Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zenicablues
#6776 Re: Zeničani
Zeničani,zanima me kakvo je vase mišljenje o pitanju da je u našem gradu,naročito u zadnjih.nekoliko godina,veoma "IN" biti "vjernik". Naime,čini mi se da sve više omladine glumata vjernike,jer 7 dana pred ramazan ne pije,a cijelu godinu se opija ko stoka,ne drzi alkohol u kući,čekaju iftar pa da idu u kladionicu itd. Također,vidim da iz Džamije izlaze (jer ne idem tamo) i likovi koji su bili i koji su sada sa one strane zakona. Mislim baš ono glupo,saneri,lopovi,korumpirani službenici,deparosi,dileri,pucači,i pravi vjernici svi u istom košu. Imam osjećaj da je to postao svojevrstan TREND u gradu zadnjih nekoliko godina???
- Freamon Lester
#6777 Re: Zeničani
Moj komentar...zenicablues wrote:Zeničani,zanima me kakvo je vase mišljenje o pitanju da je u našem gradu,naročito u zadnjih.nekoliko godina,veoma "IN" biti "vjernik". Naime,čini mi se da sve više omladine glumata vjernike,jer 7 dana pred ramazan ne pije,a cijelu godinu se opija ko stoka,ne drzi alkohol u kući,čekaju iftar pa da idu u kladionicu itd. Također,vidim da iz Džamije izlaze (jer ne idem tamo) i likovi koji su bili i koji su sada sa one strane zakona. Mislim baš ono glupo,saneri,lopovi,korumpirani službenici,deparosi,dileri,pucači,i pravi vjernici svi u istom košu. Imam osjećaj da je to postao svojevrstan TREND u gradu zadnjih nekoliko godina???
Eno pdf Filozofija,Religija. Nemoj ziv bio da se ovdje koljemo oko toga...
- Freamon Lester
#6778 Re: Zeničani
Ima logika ali cisto sumnjam da je Fis na to pristao. Uhodas mi objekat. Naviknes ljude na lokaciju, a onda ja kasnije preuzmem. Inace u ugostiteljstvu jako cest slucaj._BataZiv_0809 wrote:A koja je logika da ostane natpis koji je godinama godinama praznu zgradurinu u predgradju, a da se ne stavi natpis koji je u top 5 bh brendova
- Warashii
#6779 Re: Zeničani
Što je nekad bila partija to ti je danas kod nas dzamija, a kod drugih crkva.zenicablues wrote:Zeničani,zanima me kakvo je vase mišljenje o pitanju da je u našem gradu,naročito u zadnjih.nekoliko godina,veoma "IN" biti "vjernik". Naime,čini mi se da sve više omladine glumata vjernike,jer 7 dana pred ramazan ne pije,a cijelu godinu se opija ko stoka,ne drzi alkohol u kući,čekaju iftar pa da idu u kladionicu itd. Također,vidim da iz Džamije izlaze (jer ne idem tamo) i likovi koji su bili i koji su sada sa one strane zakona. Mislim baš ono glupo,saneri,lopovi,korumpirani službenici,deparosi,dileri,pucači,i pravi vjernici svi u istom košu. Imam osjećaj da je to postao svojevrstan TREND u gradu zadnjih nekoliko godina???
- Norm
#6780 Re: Zeničani
https://www.youtube.com/watch?v=w3fKIPM_LLwWarashii wrote:Što je nekad bila partija to ti je danas kod nas dzamija, a kod drugih crkva.zenicablues wrote:Zeničani,zanima me kakvo je vase mišljenje o pitanju da je u našem gradu,naročito u zadnjih.nekoliko godina,veoma "IN" biti "vjernik". Naime,čini mi se da sve više omladine glumata vjernike,jer 7 dana pred ramazan ne pije,a cijelu godinu se opija ko stoka,ne drzi alkohol u kući,čekaju iftar pa da idu u kladionicu itd. Također,vidim da iz Džamije izlaze (jer ne idem tamo) i likovi koji su bili i koji su sada sa one strane zakona. Mislim baš ono glupo,saneri,lopovi,korumpirani službenici,deparosi,dileri,pucači,i pravi vjernici svi u istom košu. Imam osjećaj da je to postao svojevrstan TREND u gradu zadnjih nekoliko godina???
-
channel10
#6781 Re: Zeničani
Bio si upravu. Nije mu brat,nego neki rodjak. Do mene jebelfy wrote:hm...da, samo sto je brat ovog Amira, na kojeg ja mislim, Kasim, a ne Osman. i nisu Burekovici. ali ajde de.
- Casual's
#6782 Re: Zeničani
Zna li neko zašto je helikopter nadlijetao danas centar grada ?
-
kakavdanakneiskustvu
#6783 Re: Zeničani
bio neko u lideru,na sta lici?
-
Kralj Tvrtko I.
#6784 Re: Zeničani
Nisam bio al vjerojatno je standard, nista posebno...Sad ovi objekti samo prepisuju, naredaj ftizidera masina i svega i to je to.
Nego, gdje u Zenici najjeftinije napraviti onaj natpis na vrata s prezimenom?
EDIT: vjerovatno ce biti na zenicablog.com
Nego, gdje u Zenici najjeftinije napraviti onaj natpis na vrata s prezimenom?
EDIT: vjerovatno ce biti na zenicablog.com
- phillie
#6785 Re: Zeničani
Znam da Teska radi plocice sa natpisom za vrata, sad jel skup i jel ih ima jos koji rade ne znam. (on ti je u maserikovoj preko puta Centrotrans agencije). Plan B: u Wordu nadjes neki jeben font, napises, isprintas, iskruzis i zalijepis

