zgrozena sam
-
sjenka
#1 zgrozena sam
Šetam ja veceras Čaršijom sa mamom i gledamo izloge.Cujemo neko komešanje i smijeh, okrenem se i ugledam dvije djevojke kako trgaju maramu ( ne znam kako se to drugačije zove) časnim sestrama. Cure su se nasmijale i pobjegle. Ne moram vam pricati o reakciji časnih sestara. Uglavnom upratim ja djevojke i krenem trceci za njima, sustignem ih kod Čaršijske džamije, stoje tamo sa jos dvije djevojke i jednim momkom. Ja im priđem, uhvatim ovu djevojku za ruku koju sam vidjela sta je uradila i kažem joj " Sram te bilo, sad ću zvati policiju" Zovnem policiju, njih nema, ja se pokoškam sa djevojkom, naizgled fino obučena, uređena djeca, srednjoškolci. Otrgne se počne bježati, ovi ostali ne žele reći njeno ime, ja im očitam bukvicu kako vas nije stid, ima te li vi odgoj, moral, a meni jedna cura kaže "Mi to po Zagrebu redovno radimo i niko se ne ljuti?????????? Kaže mladić iz grupe " pa zar vi niste čuli da ako strgnete maramu časnoj sestri ostvarit će vam se želja????. Ja kažem njima, hajde da ja vama strgnem na sred Čaršije odjeću pa da se još nekome ostvari želja. Njima šega
Ma užas, ja sam stvarno zgrožena, razočarana, pitam se kakvi to roditelji odgajaju budući naraštaj
Ma užas, ja sam stvarno zgrožena, razočarana, pitam se kakvi to roditelji odgajaju budući naraštaj
- neprilagodjena
#2 Re: zgrozena sam
Meni je to stvarno nekulturno i oni to jos i opravdavaju
Gdje je koji klinac ta policija
- kockica_kockica
#3 Re: zgrozena sam
Policije uglavnom nema kad ti treba.. I kad ih nazoves oni ti to po prioritetima rade.. Casne sestre nisu bile prioritet
Djeca (posebno te curice i djecaci 15 do 18 godina) su danas neobrazovana, nekulturna, bezobrazna, drska i prije svega ovog neodgojena... i to je zalosno....
Djeca (posebno te curice i djecaci 15 do 18 godina) su danas neobrazovana, nekulturna, bezobrazna, drska i prije svega ovog neodgojena... i to je zalosno....
- giordania
#4 Re: zgrozena sam
Cuj ako skines maramu casnoj sestri,ostvarit ce ti se zelja
Kako glupo i bezobrazno.
- armin_tz
#6 Re: zgrozena sam
Bože dragi.... @sjenka, tebi svaka cast sto si krenula za njima i ocitala bukvicu.... da sam ja bio meni bi ruka poletila pa bi ja umjesto njih policiji odgovarao....
-
harka
#7 Re: zgrozena sam
uzasno,jadne casne sestre kako je tek njima bilo.
a te djevojke su glupace nekulturne,
e svasta na ovoj kugli zemaljskoj
a te djevojke su glupace nekulturne,
e svasta na ovoj kugli zemaljskoj
- neprilagodjena
#8 Re: zgrozena sam
kockica_kockica wrote:Policije uglavnom nema kad ti treba.. I kad ih nazoves oni ti to po prioritetima rade.. Casne sestre nisu bile prioritet![]()
Dok oni dodju covjek moze da umre
Last edited by neprilagodjena on 20/01/2009 21:11, edited 1 time in total.
- karanana
#9 Re: zgrozena sam
sto je najgore ovo ce sada ispasti medjunacionalni incident i ovi iz herceg bosne ce jedva docekati da ponovo pocnu pricati o ugrozenosti i maltretiranju hrvata i katolika i vjerskih duznosnika u sarajevu
- pustopoljina
#10 Re: zgrozena sam
da im se ispuni zelja?! a svasta ces cuti?! mogu to oni po zagrebu raditi koliko hoce,a po sarajevu ce se o tome pricati narednih 10 dana,bas crnjak nepotrebni...
