Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nadžak

#8126 Re: Zeničani

Post by nadžak »

_BataZiv_0809 wrote:Heleg veli da nece bit sjece drveca :sretan:
Sad sam baš čitao. Dobro je, kontam nisu valjda ludi da to rade. Neki dan se ubjeđujem sa kolegom koliko već ima vremena da se radi petlja Blatuša?

Ima li tri mjeseca, da sad ne rovim po postovima?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8127 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

nadžak wrote:
Sad sam baš čitao. Dobro je, kontam nisu valjda ludi da to rade. Neki dan se ubjeđujem sa kolegom koliko već ima vremena da se radi petlja Blatuša?

¸
Hmmm jbga znam da je nekad u to doba odigravana zadnja utakmica kvalifikacija ili baraz, ne mogu se sjetiti, pa su otvarali petlju radi toga, a vec bili krenuli radovi.

Ima sigurno vise od 2 mjeseca u svakom slucaju.
kamen spoticanja

#8128 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

nadžak wrote:

Pd pocetka decembra se radi...plan je bio do marta da zavrse
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8129 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Pd pocetka decembra se radi...plan je bio do marta da zavrse
Hoce li zavrsiti na vrijeme?
kamen spoticanja

#8130 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Pd pocetka decembra se radi...plan je bio do marta da zavrse
Hoce li zavrsiti na vrijeme?
Nemam pojma
doduse kasnilo je 10tak dana s pocetkom radova
nadžak

#8131 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Ma tako nekako i ja kontam da se od početka decembra radi. Hajd valjda će brzo, stvarno je puno gužve, još otkako je škola krenula nakon raspusta dodatno se zakuhalo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8132 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ali ce grad izgledat ekstra kad se ovo uradi. Jos da zazivi ona ideja o prepakivanju fasada :)
kamen spoticanja

#8133 Re: Zeničani

http://www.zenicablog.com/foto-nova-nes ... orio-stub/

"Vozilo je ostvarilo kontakt s stubom"
dakle d.pasalic ulazi u anale :mrgreen:
kamberovica polje

#8134 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

_BataZiv_0809 wrote:Ali ce grad izgledat ekstra kad se ovo uradi. Jos da zazivi ona ideja o prepakivanju fasada :)
Ovo bi bilo fenomenalno ali ja stvarno ne znam kako bi se ovo moglo izvest. Problem je što su od rata zgrade postale faktički privatno vlasništvo i što ne možeš u jednoj zgradi naći dovoljan broj ljudi koji će skupljati i financirati sve to a to košta pun klinac love. Posebno kada u pitanje dođu velike zgrade tipa lamela i kinski zid koje zbog svoje veličine i položaja stvarno moraju biti prioritet što se toga tiče. Općina može donekle pogurati to ali pitanje je koliko je isplativo sve to.
Fasade su uz zagađenje i kerove vizualno najveći problem ovog grada.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8135 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamberovica polje wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ali ce grad izgledat ekstra kad se ovo uradi. Jos da zazivi ona ideja o prepakivanju fasada :)
Ovo bi bilo fenomenalno ali ja stvarno ne znam kako bi se ovo moglo izvest. Problem je što su od rata zgrade postale faktički privatno vlasništvo i što ne možeš u jednoj zgradi naći dovoljan broj ljudi koji će skupljati i financirati sve to a to košta pun klinac love. Posebno kada u pitanje dođu velike zgrade tipa lamela i kinski zid koje zbog svoje veličine i položaja stvarno moraju biti prioritet što se toga tiče. Općina može donekle pogurati to ali pitanje je koliko je isplativo sve to.
Pa da slazem se, znam da je bilo neke price o tome. Ona zgrada kod stare opstine ima novu fasadu i fakat mocno izgleda.

U razvijenim drzavama izgled fasada u gradskoj zoni nije iskljucivo pitanje volje vlasnika objekta. Ali daleko smo mi od njih i bojim se da si upravu da je to neizvodivo.

Mada u Olovu je izgleda to uspjelo, pa sad :-?
kamberovica polje

#8136 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

_BataZiv_0809 wrote:
kamberovica polje wrote:
Pa da slazem se, znam da je bilo neke price o tome. Ona zgrada kod stare opstine ima novu fasadu i fakat mocno izgleda.

U razvijenim drzavama izgled fasada u gradskoj zoni nije iskljucivo pitanje volje vlasnika objekta. Ali daleko smo mi od njih i bojim se da si upravu da je to neizvodivo.

