Zenicka policija uzvraca udarac

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Gorštak

#526 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Gorštak »

Nek' su ih nalupali.
veljaca

#527 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by veljaca »

Chmoljo wrote:
Veljaca wrote:Zakon je veoma bitan u zemlji u kojoj ne vlada bezzakonje i bezvlasce ... i donose ga ljudi a ne obrnuto ...
moram li reći da je ovo kontradiktorno? kako može nešto biti bitno i igrati nekakvu uloga kad ga - nema :?
Eto sve si u pravu . :mrgreen: ...

Ali samo objasni mi ovo gore ..... Ja sam rekao da je zakon ( a i oni koji ga sprovode ) veoma bitan jer je proizveo to da nema bezzakonja i bezvlasca ... Izgleda da me nisi shvatio - na zalost ... kao i cijelu moju diskusiju ....
Eto da ne zamaramo ostale - ti i dalje misli po svome a ja cu po svome .....
Vares City

#528 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Vares City »

ja71 wrote:
Vares City wrote: Procitah gotovo sve postove
Po nekima bi trebalo skloniti sve policajce sa ulica,da njihova balavcad mogu svoja iskustva stecena igranjem kojekakvih igrica primijeniti UZIVO,pljackajuci,otimajuci,ubijajuci,...i to naravno uz legalno konzumiranje droge,alkohola,....
PA ONDA ZA VOLAN :x
ti djecko vidis sve crno-bijelo.
niko nije rekao da treba skloniti policiju sa puteva ili da treba pijan voziti.
naprotiv. treba policija da uvede red.
ali joj to ne daje za pravo da marise, osim ako nije ugrozena.
jasno ?
Vares City wrote: Ma prebit svakog ko uradi k'o naj idiot prije par dana u Zenici,..ili jaran pokretaca teme!!!!

Ako mu vise ikad na um padne da isto ili slicno ponovi onda ga nisu dovoljno namarisali :D

Udri Policijo,jedini vi mozete urazumiti sto iz dana u dan pune naslovne stranice :x
i u cemu je onda razlika izmedju policije i kriminalaca ?
Ja ti "decko" :lol: ,...Skroz ti hvala,..
Ti bi da policija uvodi red,da u isto vrijeme konta jel' ugrozena il' bi se to moglo dogodit',... :-)

De se postavi u njihov polozaj,..bar sekundu,..da ti balavac balavi,pijan,nadrogiran u p'o bijela dana psuje majku,zenu djecu,....a u isto vrijeme papak zna da mu taj ni blizu prici ne smije,zakon ga stiti!!!!
A taj isti policajac mu se MORA obratiti sa "gospodine",..
,..I ne bih vise s tobom diskutovao,..ostaje mi se na forumu,.. :D :sax:
respo

#529 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by respo »

Bosanski_kralj wrote:
respo wrote:
Bosanski_kralj wrote: Ako ne moram ne bih. Dakle iz čista mira, ne bih ubio čovjeka. Što?
to rade i drugi ovdje zasto ti ne bi?
:shock:
Ne znam šta je cilj takvih tvojih pitanja. Valjda je svima jasno, da niko normalan pa ni ja ( a sebe smatram normalnim :D ) ne bi ubio čovjekeka a da zato nema veliki i valjani razlog
e vidis ako se smatras normalnim (mislim i ja da jesi bar zasada :D) zasto se vodis onom kad moze i on sto ne bi ja pravio prekrsaj u saobracaju a nemas veliki valjan razlog
ajmo se zapitati sta je veliki i valjan razlog da ne stanes policiji da brzo vozis da prodjes kroz crveno itd
ako i po pitanju ubistva tako razmisljas onda razmisljaj tako i u saobracaju jbg ti nemoj biti debil pa tako razmisljati
Bosanski_kralj

#530 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Bosanski_kralj »

respo wrote: e vidis ako se smatras normalnim (mislim i ja da jesi bar zasada :D) zasto se vodis onom kad moze i on sto ne bi ja pravio prekrsaj u saobracaju a nemas veliki valjan razlog
ajmo se zapitati sta je veliki i valjan razlog da ne stanes policiji da brzo vozis da prodjes kroz crveno itd
ako i po pitanju ubistva tako razmisljas onda razmisljaj tako i u saobracaju jbg ti nemoj biti debil pa tako razmisljati
Nisam ja rekao da ću praviti prekršaj ako vidim da ga neko drugi pravi, već se pitam zašto da ja već kad i učinim neki prekrašaj budem kažnjen, a neko drugi za isti ne bude kažnjen.
respo

