Zguljen mladez
Moderator: anex
-
bwin
#1 Zguljen mladez
Haman sam na butini zgulio mladez. Nisam ni znao da ga imam pocelo me svrbiti tu ja se cesao i zgulio ga, visio je jedno vrijeme nije htio otpasti i evo danas konacno otpao, trenutno je taj dio dosta crven. Cuo sam da je to opasno pa nezz sta da radim. Sto je i najgore ne mogu 100% biti siguran da je to mladez, jer nemam pojma otkud mi tu mladez nikad ga do sad nisam primjetio,a prilicno je veliki. Je li neko imao slicna iskustva?
- insomnia78
#2 Re: Zguljen mladez
Idi nek ti pregledaju
Moze proci bezopasno a moze biti i po zivot opasno
Zato doktoru na pregled sto prije
-
bwin
#3 Re: Zguljen mladez
Nemam trenutno knjizice jer sam napustio faks u medjuvremenu i sad sam na birou a zdravstveno isteklo pa sad ne znam. Nije mi rana krvarila takodje da kazem, ako to sta znaci.insomnia78 wrote:Idi nek ti pregledaju
- insomnia78
#4 Re: Zguljen mladez
Ne znam drug nisam u tim vodama, samo znam primjera koji su se zavrsili i ovako i onako
Javice se neko od ovih medicinara na temu
Javice se neko od ovih medicinara na temu
-
bwin
#5 Re: Zguljen mladez
Nadam se da ce neko kompetentan dati svoje misljenje, ovamo mi svi govore ma nista to nije ja sam ih stotinu zgulio, al ja necu da se igram s tim, a opet s druge strane knjizice nemam a jedini "kompetentan" privatnik u Tz je Suljagic u Farahu sa kojim imam losa iskustva jer je velika bezobrazna lopovcina kojeg zaboli neka stvar za pacijentom, najbitnije mu je koliko para izvuci od njega. Eto mojih problema.
-
razonoda
#6 Re: Zguljen mladez
Imas temu--dermatolog--nadji, izaberi nekog dr i sto prije na pregled.bwin wrote:Haman sam na butini zgulio mladez. Nisam ni znao da ga imam pocelo me svrbiti tu ja se cesao i zgulio ga, visio je jedno vrijeme nije htio otpasti i evo danas konacno otpao, trenutno je taj dio dosta crven. Cuo sam da je to opasno pa nezz sta da radim. Sto je i najgore ne mogu 100% biti siguran da je to mladez, jer nemam pojma otkud mi tu mladez nikad ga do sad nisam primjetio,a prilicno je veliki. Je li neko imao slicna iskustva?
Znam par slucajeva gdje nisu dobro zavrsili.
sretno
-
Forsaken
#7 Re: Zguljen mladez
ja sam ostetio mladez, nije me ni bolilo ni nista, malo se samo vidjelo, otisao sam na pregled i preporucili su da ga izvadim, sto i uradih .... tako da buraz, ako nemas knjizice 50kermi i idi na pregled bolje neg glavu riskirati 
-
bwin
#8 Re: Zguljen mladez
je li ti isla krv? Kod mene nema ni krvi, samo crvenilo i malo ono ispupcenje kao da je cir. Ne znam otkud mi mladez tu na nozi nikad ga nisam vidio, jedino ako je neki potokozni izletio napolje al sumnjam. Je li ti ta kozica mladeza bila onako mehka ili gruba, hrapava nekako.?Forsaken wrote:ja sam ostetio mladez, nije me ni bolilo ni nista, malo se samo vidjelo, otisao sam na pregled i preporucili su da ga izvadim, sto i uradih .... tako da buraz, ako nemas knjizice 50kermi i idi na pregled bolje neg glavu riskirati
-
dezurni_ucenik
#9 Re: Zguljen mladez
Idi ba doktoru, pusti se foruma. NIko od nas ovdje nije strucnjak koji ce ti pomoci. Ne zajebavaj se.
-
Hafis
#10 Re: Zguljen mladez
Svakako da bi trebalo otići dermatologu ili još bolje kirurgu plastičaru.bwin wrote:Haman sam na butini zgulio mladez. Nisam ni znao da ga imam pocelo me svrbiti tu ja se cesao i zgulio ga, visio je jedno vrijeme nije htio otpasti i evo danas konacno otpao, trenutno je taj dio dosta crven. Cuo sam da je to opasno pa nezz sta da radim. Sto je i najgore ne mogu 100% biti siguran da je to mladez, jer nemam pojma otkud mi tu mladez nikad ga do sad nisam primjetio,a prilicno je veliki. Je li neko imao slicna iskustva?
Međutim, incident se već desio, to jest došlo je do otkidanja eflorescencije, pa ti mogu reći samo svoje slobodno mišljenje, budući da strahuješ od mogućih kasnijih posljedica.
