Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
veliki_ah
#6951 Re: Zeničani
Al kakogod glupo je da nije momenat kopanja i gradnje iskorišten da se uradi i biciklistička staza i da se posadi drveće uz trotoare..
Za par godine pri mijenjanju asfalta mogli smo po cijelom gradu imati biciklističke staze.. Obzirom na konfiguraciju grada, biciklo je idealno prevozno sredstvo i vrlo lako se tome mogu prilagoditi sve ulice ili parkinzi.. Šteta što vlast nema sluha za to..
Za par godine pri mijenjanju asfalta mogli smo po cijelom gradu imati biciklističke staze.. Obzirom na konfiguraciju grada, biciklo je idealno prevozno sredstvo i vrlo lako se tome mogu prilagoditi sve ulice ili parkinzi.. Šteta što vlast nema sluha za to..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6952 Re: Zeničani
Moze se na trotoaru iscrtati trasa za bicikliste.
- Warashii
#6953 Re: Zeničani
Pa dragi Bata na trotoaru nema mjesta za pješake, od parkiranih automobila, a kamo li još biciklisticka staza._BataZiv_0809 wrote:Moze se na trotoaru iscrtati trasa za bicikliste.
I ono za Ćiru, nemam godina da ga se sjećam a kamo li da sam se vozio njime, za njeg znam samo iz priča kao i za groblje ispod Velme.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6954 Re: Zeničani
Ma hocu da kazem da nije nuzno siriti saobracajnicu samo radi toga. Ima mjesta gdje je GGM jedva prosao ovu sirinu (konkretno Sarajevska). Druga je stvar sa nekulturom parkiranja.Warashii wrote:Pa dragi Bata na trotoaru nema mjesta za pješake, od parkiranih automobila, a kamo li još biciklisticka staza._BataZiv_0809 wrote:Moze se na trotoaru iscrtati trasa za bicikliste.
I ono za Ćiru, nemam godina da ga se sjećam a kamo li da sam se vozio njime, za njeg znam samo iz priča kao i za groblje ispod Velme.
- Warashii
#6955 Re: Zeničani
Ma više bi ja rekao da je to "nekultura" odgovornih službi. Zakon od jednog Bosanca iz Zenice koji parkira po trotoaru u Zenici u npr. Njemačkoj napravi uzornog gradjanina._BataZiv_0809 wrote: Ma hocu da kazem da nije nuzno siriti saobracajnicu samo radi toga. Ima mjesta gdje je GGM jedva prosao ovu sirinu (konkretno Sarajevska). Druga je stvar sa nekulturom parkiranja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6956 Re: Zeničani
Jasta. Samo po dzepu bez diskusije i sve redom. Ali dzaba, ovakav primitivan arsin odgovara vecini, to je ocigledno.Warashii wrote:Ma više bi ja rekao da je to "nekultura" odgovornih službi. Zakon od jednog Bosanca iz Zenice koji parkira po trotoaru u Zenici u npr. Njemačkoj napravi uzornog gradjanina._BataZiv_0809 wrote: Ma hocu da kazem da nije nuzno siriti saobracajnicu samo radi toga. Ima mjesta gdje je GGM jedva prosao ovu sirinu (konkretno Sarajevska). Druga je stvar sa nekulturom parkiranja.
-
kakavdanakneiskustvu
- notsure
#6958 Re: Zeničani
Kako bolan Bato vijek trajanja? Doduše, nisu bili platani, kao ovi u Mostaru što mogu živjeti do 500 godina, ali i kesten bez problema živi po 150. Jazuk ih je bilo posjeći._BataZiv_0809 wrote:Jebiga, nijedan napredak nije postugnut uz jednoglasni pristanak, tom recenicom pocinje onaj film sa Zerar Depardije "1492 Osvajanja raja".
Jednostavno je nemoguce pomiriti staro drvece, novu saobracajnicu i sakrivenost ruznih fasada. Drvece ima svoj vijek trajanja i obara se kada istekne, ili samo padne![]()
Daleko od toga da pretjerano mirisem postojeci establisment, ali kada je GGM u pitanju, proteziraju pozitivne nad negativnim posljedicama

Najpametnije bi bilo one 2 trake na GGMu pretvoriti u 1 za vozila, a 1 za parkiranje i za bicikle. A bulevar jednosmjeran i riješen problem.
