirt-worldcup.com/ :oops: :D
lampard

Post by lampard »

u jeste ga razvezali oko cojeka,vidim bilo je i provokacija :-? no u svakom slucaju sad ce manja pauza(4 godine)dok budemo ope u prilici komentarisati sv. prvenstvo,usput kad pocinje u kosarci u japanu? :D
domi

Post by domi »

Italijani = Zabari, Pantljicare, Cigani ( al' u negativnom smislu ), Zabari :D itd. itd.

Zizu - pored toga sto je pokazao da je fudbalska legenda, pokazao je da je i igrac sa karakterom....cuj jedan obicni cigan da ga provocira. Draze mi je sto ga je razvalio, nego da su osvojili Prvenstvo.
Stitch__

Post by Stitch__ »

da, pokazao je da je igrac sa karakterom krkana sa alipasinog :D
mostarac

Post by mostarac »

Stitch__ wrote:da, pokazao je da je igrac sa karakterom krkana sa alipasinog :D
steta sto su italijani neshvaceni od cijelog svijeta, koji poznajuci materazzija, cijeli podrzava Zidane-a, a i publika u Berlinu je to jasno rekla. Cijeli svijet krkan sa Alipasinog, samo materazzi nije je li?Jesi siguran da je ovo Zidane uradio Luciu, Costinhi, Campbelu, Metzelderu da bi ga svijet podrzao? Mislim da ne bi, ali Materazziu? E to je druga prica, jer svi znaju kakav fasisticki smrad i krvnik na terenu je Marco Materazzi.
domi

Post by domi »

E jbg, vas dvojica odmah na religiju. :?

Nek' je on razvalio onog gurbeta, pa nek' puca kud ce pucati.

Portugal ce njima dohakati kad tad... :lol: :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

hej pazi, ja ne govorim da je materazzi nevinasce, boze sacuvaj. i ja sam siguran da mu je nesto gadno rekao. a i dobro su mi poznati njegovi krvnicki startovi. al to je dio sporta, i on kad skrsi nekog, dobije crveni, za dvije utakmice igra ponovo, i to je to.

al jedan vrhunski fudbalski znalac, kakav zidane jeste (primjeti da namjerno nisam rekao sportista) NIJE SMIO dozvoliti sebi onakav gubitak kontrole, pred ocima cijelog svijeta. i koliko god ti mislio da je materazzijeva rijec gora od zidaneovog poteza, to nije istina. jer rijeci nikad nisu povrijedile nikoga, a fizicko nasilje jeste.

ako stvarno mislis da slicne psovke i rijeci igraci na svim utakmicama u svim ligama ne "dijele" jedan drugom onda si jako naivan. poenta je sto je zidan sinoc puko, a hrpa igraca to svaku utakmicu prezivi i ne reaguje. i to u zadnjoj utakmici zivota. i to u finalu svjetskog prvenstva. i to na onakav nacin.

primitivno.
domi

Post by domi »

Prije bih rekao - klasika! :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Image

Image
BHG

Post by BHG »

evo prepis sa New York Observer site-a:

Text being spread thru the net:
Zidane : Ordinanza di tirare il costume!! / Stop pulling my shirt!

Materazzi : Taciti, enculo, hai solamente cio che merite... / Shut up butt fucked one, you are only getting what you deserve...

Zidane : Si e cio... / Yeah, that's it....

Zidane walks away but the Italian player continues

Materazzi : Meritate tutti ciò, voi gli enculato di musulmani, sporchi
terroristici / You all desrve it, you butt fucked Muslims are all dirty terroristes

That is when Zidane returns and head butts hum.

istina ili ne, zvuci dovoljno odvratno da ga odvali glavom...i jos vise...
Damme

Post by Damme »

Sinoć sam fakat navijao za talijane (francuzi me oborili za 600 km u grupnoj fazi) i sve je bilo ok dok ZIZU nije opalio papka i mesara Materacija. Nisam mogao vjerovati da će se jedan tako veliki igrač oprostiti s crvenim kartonom. Nije mi žao što ga je opalio, ali mi je žao što tekma nije normalno završena (iako sam navijao za talijane). Što se tiče papka Materacija, ko je gledao tekmu sinoć vidio je kod penala kakvu reputaciju ima kod sudija. Iako nije dohvatio Maludu sudija je svirao penal bez imalo razmišljanja. To se vidi iz 3. ponovljenog snimka. Pravo bi volio da se objavi tačno (bez nagađanja šta je fašista rekao Zidanu). Ako je tačno ovo što sam dosad pročitao onda mu treba zabraniti doživotno bavljenje fudbalom. Da ne smije ući na stadion ni kao gledalac, a kamoli kao igrač.
Locked