- lord-executioner
#11 Re: zgrozena sam
Iako marama casne sestre i hidzab u Sarajevu vise nemaju istu tezinu, ipak je apsurdno govoriti o ugrozenosti nekog naroda. Ugrozeni su gradjani pojedinci od vandala koji bas i ne pitaju za ime i korijene prije nego nekome stvore probleme. U drustvu u kojem je intenzitet kriminogenog djelovanja stvar prestiza medju mladjima i zavidne finansijske stabilnosti medju starijima ne treba iznenadjivati skinuta marama, treba iznenadjivati sto vise zena i muskaraca ne biva ubijano, silovano, isprebijano, okradeno....ali dobro, prvo skidaju maramu, pa kad narastu "veeeliki" da im cika sudija i teta policajka nista ne smiju reci, skidat ce glavu.
-
harka
#12 Re: zgrozena sam
zasto,ko zna koje su vjere te djevojkekaranana wrote:sto je najgore ovo ce sada ispasti medjunacionalni incident i ovi iz herceg bosne ce jedva docekati da ponovo pocnu pricati o ugrozenosti i maltretiranju hrvata i katolika i vjerskih duznosnika u sarajevu
mozda isto katolkinje,bezveze je to dovesti
u pitanje sa vjerom,vidis da vjeruju u neko
ispunjenje zelja.
- karanana
#13 Re: zgrozena sam
pa to i govorim. ocigledno su rekle da su iz zagreba i onda je vjerovatno da su katolkinje. ali one ne znaju koliko je to osjetljivo ovdje i kako se sve okrene na vjeru i nacionalnost.harka wrote:zasto,ko zna koje su vjere te djevojkekaranana wrote:sto je najgore ovo ce sada ispasti medjunacionalni incident i ovi iz herceg bosne ce jedva docekati da ponovo pocnu pricati o ugrozenosti i maltretiranju hrvata i katolika i vjerskih duznosnika u sarajevu
mozda isto katolkinje,bezveze je to dovesti
u pitanje sa vjerom,vidis da vjeruju u neko
ispunjenje zelja.
ali fakt da su one iz zagreba ne znaju ni casne sestre, ni fratri, ni ovi iz herceg bosne nego ce odmah preokrenuti na nacionalnu netrpeljivost. ali mozda citaju ovaj forum pa saznadnu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14 Re: zgrozena sam
imas PMsjenka wrote:Šetam ja veceras Čaršijom sa mamom i gledamo izloge.Cujemo neko komešanje i smijeh, okrenem se i ugledam dvije djevojke kako trgaju maramu ( ne znam kako se to drugačije zove) časnim sestrama. Cure su se nasmijale i pobjegle. Ne moram vam pricati o reakciji časnih sestara. Uglavnom upratim ja djevojke i krenem trceci za njima, sustignem ih kod Čaršijske džamije, stoje tamo sa jos dvije djevojke i jednim momkom. Ja im priđem, uhvatim ovu djevojku za ruku koju sam vidjela sta je uradila i kažem joj " Sram te bilo, sad ću zvati policiju" Zovnem policiju, njih nema, ja se pokoškam sa djevojkom, naizgled fino obučena, uređena djeca, srednjoškolci. Otrgne se počne bježati, ovi ostali ne žele reći njeno ime, ja im očitam bukvicu kako vas nije stid, ima te li vi odgoj, moral, a meni jedna cura kaže "Mi to po Zagrebu redovno radimo i niko se ne ljuti?????????? Kaže mladić iz grupe " pa zar vi niste čuli da ako strgnete maramu časnoj sestri ostvarit će vam se želja????. Ja kažem njima, hajde da ja vama strgnem na sred Čaršije odjeću pa da se još nekome ostvari želja. Njima šega
