Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
miss_gemini
#6926 Re: Zeničani
Baš sam juče prošla pored te kuće u L.Polju. Mnogo odjeće vani na gomili, stakla na prozorima razbijena. Kakav neobičan prizor. Drago mi je da priča dolazi kraju.
- phillie
#6927 Re: Zeničani
Da ne bude nastavak: "Sadaka uzvraca udarac" 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- kamen spoticanja
#6929 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:
Na snimku niko nema vise od 60kg
Kakva metamorfoza grada...u nekim djelovima do neprepoznatljivosti
-
channel10
#6930 Re: Zeničani
Meni puno ljepsa Zenica na ovom snimku nego sada. Puno je ljepse bilo ispred prostora i ona basta Metalurga nego ova sranj. sto su sad na tim mjestima.
- Norm
#6931 Re: Zeničani
Basta Metalurga nikada nece biti prezaljena...Pa i sa onim stolicama i stolovima iz 'mrskog komunistickog vakta' meni je to bila basta koja predstavlja bezbriznost i izlaske sa roditeljima i njihovim prijateljima, na druzenje...Gradska kafana, u centru, sve ti blizu pozavrsavat' i jos popijes sok, a roditelji kafu...i ovoliko ti srce...svi vedri i punih dzepova...a onda dodje demokratija...
-
kakavdanakneiskustvu
#6932 Re: Zeničani
kao da je bilo prije 50 godina koliko se grad promijenio
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 25/06/2015 18:57, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6933 Re: Zeničani
Nikad nisam prokuzio cemu sluze ove tvoje tackekakavdanakneiskustvu wrote:.
-
kakavdanakneiskustvu
#6934 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Nikad nisam prokuzio cemu sluze ove tvoje tackekakavdanakneiskustvu wrote:.
objavio ovaj video koji si ti objavio i tek onda primijetio da si ti to vec uradio,pa ga obrisah
-
celeron
#6935 Re: Zeničani
Nemoj tako. Zbog tog BETONA koji sad stoji na tim mjestima, HUSO je sebi obezbijedio mjesto na Musali, kao ugledna ličnost našeg grada. Čaršija bila prava čaršija, a sad gdje god se okreneš zgradurina. Nigdje drveta.channel10 wrote:Meni puno ljepsa Zenica na ovom snimku nego sada. Puno je ljepse bilo ispred prostora i ona basta Metalurga nego ova sranj. sto su sad na tim mjestima.
- Partijaner
#6936 Re: Zeničani
Meni je najvise zao onog drveca na sarajevskoj gore, ljeti sam se uvijek znao vracat tim putem, uvijek dobar hlad bio pod tim drvecem, ne mogu to prezaliti nikako.
-
kakavdanakneiskustvu
- cenecimoveocino
#6938 Re: Zeničani
Dok sam zivio u Sarajevskoj,kao klinjo sam zaradio prvu stvar svojim trudomPartijaner wrote:Meni je najvise zao onog drveca na sarajevskoj gore, ljeti sam se uvijek znao vracat tim putem, uvijek dobar hlad bio pod tim drvecem, ne mogu to prezaliti nikako.
Djeca iz cijele mahale su brala kestenje(ta drveca su kestenovi bili)i "prodavala"Ja sam dvije pune kese dao nekom starom dedi za jednu zvaku i kada sam dosao medu raju zafrkavali me da mi je dao drogu pa sam je ispljunuo
Da negovorim koliko sam kesa i kesa nabrao tokom godina
Inace zivio sam u zgradi odmah preko puta glavnog ulaza u KPD i tu je bila stara strusena kuca,zvali smo je ukleta kuca i tu su se sakupljali narkomani iz tog dijela Zenice.
Sada je tu zgrada.
Ako ima raje iz Sarajevske iz ranih 2000-tih mozda se i znamo iz mahala
-
Dee-Dee_13
#6939 Re: Zeničani
Ja se sjecam, da smo uvijek lisce s drveca u jesen skupljali, sve kao na jednu gomilu, pa onda skakali u njucenecimoveocino wrote:
Dok sam zivio u Sarajevskoj,kao klinjo sam zaradio prvu stvar svojim trudomPartijaner wrote:Meni je najvise zao onog drveca na sarajevskoj gore, ljeti sam se uvijek znao vracat tim putem, uvijek dobar hlad bio pod tim drvecem, ne mogu to prezaliti nikako.![]()
Djeca iz cijele mahale su brala kestenje(ta drveca su kestenovi bili)i "prodavala"Ja sam dvije pune kese dao nekom starom dedi za jednu zvaku i kada sam dosao medu raju zafrkavali me da mi je dao drogu pa sam je ispljunuo![]()
Da negovorim koliko sam kesa i kesa nabrao tokom godina![]()
Inace zivio sam u zgradi odmah preko puta glavnog ulaza u KPD i tu je bila stara strusena kuca,zvali smo je ukleta kuca i tu su se sakupljali narkomani iz tog dijela Zenice.