Mada u Olovu je izgleda to uspjelo, pa sad :-?
Za sad je bojim se neizvedivo ali u dogledno vrijeme ako i kada dođe ulazak u EU zakonima ćemo biti prisiljeni na ovo radi energetske učinkovitosti. Olovo je daleko manje i zgrade su daleko manje, pa pogledaj samo veličinu kineskog, lamele, londža i solitera na mokušnicama, ma kad bi se samo one sredile sve bi to krenulo.
Last edited by kamberovica polje on 31/01/2016 12:05, edited 1 time in total.
Ci-Nick

#8137 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Zakon treba donijeti i zakon treba sprovoditi.
Ko ne može održavati stan i zajedničke prostorije neka ga proda.
Nije posjedovanje stana osnovna životna potreba.
Nemam ni ja jahtu jer je ne mogu sebi priuštiti, a ni forda mustanga,.... a tako bi rado.
Eborg

#8138 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Energetska efikasnost za fasade - da. Razlozi su sasvim jasni.

Puko farbanje radi estetike - ne. Ne treba nam da izgledamo šareno k'o Tirana odnosno da to bude ono standardno bosansko "Samo da se uradi i ispadne iz šaka." Najbolji primjer je nova zgrada Pravnog fakulteta Zenica - mjesec dana nakon postavljanja bile su krenule ćize od kiše i mrlje od vlage. Da ne govorim o nijansi koja se promijenila zbog zagađenja.
nadžak

#8139 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Zaitsev

#8140 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

Pravi sam Zeničanin i uvijek realan i objektivan, ali u ovom tekstu se nisam sekunde pronašao. Meni ovo pršti od kompleksa i nekakvih primitivnih stereotipa koji se konstantno pokušavaju u Zenici naglasiti, a što nema veze sa tačnim. Barem ne što se velike većine građana tiče. Kao da Zenica utiče i na šta šta što se tiče ekonomije ili ne znam, nečeg drugog. Kad kažem Zenica, mislim na zenički mentalitet.

Sve u svemu, za mene bijedan i jadan tekst...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8141 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Pa zar ne znate za legendu da su Zenicani trazili da pruga ne ide kroz Zenicu, da ih ne "bihuzuri".

Po mom misljenju, tekst je skroz pogodjen.
Norm

#8142 Re: Zeničani

Post by Norm »

Zaitsev wrote:
Pravi sam Zeničanin i uvijek realan i objektivan, ali u ovom tekstu se nisam sekunde pronašao. Meni ovo pršti od kompleksa i nekakvih primitivnih stereotipa koji se konstantno pokušavaju u Zenici naglasiti, a što nema veze sa tačnim. Barem ne što se velike većine građana tiče. Kao da Zenica utiče i na šta šta što se tiče ekonomije ili ne znam, nečeg drugog. Kad kažem Zenica, mislim na zenički mentalitet.

Sve u svemu, za mene bijedan i jadan tekst...
Pa zar bas ovom recenicom, kao Zenicanin nisi potvrdio dio teksta??? Zenica je centar ZE-DO kantona...
nadžak

#8143 Re: Zeničani

Post by nadžak »

"Bazno ulje se kao eurodizel istakalo i prodavalo na benzinskim pumpama preduzeća "Reunion" i benzinskim pumpama "Agrovoće" u Kozarcu, Modriči, Zenici, Zvorniku i u Milićima."

http://www.klix.ba/vijesti/bih/pogledaj ... /160201104

Ovo je citat iz gonjeg članka o prevarama, gdje su bazno ulje sa aditivima prodavali kao eurodizel. Gdje je uopšte kod nas ova pumpa?
Norm

#8144 Re: Zeničani

Post by Norm »

Reunion je na magistralnom putu, prekoputa Energopetrola, bivsi Kalen...
kakavdanakneiskustvu

#8145 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

http://www.zenicablog.com/ljekari-mu-se ... ske-gripe/

koji lazovi,nije istina da su pregledani kcerka i supruga ovog covjeka i da je pregledano njegovo radno mjesto,plus non stop brisu moj komentar na fb da je to laž
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8146 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.zenicablog.com/ljekari-mu-se ... ske-gripe/

koji lazovi,nije istina da su pregledani kcerka i supruga ovog covjeka i da je pregledano njegovo radno mjesto,plus non stop brisu moj komentar na fb da je to laž
Kako ti znas?
Casual's

#8147 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.zenicablog.com/ljekari-mu-se ... ske-gripe/

Kako ti znas?
Momak radi u MUPu na šalteru
kakavdanakneiskustvu

#8148 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Casual's wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Kako ti znas?
Momak radi u MUPu na šalteru

na na šalteru,nego u kancelariji,a znam čovjeka,dobri smo prijatelji
lokalni_razdjevičar

#8149 Re: Zeničani

Post by lokalni_razdjevičar »

sta je sa grijanjem? kod mene nema?
channel10

#8150 Re: Zeničani

Post by channel10 »

.
Last edited by channel10 on 01/02/2016 22:02, edited 1 time in total.
Post Reply