#531 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by respo »

Bosanski_kralj wrote:
respo wrote: e vidis ako se smatras normalnim (mislim i ja da jesi bar zasada :D) zasto se vodis onom kad moze i on sto ne bi ja pravio prekrsaj u saobracaju a nemas veliki valjan razlog
Nisam ja rekao da ću praviti prekršaj ako vidim da ga neko drugi pravi, već se pitam zašto da ja već kad i učinim neki prekrašaj budem kažnjen, a neko drugi za isti ne bude kažnjen.
ne gledaj druge sta i kako rade
imas li mogucnost prijave policajca imas
fino u policijsku stanicu i prijavi ili preko mail-a telefona
na par tema ima postano kako je izvjesni policajac mikovic (ili tako nesto nek se ne nadje uvrijedjen) fino odgovorio gradjaninu na postavljeno pitanje na sugestiju i sve sto je gradjanin htio i sigurno je poduzeta neka mjera protiv prekrsilaca u ovom slucaju policajaca
oridjidji

#532 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by oridjidji »

Razvlacite policiju zato sto je neki papak pod gasom odlucio proci ih iako su ga zaustavljali i radi toga dobio degenek. Nek je dobio degenek i sam bih ga prvi prebio iako nisam policajac, kad je papak.

Isto tako ih je mogao proci neki ubica, diler, pljackas ili ko vec s kim se oni svakodnevno srecu u svome poslu i normalan je sljed dogadjaja da onaj ko ne stane na njihovo upozorenje budi osnovnu sumnju da je isti pocinitelj nekog od krivicnih dijela. Kad se kurci nek su ga prebili.

Mnogo puta sam i sam bio bezobrazan prema policajcima iskljucivo zato sto su i oni sami bili bahati u ophodjenju sa mnom, pa bi im istim ili jos gorim rijecnikom uzvratio. Jednom su policajci u civilu presreli trolejbus u kojem sam bio i izveli mene i seku moju ni krive i duzne nas ispeglali. Zbog bezobrazluka jednog od njih trojice policajaca umalo sam se potukao s njima. To je bilo sporijeckanje vanserijsko i prijetnje da ce me odvesti u stanicu samo zato sto masem rukama psujem i bahato se ponasam. Kako i necu da se ponasam tako kad se covjek nije udostojio ni da se predstavi kako treba i zaustavlja trolu kao da je u njoj Ratko Mladic, dobro je pa nisu i kroz prozore poupadali u autobus kao u akcijama spasavanja da bi samo onako obicne ljude izveli napolje zato sto im nisu oku ugodni bili.

Uglavnom od te trojice jedan nije bio papak, pa je vec zakuhanu situaciju svojim kulturnim pristupom smirio.
Sa njim je bilo puno lakse razgovarati nego s ovim idiotom sto se svadjo samnom cijelo vrijeme.

Isto tako bio sam svijedok moru smijesnih situacija sa policajcima. Zamislite jednog policajca koji se prepire sa momkom i govori mu "bjezi odavdje brojim ti do tri", a momak mu pocne brojat "1,2,3" pa istom policajcu bude vatra pa mu kaze "hoces da ti pokazem da nisi MOCAN".

Ili policajca koji radi na obezbjedjenju dzamije za vrijeme teravije i poslje pola sata prepire se sa momcima zato sto igraju zmire, a momci im na pitanje zasto igraju zmire odgovaraju bolje je i to nego da se drogiramo i nakon pola sata proze i poezije od strane policajaca, isti policajac kad vidi da s njima ne moze na kraj da izadje, izlazi iz auta u namjeri da se tuce sa momcima i pocne bogarati kako bi ih rastjerao. Na kraju ulazi u auto jer mu isti momci spustaju pricom cijelo vrijeme i odlazi.

Nasa policija nije losa policija, ali jeste jedna od mozda najnekulturnijih po pitanju pristupa nekome problemu. Isti cesto u komunikaciji nemaju onu kulturu dijaloga i ponasaju se gore nego nasi kriminalci kada prilaze nekome samo da bi nekoga legitimisali. Isti nisu u stanju da napisu kvalitetan izvjestaj o necemu sto ih obicno zadesi na poslu. Cast izuzetcima.

