lijepo je sto se niko ne sjeca cimburijade.

ja je zadnjih godina provodim sa dajdzom koji kaze da je skoro 40 godina proslavlja sa istim drustvom. posto sam odrastao u prvom soliteru na odmutu jos kao dijete se sjecam cimburijade na adi i uscu. tacno je da tada to nije bilo na kamberovicu i bilo bi interesantno cuti kako je uopste doslo do dole.
takodjer, za sve ove koji kazu da nema cimbura osim salcinovog reci cu samo da nemaju pojma sta pricaju. salcin tek zadnjih par godina pravi "cimbur od 1000 jaja". osim toga dijeli i nesto cevapa. no, svi koji zele da vide jedenje cimbura moraju doci malo ranije. ja sam na cimburijadi nerednovno nekih 14 godina i svaki put sam dolazio oko 6h da bi pravio cimbur. svi koji stignu poslije 7h nece, naravno, nigdje ni vidjeti cimbura.
svi koji tvrde da je ovo najgora cimburijada do sada neka potraze moj post od (cini mi se) pretprosle cimburijade. tu sam i ja pljuvao i po organizaciji i po svemu sto se desavalo (pa tada je hebeni ringispil bio postavljen na kamberovice), ali ova cimburijada uopste nije bila losa. naravno, ima se tu jos puno stvari za ispraviti, ali svake godine se opstina i turisticka organizacija potrudi da to malo unaprijedi.
do prije par godina nije bilo wc-ova i ljudi su vrsili nuzdu u rijeku i grmlje, sto je bilo katastrofalno (u doba dok nije centar bio izgradjen i on je bio koristen kao wc), zatim nista oko smeca nije cinjeno, dok sada dijele kese za smece odmah ujutro. prije nije bilo ni policije, niti bilo cega, pa se desavalo svasta. rafting je isto lijep potez i od ovog dogadjaja se moze napraviti jako lijepa turisticka atrakcija. uostalom, svake godine je sve vise ljudi sa strane koji dolaze. mnogi od njih ostaju i po par dana.
ja ne znam kako ljudi u ovakvoj turistickoj prilici vide problem. lose stvari se trebaju ispravljati i ja tu pomake vidim, ali pricati kako to sve treba ukinuti jer ima neljudi koji prave sranja je smijesno.