Zicara i psi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#51 Re: Zicara i psi
da do kraja ispitamo vašu psećoliku ideologiju
jesu li psi bolji od migranata
- holowey
#52 Re: Zicara i psi
migranti se ne daju svezati, znaci psi su boljiBlack swan wrote:da do kraja ispitamo vašu psećoliku ideologiju
- Thorgerson
#53 Re: Zicara i psi
Pa je li pokretac teme poslao mail, upit, zalbu ovima iz zicare?
Posalji ljudima mail, da obezbjede ove kutije, dogovori jos sa 10 ljudi da posalju mail i zale se i bice sigurno nesto. Imas psa, dobijes kutiju, dodjes gore, vratis kutiju i ides svojim putem.
Ne shvatam ni ove iz JP Sarajevo, pa koliko ce ljudi odbiti ovim. Koliko vidim karta za ljubimce je 4 KM u jednom smjeru, dakle skuplja nego za ljude jer ispadne 8 KM gore-dole.
Ne kontam sta komplikujemo i solimo pamet jedni drugima. Neko voli pse, neko ne voli. Neko hoce s psom da seta, neko nece. Svako ima svoj izbor. Ali mi je glupost ljudima uskratiti pravo da povedu psa sa sobom u setnju. I glupost mi je izgubiti 8 KM.
Ponavljam, mislim da nije problem da nabave 20-ak ovih kaveza za pse i da ih daju ljudima kojima je potrebno, a ne da svako tegli za sobom jos i kavez.
Posalji ljudima mail, da obezbjede ove kutije, dogovori jos sa 10 ljudi da posalju mail i zale se i bice sigurno nesto. Imas psa, dobijes kutiju, dodjes gore, vratis kutiju i ides svojim putem.
Ne shvatam ni ove iz JP Sarajevo, pa koliko ce ljudi odbiti ovim. Koliko vidim karta za ljubimce je 4 KM u jednom smjeru, dakle skuplja nego za ljude jer ispadne 8 KM gore-dole.
Ne kontam sta komplikujemo i solimo pamet jedni drugima. Neko voli pse, neko ne voli. Neko hoce s psom da seta, neko nece. Svako ima svoj izbor. Ali mi je glupost ljudima uskratiti pravo da povedu psa sa sobom u setnju. I glupost mi je izgubiti 8 KM.
Ponavljam, mislim da nije problem da nabave 20-ak ovih kaveza za pse i da ih daju ljudima kojima je potrebno, a ne da svako tegli za sobom jos i kavez.
-
realna do boli
#54 Re: Zicara i psi
Ako si vlasnik psa imas odgovornost za njegovu socijalizaciju. za ponasanje svakog psa koji ugrozava bilo ciju sigurnost kazniti vlasnika. Psi su onakvi kako ih nauci vlasnik.
Svaki vlasnicki pas treba imati cip..svi nadzeni bez vlasnika trebaju su na neki nacin skloniti sa ulice. Nije do pasa do nas je.
Svaki vlasnicki pas treba imati cip..svi nadzeni bez vlasnika trebaju su na neki nacin skloniti sa ulice. Nije do pasa do nas je.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#55 Re: Zicara i psi
Imam kravu milavu trebo bi je odvesti na Trebevic ima li kakav box na zicari da moze stati dobra je ispaša gore.....
-
realna do boli
#56 Re: Zicara i psi
Ako pokupis govno iza nje..moze.
-
vrapcic
#57 Re: Zicara i psi
Sve receno.Thorgerson wrote:Pa je li pokretac teme poslao mail, upit, zalbu ovima iz zicare?
- insomnia78
#58 Re: Zicara i psi
Nosonja je vise od psaBlack swan wrote:
- insomnia78
#59 Re: Zicara i psi
Stranci dehorsEdin H. wrote:Koliko je cijena prevoza za psa koji nije bosanski državljanin?to je to wrote:Jasno da psi moraju biti u kutijama prilikom koristenja javnog prevoza ali mi je cudno da zicara nije obezbijedila te kutije, da ne moras vuci sa sobom.
Ako sam dobro vidjela, cijena karte za ljubimce je 4 KM u jednom pravcu. Valjda se i kutija mogla uracunati u tu cijenu.