-
Kralj Tvrtko I.
#6786 Re: Zeničani
pa dobro, ima i ta mjesta, to je najjeftinija opcija, samo ja nemam printera u kuci jbg....eh sad de napisi, napravi pa odnesi u kopirnicu...malo bi i meni bilo smjesno da mi to neko donese na printanje...al razmislit cu o tome ako ovo ne bude skupo 
- phillie
#6787 Re: Zeničani
Jarane, puknes cijeli A4 list razlicitih fontova, pa nek printa, nece po slovu naplacivatiKralj Tvrtko I. wrote:pa dobro, ima i ta mjesta, to je najjeftinija opcija, samo ja nemam printera u kuci jbg....eh sad de napisi, napravi pa odnesi u kopirnicu...malo bi i meni bilo smjesno da mi to neko donese na printanje...al razmislit cu o tome ako ovo ne bude skupo
-
Kralj Tvrtko I.
#6788 Re: Zeničani
Sljedece pitanje, ako zivis na jednoj adresi i tu si prijavljen a onda iznajmis stan i preselis se, da li je potrebno prijaviti prebivaliste? I ako promjenis prebivaliste da li se mora mjenjati i licna karta?
-
kakavdanakneiskustvu
#6789 Re: Zeničani
Kralj Tvrtko I. wrote:Sljedece pitanje, ako zivis na jednoj adresi i tu si prijavljen a onda iznajmis stan i preselis se, da li je potrebno prijaviti prebivaliste? I ako promjenis prebivaliste da li se mora mjenjati i licna karta?
trebao bi kad god se preselis promijeniti prebivaliste,lična se treba mijenjati tek kad istekne
- phillie
#6790 Re: Zeničani
Ne moras mjenjati licnu ako mjenjas adresu prebivalista. Mislim da se licna mjenja ako preselis u drugi kanton, ali nisam siguran. Adresu mjenjas na salteru za CIPS (bar je bilo tako)
-
Kralj Tvrtko I.
#6791 Re: Zeničani
hvala na odgovorima...
nego, jel bila ona kafa sa forumasima iz Zenice...? Kad bi se to moglo organizovati? Imal interesa?
-
kakavdanakneiskustvu
#6792 Re: Zeničani
Kralj Tvrtko I. wrote:![]()
hvala na odgovorima...
nego, jel bila ona kafa sa forumasima iz Zenice...? Kad bi se to moglo organizovati? Imal interesa?
nije,čini mi se da je@bato spominjao organizaciju
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6793 Re: Zeničani
Spominjao sam ja mogucnost, ali u startu se nismo mogli dogovoriti ni za lokaciju. Elem posto imam iskustva u organizovanju okupljanja vise ljudi, a i kako sam u zadnje vrijeme rijetko u Zenici, odustao sam.kakavdanakneiskustvu wrote:Kralj Tvrtko I. wrote:![]()
hvala na odgovorima...
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#6794 Re: Zeničani
Šteta, moglo je se dobro zapit kod Samira institucije.

-
celeron
#6795 Re: Gdje u Zenici...?
Neko ko farba ramove bicikla?
-
belfy
#6796 Re: Zeničani
mah...ja sam uvijek u pravu, samo sto to mnogi uvide prekasno. ali u redu je.channel10 wrote:Bio si upravu. Nije mu brat,nego neki rodjak. Do mene jebelfy wrote:hm...da, samo sto je brat ovog Amira, na kojeg ja mislim, Kasim, a ne Osman. i nisu Burekovici. ali ajde de.
ovo ti samo kaze da si slab organizator kada je vise ljudi u pitanju. drz' se ciribiribele jedan na jedan_BataZiv_0809 wrote:Spominjao sam ja mogucnost, ali u startu se nismo mogli dogovoriti ni za lokaciju. Elem posto imam iskustva u organizovanju okupljanja vise ljudi, a i kako sam u zadnje vrijeme rijetko u Zenici, odustao sam.kakavdanakneiskustvu wrote:Kralj Tvrtko I. wrote:![]()
hvala na odgovorima...
-
lusteruzraku
#6797 Re: Gdje u Zenici...?
Digitalna vaga za putnu prtljagu ? ( da ne moram strahovati vise na aerodromu. Mozda Konzum , Bingo , ili nesto trece ? )
- apsidejzi
#6798 Re: Gdje u Zenici...?
1) Kupis obicnu vagu.lusteruzraku wrote:Digitalna vaga za putnu prtljagu ? ( da ne moram strahovati vise na aerodromu. Mozda Konzum , Bingo , ili nesto trece ? )
2) Stanes na vagu i drzis kofer u rukama
3) Vidis koliko imas kila sa koferom
4) Ostavis kofer i ponovo se izvagas bez njega
5) Oduzmes kilazu 3) - 4) i dobijes masu kofera
Meni ova metoda ofula u pola kile od onog sto izvagaju na aerodromu. DOduse, ja nikad ne napunim do vrha. Uvijek tu bude kila dvije ispod.
- BlackCaviar
#6799 Re: Gdje u Zenici...?
Jel se baš mora toliko komplikovati
U bingu, 5-6 KM digitalna vaga, našao je tamo na kraju gdje je alat. Ide do 50 kg, možda ima i neka većeg kapaciteta.

Vagao sam sve i svašta i meni je dosta praktična.
U bingu, 5-6 KM digitalna vaga, našao je tamo na kraju gdje je alat. Ide do 50 kg, možda ima i neka većeg kapaciteta.
Vagao sam sve i svašta i meni je dosta praktična.
-
lusteruzraku
#6800 Re: Gdje u Zenici...?
apsidejzi hvala na savjetu , ali mislim da cu ipak poslusati ovo sto je spomenuo BlackCaviar
. Hvala jos jednom.