Sada je tu zgrada.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6940 Re: Zeničani
I meni je zao, mada, realno gledajuci, morali bi se rusiti kad tad.
-
drastic
#6941 Re: Zeničani
I ja sam tu odrastao kacili se na ciru,poslije kad je dosla dizelka samo su najhrabriji smijeli skocii sa nje kod kpd, u moje vrijeme niko nije htio taj divlji kestencenecimoveocino wrote:
Dok sam zivio u Sarajevskoj,kao klinjo sam zaradio prvu stvar svojim trudomPartijaner wrote:Meni je najvise zao onog drveca na sarajevskoj gore, ljeti sam se uvijek znao vracat tim putem, uvijek dobar hlad bio pod tim drvecem, ne mogu to prezaliti nikako.![]()
Djeca iz cijele mahale su brala kestenje(ta drveca su kestenovi bili)i "prodavala"Ja sam dvije pune kese dao nekom starom dedi za jednu zvaku i kada sam dosao medu raju zafrkavali me da mi je dao drogu pa sam je ispljunuo![]()
Da negovorim koliko sam kesa i kesa nabrao tokom godina![]()
Sada je tu zgrada.
- Warashii
#6942 Re: Zeničani
Jbga ti si bas ono pravo "covjek u godinama"drastic wrote: I ja sam tu odrastao kacili se na ciru,poslije kad je dosla dizelka samo su najhrabriji smijeli skocii sa nje kod kpd, u moje vrijeme niko nije htio taj divlji kesten
-
drastic
#6943 Re: Zeničani
proletisa godine jos malo I penzija A.B.D.Warashii wrote:Jbga ti si bas ono pravo "covjek u godinama"drastic wrote: I ja sam tu odrastao kacili se na ciru,poslije kad je dosla dizelka samo su najhrabriji smijeli skocii sa nje kod kpd, u moje vrijeme niko nije htio taj divlji kesten.
-
Ci-Nick
#6944 Re: Zeničani
jeste li se vozili do Želje ?drastic wrote:proletisa godine jos malo I penzija A.B.D.Warashii wrote:Jbga ti si bas ono pravo "covjek u godinama"drastic wrote: I ja sam tu odrastao kacili se na ciru,poslije kad je dosla dizelka samo su najhrabriji smijeli skocii sa nje kod kpd, u moje vrijeme niko nije htio taj divlji kesten.
Tu je bila okretaljka za lokomotive.
Izgleda da smo ostarili.
Nažalost uništavanjem drvoreda ukazale su se zapuštene fasade, ruševne kućice, zapušteno Pišće.
Taj dio grada je sad nekako neuredan i neizgledan.
Uz to još dozvoliše gradnju par ružnih kućica kao što su ova kod mosta na Kočevi pa i ova u vlasništvu ITC-a na Carini.
Napravljena je magistrala koja je isječena kružnim tokovima i koja ni za 20 godina neće imati puno opterećenje.
Sasvim je bilo dovoljo uraditi kvalitetne dvije trake sa biciklističkim stazama.
Problem saobraćaja preko Bosne je poprilično riješen kružnim tokovima na bulevaru .
- Not My Idea
#6945 Re: Zeničani
jbg, meni nije problem sto su posjekli drvored. Morao bi se kad-tad posjec, to drvece je vec bilo staro..ovako se uradio GGM, po meni je ono jako lijepa dionica, plus dobili smo novi drvored koji lijepo napreduje i bit ce kao stari...mislim ne kontam,pa ne moze se drvo posadit i da ostane tu zauvijek
moraju se obnavljat i drvoredi i parkovi i sve
prije nekoliko godina su pošišali i drva u Skolskoj pa narod zamal drzavni udar ne napravi
a eno se sve lijepo obnovilo, zeleni se.