1. Sam podatak da nisi ni znao da imaš taj ''mladež'' govori da se tu radilo o nekoj relativno novonastaloj eflorescenciji što je prognostički relativno dobro.
2. Mjesto koje spominješ (butina) nije baš ''omiljena'' lokacija kožnih zloćudnih tvorbi.
3. Vidim da si student, to jest osoba te dobi, što je opet prognostički dobro, budući da ta dob i nije baš prispodobiva malignim alteracijama kožnih promjena.
Ali svakako otiđi nekome da ti to pogleda. Ako ništa bit će ti lakže i rasteretit ćeš se u velikoj mjeri.
-
bwin
#11 Re: Zguljen mladez
Hvala na odgovoru, nadam se da nije opasno.Hafis wrote:Svakako da bi trebalo otići dermatologu ili još bolje kirurgu plastičaru.bwin wrote:Haman sam na butini zgulio mladez. Nisam ni znao da ga imam pocelo me svrbiti tu ja se cesao i zgulio ga, visio je jedno vrijeme nije htio otpasti i evo danas konacno otpao, trenutno je taj dio dosta crven. Cuo sam da je to opasno pa nezz sta da radim. Sto je i najgore ne mogu 100% biti siguran da je to mladez, jer nemam pojma otkud mi tu mladez nikad ga do sad nisam primjetio,a prilicno je veliki. Je li neko imao slicna iskustva?
Međutim, incident se već desio, to jest došlo je do otkidanja eflorescencije, pa ti mogu reći samo svoje slobodno mišljenje, budući da strahuješ od mogućih kasnijih posljedica.
1. Sam podatak da nisi ni znao da imaš taj ''mladež'' govori da se tu radilo o nekoj relativno novonastaloj eflorescenciji što je prognostički relativno dobro.
2. Mjesto koje spominješ (butina) nije baš ''omiljena'' lokacija kožnih zloćudnih tvorbi.
3. Vidim da si student, to jest osoba te dobi, što je opet prognostički dobro, budući da ta dob i nije baš prispodobiva malignim alteracijama kožnih promjena.
Ali svakako otiđi nekome da ti to pogleda. Ako ništa bit će ti lakže i rasteretit ćeš se u velikoj mjeri.
Zaista se iznenada pojavilo, pocelo me svrbiti i vidim da mi je nesto iskocilo na butini, tamne je boje bilo i nesto tvrdji onaj dio koji je visio, kontam zar nije kozica mladeza mehka? Posto vidim da se razumijes da li znas kako izgleda to mjesto gdje je mladez otpao, kod mene je bilo prvo dosta crveno i bez krvi, a danas je vec crvenilo nestalo, malo tamniji trag ima jedino.
-
Hafis
#12 Re: Zguljen mladez
Gledajući sve, po meni (napominjem - po meni) radi se o lipomu. .
Čak i sama lokacija ukazuje da sam vjerojatno u pravu.
Postoji više vrsta lipoma i uglavnom nisu maligni. Da ja sad ne bih naširoko elaborirao, imaš stvarno dosta o njima na googlu, pa odleti malo i pogledaj.
Čak i sama lokacija ukazuje da sam vjerojatno u pravu.
Postoji više vrsta lipoma i uglavnom nisu maligni. Da ja sad ne bih naširoko elaborirao, imaš stvarno dosta o njima na googlu, pa odleti malo i pogledaj.
-
Forsaken
#13 Re: Zguljen mladez
nije mi isla krv, malo se samo vidjelo crvenilo okolobwin wrote:je li ti isla krv? Kod mene nema ni krvi, samo crvenilo i malo ono ispupcenje kao da je cir. Ne znam otkud mi mladez tu na nozi nikad ga nisam vidio, jedino ako je neki potokozni izletio napolje al sumnjam. Je li ti ta kozica mladeza bila onako mehka ili gruba, hrapava nekako.?Forsaken wrote:ja sam ostetio mladez, nije me ni bolilo ni nista, malo se samo vidjelo, otisao sam na pregled i preporucili su da ga izvadim, sto i uradih .... tako da buraz, ako nemas knjizice 50kermi i idi na pregled bolje neg glavu riskirati
-
ginger_lady
#14 Re: Zguljen mladez
Ljudi za vaše dobro skidajte te mladeže ako su na osjetjivom mjestu. I ja sam prije tri godine zgulila svoj mladež na stomaku, ali ne skroz. Toliko me bilo strah otići u bolnicu da sam tako oguljen mladež držala 3 dana.
I skupila hrabrost i otišla hirurgu, "operacija" skidanja mladeža gotova za 10-ak minuta i apsolutno ništa nisam osjetila!
Nakon toga sam skinula još tri mladeža kad sam vidjela da ne boli ništa

Nakon toga sam skinula još tri mladeža kad sam vidjela da ne boli ništa
-
La_Forge