Zgaravica

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
little star

#1 Zgaravica

Post by little star »

Zna li iko kako se rijesiti zgaravice? Znam da sam jela zitarice sa grozdicama jucer i od tada konstanto zgravica koja ne prestaje? Cak ne pomaze Ranibos, ni kad pijem vodu sa sodom bikarbom???? ima li ko kavih ideja.....
insomnia78

#2 Re: Zgaravica

Post by insomnia78 »

Uzmi komadic cistog papira i napravi kuglicu ne bas malu ali ni preveliku da je mozes progutati
Pomaze 100%
sarajlija80

#3 Re: Zgaravica

Post by sarajlija80 »

little star wrote:Zna li iko kako se rijesiti zgaravice? Znam da sam jela zitarice sa grozdicama jucer i od tada konstanto zgravica koja ne prestaje? Cak ne pomaze Ranibos, ni kad pijem vodu sa sodom bikarbom???? ima li ko kavih ideja.....

u firzideru imaj stalno hladnog mlijeka sa sto manjim postotkom masnoce ,to instant kupi kiselinu .Takodje jabuka,sto se tice sode bikarbone to nispoto ne moj konzumirati jer ti moze razjesti zelcanu sluznicu :wink: :-D .pozz
oldtajmer

#4 Re: Zgaravica

Post by oldtajmer »

kupi Donat Mg mineralnu vodu i pij par casa dnevno (kad natocis u casu pusti da odstoji 5 min pa onda popij),veoma je dobra za zgaravicu i provjereno je smanjuje
Son1

#5 Re: Zgaravica

Post by Son1 »

Bademi.
AstorH

#6 Zgaravica

Post by AstorH »

Ja ovaj Controloc kotistim 2god dala mi doktorica u Splitu i otad nemam problema, cak mi ova kutijica ima sace god.dana sva izguzvana jer je nosam kad negdje putujem, iako me ne hvata cesto zgaravica.Vrlo su male tbletice i na bazi su soje, sad imas i sa novim pakiranjem, al isti sastav.
Ne znam ti samo cijenu jer mi to pokriva dodatno zdravstveno osig. pa ne placam nikakve lijekove i participacije, al stvar je dobra. A od domacih rjesenja sto sam takodjer probao je griz, uzeti supenu kasiku pa onako suho polako gutati bez zalivanja vidom ili mlijekom, nije jednostavno , ali meni je pomoglo.

Image
starii

#7 Re: Zgaravica

Post by starii »

meni najbolje pomaze magalox, u trenutku rijesi žgaravicu...controloc je dobar ali je to daleko jaci lijek sa drugacijim djelovanjem tako da njega treba ipak cuvati za teze slucajeve...

Image
Russki

#8 Re: Zgaravica

Post by Russki »

uzmi rizlu i pojedi je, zalij vodom i proci ce 100 %
vnm

#9 Re: Zgaravica

Post by vnm »

meni nista ne pomaze kao gastal. controloc sam nekada dobio na recept kad sam imao strasnih problema sa zeludcem, tako da ne bih bas preporucio ukoliko doktor nije propisao...
AstorH

#10 Zgaravica

Post by AstorH »

Pa cura je rekla da joj nista ne pomaze, sta da joj kazem da uzme caj od visibabe ? Meni je doktorica preporucila to, a imao sam ponekad zgaravicu nista strasno zato je rekla da uzmem controloc jer je na bazi soje i ne steti jetri i bubrezima i velicine je bibera u zrnu nista strasno. A kad me uhvati kiselina pojeo bi zewin ubrus, a da ne bi jbni controloc
Post Reply