Imao sam priliku da upoznam mnoge policajce i mogu vam reci da su ipak to veliki borci nase svakodnevnice koji u svakom trenu znaju sta se desava, ali nisu u mogucnosti da reaguju kako treba jer nemaju ni podrsku zakonodavne i sudske vlasti ni samih politicara ni naroda. Ima ih i onih losih i onih dobrih. Sami uhvate po sto puta iste osobe u nekome dijelu uhapse ih i onda ih moraju pustiti zato sto zakon im ne daje mogucnost da istoga u duzem pritvoru zadrze. Tome uhapsenom se nizu dijela i onda kad napravi neko teze krivicno ide zbir svih prethodnih dijela i kazna po tome i to je opet ono na sta sami policajci ne mogu da uticu. Na kraju isti moze da svoju kaznu odradi na slobodi jer nema mjesta u nasim zatvorima za tolike silne prestupnike.

Kao i svim tranzicionim drustvima nije ni nasoj policiji mane, ali da je losa toliko koliko o njoj pricaju, nebih smio tvrditi. Ipak su mnoge stvari brzo rasvijetlili u ovome gradu. Rasvijelice i ovo ubistvo policajca. Tesko se onome ko se usudio da takvo sto i napravi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#533 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Chmoljo »

kakavdanakneiskustvu wrote:idiot koji je ubio policajca amira avdića je uzeo jednog od boljih zeničkih advaokata i postoji mogućnost da baš i ne bude osuđen,a ako i bude da dobije malu kaznu.
;-) neka, neka. hoće ljudi provedbu zakona ;-) neće taj advokat ništa mimo zakona uraditi :oops:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#534 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Admir_1984 »

Ma po zakonu ginu ljudi, ne moze se tu nishta uraditi...........
zonbirile

#535 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by zonbirile »

oridjidji wrote:Razvlacite policiju zato sto je neki papak pod gasom odlucio proci ih iako su ga zaustavljali i radi toga dobio degenek. Nek je dobio degenek i sam bih ga prvi prebio iako nisam policajac, kad je papak.

Isto tako ih je mogao proci neki ubica, diler, pljackas ili ko vec s kim se oni svakodnevno srecu u svome poslu i normalan je sljed dogadjaja da onaj ko ne stane na njihovo upozorenje budi osnovnu sumnju da je isti pocinitelj nekog od krivicnih dijela. Kad se kurci nek su ga prebili.

Mnogo puta sam i sam bio bezobrazan prema policajcima iskljucivo zato sto su i oni sami bili bahati u ophodjenju sa mnom, pa bi im istim ili jos gorim rijecnikom uzvratio. Jednom su policajci u civilu presreli trolejbus u kojem sam bio i izveli mene i seku moju ni krive i duzne nas ispeglali. Zbog bezobrazluka jednog od njih trojice policajaca umalo sam se potukao s njima. To je bilo sporijeckanje vanserijsko i prijetnje da ce me odvesti u stanicu samo zato sto masem rukama psujem i bahato se ponasam. Kako i necu da se ponasam tako kad se covjek nije udostojio ni da se predstavi kako treba i zaustavlja trolu kao da je u njoj Ratko Mladic, dobro je pa nisu i kroz prozore poupadali u autobus kao u akcijama spasavanja da bi samo onako obicne ljude izveli napolje zato sto im nisu oku ugodni bili.

Uglavnom od te trojice jedan nije bio papak, pa je vec zakuhanu situaciju svojim kulturnim pristupom smirio.
Sa njim je bilo puno lakse razgovarati nego s ovim idiotom sto se svadjo samnom cijelo vrijeme.

Isto tako bio sam svijedok moru smijesnih situacija sa policajcima. Zamislite jednog policajca koji se prepire sa momkom i govori mu "bjezi odavdje brojim ti do tri", a momak mu pocne brojat "1,2,3" pa istom policajcu bude vatra pa mu kaze "hoces da ti pokazem da nisi MOCAN".

Ili policajca koji radi na obezbjedjenju dzamije za vrijeme teravije i poslje pola sata prepire se sa momcima zato sto igraju zmire, a momci im na pitanje zasto igraju zmire odgovaraju bolje je i to nego da se drogiramo i nakon pola sata proze i poezije od strane policajaca, isti policajac kad vidi da s njima ne moze na kraj da izadje, izlazi iz auta u namjeri da se tuce sa momcima i pocne bogarati kako bi ih rastjerao. Na kraju ulazi u auto jer mu isti momci spustaju pricom cijelo vrijeme i odlazi.

