Zenski problemi

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
sabinna38

#1 Zenski problemi

Post by sabinna38 »

Vaginalna candida ili narodski receno bijelo pranje je problem kod vecine zena. Zanima me zna li neko prirodan lijek za taj problem...Tj najlaksi nacin kako pomoci sam sebi ?

Obicno se preporucuju vaginalete , ali probala bih prvo nesto od savjeta nasina nana ( baka )

P.S ...............MUSKARCIMA ULAZ ZABRANJEN !!!

Hvala :D
sema911s

#2 Re: Zenski problemi

Post by sema911s »

moze musko da da misljenje,.,

ulje nevena pomaze ne tako brzo ali pomaze,. trava kanatrion(ovo neznam kako izgleda samo se caj pravi jest caj gorak ali kroz par sedmica bude bolje)

ako moze pomoc preporucim tetu ginekologa i travara koji ima raznih trava
dust in the wind

#3 Re: Zenski problemi

Post by dust in the wind »

sabinna38 wrote:Vaginalna candida ili narodski receno bijelo pranje je problem kod vecine zena. Zanima me zna li neko prirodan lijek za taj problem...Tj najlaksi nacin kako pomoci sam sebi ?

Obicno se preporucuju vaginalete , ali probala bih prvo nesto od savjeta nasina nana ( baka )

soda bikarbona. tako da ispires... I imas razlicite vaginalete, imas na biljnoj bazi. mada su canesten najbolje I mast I baginalete
sabinna38

#4 Re: Zenski problemi

Post by sabinna38 »

dust in the wind wrote:
sabinna38 wrote:Vaginalna candida ili narodski receno bijelo pranje je problem kod vecine zena. Zanima me zna li neko prirodan lijek za taj problem...Tj najlaksi nacin kako pomoci sam sebi ?

soda bikarbona. tako da ispires... I imas razlicite vaginalete, imas na biljnoj bazi. mada su canesten najbolje I mast I baginalete

To slobodna prodaja ili se mora na recept?
sabinna38

#5 Re: Zenski problemi

Post by sabinna38 »

dust in the wind wrote:

Kako mislis da ispirem sa sodom???
Čudna sorta

#6 Re: Zenski problemi

Post by Čudna sorta »

Ja sam se sigurno nekih godinu-dvije mučila s tim, prođe pa se vrati, a nema šta nisam probala... od hemije do prirodnih lijekova.
Na kraju su mi ove tablete http://www.mojezdravlje.ba/novost/67942 ... ju-kandide pomogle, i mirna sam sigurno već godinu, i više...
ilkbahar

#7 Re: Zenski problemi

Post by ilkbahar »

sto se tice kandide tu ti moze pomoci samo canesten kada je upala u akutnoj fazi. ali moze se mnogo uraditi na prevenciji. npr. izbjegavanje slatkog, pijenje jogurta i ostalih probiotika, ne koristenje sapuna prilikom intimnog pranja, nosenje pamucnog vesa.
Isto tako u akutnoj fazi mogu pomoci i vece kolicine vitamina C, jer kandida ne podnosi kiselu sredinu. Ali u sustini nista ne moze otkloniti kandidu osim kanestena i ostalij mikotika.
Cerebrum

#8 Re: Zenski problemi

Post by Cerebrum »

Odes do apoteke trazis antimikotike (npr. flukonazol) i rijesis se infekcije. Isto kao kad uzmes antibiotike za bilo koju drugu infekciju.
Klitemnestraaa

#9 Re: Zenski problemi

Post by Klitemnestraaa »

Ja koliko znam bijelo pranje je normalno - gram na dan.

Ukoliko je povećano lučenje može biti infekcija i za nju se uzima antibiotik, ali moraš biti sigurna koja je infekcija ili gljivično oboljenje da bi znala koji lijek koristiti. Ja sam canesten koristila.
MissFloraPink

#10 Re: Zenski problemi

Post by MissFloraPink »

Kažu da pomaže čaj od bijele djeteline. Nisam lično isprobala, ali vrijedi pokušati. :)
Post Reply