P.S. sad vidjeh predhodni post i

-
moonca
#60 Re: Zicara i psi
Dobro malo sale--a'l, zbilja sta je problem da cuko bude u zicari. Ako je mali -vlasnik bi mogao nabaviti nesto kao ovo. Ne mora piskiti u kabini, vlasnik to moze obaviti sa cukom prije ulaska.konektovan wrote:Imam kravu milavu trebo bi je odvesti na Trebevic ima li kakav box na zicari da moze stati dobra je ispaša gore.....
Neka ih, to je terapija za vecinu koji ih imaju, i nisu oni krivi sto drzava nema i ne donese rigorozne zakone sa kaznama za nepostivanje.
U zadnjih par godina, vani -su dozvolili da manje cuke mozes uvesti u Mall-shoping centre i bez ikakvih kaveza. Nikada nisam vidjela da je neki cuko napravio ' nered'.

- Edin H.
#61 Re: Zicara i psi
Ružan i ksenofobičan komentar. Fuj.holowey wrote:migranti se ne daju svezati, znaci psi su boljiBlack swan wrote:da do kraja ispitamo vašu psećoliku ideologiju
- drag_gost
#62 Re: Zicara i psi
A sta ako je neko alergican i ker mu se pocne vrtiti oko nogu? Iskreno, ne gleda mi tvoj ker u mojoj blizini, zato ga fino u kavez i u zicaru. Naravno da podrzavam.keran wrote:Ne znam gdje ti zivis pajdo kad nisi vidio nekoga da pocisti za sobom? Uvijek u dzepu imam kesu i pokupim govna i nosim do prvog kontejnera/kante.S4mpion wrote:Odredba koja se odnosi na transport kućnih ljubimaca je sasvim opravdana, jer vrlo dobro znamo da drek i pišaku iza životinja vlasnik neće očistit'.
Nikad u životu nisam vidio da vlasnik pokupi drek iza svog psa. Zašto kavezi za životinje?-Zato što smo takav narod. Možete tražit' primjere po Austriji, Njemačkoj, Italiji, ali ti ljudi nisu Bosanci.
Problem je taj sto se NAPLACUJE karta za pse i moram jos ja nositi kavez i vucarat ga po Trebevicu. Ako se vec prodaje karta i "navodno" je dozvoljeno, onda bi oni trebali obezbjediti kavez. Ili krace... ne mogu zivotinje (citaj nismo evropa) i kraj price
Ali od sada znam, u auto i na Brus i trositi pare
- S4mpion
#63 Re: Zicara i psi
Šta te čudi u tome što nikad nisam vidio da vlasnik čisti govna iza svog kera?keran wrote:Ne znam gdje ti zivis pajdo kad nisi vidio nekoga da pocisti za sobom? Uvijek u dzepu imam kesu i pokupim govna i nosim do prvog kontejnera/kante.S4mpion wrote:Odredba koja se odnosi na transport kućnih ljubimaca je sasvim opravdana, jer vrlo dobro znamo da drek i pišaku iza životinja vlasnik neće očistit'.
Nikad u životu nisam vidio da vlasnik pokupi drek iza svog psa. Zašto kavezi za životinje?-Zato što smo takav narod. Možete tražit' primjere po Austriji, Njemačkoj, Italiji, ali ti ljudi nisu Bosanci.
Problem je taj sto se NAPLACUJE karta za pse i moram jos ja nositi kavez i vucarat ga po Trebevicu. Ako se vec prodaje karta i "navodno" je dozvoljeno, onda bi oni trebali obezbjediti kavez. Ili krace... ne mogu zivotinje (citaj nismo evropa) i kraj price
Ali od sada znam, u auto i na Brus i trositi pare
Misliš li da je to standard u Sarajevu, možda ti živiš u Parizu, ali ja ne živim.