Nasa policija nije losa policija, ali jeste jedna od mozda najnekulturnijih po pitanju pristupa nekome problemu. Isti cesto u komunikaciji nemaju onu kulturu dijaloga i ponasaju se gore nego nasi kriminalci kada prilaze nekome samo da bi nekoga legitimisali. Isti nisu u stanju da napisu kvalitetan izvjestaj o necemu sto ih obicno zadesi na poslu. Cast izuzetcima.

Imao sam priliku da upoznam mnoge policajce i mogu vam reci da su ipak to veliki borci nase svakodnevnice koji u svakom trenu znaju sta se desava, ali nisu u mogucnosti da reaguju kako treba jer nemaju ni podrsku zakonodavne i sudske vlasti ni samih politicara ni naroda. Ima ih i onih losih i onih dobrih. Sami uhvate po sto puta iste osobe u nekome dijelu uhapse ih i onda ih moraju pustiti zato sto zakon im ne daje mogucnost da istoga u duzem pritvoru zadrze. Tome uhapsenom se nizu dijela i onda kad napravi neko teze krivicno ide zbir svih prethodnih dijela i kazna po tome i to je opet ono na sta sami policajci ne mogu da uticu. Na kraju isti moze da svoju kaznu odradi na slobodi jer nema mjesta u nasim zatvorima za tolike silne prestupnike.

Kao i svim tranzicionim drustvima nije ni nasoj policiji mane, ali da je losa toliko koliko o njoj pricaju, nebih smio tvrditi. Ipak su mnoge stvari brzo rasvijetlili u ovome gradu. Rasvijelice i ovo ubistvo policajca. Tesko se onome ko se usudio da takvo sto i napravi.
----------------------------------------------------------------
tvoji primjeri pokazuju svu nakaradnost,lošu postavku i neprimjerenost policije i njene pozicije u društvu.Pitaj ljude sa zapada,gdje je policija bolja,puuuuno bolja,"serve and protect" motom radi,ali nema priče,pred njima se stoji haman u stavu mirno,a drkađija dobije preko zuba,a bogami i metak za zajebanciju.To je ta tanka crvena crta,koja razdvaja profesionalnu pravu policiju od seoskih žandara/bosanskih policajaca.
ja71

#536 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

evo mene opet.

Sretna Nova Godina !
respo wrote:
ja71 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: već sam jednom to ovdje spomenuo,možda pretjerujem,dabogda ovakvim osobama koje morališu u svojoj sobi zavaljeni pred kompom kako policija kao nema pravo nekog udariti ili nema pravo gledati kako hoće,neki pijani idiot,moron,kreten,zgazio nekog najbližeg,prije toga prošao kroz crveno svjetlo,pri tom mu voz. dozvola već prije oduzeta zbog idiotizma za volanom,nosio ga na autu 15 metara,pa onda pobjegao sa lica mjesta,baš me zanima da li bi i onda oni pisali kako policija nekad pretjeruje,da li bi oni mirno gledali te i takve vozače,tačnije idiote za volanom
ako policija moze postupiti shodno svojim emocijama (van zakona) onda i ne treba zakon.
dokle bi to dovelo ?
To je pravda na nivou srednjeg vijeka.

ko kaze da su postupili shodno svojim emocijama?
je li ti stvarno vjerujes da marisanje "na mrtvo ime" spada pod legalne vrste kaznjavanja ?
meni nije poznato da je ijedan sud ikada izrekao kaznu da se neko izmarise.
respo wrote: citas li ti da su debili pili i nisu se zaustavili i da je vozac poznat cak i u kpz zenica
oni se nisu zaustavili : TACNO.
Na to su ih policajci stigli i namarisali.
Bar tako stoji u pocetnom postu (koji je haman izmisljen, ali je polazna tacka nase diskusije)

1. Nakon sto su ih policajci sustigli, ako su oni pruzali otpor pri hapsenju, policija MOZE upotrijebiti silu dok ne prodje potreba za istom. Iz pocetnog posta se ne vidi da li su oni pruzali otpor. Cak i ako su pruzali otpor nema potrebe da se prebiju na mrtvo ime, vec samo dok prodje opasnost.

