Zenske torbe

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Wutkica

#26 Re: Zenske torbe

Post by Wutkica »

Nadinka wrote:
Wutkica wrote:

hajd suti tamo :D :skoljka:
Hej kolegica je kupila na siranu torbu prije par dana i mogu ti reci da je super torba i da ne izgleda nimalo pijačno
znam znam :D vidis da znam :oops: ako potrefis to ti je...inace ja slabo sta nadjem, ako ne znam sta valja znam sta je skupo tako ti ja to :D de uslikaj pa posalji...u know ;-) :D
Wutkica

#27 Re: Zenske torbe

Post by Wutkica »

:thumbup: :thumbup: a gdje je ovo kod nas?
Ma.Le.Na

#28 Re: Zenske torbe

Post by Ma.Le.Na »

sanabe wrote:Mensecini da stvarno na Siranu ima finih torbi. Meni prijateljica kupila. Savrsena torba :)
moze se naci jako dobrih David Jones torbi
Nadinka

#29 Re: Zenske torbe

Post by Nadinka »

Wutkica wrote:

Ma to ti je ona strahota skupa radnja (po cuvenju-nisma smejla ni uci da provjerim) pored extreme intimo kod BBI
Irish

#30 Re: Zenske torbe

Post by Irish »

vdivna wrote:Prosle godine sam kupila torbu na Ciglanama, nije bila jeftina za pijacu 65 KM, lijepa i kvalitetna. Kod te tete je sve drugacije i skuplje naravno ali se isplati kako god okrenes. Moracu do BBI trknuti sto prije dok se nisu prodale.
mislim da znam o kojoj teti govoris :thumbup: i stvarno ima drugacije stvari nego na ostalim standovima..Jedno vrijeme sam je cesto obilazila ali eto nisam nesto bila zadnje dvije godine :| Uglavnom, torbe su joj super i tada bile:)
Nadinka

#31 Re: Zenske torbe

Post by Nadinka »

Ma.Le.Na wrote:
sanabe wrote:Mensecini da stvarno na Siranu ima finih torbi. Meni prijateljica kupila. Savrsena torba :)
moze se naci jako dobrih David Jones torbi
Vidis, imala sam neke savrsene David Jones torbe, jednu sam nopr kupila u Zg, jos je nosim mada se ofucala stvarno, ali modlei su super, znaci njih ima na siranu??
Ma.Le.Na

#32 Re: Zenske torbe

Post by Ma.Le.Na »

moze se naci :)
teAMICA

#33 Re: Zenske torbe

Post by teAMICA »

Nadinka wrote:
Wutkica wrote:

Ma to ti je ona strahota skupa radnja (po cuvenju-nisma smejla ni uci da provjerim) pored extreme intimo kod BBI
u Titovoj, tašne jesu skupe (meni jednom dali na rate :-) ), ali nisu kaiševi, novčanici a imaju super pakovanje, sve u nakim kartonski finim kutijicama
sorei

#34 Re: Zenske torbe

Post by sorei »

Nadinka wrote: Vidis, imala sam neke savrsene David Jones torbe, jednu sam nopr kupila u Zg, jos je nosim mada se ofucala stvarno, ali modlei su super, znaci njih ima na siranu??

E da, ova moja sa pijace je David Jones. :D
Zelena Carapa

#35 Re: Zenske torbe

Post by Zelena Carapa »

ja imam 4 david jones torbe - nijedna nije orginial ;) a sve su superiska
Zelena Carapa

#36 Re: Zenske torbe

Post by Zelena Carapa »

sanabe wrote:
Zelena Carapa wrote:ja imam 4 david jones torbe - nijedna nije orginial ;) a sve su superiska
ja imam Gucci torbu, mislim da nije original, dobih je na poklon, pa ne znam :D isto ko prava :D
poklonu se ne gleda u zube...ili ono bjese konj. :D

Prava je jasta radi :wink:
Eleonora

#37 Re: Zenske torbe

Post by Eleonora »

