Ne kažem da ne treba uvesi zastitne mjere, barem za čelik iz Turske, Kine i zemalja koje subvencioniraju proizvodnju ali mislim da je ovo ipak samo blef Hamzića jer prodaja ide.
Nije baš da se ne može prodati.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ne kažem da ne treba uvesi zastitne mjere, barem za čelik iz Turske, Kine i zemalja koje subvencioniraju proizvodnju ali mislim da je ovo ipak samo blef Hamzića jer prodaja ide.
De ba lave sad svaki karcinom izazvan radom Željezare nidje veze.. Ebeni stres i GMO hrana vas ubija a ne dim i ostali klinci,palci...xPaco1337 wrote: ↑23/03/2026 16:39 Pa ne slave oni koji ovise od nje. Kao što neko spomeni otidji u KBZ i na onkologiju pa popricaj sa ljudima da cujes šta ce ti rec. I ne mozes poredit fabrike koje imaju filtere i do nekle uređen sistem povodom tog i onaj naš krš i lom koji je trebalo poslije rata odma sravnat.
Kod nas se kopa i dimi od Austrougarske jer smo koristili robovlasnicima i tad i sad, a narod i država najmajnje od tog koristi ima.
Ima onaj jedan na YouTubeu kad govori nije moj problem sto je meni lose ,vec sto je tebi dobroIsner wrote: ↑23/03/2026 16:24 Lud narod 1/1..
Jedino u Bosni kad se gasi gigant (kakav god da je) ostatak naroda slavi i naslađuju se... Ne mogu ni zamisliti da neko u Americi slavi jer se gase zeljezare u Pitsburgu, ili u Engleskoj željezare u Šefildu ili da slavi Beograd jer se gasi željezara u Smederavu..
Ovo je za izucavanja i knjiga, života mi...
Pa gledaj meni draže da ne ležim na onkologiji nego posao.Mirzareli wrote: ↑23/03/2026 23:42Ima onaj jedan na YouTubeu kad govori nije moj problem sto je meni lose ,vec sto je tebi dobroIsner wrote: ↑23/03/2026 16:24 Lud narod 1/1..
Jedino u Bosni kad se gasi gigant (kakav god da je) ostatak naroda slavi i naslađuju se... Ne mogu ni zamisliti da neko u Americi slavi jer se gase zeljezare u Pitsburgu, ili u Engleskoj željezare u Šefildu ili da slavi Beograd jer se gasi željezara u Smederavu..
Ovo je za izucavanja i knjiga, života mi...Eh takav je nas svijet..Radovati se sto ce u Zenici 2000 ljudi ostati bez posla i jos hiljade indirektno u citavoj BiH moze samo budala .
Ima li negdje posao za metalurškog inžinjera, star samo 61 godinu?xPaco1337 wrote: ↑24/03/2026 08:59Pa gledaj meni draže da ne ležim na onkologiji nego posao.Mirzareli wrote: ↑23/03/2026 23:42Ima onaj jedan na YouTubeu kad govori nije moj problem sto je meni lose ,vec sto je tebi dobroIsner wrote: ↑23/03/2026 16:24 Lud narod 1/1..
Ovo je za izucavanja i knjiga, života mi...Eh takav je nas svijet..Radovati se sto ce u Zenici 2000 ljudi ostati bez posla i jos hiljade indirektno u citavoj BiH moze samo budala .
Kad je prije par godina ono bila kriza jaran dao otkaz, otisao i nasao drugi posao sad mu je puno bolje. Još takvih je bruka, neki su otisli vani, neki su ovde samo nasli drugi posao. Svi znamo da se tamo zapošljava preko familije i da se vuku tako godinama, a više tako nije nigdje da radiš u jednoj firmi 20-30 godina ne znam zašto bi u Željezari bilo drugačije.
ZS traži radnika za roštiljom.Ci-Nick wrote: ↑24/03/2026 09:47Ima li negdje posao za metalurškog inžinjera, star samo 61 godinu?xPaco1337 wrote: ↑24/03/2026 08:59Pa gledaj meni draže da ne ležim na onkologiji nego posao.
Kad je prije par godina ono bila kriza jaran dao otkaz, otisao i nasao drugi posao sad mu je puno bolje. Još takvih je bruka, neki su otisli vani, neki su ovde samo nasli drugi posao. Svi znamo da se tamo zapošljava preko familije i da se vuku tako godinama, a više tako nije nigdje da radiš u jednoj firmi 20-30 godina ne znam zašto bi u Željezari bilo drugačije.
Ima logike, vatra tamo, vatra ovamo,.. samo još navježbati prevrtanje čevapčića.ShnjaZZZ wrote: ↑24/03/2026 09:58ZS traži radnika za roštiljom.Ci-Nick wrote: ↑24/03/2026 09:47Ima li negdje posao za metalurškog inžinjera, star samo 61 godinu?xPaco1337 wrote: ↑24/03/2026 08:59
Pa gledaj meni draže da ne ležim na onkologiji nego posao.
I ja ću radit za šankom negdje hajde bogati. Otpravljanje vozova, otpravljanje kafa, tu je to neđe.
Ima ovdje kod meneCi-Nick wrote: ↑24/03/2026 09:47Ima li negdje posao za metalurškog inžinjera, star samo 61 godinu?xPaco1337 wrote: ↑24/03/2026 08:59Pa gledaj meni draže da ne ležim na onkologiji nego posao.
Bez znanja njemackog i engleskog, ženska osoba?ZoomZoomKiwi wrote: ↑24/03/2026 14:38Ima ovdje kod meneCi-Nick wrote: ↑24/03/2026 09:47Ima li negdje posao za metalurškog inžinjera, star samo 61 godinu?xPaco1337 wrote: ↑24/03/2026 08:59
Pa gledaj meni draže da ne ležim na onkologiji nego posao.
Kad je prije par godina ono bila kriza jaran dao otkaz, otisao i nasao drugi posao sad mu je puno bolje. Još takvih je bruka, neki su otisli vani, neki su ovde samo nasli drugi posao. Svi znamo da se tamo zapošljava preko familije i da se vuku tako godinama, a više tako nije nigdje da radiš u jednoj firmi 20-30 godina ne znam zašto bi u Željezari bilo drugačije.![]()
Nemoj se ljutit lave ,ali razmišljanje ti je ograničeno ko balkon ..Željezari je potrebna lagana transformacija kroz par godina ,ogroman je broj ljudi u pitanju da bi se tek tako pritislo crveno dugme i reklo kraj ..Ne moram napominjati ni niz firmi kojim prijeti slican scenarijo i pad.ako Željezara stane..Treba jos malo ove respektabilne omladine iz grada raseliti po EU.Najlske je nema ovde posla ,hajmo u EU to mogu danas svi ,pa ce te plakat za 5-10 godina kako u gradu ima vise Nepalaca i Indijaca nego domicilnog stanovništva..Odmah da ti kazem da ja ne radim u Zeljezari niti ko moj blizinji ,ali svjestan kakav bi bio šok za grad ,pa i državu da se za jedan dan iz našeg grada prijavi 2000 ljudi na biro...xPaco1337 wrote: ↑24/03/2026 08:59Pa gledaj meni draže da ne ležim na onkologiji nego posao.Mirzareli wrote: ↑23/03/2026 23:42Ima onaj jedan na YouTubeu kad govori nije moj problem sto je meni lose ,vec sto je tebi dobroIsner wrote: ↑23/03/2026 16:24 Lud narod 1/1..