-
mistek
#64 Re: Zicara i psi
Meni su najjači ovi koji kad im nije nešto po volji sa žičarom ili gore sadržajem (i prije žičare) prijete odlaskom na Brus
Ko biva naškodi se tako nekome
Ovdje se može primijeniti ona standardna - tako ljudi odlučili i kome ne sviđa, neka ne ide. Mislim da se ovim ne krše nikakva prava od silnih prava koje danas imamo i želimo. Ali, teoretski, da uvedu da se obuća mora skidati na ulazu u žičaru, to je pravilo, a kome se ne sviđa, neka ne ide. Ljudima očito dobro ide i ovako, a vazda će biti onih koji se bune na sve.
A sasvim je logično da životinje budu u kavezima, a pogotovo psi, jer se brat bratu 80% našeg naroda plaši psa. Ne mogu se čudu načuditi kad u tramvaju vidim lika koji sjedi, a ker na lancu pored njega. Prije nekih 10-ak godina sam išao na Trebević onim minibusom od Latinske i taman sjeo fino, kad uđe neki planinar, paša sa pogolemim kerom. Znači, bali pašče, glava mu u mom krilu, gužva u busu, jedva sam čekao da izađe. Doduše, nedavno sam prisustvovao i situaciji gdje je vozač zaustavio vozilo i tražio da čovjek izađe, jer pas ne može u vozilo
I ta priča o mentalitetu čišćenja govana, vodanja psa s brnjicom je nešto drugo. Taman da smo kulturno uzdignuti ko Japanci ili Njemci, pas nema šta raditi u žičari bez ovog kaveza. A još kad se doda ovo, ne treba ni razmišljati. A ko čisti za kerom, svaka čast i sigurno da ima izuzetaka, ali rijetko, rijetko. I po čaršiji vidim ljude koji vodaju kera i koji se uredno posere na neko ćoše, a ovi se prave ludi. U Vilsonovo da ne pričam, ali tu se kao ono podrazumijeva.
Ovdje se može primijeniti ona standardna - tako ljudi odlučili i kome ne sviđa, neka ne ide. Mislim da se ovim ne krše nikakva prava od silnih prava koje danas imamo i želimo. Ali, teoretski, da uvedu da se obuća mora skidati na ulazu u žičaru, to je pravilo, a kome se ne sviđa, neka ne ide. Ljudima očito dobro ide i ovako, a vazda će biti onih koji se bune na sve.
A sasvim je logično da životinje budu u kavezima, a pogotovo psi, jer se brat bratu 80% našeg naroda plaši psa. Ne mogu se čudu načuditi kad u tramvaju vidim lika koji sjedi, a ker na lancu pored njega. Prije nekih 10-ak godina sam išao na Trebević onim minibusom od Latinske i taman sjeo fino, kad uđe neki planinar, paša sa pogolemim kerom. Znači, bali pašče, glava mu u mom krilu, gužva u busu, jedva sam čekao da izađe. Doduše, nedavno sam prisustvovao i situaciji gdje je vozač zaustavio vozilo i tražio da čovjek izađe, jer pas ne može u vozilo
I ta priča o mentalitetu čišćenja govana, vodanja psa s brnjicom je nešto drugo. Taman da smo kulturno uzdignuti ko Japanci ili Njemci, pas nema šta raditi u žičari bez ovog kaveza. A još kad se doda ovo, ne treba ni razmišljati. A ko čisti za kerom, svaka čast i sigurno da ima izuzetaka, ali rijetko, rijetko. I po čaršiji vidim ljude koji vodaju kera i koji se uredno posere na neko ćoše, a ovi se prave ludi. U Vilsonovo da ne pričam, ali tu se kao ono podrazumijeva.
- holowey
#65 Re: Zicara i psi
nisi skontao sarkazam ali nema veze aj forgiv juEdin H. wrote:Ružan i ksenofobičan komentar. Fuj.holowey wrote:migranti se ne daju svezati, znaci psi su boljiBlack swan wrote:da do kraja ispitamo vašu psećoliku ideologiju
meni maltezer u krilu dok vozim, odem na more tako, vratim se, svi sretni i zadovoljni...al' jbg ne moze u nasu zicaru...moze u dubrovniku, pa setnje se spustimo do starog grada...ali u nasu ne moze...
umjesti da nasa zicara siri svoje trziste, na svaki moguci nacin ga ogranicava...sve dok se ne ispostavi da je nerentabilna pa ce se prodati ili izdati privatniku pod cijom upravom ce procvjetati...isproban recept...