Kako su zene naivne to je cudo. :D
NISTA kod nas nije orginal, a kamoli neka torba/torbica. :-)
Meni je Carpisa smece nad smecem. A i ostale torbe u recimo Mangu ili Benetonu...zar stvarno mislite da je to neki kvalitet ili orginal?! A cijena torbi na snizenjima je max 60KM, a standardna cijena bez snizenja preko 100KM i vise.
Pa ne pada mi napamet za torbu dati toliko, a torbe volim mijenjati ko carape...Zato bolje zaci po buvljacima ili recimo Second Hand-u pa naci super orginalne i jeftine torbe, ili recimo ko voli ovaj fazon :

Nadinka

#38 Re: Zenske torbe

Post by Nadinka »

Eleonora wrote:Kako su zene naivne to je cudo. :D
Meni je Carpisa smece nad smecem. A i ostale torbe u recimo Mangu ili Benetonu...zar stvarno mislite da je to neki kvalitet ili orginal?! A cijena torbi na snizenjima je max 60KM, a standardna cijena bez snizenja preko 100KM i vise.
Pa ne pada mi napamet za torbu dati toliko, a torbe volim mijenjati ko carape...Zato bolje zaci po buvljacima ili recimo Second Hand-u pa naci super orginalne i jeftine torbe, ili recimo ko voli ovaj fazon :

Jel ijedna od nas rekla da je to NEKI kvalitet?? i u kom smislu mislis je li to original?? Ko voli Second hand radnje vjerovatno zadje i tu, a sta, tu je kvalitet i original neosporan ili pricamo o kvalitetu u mjeri sa cijenom? Mislim de malo, ako neko razmislja drukcije od tebe odmah je naivan :shock:
Eleonora

#39 Re: Zenske torbe

Post by Eleonora »

Nadinka wrote:

Jel ijedna od nas rekla da je to NEKI kvalitet?? i u kom smislu mislis je li to original?? Ko voli Second hand radnje vjerovatno zadje i tu, a sta, tu je kvalitet i original neosporan ili pricamo o kvalitetu u mjeri sa cijenom? Mislim de malo, ako neko razmislja drukcije od tebe odmah je naivan :shock:
Aaaaj sta se deres?! :D
Eleonora

#40 Re: Zenske torbe

Post by Eleonora »

Ti sto se izdera na mene :D @Nadinka, nisam ja govorila za vas zene ovdje na forumu...Vec za one koje ja srecem i koje recimo daju 80KM i vise za neku torbu u Carpisi koja im se izlize nakon par sedmica, ili se poderu rubni dijelovi.

Hocu da kazem da je besmisleno davati puno para za jednu torbicu, koja jos nije kvalitetna. A orginal je obicno kvalitet.
Ne zanima ni mene orginal. Zanima me cijena i estetika, i fazon koji ja volim, i to je to.
Wutkica

#41 Re: Zenske torbe

Post by Wutkica »

Pa sigurno na buvljacima lijepih torbi, znam kupovala sam tamo strasnih torbi, medjutim sad se buvljak zatvori dok ja s posla....i druga stvar kad gledam sebi torbu, a kad gledas za nekog opet gledas da nekako "vrijedi" kao original pa makar i novcano :) posebno za mamu, volim da mislim da vrijedi :D
Nadinka

#42 Re: Zenske torbe

Post by Nadinka »

sanabe wrote:Samo da se izjasnim da me apsolutno ne zanima jel ista, pa i torba, original, fakat. Bitno je da je lijepo, da sluzi svrsi, bes marku :roll: :mrgreen: I ne razumijem zene koje su u stanju dati 500 KM za torbu :shock: gluho bilo :oops: :skoljka:
Znas kako ja to gledam, ako neka zena zaradjuje toliko da moze platiti svoju torbu 1000 eura, otkud meni pravo da joj kazem da je glupa ili naivna.
Ja naravno ne kupujem, ali ko kaze da i cijene koje mi placamo, od 50, 80, 100 ili 200 km nisu nekom drugom isto tako strasne i smatra nas budalama.
Svako ima neku svoju mjeru i kriterije, normalno da ko voli imati vise torbi za mijenjanje gleda da kupuje jeftinije trobe, ja ne volim prebacivati stvari tamo vamo i imati hrpu aktuelnih torbi, imam 2-3 koje nosim u nekom periodu i onda ih platim mozda malo vise kad naletim da mi se svidja neka, jer ne kupujem vise od jedne torbe u sezoni ili cak i rjeđe. Samo ne volim kad neko misli da su njegovi kriteriji i stavovi jedini dobri, u bilo cemu, pa i u torbama :D
Nadinka