Ionako se na Sarajevskoj toliko često zaustavljaju da bi najpametnije bilo naplaćivati parking. Pred pekarom Čelik se uhvati kolona parkiranih. Samo označiti desnu traku za parkiranje, ostaviti stazu za bicikle i ostaje jedna traka za vožnju. Uopšte nema potrebe za po 2 trake jer zbog kružnih tokova i nema jurcanja ni bitnijeg preticanja.

-
belfy
#6959 Re: Zeničani
ako se vec pocinjemo porediti sa amerikom ili razvijenijim dijelovima evrope onda mora da nesto valja. ako se svo zaljenje svede na nedostatak biciklistickih staza to je onda super. no, poucen iskustvom to je obicno snobovska prica. zadnji put kada sam pricao sa takvom osobom ispalo je da ona uopste ne koristi bicikl, dok sam ja redovan na istom. i meni trenutacna rjesenja bolja, ali nekorisniku nevaljaju, pa ne valjaju. komedija, ali valjda treba proci kroz period evolucije razmisljanja...
- Njanjavi
#6960 Re: Zeničani
Ja prvi ne bi koristio ovaj format biciklisticke staze ni u bunilu!
Cuj izmedju ovih nasih naspeedisanih i pjanih debila bajk na sred ceste
Pa kralju neka meni trotoara, nek se igra sa zivotom kome je cejf
A o sjeci drvoreda na sarajevskoj je suvisno sta i rec, to su vrli urbanisti koji stavise birvaktile semafor kod prve okuke za kamenolom, kod brane u talamima.
Strasno i za nepovjerovat.
Neka djiberima betona samo, a realno ako malo zagrebemo povrsinu, svaka cesta koju je almy obnavljao ili uradio, nije c od ceste, hem se izvitoperi hem nenormalnu drenazu ima pa kupaju redovno pjesake.
Svako ko je ijednom prosao biciklom preko drvenog mosta, kraj turbeta i onog groblja manjeg zna o cemu pricam, pa ono se prije moze makadamom nazvat nego cestom kolko je grbavo i nenormalno uradjeno.
Jbala ih onakva cesta!
Cuj izmedju ovih nasih naspeedisanih i pjanih debila bajk na sred ceste
Pa kralju neka meni trotoara, nek se igra sa zivotom kome je cejf
A o sjeci drvoreda na sarajevskoj je suvisno sta i rec, to su vrli urbanisti koji stavise birvaktile semafor kod prve okuke za kamenolom, kod brane u talamima.
Strasno i za nepovjerovat.
Neka djiberima betona samo, a realno ako malo zagrebemo povrsinu, svaka cesta koju je almy obnavljao ili uradio, nije c od ceste, hem se izvitoperi hem nenormalnu drenazu ima pa kupaju redovno pjesake.
Svako ko je ijednom prosao biciklom preko drvenog mosta, kraj turbeta i onog groblja manjeg zna o cemu pricam, pa ono se prije moze makadamom nazvat nego cestom kolko je grbavo i nenormalno uradjeno.
Jbala ih onakva cesta!
-
kakavdanakneiskustvu
#6961 Re: Zeničani
prije dva tri mjeseca spominjali smo notare,moja preporuka je admir živojević,izuzetna usluga,profesionalizam,ljubaznost
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#6962 Re: Zeničani
Eno kružni i dole na ulazu u Zenici kod Stacionara, jbt pa postali smo grad bez semafora, ne znam samo kako će ovi novi vozači što polažu snalazit se kad odu negdje drugo. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6963 Re: Zeničani
Pa hoce li ostati igdje semafor pobogu 
- Casual's
#6964 Re: Zeničani
Morat ce negdje postaviti semafor jer se bez njega ne moze polagati..
- Partijaner
- Warashii
#6966 Re: Zeničani
Mah davno su oni pretjerali sa kruznim tokovima i to iz x y razloga.Jimmy McNulty wrote:Eno kružni i dole na ulazu u Zenici kod Stacionara, jbt pa postali smo grad bez semafora, ne znam samo kako će ovi novi vozači što polažu snalazit se kad odu negdje drugo.