-
todd_smith
#66 Re: Zicara i psi
To je logicno.to je to wrote:Jasno da psi moraju biti u kutijama prilikom koristenja javnog prevoza ali mi je cudno da zicara nije obezbijedila te kutije, da ne moras vuci sa sobom.
Ako sam dobro vidjela, cijena karte za ljubimce je 4 KM u jednom pravcu. Valjda se i kutija mogla uracunati u tu cijenu.
P.S. sad vidjeh predhodni post i
Ali ovdje logika ne vlada.
-
ado_sar
#67 Re: Zicara i psi
ne, kerovi zaoisavaju liftove, sto je mnogo veci problem od potpisivanja po istim.dječak sa šibicama wrote:Ja sam cujo da se pascad potpisuje po liftovima, autobusima, ono FSZ, FCS, 1921, Rulof pickamaterina.
-
DZONPI
#68 Re: Zicara i psi
A sto nebi odvojili 2-3 zicare koje bi sluzile upravo za voznju sa psima ili mackama.Ima ljudi neidu nigdje bez svog kucnog ljubimca,moras da ga gledas kao i njegovog vlasnika tj postujes jer domace zivotinje su dio famelije.Ko,nema taj i nezna.
- mali Ninja
#69 Re: Zicara i psi
nece ujest, on samo hoce da se igra, nanem...
-
zlajapravaraja
#70 Re: Zicara i psi
Jebi ga,šta je tu je.keran wrote:Odoh na zicaru s psom, mala rasa. ..
Ukratko trebao bi ovo vucarat sa sobom i jos platiti kartu.... samo se pitam kome jos treba da ga "navrnem":
Imaju se kupiti boksevi od platna u različitim veličinama, pa se čak i onaj najveći lako može smotati na veličinu ruksaka i strpati u isti.
Problem riješen, dok ne postanemo društvo koje će to tolerisati.
- haubica_i_to_teshka
#71 Re: Zicara i psi
I cuki ne smeta da sjedi u krilu dok ti vozish je l' tako?"holowey"
nisi skontao sarkazam ali nema veze aj forgiv ju
meni maltezer u krilu dok vozim, odem na more tako, vratim se, svi sretni i zadovoljni...al' jbg ne moze u nasu zicaru...moze u dubrovniku, pa setnje se spustimo do starog grada...ali u nasu ne moze...
umjesti da nasa zicara siri svoje trziste, na svaki moguci nacin ga ogranicava...sve dok se ne ispostavi da je nerentabilna pa ce se prodati ili izdati privatniku pod cijom upravom ce procvjetati...isproban recept...
"svi sretni i zadovoljni'
- holowey
#72 Re: Zicara i psi
ona se sama gura da sjedne u krilo...djaba dekica na zadnjem sjedistuhaubica_i_to_teshka wrote: "svi sretni i zadovoljni'![]()
- haubica_i_to_teshka
#73 Re: Zicara i psi
"gurali" li se i da malo vozi?holowey wrote:ona se sama gura da sjedne u krilo...djaba dekica na zadnjem sjedistuhaubica_i_to_teshka wrote: "svi sretni i zadovoljni'![]()
p.s. nemoj me razocarati
- vješalica
#74 Re: Zicara i psi
Ne kontam što morate izvodti cuke na piškanje i kakanje vani na livadu po gradu i ćoškovima,kad to sve može da obavi u vašem kupatolu/WCu u kući u kojoj živite????
- holowey
#75 Re: Zicara i psi
na pravcima nekad nasloni glavu na volan, ali cim krivina naidje, poremetim je...nije bernardinac da moze da pomjeri volan...u gradu nekad smeta kod manevrisanja, recimo prilikom parkiranja ali nista strasno...jbg, ne zovem je KER, to je ljubimac...ne shvata to ko nema ljubimca...haubica_i_to_teshka wrote:"gurali" li se i da malo vozi?holowey wrote:ona se sama gura da sjedne u krilo...djaba dekica na zadnjem sjedistuhaubica_i_to_teshka wrote: "svi sretni i zadovoljni'![]()
p.s. nemoj me razocarati