#43 Re: Zenske torbe

Post by Nadinka »

Eleonora wrote:Ti sto se izdera na mene :D @Nadinka, nisam ja govorila za vas zene ovdje na forumu...Vec za one koje ja srecem i koje recimo daju 80KM i vise za neku torbu u Carpisi koja im se izlize nakon par sedmica, ili se poderu rubni dijelovi.

Hocu da kazem da je besmisleno davati puno para za jednu torbicu, koja jos nije kvalitetna. A orginal je obicno kvalitet.
Ne zanima ni mene orginal. Zanima me cijena i estetika, i fazon koji ja volim, i to je to.
Ma ne znam zatso si dozivjela moj odgovor kao deranej na tebe?! nije mi bio to cilj, pa sorry, rekla sma samo svoje msiljenje,isto kao i ti.
Nego, evo meni na stolu torba iz Carpise, jedina doduse koju imam njihovu pa mozda nije mjerodavno, kupila ju u septembru cini mi se, platila oko 70 KM i cini mi se da je jos uvijek veoma dobrog stanja a meni je izgledom bila predobra za te pare jer se ne sjecam kad sam uspjela sebi kupiti torbu do 100 KM
Zelena Carapa

#44 Re: Zenske torbe

Post by Zelena Carapa »

Nadinka wrote: Svako ima neku svoju mjeru i kriterije...

...Samo ne volim kad neko misli da su njegovi kriteriji i stavovi jedini dobri, u bilo cemu, pa i u torbama :D
:thumbup:
Eleonora

#45 Re: Zenske torbe

Post by Eleonora »

Zelena Carapa wrote:
Nadinka wrote: Svako ima neku svoju mjeru i kriterije...

...Samo ne volim kad neko misli da su njegovi kriteriji i stavovi jedini dobri, u bilo cemu, pa i u torbama :D
:thumbup:
To mi je mana u karakteru koja me kosta. 8-)

:lol:

Usput, sretno sa nalazenjem torbi i torbica.
Nadinka

#46 Re: Zenske torbe

Post by Nadinka »

Ma nije stvar u tome, bezveze ulazimo u totalni off the topic, ja pokusavam reci, da veliki broj nasih sugradjanki nosi torbe od 15 KM i da u njihovim ocima nasa kupovina torbe od 80 KM je isto glupa i neopravdana kao i u nasim ocima kupovina torbe od 1000 KM.
Nadinka

#47 Re: Zenske torbe

Post by Nadinka »

Da se mi vratimo torbama :D
Ova mi se svidjela Zarina, ali je ipak puno para, preobicna, skoro pa plasticno izgleda, ono k'o za pijace :)
Image al preko 100 eura :(
Wutkica

#48 Re: Zenske torbe

Post by Wutkica »

Ova mi je lijepa za mamu :D

Image

a ovo je moj izbor definitivno H&M :D

Image
sorei

#49 Re: Zenske torbe

Post by sorei »

E kad li cemo mi u Sarajevu vidjeti H&M.. :roll:
harleyquinn

#50 Re: Zenske torbe

Post by harleyquinn »

Bila ja danas u Tiffany-ju i ima nekoliko H&M torbi (ja trazim crnu, a ove su ugl smedje, ljubicaste itd. ali slatke pravo :) ) sto se tice Carpise obilsla sam i nju danas i snizenje je 70%, ima jako lijepih modela (najmanje crnih koliko se sjecam :D ), ima jedna u nude boji sto mi je bas zapela za oko... :skoljka:

meni se svidja ovakvo nesto:
Image
Image
Last edited by harleyquinn on 20/02/2011 11:51, edited 1 time in total.
Post Reply