Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vaginalna candida ili narodski receno bijelo pranje je problem kod vecine zena. Zanima me zna li neko prirodan lijek za taj problem...Tj najlaksi nacin kako pomoci sam sebi ?
Obicno se preporucuju vaginalete , ali probala bih prvo nesto od savjeta nasina nana ( baka )
sabinna38 wrote:Vaginalna candida ili narodski receno bijelo pranje je problem kod vecine zena. Zanima me zna li neko prirodan lijek za taj problem...Tj najlaksi nacin kako pomoci sam sebi ?
Obicno se preporucuju vaginalete , ali probala bih prvo nesto od savjeta nasina nana ( baka )
P.S ...............MUSKARCIMA ULAZ ZABRANJEN !!!
Hvala
soda bikarbona. tako da ispires... I imas razlicite vaginalete, imas na biljnoj bazi. mada su canesten najbolje I mast I baginalete
sabinna38 wrote:Vaginalna candida ili narodski receno bijelo pranje je problem kod vecine zena. Zanima me zna li neko prirodan lijek za taj problem...Tj najlaksi nacin kako pomoci sam sebi ?
Hvala
soda bikarbona. tako da ispires... I imas razlicite vaginalete, imas na biljnoj bazi. mada su canesten najbolje I mast I baginalete
Hvala
Ja sam se sigurno nekih godinu-dvije mučila s tim, prođe pa se vrati, a nema šta nisam probala... od hemije do prirodnih lijekova.
Na kraju su mi ove tablete http://www.mojezdravlje.ba/novost/67942 ... ju-kandide pomogle, i mirna sam sigurno već godinu, i više...
sto se tice kandide tu ti moze pomoci samo canesten kada je upala u akutnoj fazi. ali moze se mnogo uraditi na prevenciji. npr. izbjegavanje slatkog, pijenje jogurta i ostalih probiotika, ne koristenje sapuna prilikom intimnog pranja, nosenje pamucnog vesa.
Isto tako u akutnoj fazi mogu pomoci i vece kolicine vitamina C, jer kandida ne podnosi kiselu sredinu. Ali u sustini nista ne moze otkloniti kandidu osim kanestena i ostalij mikotika.
Ja koliko znam bijelo pranje je normalno - gram na dan.
Ukoliko je povećano lučenje može biti infekcija i za nju se uzima antibiotik, ali moraš biti sigurna koja je infekcija ili gljivično oboljenje da bi znala koji lijek koristiti. Ja sam canesten koristila.
Hvala
Kažu da pomaže čaj od bijele djeteline. Nisam lično isprobala, ali vrijedi pokušati.