a drugo je sto je "chelava" Sarajevska pokazala propale kuce i zapustene djelove...onako ih nismo vidjeli pa nije bio problem, ha
prije nekoliko godina su pošišali i drva u Skolskoj pa narod zamal drzavni udar ne napravi
a drugo je sto je "chelava" Sarajevska pokazala propale kuce i zapustene djelove...onako ih nismo vidjeli pa nije bio problem, ha
-
korice
#6946 Re: Zeničani
Novi drvored koji je posađen između kolovoznih traka NIKAD neće napraviti hlad potreban šetačima, kao što je bilo sa starim drvoredom. Možda se jedino auta za 10-15 godina budu vozila po hladu. Pješaci će se cijelo dužinom Sarajevske vječno peći na suncuNot My Idea wrote:jbg, meni nije problem sto su posjekli drvored. Morao bi se kad-tad posjec, to drvece je vec bilo staro..ovako se uradio GGM, po meni je ono jako lijepa dionica, plus dobili smo novi drvored koji lijepo napreduje i bit ce kao stari...mislim ne kontam,pa ne moze se drvo posadit i da ostane tu zauvijekmoraju se obnavljat i drvoredi i parkovi i sve
prije nekoliko godina su pošišali i drva u Skolskoj pa narod zamal drzavni udar ne napravia eno se sve lijepo obnovilo, zeleni se.
-
Ci-Nick
#6947 Re: Zeničani
Pješaci i biciklisti su nebitni. To je zadnja kasta BH stvarnosti.korice wrote:Novi drvored koji je posađen između kolovoznih traka NIKAD neće napraviti hlad potreban šetačima, kao što je bilo sa starim drvoredom. Možda se jedino auta za 10-15 godina budu vozila po hladu. Pješaci će se cijelo dužinom Sarajevske vječno peći na suncuNot My Idea wrote:jbg, meni nije problem sto su posjekli drvored. Morao bi se kad-tad posjec, to drvece je vec bilo staro..ovako se uradio GGM, po meni je ono jako lijepa dionica, plus dobili smo novi drvored koji lijepo napreduje i bit ce kao stari...mislim ne kontam,pa ne moze se drvo posadit i da ostane tu zauvijekmoraju se obnavljat i drvoredi i parkovi i sve
prije nekoliko godina su pošišali i drva u Skolskoj pa narod zamal drzavni udar ne napravia eno se sve lijepo obnovilo, zeleni se.
Dovoljno je prošetati kad kiša pada pa vidjeti koliko se vodi brige o pješacima.
Preći kilometar pješice a da te neki auto ne okupa,.. nemoguća misija.
- nacho_
#6948 Re: Zeničani
Ja se hodajući po Zen'ci osjećam kao Sasuke nindža ratnik.
-
channel10
#6949 Re: Zeničani
Jest rijesen kad se gleda iz pravca Crkvica, ali su zato zacepili bulevar sa obje strane. Zatvorili jednu traku i sad imamo ogromne guzve na bulevaru. Nekad mi se nije mililo ici preko Bosne, sad mi se ne mili ici s jednog kraja bulevara na drugi.Ci-Nick wrote:jeste li se vozili do Želje ?drastic wrote:proletisa godine jos malo I penzija A.B.D.Warashii wrote: I ja sam tu odrastao kacili se na ciru,poslije kad je dosla dizelka samo su najhrabriji smijeli skocii sa nje kod kpd, u moje vrijeme niko nije htio taj divlji kesten
Jbga ti si bas ono pravo "covjek u godinama".
Tu je bila okretaljka za lokomotive.
Izgleda da smo ostarili.![]()
Nažalost uništavanjem drvoreda ukazale su se zapuštene fasade, ruševne kućice, zapušteno Pišće.
Taj dio grada je sad nekako neuredan i neizgledan.
Uz to još dozvoliše gradnju par ružnih kućica kao što su ova kod mosta na Kočevi pa i ova u vlasništvu ITC-a na Carini.
Napravljena je magistrala koja je isječena kružnim tokovima i koja ni za 20 godina neće imati puno opterećenje.
Sasvim je bilo dovoljo uraditi kvalitetne dvije trake sa biciklističkim stazama.
Problem saobraćaja preko Bosne je poprilično riješen kružnim tokovima na bulevaru .
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6950 Re: Zeničani
Jebiga, nijedan napredak nije postugnut uz jednoglasni pristanak, tom recenicom pocinje onaj film sa Zerar Depardije "1492 Osvajanja raja".
Jednostavno je nemoguce pomiriti staro drvece, novu saobracajnicu i sakrivenost ruznih fasada. Drvece ima svoj vijek trajanja i obara se kada istekne, ili samo padne
Daleko od toga da pretjerano mirisem postojeci establisment, ali kada je GGM u pitanju, proteziraju pozitivne nad negativnim posljedicama
Jednostavno je nemoguce pomiriti staro drvece, novu saobracajnicu i sakrivenost ruznih fasada. Drvece ima svoj vijek trajanja i obara se kada istekne, ili samo padne
Daleko od toga da pretjerano mirisem postojeci establisment, ali kada je GGM u pitanju, proteziraju pozitivne nad negativnim posljedicama