Imas kruzni tok sa dvije trake a svaka iskljucna traka je jedna
Pored one zayebancije da jedini posao u kojem mozes non stop grijesiti a da ne dobijes otkaz je posao meteorologa treba dodati i inzinjer saobracaja u Zenici.
Taj dole jos ponajvise ima i smisla jer se moze napraviti kruzni tok kakav Bog zapovjeda, velik sa vise ukljucnih i vise iskljucnih traka.
-
channel10
#6967 Re: Zeničani
Može, ali hoce li ga vrli žnjeri napraviti, postavlja se pitanje. Kako god okrenes, nebitno je hoce li napraviti kako Bog zapovijeda kad oni u gradu koji su bitni, nisu napravljeni kako treba. Valja nam se cijeli zivot ebavati po bulevaru u onoj guzvi zbog degena.Warashii wrote:Mah davno su oni pretjerali sa kruznim tokovima i to iz x y razloga.Jimmy McNulty wrote:Eno kružni i dole na ulazu u Zenici kod Stacionara, jbt pa postali smo grad bez semafora, ne znam samo kako će ovi novi vozači što polažu snalazit se kad odu negdje drugo.
Imas kruzni tok sa dvije trake a svaka iskljucna traka je jednapa to mogu samo nasi inzinjeri i pri tome za to niko ne odgovara.
Pored one zayebancije da jedini posao u kojem mozes non stop grijesiti a da ne dobijes otkaz je posao meteorologa treba dodati i inzinjer saobracaja u Zenici.
Taj dole jos ponajvise ima i smisla jer se moze napraviti kruzni tok kakav Bog zapovjeda, velik sa vise ukljucnih i vise iskljucnih traka.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6968 Re: Zeničani
A ne napraviti ga na skretanju za Lukovo polje i jos mlatnuti duplu punu je 
-
kakavdanakneiskustvu
#6969 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Pa hoce li ostati igdje semafor pobogu
ocito nece
- kamen spoticanja
#6970 Re: Zeničani
Koji ce nam klinac semafori...da se lakse snalazimo u sarajevu?_BataZiv_0809 wrote:Pa hoce li ostati igdje semafor pobogu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6971 Re: Zeničani
Jastakamen spoticanja wrote:Koji ce nam klinac semafori...da se lakse snalazimo u sarajevu?_BataZiv_0809 wrote:Pa hoce li ostati igdje semafor pobogu
Ne, fakat, cini mi se da sam u zakonu ili pravilniku vidio da naseljeno mjesto mora imati semafor da bi se tu moglo polagati vozacki ispit
- kamen spoticanja
#6973 Re: Zeničani
huso lopove,dje cemo sad polagat vozacke ispite_BataZiv_0809 wrote:Jastakamen spoticanja wrote:Koji ce nam klinac semafori...da se lakse snalazimo u sarajevu?_BataZiv_0809 wrote:Pa hoce li ostati igdje semafor pobogu.
Ne, fakat, cini mi se da sam u zakonu ili pravilniku vidio da naseljeno mjesto mora imati semafor da bi se tu moglo polagati vozacki ispit
mene nekad zaista fascinira koliko se ovde moze naprdjivat o bezveznim stvarima...cuj kako ce nam se djeca snalaziti u drugim gradovima gdje imaju semafore...ko da je kvantna fizika crveno stani,zuto trubi,zeleno SDA
- Not My Idea
#6974 Re: Zeničani
Pa koliko su ih povadili, sigurno nije problema montirat taj jedan semafor na poligonu 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6975 Re: Zeničani
Ma jok ba, pusti Husu i SDA, ima nas koji formiramo stav bez stranacke prizmekamen spoticanja wrote: huso lopove,dje cemo sad polagat vozacke ispite![]()
mene nekad zaista fascinira koliko se ovde moze naprdjivat o bezveznim stvarima...cuj kako ce nam se djeca snalaziti u drugim gradovima gdje imaju semafore...ko da je kvantna fizika crveno stani,zuto trubi,zeleno SDA
Cisto tehnicko pitanje, bez potrebe za politikanstvom
I @Not My Idea-poligon i gradska voznja su dvije odvojene stvari