- Soul_Sista
#15 Re: zgrozena sam
..ma treba to dobro izlemati 
- Soul_Sista
#16 Re: zgrozena sam
Kaze se PP i nisi nimalo tajanstvenkomi wrote:imas PMsjenka wrote:Šetam ja veceras Čaršijom sa mamom i gledamo izloge.Cujemo neko komešanje i smijeh, okrenem se i ugledam dvije djevojke kako trgaju maramu ( ne znam kako se to drugačije zove) časnim sestrama. Cure su se nasmijale i pobjegle. Ne moram vam pricati o reakciji časnih sestara. Uglavnom upratim ja djevojke i krenem trceci za njima, sustignem ih kod Čaršijske džamije, stoje tamo sa jos dvije djevojke i jednim momkom. Ja im priđem, uhvatim ovu djevojku za ruku koju sam vidjela sta je uradila i kažem joj " Sram te bilo, sad ću zvati policiju" Zovnem policiju, njih nema, ja se pokoškam sa djevojkom, naizgled fino obučena, uređena djeca, srednjoškolci. Otrgne se počne bježati, ovi ostali ne žele reći njeno ime, ja im očitam bukvicu kako vas nije stid, ima te li vi odgoj, moral, a meni jedna cura kaže "Mi to po Zagrebu redovno radimo i niko se ne ljuti?????????? Kaže mladić iz grupe " pa zar vi niste čuli da ako strgnete maramu časnoj sestri ostvarit će vam se želja????. Ja kažem njima, hajde da ja vama strgnem na sred Čaršije odjeću pa da se još nekome ostvari želja. Njima šega
- Truba
#17 Re: zgrozena sam
sram te bilo časne bi tukla dje ce ti dusaSoul_Sista wrote:..ma treba to dobro izlemati
ja cu ovo ispitati pa vam javim rezultate ako ih bude
-
fixer
#18 Re: zgrozena sam
budala i paprati nikad nestat nece. svaka cast na hrabrosti, samo si pogresno uradila to sto si im prilazila. zovnes policiju i citavo ih vrijeme pratis, a onda posluzis kao svjedok.
- Soul_Sista
#19 Re: zgrozena sam
nekad me stvarno zabrinjavaskomi wrote:sram te bilo časne bi tukla dje ce ti dusaSoul_Sista wrote:..ma treba to dobro izlemati
ja cu ovo ispitati pa vam javim rezultate ako ih bude![]()
![]()
da ti nisi bio jedan od te dvije casne sestre, KomiSLAVA?
-
sjenka
#20 Re: zgrozena sam
Ma nije 100% nacionalna pozadina
Pitam ja djevojku kako se zove, a ona kaže Sabina, da bi je nakon 3 minute druga djevojka oslovila sa Dijana
Nije ime važno, ni nacionalnost, ali diranje u vjerske simbole je meni za svaku osudu
Pitam ja djevojku kako se zove, a ona kaže Sabina, da bi je nakon 3 minute druga djevojka oslovila sa Dijana
Nije ime važno, ni nacionalnost, ali diranje u vjerske simbole je meni za svaku osudu
- pustopoljina
#21 Re: zgrozena sam
ja crce od radoznalosti-kako ce on to ispitati?
- Truba
#22 Re: zgrozena sam
- Truba
#23 Re: zgrozena sam
pustopoljina wrote:ja crce od radoznalosti-kako ce on to ispitati?
nazvat sve domove časnih sestara u sarajevu i pitati jesu li sestre imale neugodnosti jučer
- pustopoljina
#24 Re: zgrozena sam
ah to...ja kontala da imas nacin za pronaci ove sabine,dijane...sorry
- IBM
#25 Re: zgrozena sam
Ma dajte ljudi, to je bila furka vazda.....ja licno nisam to nikad uradio ali znam par momaka iz KSC koji su to iz zahebancije uradili:D