2. Kada su ih poceli marisati policajci nisu znali da li su pijani ili da li su lezali u KPZ-u.
To su mogli tek naknadno provjeriti. Tako da taj argument otpada kao relevantan, ali ide vama u prilog.
Tako nesto moze NA SUDU dodatno opteretiti pijanog sofera, ali ne pravda policiju.
U tom momentu je policiji bilo bitno samo da su bjezali i time zaslusuju da ih se prebije.

3. Zasto su prebili suvozaca nije mi jasno. Cime je taj covjek to zasluzio ?
Sta je mogao uraditi da mu se to ne desi.
Njegova jedina nesreca je bila sto se zadesio na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme.

I vi idalje tvrdite da policija SMIJE tako nesto raditi u cilju zavodjenja reda ?
Ja ne vjerujem da je tu policija slijela cilj zavodjenja reda, to je bila cista osveta zbog mrtvog kolege ali na trecim znaci nevinim licima.
Klodovik

#537 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Klodovik »

Davno je Konfučije rekao: Do not use a cannon to kill a mosquito.

A ako je poželjno mlatiti (kao što nije), možda bi trebalo "batinu" malo uvesti u škole, firme, na sudovima... Propisi su propisi.
ja71

#538 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

respo wrote: ako se i dalje zalazes za to sto se zalazes dabogda ti kuca bila pored neke brze ceste a sa obe strane kuce u daljini nekih 100 kafane birtije da bi mogli razviti brzinu i bruku komiranih vozaca koji eto zive od vozacke al se ne zaustavljaju policiji
Dabogda ti NIKAD ne bio izudaran od policije pa da snosis posljedice do kraja zivota.
zonbirile

#539 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by zonbirile »

@ja71
u pravu si policija to ne smije,ali ni vozač piti i ne stati.Ima samo jedno veliko ALI.Zakon je na strani policije i u svrhu mjenjanja ponašanja pijanih,osionih balavaca,teško će biti bilo što dokazati.Isuviše morališeš pa bih ti naveo primjer iz SAD,gdje postoji uputstvo za evropske vozaće-ono u kratko glasi:"Ruke na volan,slušaj komande,ne maši se za đep za vozačku,ili pretinac možeš biti ubijen".Ne misliš da polako ,ali sigurno grabimo ka tim standardima.Pa smiješno je vidjeti "oklopnike" da intervenišu,protiv par pijanih balavaca,i to samo zato što ga ne smije zviznuti po zubima.Da se razumijemo ni Titina ni većina policija svijeta na papiru to ne smije,ali....
Bosanski_kralj

#540 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Bosanski_kralj »

zonbirile wrote:tvoji primjeri pokazuju svu nakaradnost,lošu postavku i neprimjerenost policije i njene pozicije u društvu.Pitaj ljude sa zapada,gdje je policija bolja,puuuuno bolja,"serve and protect" motom radi,ali nema priče,pred njima se stoji haman u stavu mirno,a drkađija dobije preko zuba,a bogami i metak za zajebanciju.To je ta tanka crvena crta,koja razdvaja profesionalnu pravu policiju od seoskih žandara/bosanskih policajaca.
Takva je strana policija, ali samo prema strancima
respo

#541 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by respo »

ja71 wrote:evo mene opet.

Sretna Nova Godina !

oni se nisu zaustavili : TACNO.
Na to su ih policajci stigli i namarisali.
Bar tako stoji u pocetnom postu (koji je haman izmisljen, ali je polazna tacka nase diskusije)

1. Nakon sto su ih policajci sustigli, ako su oni pruzali otpor pri hapsenju, policija MOZE upotrijebiti silu dok ne prodje potreba za istom. Iz pocetnog posta se ne vidi da li su oni pruzali otpor. Cak i ako su pruzali otpor nema potrebe da se prebiju na mrtvo ime, vec samo dok prodje opasnost.

2. Kada su ih poceli marisati policajci nisu znali da li su pijani ili da li su lezali u KPZ-u.
To su mogli tek naknadno provjeriti. Tako da taj argument otpada kao relevantan, ali ide vama u prilog.
Tako nesto moze NA SUDU dodatno opteretiti pijanog sofera, ali ne pravda policiju.
U tom momentu je policiji bilo bitno samo da su bjezali i time zaslusuju da ih se prebije.

3. Zasto su prebili suvozaca nije mi jasno. Cime je taj covjek to zasluzio ?
Sta je mogao uraditi da mu se to ne desi.
Njegova jedina nesreca je bila sto se zadesio na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme.

I vi idalje tvrdite da policija SMIJE tako nesto raditi u cilju zavodjenja reda ?
Ja ne vjerujem da je tu policija slijela cilj zavodjenja reda, to je bila cista osveta zbog mrtvog kolege ali na trecim znaci nevinim licima.
jeli ti stvarno mislis da neko ko je bio u kpz-u bi se fino ponasao kad ga policija zaustavi bez obzira jeli policija zna da je on bio u kpz ili ne
zonbirile

#542 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by zonbirile »

Bosanski_kralj wrote:
zonbirile wrote:tvoji primjeri pokazuju svu nakaradnost,lošu postavku i neprimjerenost policije i njene pozicije u društvu.Pitaj ljude sa zapada,gdje je policija bolja,puuuuno bolja,"serve and protect" motom radi,ali nema priče,pred njima se stoji haman u stavu mirno,a drkađija dobije preko zuba,a bogami i metak za zajebanciju.To je ta tanka crvena crta,koja razdvaja profesionalnu pravu policiju od seoskih žandara/bosanskih policajaca.
Takva je strana policija, ali samo prema strancima
------------------------------------------------------
nije tačno
ja71

#543 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

kakavdanakneiskustvu wrote: daj nam kakav link,bilo kakvu relevantnu informaciju da se ovo desilo,do tad su to sve izmišljotine,tačka.
to i ja tvrdim.
nego ti meni sada reci (posto haman nemas vise argumenanat)
smije li policija udarati ?
zonbirile

#544 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by zonbirile »

smije
ja71

#545 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

respo wrote: jeli ti stvarno mislis da neko ko je bio u kpz-u bi se fino ponasao kad ga policija zaustavi bez obzira jeli policija zna da je on bio u kpz ili ne
To kako bi se neko mozda ponasao ne pravda policiju da marise.
Ispade da oni imaju pravo da preventivno marisu, jer mozda je taj sto bjezi bio u KPZ.

Otkud uopste informacija da je bio u KPZ-u ?

Ali posto je prica izmisljena....
ja71

#546 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

zonbirile wrote:smije
smije li bez razloga ?
ja71

#547 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

kakavdanakneiskustvu wrote: daj nam kakav link,bilo kakvu relevantnu informaciju da se ovo desilo,do tad su to sve izmišljotine,tačka.
Ko bi i zasto mogao izmisliti takvu pricu ?
ja71

#548 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

kakavdanakneiskustvu wrote: smije,što ne bi smjela,šta treba uraditi policajac kada ga neko napadne,ne braniti se
a smije li kada taj koga udaraju ne pruza nikakav otpor ?
zonbirile

#549 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by zonbirile »

e moj @ja71,mnogo veće pi.ke su se okliznule na ulici u "prisustvu" murije i nikom ništa.Ti idealizuješ stvari,a život je negdje drugo.Druga je stvar što su muriji utjerali strah,decertifikacijom,inače bi brzo sve došlo na svoje.Znaš nekada i tramvaj zgazi čovjeka u čekaonici PU.Pa i jebeni Gaši bio povrijeđen pri hapšenju.Da je prava policija i on i Šaja bi nosali bubrege u PVC kesama za onaj telefonski razgovor.Pa kriminalac u uzletu Điba ,razbije direktora sektora policije i mjesto da ga obogalje on i dalje jade stvara.Svugdje gdje ima sistem,može do jedne mjere i saradnje,kada Dara pređe mjeru,saobraćajka,NN počinilac,tramvaj u pre4dsoblju i ide se dalje.
zonbirile

#550 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by zonbirile »

kakavdanakneiskustvu wrote:
ja71 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: smije,što ne bi smjela,šta treba uraditi policajac kada ga neko napadne,ne braniti se
a smije li kada taj koga udaraju ne pruza nikakav otpor ?

ne smije,ako udaraju bez razloga nek se žali unutrašnjoj kontoli mup-a,nek se obrati sudu
--------------------------------------------------------------
pusti ga momak pod dojmom Betmena i Zoro-a.Pojedinac protiv svih,ubij sve i vrati se sam.Hipotetička situacija u Zenici,ali što su pili i bježali.Onda ide zaustavljanje mrak bez svjedoka,riječ drota protiv pijanaca sa alkoholom u krvi u pokušaju bjega.
Post Reply